Madeinterranea - tapasbar og restaurant

Madeinterrana [made-in-terranea] – ikke at forveksle med den nærliggende restaurant Mediterraneo 2, som også har et godt ry – er en moderne tapasbar,beliggende i hjertet af Malagas historiske centrum, på den travle Plaza Uncibay.

Madeinterranea tapas Malaga

Restauranten er åben alle dage fra morgen til sen aften og har både morgenmad, frokost, aftensmad og drinks på menuen.Det rummelige lokale er indrettet i en moderne, varm stil, og baren råder desuden over et udendørs serveringsområde. Madeinterranea er stambar for mange spaniere på grund af den gode stemning, den solide mad og de veltillavede drinks. De går især op i deres kød og vin, som er af god kvalitet og findes i et varieret udvalg.

Det store menukort rummer både klassiske tapas, traditionelle retter og mere moderne, kreative retter, alle baseret på råvarer af god kvalitet. Retterne serveres i solide størrelser og mange af de traditionelle tapas er tilsat stedets eget twist i tilberedningen.

Prøv for eksempel deres berømte mini-burger lavet med kød af tyrehale (rabo del toro), den mayonnaise-baserede ensaladilla rusa eller de mange varianter af tostas, ristet brød med lækkert fyld - på billedet herunder ses de serveret med henholdsvis filet med peberfrugt og gedeost med karamelliserede løg. Det blev ikke sidste gang vi bestilte dem, mums!

Tostas - Madeinterranea

Af mindre gængse retter kan nævnes hjemmelavede pandekager med rejer og grøntsager samt den mest delikate laksetartar serveret med sprøde brød á la indiske papadums.

Laksetartar - Madeinterranea

Desserterne er en anden af barens stoltheder. De er hjemmelavede - i restauranten, ikke "hjemmelavede" i et eller andet centralkøkken - og det bemærkes derfor på menukortet, at der er op til 15 minutters ventetid. Desserterne er ventetiden værd, hvis man har en meget sød tand!

Chokoladefondanten er perfekt tilberedt med varm, flydende chokolade i midten, og æbletærten - lavet med luftig butterdej - er en himmerigsmundfuld. Den obligatoriske karamelsovs og vanilleis er der sikkert blandede meninger om.

Dessert fondant Madeinterranea

Manden bag Madeinterranea, Daniel Antúnez – som går under navnet Dany – er jævnligt at finde i restauranten. Da vi taler med den spanske barbestyrer var han netop vendt hjem fra en rejse til Rioja, hvor han har besøgt en vinbodega - hvor områdets vin lagres og sælges fra - for at finde den helt rigtige vin til Madeinterranea.

Tidligere stod Daniel Antúnez selv i køkkenet, men nu finder man ham oftest enten arbejdende ved et af de små træborde i restauranen, i færd med at skære skiver af den imponerende skinke påbardisken eller i munter samtale gæsterne. Kokkegerningen er nu forbeholdt de private gemakker: "Jeg elsker at lave mad derhjemme og overraske mine venner med mine personlige specialiteter" siger han.

Plaza Uncibay, ved siden af Galerías Goya //  Tlf: +34 951 13 85 38 - +34 657 939 986

Åbent alle dage kl. 10:00 - 02:00

Se flere billeder af maden og den gode stemning på Madeinterraneas profil.