Find din favorit blandt de 7 Kanariske Øer

De Kanariske Øer er kendt for deres gode klima og evige solskin, og de er ikke uden grund blandt de absolut mest populære feriedestinationer i Spanien. Men de syv øer er i virkeligheden meget forskellige, med hver deres unikke karaktertræk.

Her får du et overblik over, hvem der er hvem af De Kanariske Øer. Se videoen om den berømte øgruppe eller spring direkte ned til beskrivelsen af hver enkelt af de syv øer.

Tenerife

Mount Teide, Teide National Park, Tenerife, Kanariske Øer

Tenerife er kontrasternes land. På den ene side finder du typiske ferieresorter som Playa de las Américas og Costa Adeje, og på den anden side er den største del af øen stadig befolket af indfødte Canarios.

Tenerife er desuden stor nok til at have to kosmopolitiske storbyer samt adskillige mindre, men ganske livlige byer, små hyggelige landsbyer, store landbrugsområder og en enorm Nationalpark, hvor du kan vandre i timevis uden at møde et menneske. På Tenerife ligger også Spaniens største bjerg, Mount Teide, hvis imposante silhuet byder gæster velkommen på lang afstand.

Gastronomien varirer fra traditionelle egnsretter til avant-garde (Tenerife er den eneste af De Kanariske Øer hvor man finder Michelin-restauranter). Den unikke kanariske kultur, som er en blanding af spansk og sydamerikansk med et touch af afrikanske særpræg, er kendetegnet ved en de mange farverige fester, der underholder og betager både lokale og tilrejsende på alle tider af året.

Gran Canaria

Tejeda, Gran Canaria, De Kanariske Øer

Gran Canaria har stort set samme omdømme som Tenerife, og afskrives ofte som en overbefolket turistfælde. Men udover de enkelte resorts på øen byder Gran Canaria på en uendelig rigdom af natur- og kulturoplevelser. Tenerife og Gran Canaria kæmper indbyrdes om at tiltrække flest feriegæster, men grundlæggende er de to øer ret ens.

Dog har Gran Canaria bedre strande, og den kanariske hovedstad Las Palmas overskygger Santa Cruz de Tenerife med sit charmerende historiske centrum, den lækre urbane strand Las Canteras og en sprudlende musikscene. Bjerglandsbyerne på Gran Canaria er endnu kønnere og landskabet er endnu mere bjergtagende. De lokale påstår endvidere, at de har den bedste udsigt til Tenerife's Mount Teide!

Lanzarote

Costa Teguise, Lanzarote, De Kanariske Øer

Lanzarote omtales til tider som den mest uspolerede af De Kanariske Øer. En af årsagerne er, at den lokale kunstner César Manrique - der er blevet en helt i mange indbyggeres øjne - brugte sin indflydelse til at forhindre lokalpolitikerne i at bygge nye resorts på bekostning af naturen og miljøet.

En anden årsag er - som en beboer på Tenerife fortalte os - "at der ikke bor en levende sjæl". Det har en helt naturlig forklaring, da jorden på Lanzarote ikke er så velegnet til landbrug, hvorfor færre mennesker i tidernes morgen bosatte sig på øen. Endvidere er Lanzarote en af de ældste øer, og store dele af dens areal er dækket af større eller mindre vulkaner, hvilket giver den et nærmest surrealistisk udseende. Den mangler dermed også de grønne områder, der præger de mere vestligt beliggende øer.

Til gengæld har Lanzarote de senere år nydt opmærksomhed fra et voksende segment af sportsudøvere, idet løbere og cyklister slutter sig til de mange vandsportsentusiaster. Lanzarotes helt store force er, at øen kan bryste sig af nogle usansynligt smukke, gyldne strande, som de vestlige øer ikke kan hamle op med.

Fuerteventura

Kiteboarding, Fuerteventura, Kanariske Øer

Fuerteventura er den ældste og mest vindblæste af De Kanariske Øer. Den nærmest konstante brise lokker et utal af vindsurfere og kiteboardere til øen, men afskrækker til gengæld de fleste andre strandgæster. En skam, for Fuerteventura har nogle af øgruppens mest paradisiske strande - eksempelvis må Playa Corralejo snarere karakteriseres som et mini-Sahara.

Fuerteventuras resorts er ikke blandt de mest charmerende, men de er til gengæld omgivet af gyldne sandstrande og turkisblåt vand. Derudover byder øen på et rigt og varieret fugleliv og en håndfuld kønne, traditionelle landsbyer. Ligesom på Lanzarote er der ikke nogen stor lokal befolkning, hvorfor udbuddet af traditionelle restauranter og skikke er begrænset. Landskabet er formet af den stærke vind, der har formet de oprindelige bjerge til bløde bakker og dale, og man får nemt associationer til den tørre Nordafrikanske natur, særligt når man ser de mange vilde geder, der tripper omkring i de solbrændte, orange bakker.

La Palma

Caldera de Taburiente, La Palma, De Kanariske Øer

La Palma er bedre kendt som La Isla Bonita, den yndige ø, og som navnet siger er dette formentlig den kønneste af de syv Kanariske Øer. Derudover har den en interessant historie: Da spanierne begyndte at krydse oceanerne for at nå Amerika, husede hovedstaden Santa Cruz de la Palma en stor havn med betydningsfulde skibsværfter.

Naturen er helt enestående - med nationalparken Caldera de Taburiente og vandtunnelerne ved Marcos y Cordero blandt højdepunkterne - og der findes ikke mage til på nogle af de andre øer. Visse områder på øen er ikke engang 50 år gamle, da de opstod under Teneguía-vulkanens udbrud i 1971.

De større byer på La Palma syder af liv og er ganske sofistikerede. Man mærker tydeligt den sydamerikanske indflydelse på øen, bl.a. i form af håndrullede cigarer. La Isla Bonita har dermed det charmerende særpræg som er typisk for en lille ø, samtidig med at den har mange af de store øers kvaliteter. Til trods for sin attraktive personlighed og historiske charme tiltrækker La Palma ikke så mange turister.

La Gomera

Hermigua, La Gomera, De Kanariske Øer

Den mest storslåede af De Kanariske Øer må siges at være La Gomera. Naturen er mindre tæmmet og består af en blanding af naturlige terrasser og palmelunde, frodig regnskov og bjerge, der er som taget ud af de afrikanske Atlasbjerge. Øens helt særlige karakteristika er de mange slugter, der gør det til en tidskrævende affære at komme omkring i bil. I nogle tilfælde kan det derfor bedre betale sig at bevæge sig til fods, og der er da også vandrestier allevegne, mens der er knap så mange veje.

Der findes et par resorts på øen, som Playa Santiago og Valle Gran Rey, men de er ikke af samme høje standard som på de andre øer. Selv hovedstaden San Sebastian er en relativt stille by, der primært slår sig op på, at Columbus aflagde byen et visit på sin vej mod Amerika. La Gomera har også et par strande, men de fleste besøger øen for at nyde naturen og tage en pause fra menneskemængderne.

El Hierro

El Hierro, De Kanariske Øer

I tidernes morgen betragtede man El Hierro som den yderste kant af verden, og øen er stadig omgærdet af mystik. Øen er domineret af en fantastisk eventyrskov, gigantiske øgler, en spøjs lille bosættelse og et hotel, der engang var verdens mindste.

Bjergene, de golde stenvægge og flokkene af langhårede får kunne lige så godt findes i Storbritannien som på en ø ud for Afrika, men det undersøiske landskab omkring El Hierro skulle være helt enestående og give eminente forhold for dykkere.

Der er ingen lufthavn på øen, så der er kun adgang via en 3 timer lang sejltur i færge. Derfor er der ikke mange turister på El Hierro, som i sandhed lever op til betegnelsen "uspoleret". Om end den ikke udgør kanten af verden, så ligger El Hierro dog i udkanten af de Kanariske Øer, og man får en gennemgribende fornemmelse af at befinde sig langt fra civilisationen.

Lejlighed i Guaza

 • 1 soveværelse
 • 3 sovepladser
 • 1 badeværelse
 • 1 toilet
 • 55 m² boligareal
 • 10 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Fælles pool
 • Gårdhave
Id: 77507 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 3.960 - 5.754/uge DKK 598 - 822/nat Vis detaljer

Lejlighed i Los Cristianos

 • 2 soveværelser
 • 6 sovepladser
 • 1 badeværelse
 • 1 toilet
 • 90 m² boligareal
 • 5 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Balkon
 • Terrassemøbler
Id: 56483 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 5.231 - 11.507/uge   Vis detaljer

Lejlighed i Granadilla de Abona (El Médano)

 • 1 soveværelse
 • 4 sovepladser
 • 1 badeværelse
 • 1 toilet
 • 55 m² boligareal
 • 10 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Fælles pool
 • Terrassemøbler
Id: 57292 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 3.400/uge DKK 486/nat Vis detaljer
X
Vind et gavekort på 750 euro!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få muligheden for at vinde €750 til din næste ferie i Spanien.


Jeg har læst og accepterer privatlivspolitikken
 Vind et gavekort på 750 euro! 
Spain-Holiday.com bruger egne og tredjeparts cookies til at forbedre vores tjenester og til at vise dig annoncer, som er tilpasset dine præferencer ved at analysere dine navigeringsvaner. Skift konfigurationen og få flere oplysninger her