Guide til strande i Benidorm

Benidorm er en af ​​de mest berømte og eftertragtede badebyer på Costa Blanca. Byen byder på pragtfulde strande med mange faciliteter, klart vand og en god stemning hele dagen og natten med.

Video - Strandene ved Benidorm

Engang var byen kun en lille fiskerby, men igennem årene er vokset og er nu blevet et populært feriemål. Her er en skøn kombination af et fantastisk klima med mere end 3000 timers sol om året og en gennemsnitlig årlig temperatur på næsten 19 °C, lange sandstrande og en enorm gæstfrihed, hvilket samlet er med til at sikre dig en uforglemmelig ferie i Benidorm på enhver tid af året.

Området har meget at tilbyde feriegæster, men hovedattraktionen er uden tvivl den fantastiske kystlinje. Hvis du ønsker en behagelig ferie i en dejligt atmosfære i en badeby ved Middelhavet, så lej en ferielejlighed i Benidorm, pak dit badetøj og solcreme og opdag, hvorfor dette er et af de mest populære feriemål i Spanien.

Playa de Poniente

Benidorm Playa de Poniente

Playa de Poniente er den største strand i Benidorm: en 3000 meter hvid sandstrand, som i nogle sektioner er over 100 meter bred! Beliggende lige syd for centrum og tildelt det Blå Flag, er den mindre overfyldt end Playa de Levante, som er den anden store strand i området, hvor den sidstnævnte generelt er den mest populære hos de lokale.

Playa de Poniente tilbyder alle former for faciliteter: udlejning af parasoller og liggestole (11 måneder om året), handicapadgang, gratis brusere og toiletter, legepladser til børn, livreddere og endda et offentligt bibliotek, der ligger direkte på stranden. På gaderne bag promenaden finder du flere gratis parkeringspladser.

Benidorm Playa de Poniente, parasailing

For de sportsinteresserede er der masser af aktiviteter. Stranden ligger ved siden af ​​marinaen i Benidorm, hvor Nautical Club har til huse sammen med PADI dykkercenteret, færgen til Isla de Benidorm (en lille ø, der ligger et par kilometer udenfor byen, der tilbyder en stenet havbund, perfekt til dykkeentusiaster), samt udlejning af kajakker, jetski, motorbåde og sejlbåde og endda et parasailingcenter.

Denne smukke strand tilbyder ikke chiringuitos eller strandbarer, men blot få meter væk på strandpromenaden finder du masser af restauranter med alt fra det typiske spanske køkken til pizzeriaer, pubber og internationale retter. Priserne kan variere, men generelt er de mere end rimelige: En “menu del día” (dagens menu), som regel består af en forret, en hovedret og en dessert, koster normalt omkring 12 €.

Cala Mal Pas

Benidorm - Cala Mal Pas

Beliggende lige under det historiske centrum mellem Benidorms lystbådehavn og klippen, hvor Balcón del Mediterraneo og Plaza Santa Ana ligger, findes den stille og afsondrede strand Cala Mal Pas, som tilbyder en helt anden stemning end de største strandes livlige atmosfære, selvom den ligger centralt. 

Vandet er klart, lavt og generelt godt beskyttet mod bølgerne takket være klipperne, der ligger i enden af den gyldne sandstrand. Det giver også gode muligheder for snorkling.

Benidorm - Cala Mal Pas

Cala Mal Pas er også blevet tildelt det blå flag, og stranden er 120 meter lang og ca. 20 meter bred. Stranden har både brusere, udlejning af solsenge og en redningstjeneste. Her er ikke barer og restauranter, men du kan finde spisesteder få meter væk. Du vælge at gå ind til centrum eller til marinaen i nærheden.

Playa de Levante

Udsigt over Playa de Levante fra Balcon del Mediterraneo

Sandsynligvis den mest populære strand i byen og en af ​​de bedste strande på Costa Blanca. Denne lange og gyldne sandstrand er besøgt næsten hele året rundt af tusindvis af turister på udkig efter en behagelig dag ved havet.

Da den ligger lige nord for byens centrum og let tilgængeligt, kan stranden være overfyldt fra tidligt om morgenen, men bare rolig. Playa del Levante strækker sig over 2000 meter med en gennemsnitlig bredde på mere end 50 meter, så du skal nok kunne finde plads, selv hvis du ankommer til stranden sent. Grundet strandens form og placering har den sollys næsten indtil solnedgang, så her tilbydes mange timers sol til dens strandgæster.

Playa de Levante, med Isla de Benidorm i baggrunden

Vandet er klart, lavt og relativt beskyttet, hvilket gør det perfekt til familier med børn. Her er alle former for faciliteter: brusere, udlejning af liggestole, handicapvenlig adgang, redningstjeneste, legepladser (også i vandet med flydende platforme og vandrutschebaner) og udlejning af nautisk udstyr (jetski, windsurfing, vandski, wakeboarding, vandcykler, etc.).

 

Ligesom på de andre strande i Benidorm har Playa de Levante ikke nogen chiringuitos (strandbarer). Men hvis du bliver sulten eller vil have en drink på en terrasse, mens du nyder en fantastisk havudsigt, skal du bare krydse den hyggelige paseo maritimo (strandpromenade), der løber langs hele ​​stranden. Her finder du mange barer og restauranter foruden butikker og supermarkeder. Området her er også et af ​​Benidorms mest populære steder om aftenen og natten, så du kan sagten blive på stranden hele aftenen uden risiko for at komme til at kede dig.

Cala Almadrava

Benidorm - Cala Tio Ximo

Benidorm har dog ikke kun lange og livlige sandstrande at byde på, men også isolerede og rolige bugter findes i dette område. Fra den nordlige ende af Playa de Levante kan du vælge at klatrer op mod toppen af ​​Punta de la Llisera, et klippeområde, der byder på en betagende udsigt over byen og havet, og videre herfra kommer du til en mere stille del af kysten, som ligger ved foden af ​​naturparken Sierra Gelada.

Her finder du Cala Almadrava, en lille bugt der, selvom den kun ligger få meter væk fra gader og bygninger, alligevel formår at opretholde en følelse af ørken og isolation. For at få adgang til stranden bliver du nødt til at gå ned ad en smal sti belagt med beton. Stien kan være noget skjult. Parkering i området omkring stranden kan være kompliceret, så det er en god ide at komme med bus eller til fods.

Stranden, som har en blanding af fint sand og klipper, er åben for både "traditionelle" badende og for naturister. Den er dog kun 100 meter lang og mellem 10 til 15 meter bred. Faciliteterne er begrænsede med kun en livredder i sommermånederne, så husk at medbringe alt, hvad du måtte have brug for. Vandet er utroligt klart, og havbunden er fuld af liv og interessante klippeformationer, så hvis du kan lide at snorke, bør du ikke gå glip af muligheden for at se dette skønne område under havoverfladen.

Cala Tio Ximo

Benidorm - Cala Tio Ximo

Tager du blot et par hundrede meter længere nordøst på fra Cala Almadrava, kommer du til bugten Cala Tio Ximo. Denne lille og vilde strand ligger ved foden af ​​en stenet bakke som en del af naturparken la Sierra Gelada.

For at komme til denne strand skal du køre ad samme smalle og snoede vej, som fører dig til Cala Almadrava. Der er en lille parkeringsplads lige over bugten, der ligger ved siden af ​​et spektakulært udkigspunkt. Hvis du kan lide vandreture eller cykling, kan du vælge at lade bilen stå hjemme, for disse skønne omgivelser er perfekte til en dag i naturen, da parken tilbyder flere forskellige pragtfulde veje, som du kan udforske. 

Ligesom Cala Almadrava er bugten en blanding af klipper og fint, gyldent sand, men denne strand er endnu mindre, da den kun er 60 meter lang. Også her er der i sommermånederne en livredder, men derudover er faciliteterne meget begrænsede. Så det er ikke her, du skal tage til, hvis du er til barer og musik. Nyd i stedet for den afslappede atmosfære, stilheden, havet og isolationen. Stranden er ikke velbesøgt, da den er lidt vanskelig at komme frem til, så benyt dig af muligheden for fred og ro og få en afslappet dag på stranden. 

Kort - Strande ved Benidorm