Nøgen på De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er uden tvivl et af de bedste steder at tage på ferie om vinteren, hvis du leder efter solskin og varme. Omkring seks timers flyvning sydpå fra den danske vinter ligger De Kanariske Øer med 320 årlige solskinsdage og et uovertruffen udvalg af nudiststrande.

Måske er det solen, atmosfære, nærheden til Sahara, den fantastiske natur eller noget helt 4. som trækker, hvem ved? Naturistferier på De Kanariske Øer bliver hele tiden mere og mere populære. Lej en ferielejlighed på De Kanariske Øer og oplev de mange pragtfulde nudiststrande. 

Nudiststrande i Spanien

Er de almindelige? Ja det er de og de bliver mere og mere almindelig og populære. Interessant nok kan enhver strand ifølge spansk lov betragtes som nudist. Naturisme eller nudisme er lovlig overalt på alle strande i Spanien.

Det er dog generelt mere acceptabelt på nogle steder i forhold til andre. Men der er ikke noget til hinder for, at du kan bade nøgen, hvor du ønsker det. 

De Kanariske Øer har altid været førende indenfor nudistiske tiltag i Spanien. Faktisk blev en af ​​Spaniens første naturistiske landsbyer, Charco del Palo på Lanzarote, bygget for over tredive år siden..

Nudiststrande på Fuerteventura

Fuerteventura - også kendt som 'øen med det evige forår' er det indlysende startsted. Som den næststørste af De Kanariske Øer og kun 60 km fra Afrikas kyst huser denne skønne ø de fleste af nudiststrandene på De Kanariske Øer.

Lej en feriebolig på Fuerteventura og bo omringet af et naturparadis og nogle af de bedste naturiststrande på De Kanariske Øer. 

Nudiststrand, Spanien

Ferieboliger i Corralejo er de mest populære på Fuerteventura med en skøn beliggenhed på den nordligste spids af øen.

Strandene udenfor Corralejo centrum har en tøjpolitik, som består i, at dit valg af tøj er totalt valgfrit, så som turister vil man helt sikkert møde naturister her. Selvom Corralejo ikke har nogen specifikke nudiststrande, anses Corralejo Dunes-stranden og La Cala de Cotillo-stranden for at de mest egnede til naturister.

La Cala de Cotillo er den mest populære af de to, og den ligger cirka 20 minutters kørsel fra Corralejo.

Strandene længere sydpå er mere afsondret og måske bedre egnet til naturister, da de ligger længere væk fra befolkede områder.

Nogle af de bedste strande i Corralejo er på halvøen Jandía. Dette er et enestående område med  nogle virkelige spektakulære kystlandskaber med salts-marskområder, klitter og forskellige skjulte bugter. De mest populære nudiststrande i dette område er Playa Barca, Playa de Sotavento og Playa de Butihondo.

Nudiststrande på Lanzarote

Kun 11 km nord for Fuerteventura ligger den populære ø Lanzarote. Denne østligste af De Kanariske Øer med vulkanske oprindelse og månelignende landskaber tilbyder nogle fantastiske strande.

Nudiststrand, Lanzarote

Det har længe været meget almindeligt med nudiststrande på Lanzarote. Og det er derfor heller ikke uden grund, at øen er en populær og fantastisk destination for dem, som ønsker en naturistferie på De Kanariske Øer.

 

I den nordlige del af øen ligger de mest populære nudistområder, som består af stranden Playa Famara og adskillige klippebassiner, der ligger lige ved siden af naturistlandsbyen Charco del Palo.

Lidt længere sydpå ligger Playa Guasimeta lige ved siden af ​​lufthavnen i Arrecife, som ligeledes er en af ​​de bedste nudiststrande i Lanzarote.

Playa de Papagayo på øens sydligste tip har ry for at være Lanzarotes bedste strand. Det er imidlertid mest almindeligt, at de besøgende her har badetøj på. 

For naturister, som ønsker at leje en feriebolig på Lanzarote ved stranden, så kan de med fordel gøre det tæt på følgende tre steder, som ligger i nærheden af Playa de Papagayo, nemlig Playa del Congrio, Playa Las Mujeres og Playa del Pozo. Alle er forholdsvis afsondret, hvorfor der ikke er nogen for faciliteter, så du skal selv medbringe alt, hvad du behøver til en dag på stranden..

Nudiststrande på Gran Canaria

Gran Canaria er den næststørste ø af De Kanariske Øer og er hjemsted for mange strande, der er velegnede til nøgne solbadere.

Hvis du bor i en feriebolig på Gran Canaria ved Maspalomas, vil du helt sikkert besøge den mest berømte af øens strande, Playa de Maspalomas. Kilometervis af sandstrand har gjort Playa de Maspalomas på Gran Canaria kendt og berømt langt ude over den spanske grænse, og denne strand er uden tvivl en af ​​De Kanariske Øers mest populære strande og et paradis for nudister. 

Det fine hvide sand udskiftes hele tiden med sand, der kommer med vinden fra Sahara. Dette skaber nogle pragtfulde klitter, som også giver en smule intimitet og privatliv, hvis man ønsker det.

Maspalomas klitter, Gran Canaria

Det er muligt at komme til denne strand, som også er klassificeret som en naturpark, fra ferieområdet ved Maspalomas eller fra Playa del Ingles. Begge steder tilbydes der et væld af faciliteter.

Generelt holder nudisterne til på midten af ​​stranden og undgår helst de mere bebyggede områder på begge sider. Med 12 kilometer af vindblæste klitter er der masser af valg og garanteret ro.

Der er mange andre strande, du også kan besøge på din ferie til Gran Canaria, der også anses for at være egnet til naturister. Et andet populært sted er stenstranden ved Playa Veneguera lige forbi Mogán.

Nudiststrande på Tenerife

Tenerife er den største og mest befolkede ø af De Kanariske Øer. Tenerife er faktisk den mest befolkede ø i Spanien og hjemsted for Spaniens højeste bjerg - El Teide.

Playa de la Tejita er den mest populære 'valgfri tøj' strand på Tenerife. Selvom der faktisk er tale om to separate strande er Playa de la Tejita også kendt som Playa de Montaña Roja, hvilket kan oversættes bogstaveligt som “den røde bjergstrand”. Det er den største og længste sandstrand på Tenerife.

Nudisterne har har tendens til at koncentrere sig i og omkring en lille snackbar, der ligger ved siden af ​​Montaña Roja, det røde bjerg.

Montaña Roja, Playa de la Tejita, Tenerife

Playa de las Gaviotas lige nordvest for hovedstaden Santa Cruz er en populær nudiststrand. Den består af sort vulkansk sand og er omringet af stejle klipper, hvilket giver et betagende syn. Stranden er et populært rejsemål for folk, der opholder sig i Santa Cruz.

Fra din feriebolig på Tenerife ved stranden har du også mulighed for at besøge andre nudiststrande som Playa de Diego Hernandez (La Caleta område), Playa de los Patos (Puerta de la Cruz område) og Playa de La Pelada (el Medano område).

Nudiststrande på La Gomera

Kun en 40-minutters færgetur fra Tenerife ligger den lille ø La Gomera, hvor uspoleret og jomfruelig er to ord, der ofte bruges til at beskrive øen.

Playa del Ingles, La Gomera

De to vigtigste nudiststrande på øen ligger nær Valle Gran Rey. Den sorte sandstrand Playa del Ingles er den mest populære af de to.

Adgang til den anden strand er mere besværlig og indebærer en gåtur. Den ligger lige forbi havnen ved Vueltas og er kendt som La Playa Calera.

Valle Gran Rey var indtil for nylig en hippie-kommune, og deres tilstedeværelse mærkes stadig i dag.

Billed-copright: @Flickr patipoludniak / Phil Tremblay / msanfel / klaus_z74 / diwiesign