Spis billigt i Barcelona

Barcelona huser nogle af verdens bedste restauranter. Men hvis du gerne vil nyde det finere spanske køkken uden at skulle have de store sedler op af lommen, så tag et kig på vores guide til spisesteder, der ikke giver ondt i pengepungen. 

Tilbage til Baskerlandet – Txirimiri

Pintxos

Txirimiri tæller flere pigge end en kaktusplantage, og er det perfekte sted at stikke hen efter en gang pintxos. Prøv f.eks. chorizo i cider - eller til de mere sultne: burger med leverpaté og æblemos.

Txirimiri ligger i La Ribera-kvarteret og har åbent fra kl. 9 til 23.30 - dog holder de lukket mandag, som det ofte er tilfældet med restauranter. Adressen er Carrer de la Princesa, 11, 08003 Barcelona (+34 933 101 805).

Snack time – Snack 55

I L'Exiample-kvarterets modernistiske labyrinter findes en bar, der disker op med lidt mere sofistikerede snacks and de sædvanlige chips og peanuts. Udover lækre snacks, der er til at betale, byder Snack 55 på den helt rette atmosfære til at samles om en fodboldkamp direkte på TV.

Tag metrolinje 2 til Tetuan - adressen er Passeíg de Sant Joan, 55, 08009 Barcelona (+34 932 657 419). 

Spanske pirogger – Rekons

Empanada - pirogger

Den spanske version af pirogger, la empanada, præsenteres fra sin bedste side på Rekons, som også findes i L'Exiample.

Nyd din empanada med det fyld, du ønsker, f.eks. bacon, kylling, tun eller en af de vegetariske varianter. Rekons holder åbent kl. 10-24 onsdag-mandag (tirsdag lukket). Adressen er Comte Urgell 32, 08009 Barcelona.

Forfriskende bobler – Q bo

Cava - champagne 

Skål for Q bo og deres yderst prisvenlige menuer! Og skål gerne i cava, katalanernes champagne - du får svært ved at finde disse læskende bobler til en billigere penge end  på Q bo, som ligger på Calle Viladomat 105 i Carrer de Vilomat-kvarteret.

Pizza på catalansk – Manduka Coquería

Barcelona - Gracia

I det hyggelige Gracía-kvarter findes Manduka Coquería, som er specialister i cocas, Cataloniens pizza-lignende bagværk. Og så er de specialister i innovative toppings. Til den søde tand fås et udvalg af sukrede sager til at runde måltidet af med.

Åbent alle dage 6.30-23.00. Adressen er Carrer de Terol 8.

One night in Bangkok – Rubí

Barcelona - El Born

På den hippe bar Rubí i Born-kvarteret kan du fylde maven med thai-inspirerede delikatesser og skarpe drinks.

Følg Via Laietana til Princesa og drej til højre ad Bany Vells, hvor baren ligger i nr. 6 på højre hånd. Åbent fra kl. 20 til 02.30 (dog kl. 03 i weekenden).

En smag af Asien – Bun Bo Vietnam

Nudler

Lad dine smagsløg sende dig på rejse til det fjerne Østen, midt i Barcelonas gotiske kvarter. I nærheden af Plaza de Catalunya frister Bun Bo Vietnam med dagens menu til rimelige priser.

Det er ikke muligt at reservere bord, men du kan til gengæld bestille take-away og nyde en gang spicy nudler hjemme i sofaen eller på en af byens charmerende pladser.

Åbent 13-00 (til 01.00 fredag og lørdag). Adressen er Carrer Sagristans 3, 08002 Barcelona.

Back to basics – Caramba

Barcelona - El Raval

Tapas som i de gode gamle dag, hvor deres formål var at ledsagde drikkevarene frem for den anden vej rundt.

Caramba i El Raval-kvarteret lokker med delikate godbidder til lave priser og tiltrækker en god portion stamkunder.

Åbent 19-01 (dog 03 fredag og lørdag). Adressen er Carrer de la Cera 57, 08001 Barcelona.

 

Vegetarisk vellyst – Vegetalia

Barcelona - Barrio Gotico

Barri Gótic, det gotiske kvarter, kan mønstre endnu et etablissement, der fortjener en plads på listen, nemlig den vegetariske restaurant Vegetalia. Her er fokus på det kreative, internationale køkken, og der bruges fortrinsvis økologiske grøntsager fra egen høst. Vegetalia er åben kl. 11-24 alle ugens dage.

C/Escudellers 54, 08002 Barcelona (der findes også en filial på  Plaza Emili Vendrell, 108001 Barcelona).

Så er der vist ikke mere tilbage at sige end: Velbekomme! - og husk at indsnuse stemningen og den smukke, varierede arkitektur, mens du vandrer omkring i byen på jagt efter Barcelonas små perler af spisesteder.