De bedste strande i Spanien

Spanien har næsten 5000 km kystlinje med masser af pragtfulde badestrande ved Middelhavet i syd og ved Atlanterhavet i nord og vest. Langs de spanske kyster og de mange spanske øer kan du vælge og vrage blandt fantastiske badestrande, uanset om du søger isolerede og uspolerede bugter eller byområder med alle de bekvemmeligheder. Du finder spanske strande for enhver smag. Historisk set har de fleste turister foretrukket strandene langs Costa del Sol og Costa Blanca. Selvom du finder fantastiske strande langs disse kyststrækninger, bør du også besøge nogle af de andre fantastiske strande, som findes andre steder i Spanien.

  • Port de Pollensa på Mallorca
  • Sotavento på Fuerteventura
  • Monsul  i Andalusien
  • Cala Turqueta på Menorca
  • Cala Sant Vincent på Ibiza
  • Cala Fonda i Catalonien
  • La Concha i Baskerlandet
  • Ses Illetas på Formentera
  • Las Catedrales i Galicien
  • Bolonia i Cadiz

Port de Pollença, Mallorca

Playa de Pollensa på Mallorca

Mallorca byder på nogle af de smukkeste strande i Spanien. Ved Port de Pollensa-stranden danner bjergkæden Serra de Tramuntana den perfekte kulisse til det glitrende turkise hav og det fine hvide sand. Hvis du lejer en strandvilla på Mallorca, bør du besøge denne bugt, som udover fantastisk natur også byder på en lang strandpromenade med spændende butikker og restauranter.

- Se flere af Mallorcas bedste strande. 

Sotavento, Fuerteventura

Flere af Spaniens bedste strande findes på Fuerteventura. Denne kanariske ø er perfekt til spændende strandbesøg og har vundet prisen som en “QualityCoast”-destination. Find strande til familier og strande, som er ideelle til surfing. Sotavento er en uberørt naturlig strand i den sydøstlige del af Fuerteventura. Den strækker sig over 9 km blødt gyldent sand og har skønt turkisfarvet vand. Ved lavvande bliver en sandbank synlig 100 til 300 meter fra kysten, hvilket skaber en 3 km lang lavvands-lagune, som er helt ideel til at træne vandsport for begyndere.

- Læs mere om de bedste strande på Fuerteventura. 

Monsul, Andalucia

Playa Monsul, Cabo de Gata ved Almeria

På kysten ved Almería har du et fantastisk udbud af nogle af Spaniens smukkeste strande. Parque Natural de Cabo de Gata er Andalusiens længste beskyttede kystlinje og en af ​​de bedste destinationer for en ferie i det sydlige Spanien. Strandene i Cabo de Gata er betagende og sidestykke. Masseturismen har endnu ikke fundet vej til området, hvilket har betydet, at strandene har bevaret deres oprindelige naturlige udseende. Her finder du Monsul strand, som instruktøren Steven Spielberg gjorde berømt, da han valgte at anvende den i en af sine Indiana Jones-film. Han kaldte stranden for “den bedste strand i Spanien".

- Oplev nogle af de bedste strande i Andalusien

Cala Turqueta, Menorca

Bedste strande i Spanien - Cala Turqueta på Menorca

Fra byen Ciutadella i den sydlige del af Menorca kan du nå den skønne Cala Turqueta. Denne strand er godt afmærket fra vejen, da den er den mest berømte strand på Menorca. Du kan også gå her fra Cala Macarella langs stien Camí de Cavalls. Denne bugt er omgivet af fyrretræer, og det er uden tvivl en af ​​de bedste strande i Spanien på grund af dens fine hvide sand og utroligt klare turkise vand.

- Find flere af de bedste strande på Menorca

Cala Sant Vicent, Ibiza

Bedste strande på Ibiza - Cala Sant Vincent

Nogle af Spaniens bedste strande findes på øen Ibiza. Cala de Sant Vicent tiltrækker mange besøgende på grund af den lyse fine sandstrand og det krystalklare, lave vand i mange nuancer af turkise nuancer. Bakker og smukke fyrretræer beskytter denne bugt, og kun 200 meter over denne bugt finder du den vigtigste arkæologiske hule på øen - Cova des Culleram.

Cala Fonda, Catalonia

Cala Fonda i Tarragona - bedste strande langs Costa Dorada

Cala Fonda i Tarragona, også kaldet Waikiki (efter den bedste strand på Hawaii) er et skjult paradis mellem klipper. Denne strand er populær blandt nudister på grund af dens fjerntliggende  placering og den kendsgerning, at den ikke er så let at få adgang til. Cala Fonda står på listen over de bedste strande i Spanien på grund af kystliniens naturlige skønhed, den frodige vegetation, kalkstensklipperne og det rolige lave vand.

La Concha, Baskerlandet

San Sebastian - playa de La Concha

San Sebastian er en af ​​de bedste stranddestinationer i det nordlige Spanien. De lokale er forståeligt nok stolte over at have Spaniens berømte bystrand lige uden for døren. La Concha får sit navn fra sin muslingeskals-lignende form, hvilket har gjort det til en af ​​de mest populære strande i hele Europa. La Concha har det fineste gyldne sand, og omgivelserne er ganske spektakulære, da stranden er indrammet af to bjerge, Urgull og Igeldo og der er en betagende udsigt ud til øen Santa Clara.

Ses Illetas, Formentera

Pink sand og turkis vand ved Ses Illetas stranden på Formentera

Det er let at koble helt af på en ferie på Formentera, Balearernes mindst bebyggede ø. Illetas-stranden var traditionelt populær blandt øens kunstneriske sjæle og hos hippiesamfundet. Denne strand er en af ​​de mest ikoniske i Spanien på grund af sin specielle lyserøde kystlinje og lyse turkise hav, som til forveksling ligner en badestrand på Bahamas eller i Indonesien. 

Playa de las Catedrales, Galicien

Playa de las Catedrales i Galicien

Playa de las Catedrales er en ægte perle i regionen Galicien. Det officielle navn er Praia de Augas Santas - hellig vand-stranden. Den kaldes dog ofte ved sit kælenavn “katedralernes strand”, da den er berømt for sine karakteristiske klippeformationer, som majestætisk dukker op af havet ved lavvande. Her kan de besøgende nyde imponerende formationer i form af buer, hvælvinger og huler, som havets erodering har skabt. For at beskytte stranden er der sat en begrænsning på antallet af besøgende pr. dag, så hvis du vil besøge denne strand, skal du bestille adgang på forhånd via internettet.

Playa Bolonia, Cadiz

Bølger og sand ved Playa de Bolonia i Cadiz

Lej en villa i en søvnig landsby i Cádiz og besøg Bolonia stranden. Det er sandsynligvis den mest berømte strand i Cadiz, og den strækker sig over 4 kilometer med fint hvidt sand og turkis hav, hvilket står i skarp kontrast til den frodige grønne vegetation omkring stranden. De beskyttede klitter bevæger sig konstant på grund af de hyppige stærke vinde. Kontroller vindstyrken inden du tager hertil, da de undertiden er for kraftige til, at det er tilrådeligt at bade.