Find din favorit blandt de 8 Kanariske Øer

De Kanariske Øer er kendt for deres gode klima og evige solskin, og de er ikke uden grund blandt de absolut mest populære feriedestinationer i Spanien. Men de syv øer er i virkeligheden meget forskellige, med hver deres unikke karaktertræk.

Øgruppen består af otte hovedøer (plus fem ubeboede holme og flere isolerede klipper). For at bestemme, hvilken destination, der passer bedst til dine præferencer, er det værd at kende forskellene mellem hver af De Kanariske Øer. 

Tenerife - Øen med det uendelige forår

Tenerife - Playa del Duque

Tenerife er kontrasternes land. På den ene side finder du typiske ferieresorter som Playa de las Américas og Costa Adeje, og på den anden side er den største del af øen stadig befolket af indfødte Canarios.

Tenerife er desuden stor nok til at have to kosmopolitiske storbyer samt adskillige mindre, men ganske livlige byer, små hyggelige landsbyer, store landbrugsområder og en enorm Nationalpark, hvor du kan vandre i timevis uden at møde et menneske.

På Tenerife ligger også Spaniens største bjerg, Mount Teide, hvis imposante silhuet byder gæster velkommen på lang afstand. Og selvfølgelig, næsten over hele øen findes nogle utrolige strande for enhver smag.

Teide

Gastronomien varirer fra traditionelle egnsretter til avant-garde. det værd at bemærke, at Tenerife er den eneste af De Kanariske Øer, hvor man finder Michelin-restauranter. Den unikke kanariske kultur, som er en blanding af spansk og sydamerikansk med et touch af afrikanske særpræg, er kendetegnet ved en de mange farverige fester, der underholder og betager både lokale og tilrejsende på alle tider af året.

Du behøver ikke at bruge en masse penge for at lære Tenerife at kende. Her er ni ting på øen, der ikke koster en krone, og her er en liste over ferieboliger på Tenerife til alle budgetter.

  • Bedst til: natur, vandsport, natteliv

Gran Canaria - Strand & byliv

Güigüi

Gran Canaria har stort set samme omdømme som Tenerife, og afskrives ofte som en overbefolket turistfælde. Men udover de enkelte resorts på øen byder Gran Canaria på en uendelig rigdom af natur- og kulturoplevelser.

Ironisk nok kæmper Tenerife og Gran Canaria indbyrdes om at tiltrække flest feriegæster, men grundlæggende er de to øer ret ens. De personer, der kan lide Tenerife, bør i teorien også kunne lide Gran Canaria, selvom der er forskelle. Gran Canaria har dog bedre strande og den kanariske hovedstad Las Palmas overskygger Santa Cruz de Tenerife med sit charmerende historiske centrum, den lækre urbane strand Las Canteras og en sprudlende musikscene.

Catedral de Santa Ana, Las Palmas, Gran Canaria

Omvendt er bjerglandsbyerne på Gran Canaria er endnu kønnere og landskabet er endnu mere bjergtagende. De lokale påstår endvidere, at de har den bedste udsigt til Tenerife's Mount Teide! Gran Canaria er derfor et godt valg til de besøgende, der kan lide mangfoldighed på de steder, de besøger. 

  • Bedst til: familieferie, natteliv, ting at se og gøre

Lanzarote - Utrolige landskaber

Playas de Papagayo, Lanzarote

Lanzarote omtales til tider som den mest uspolerede af De Kanariske Øer. En af årsagerne er, at den lokale kunstner César Manrique - der er blevet en helt i mange indbyggeres øjne - brugte sin indflydelse til at forhindre lokalpolitikerne i at bygge nye resorts på bekostning af naturen og miljøet.

En anden årsag er - som en beboer på Tenerife fortalte os - "at der ikke bor en levende sjæl". Det har en helt naturlig forklaring, da jorden på Lanzarote ikke er så velegnet til landbrug, hvorfor færre mennesker i tidernes morgen bosatte sig på øen.

Vinmarker, La Geria, Lanzarote

Endvidere er Lanzarote en af de ældste øer, og store dele af dens areal er dækket af større eller mindre vulkaner, hvilket giver den et nærmest surrealistisk udseende. Den mangler dermed også de grønne områder, der præger de mere vestligt beliggende øer.

Til gengæld har Lanzarote de senere år nydt opmærksomhed fra et voksende segment af sportsudøvere, idet løbere og cyklister slutter sig til de mange vandsportsentusiaster. En af øens helt store force er, at Lanzarote har nogle usansynligt smukke, gyldne strande, som de vestlige øer ikke kan hamle op med. Hvis du planlægger din ferie på øen, så tjek vores ferieboliger på Lanzarote.

  • Bedst til: strande, familier, par, arkitektur og landskaber

Fuerteventura - Strandliv

Et par på stranden på Fuerteventura

Fuerteventura er den ældste og mest vindblæste af De Kanariske Øer. Den nærmest konstante brise lokker et utal af vindsurfere og kiteboardere til øen, men afskrækker til gengæld de fleste andre strandgæster. Fuerteventura har nogle af øgruppens mest paradisiske strande - eksempelvis må Playa Corralejo snarere karakteriseres som et mini-Sahara.

Fuerteventuras resorts er ikke blandt de mest charmerende, men de er til gengæld omgivet af gyldne sandstrande og turkisblåt vand.

Windsurfing og kitesurfing på Fuerteventura - Playa de Sotavento

Derudover byder øen på flere interessante overraskelser, blandet andet har øen et rigt og varieret fugleliv og en håndfuld kønne, traditionelle landsbyer. Ligesom på Lanzarote er der ikke nogen stor lokal befolkning, hvorfor udbuddet af traditionelle restauranter og skikke er begrænset. 

vindmøller, Antigua, Fuerteventura

Landskabet er formet af den stærke vind, der har formet de oprindelige bjerge til bløde bakker og dale, og man får nemt associationer til den tørre Nordafrikanske natur, særligt når man ser de mange vilde geder, der tripper omkring i de solbrændte, orange bakker. Tjek vores ferieboliger for at booke din bolig på Fuerteventura.

  • Bedst til: strande, vandsport, afslapning og wellness

La Palma - La Isla Bonita

Caldera de Taburiente, La Palma, De Kanariske Øer

La Palma er bedre kendt som La Isla Bonita, den yndige ø, og som navnet siger er dette formentlig den kønneste af de syv Kanariske Øer. Derudover har den en interessant historie: Da spanierne begyndte at krydse oceanerne for at nå Amerika, husede hovedstaden Santa Cruz de la Palma en stor havn med betydningsfulde skibsværfter.

Naturen er helt enestående - med nationalparken Caldera de Taburiente og vandtunnelerne ved Marcos y Cordero blandt højdepunkterne - og der findes ikke mage til på nogle af de andre øer. Visse områder på øen er ikke engang 50 år gamle, da de opstod under Teneguía-vulkanens udbrud i 1971.

Calle O'Daley, Santa Cruz de La Palma, De Kanariske Øer

De større byer på La Palma syder af liv og er ganske sofistikerede. Man mærker tydeligt den sydamerikanske indflydelse på øen, bl.a. i form af håndrullede cigarer. La Isla Bonita har dermed det charmerende særpræg som er typisk for en lille ø, samtidig med at den har mange af de store øers kvaliteter. Til trods for sin attraktive personlighed og historiske charme tiltrækker La Palma ikke så mange turister.

  • Bedst til: natur, aktiv ferie

La Gomera - En helt anden verden

La Gomera, De Kanariske Øer

Den mest storslåede af De Kanariske Øer må siges at være La Gomera. Naturen er mindre tæmmet og består af en blanding af naturlige terrasser og palmelunde, frodig regnskov og bjerge, der er som taget ud af de afrikanske Atlasbjerge.

Øens helt særlige karakteristika er de mange slugter, der gør det til en tidskrævende affære at komme omkring i bil. I nogle tilfælde kan det derfor bedre betale sig at bevæge sig til fods, og der er da også vandrestier allevegne, mens der er knap så mange veje.

Torre del Conde, La Gomera

Der findes et par resorts på øen, som Playa Santiago og Valle Gran Rey, men de er ikke af samme høje standard som på de andre øer. Selv hovedstaden San Sebastian er en relativt stille by, der primært slår sig op på, at Columbus aflagde byen et visit på sin vej mod Amerika. La Gomera har også et par strande, men de fleste besøger øen for at nyde naturen og tage en pause fra menneskemængderne.

Læs mere om øen i vores korte guide, og find den perfekte bolig til din ferie på La Gomera.

  • Bedst til: natur, vandreture, afslapning

El Hierro - Ro og natur

Udsigt over Las Playas, El Hierro

I tidernes morgen betragtede man El Hierro som den yderste kant af verden, og øen er stadig omgærdet af mystik. Øen er domineret af en fantastisk eventyrskov, gigantiske øgler, en spøjs lille bosættelse og et hotel, der engang var verdens mindste.

El Hierro

Bjergene, de golde stenvægge og flokkene af langhårede får kunne lige så godt findes i Storbritannien som på en ø ud for Afrika, men det undersøiske landskab omkring El Hierro skulle være helt enestående og give eminente forhold for dykkere.

Der er ingen lufthavn på øen, så der er kun adgang via en 3 timer lang sejltur i færge. Derfor er der ikke mange turister på El Hierro, som i sandhed lever op til betegnelsen "uspoleret". Om end den ikke udgør kanten af verden, så ligger El Hierro dog i udkanten af de Kanariske Øer, og man får en gennemgribende fornemmelse af at befinde sig langt fra civilisationen.

  • Bedst til: natur, ro

La Graciosa - Langt fra alfarvej

Udsigt til Caleta de Sebo, La Graciosa

Indtil for nylig blev La Graciosa officielt betragtet som en "holm", der tilhørte Teguise kommune (Lanzarote). I 2018 blev øen dog endelig anerkendt som den ottende beboede Kanariske ø, hvilket gav øen en form for administrativ uafhængighed.

Øen ligger mindre end et par kilometer ud for Lanzarote nordkyst (en færgeservice afgår regelmæssigt). Der er kun to byer (Caleta de Sebo og Casas de Pedro Barba), næsten ingen brolagte veje og utallige bugter med turkisvand. Det er det helt rigtige sted at tage til, hvis man ønsker at slappe af på stranden, nyde en tidløs atmosfære og de smukke traditionelle hvide huse og vulkanske landskaber.

Playa de las Conchas, La Graciosa

Gå ikke glip af et besøg på Playa Francesa, en smuk strand beliggende i den sydlige del af øen samt et besøg på Playa de las Conchas i nord. Hvis du leder efter en afslappende strandferie væk fra alfarvej, er La Graciosa den ideelle destination.

  • Bedst til: strande, natur, ro

Foreslåede artikler til dig:

Kort over De Kanariske Øer