De smukkeste landsbyer i Spanien

Overalt i hele Spanien finder du hyggelige hjørner, gamle ruiner, brostensbelagte gader, balkoner udsmykket med blomster, hvidkalkede landsbyer og slotte, der fortæller om Spaniens farverige historie. Her er mange muligheder for at opleve spændende eventyr. Læs om disse charmerende landsbyer og find ud af, hvor du vil leje din feriebolig på landet i Spanien

Valldemossa, Sierra de Tramontana, Mallorca

Lej en feriebolig i Valldemossa, landsbyen i Mallorcas bjerge, som Chopin kaldte den smukkeste by i verden. Den ligger i bjergene Sierra de Tramuntana og er bestemt en af ​​de mest romantiske og charmerende landsbyer i Spanien. Nyd de magiske brostensbelagte gader, den skønne bjergluft og den charmerende atmosfære i Valldemossa. 

Ronda, Málaga

Ronda er en smuk landsby beliggende i provinsen Málaga, og byen er kendt som et af det mest charmerende steder i Spanien. Kryds Puente Nuevo (nye bro) og se ned i den dybe Tajo-kløft. Der er lidt over 90 meter ned, og det er både et gys og et smukt syn, du ikke bør gå glip af, når du besøger denne smukke andalusiske by. Gå en tur i den gamle bydel og nyd de smukke gamle paladser og herskabsvillaer. Lidt uden for byen har du mulighed for at besøge nogle af de bedste vingårde i Serranía de Ronda og smage deres berømte vine fra Sierras de Málaga.

Cudillero, Asturias

Cudillero er en af ​​de mest charmerende byer i Asturien. Husene ned mod havet er en symfoni af farver, der står i smuk kontrast til havets blå farver. Døråbningerne i denne fiskerby er nok de mest fotograferede, og byen er et af de mest besøgte steder i Cudillero. Besøg denne charmerende by og lad dit sind og kamera indfange denne særlige by i det nordlige Spanien. 

Sallent de Gállego, Huesca

En landsby beliggende højt i bjergene og fuld af charme. Sallent de Gállego ligger i Valle de Tena i Pyrenæerne i Aragonien. Det er et storslået sted at slappe af og nyde en landlig ferie i Huesca i et hyggeligt hus med stenmure. Og så ligger skisportsstedet Formigal kun 15 minutter væk.

Alarcón, Cuenca

I provinsen Cuenca ligger den spektakulære by Alarcón. Her omkranser gamle bymure paladserne og husene, hvilket giver en fantastisk atmosfære til hele byen. Gå gennem de smalle gader i den gamle bydel og op til toppen af bakken, hvor byens pryd, slottet, ligger og skuer stolt ud over landskabet. Slottet er uden tvivl Alarcons hovedattraktion, og det er så eventyrligt, at det kunne have været en del af en Disney-film.

Fornalutx, Sierra de Tramontana, Mallorca

Ud over de fantastiske strande på Mallorca har øen også maleriske landsbyer, som tiltrækker og forkæler de besøgende. Fornalutx ligger i Sierra de Tramuntana og er omgivet af appelsintræer og oliventræer. Det er en rolig landsby med hyggelige små gader, hvor man kan beundre traditionel mallorcansk arkitektur. Nyd at være på landet på Mallorca, når du holder ferie i Fornalutx

Frigiliana, Málaga

Frigiliana

I provinsen Málaga ligger den hvide landsby Frigiliana, som er en af ​​de mest besøgte andalusiske byer på Costa del Sol. Dens hyggelige og smalle brostensgader er en mindre labyrint, som stammer fra den arabiske æra på den iberiske halvø. Frigiliana er en hyggelig landsby, der byder på enestående udsigt over Middelhavet. De små håndværksbutikker med områdetypiske produkter er et trækplaster for besøgende. Lej et feriehus i Frigiliana og nyd denne charmerende by i dit eget tempo og lad roen opsluge dig.

Albarracín, Teruel

Besøg Albarracín i Teruel-provinsen.  Den blev i 2018 valgt som den smukkeste by i Spanien og bestemt ikke uden grund. Det er en af de mest charmerende byer i Spanien med sine smukke huse og gamle borgmur. I de brostensbelagte gader fra middelalderen er det ikke svært at se, hvorfor den også er en af de mest besøgte landsbyer i Spanien. Til denne eventyrby hører naturligvis også en gammel borg, nemlig den berømte Castillo del Andador.

Zahara de la Sierra, Cádiz

Zahara de la Sierra er en smuk hvid by, som du vil vende tilbage til igen og igen, når du først har været her en gang. Højt oppe ligger slottet med udsigt ud over reservoiret, hvorfra byens hvide huse også kan beundres. Tag til dette særlige sted sammen med din familie og venner og lej et af ​​de smukke feriehuse i Zahara de la Sierra, og nyd freden og roen i dette lille hjørne af Cádiz-provinsen.

Lastres, Asturias

Lastres er helt sikkert at finde på listen over de smukkeste landsbyer i fyrstendømmet Asturien. Beliggende på toppen af ​​en bakke og med smuk udsigt over havet består denne asturiske by af endeløse smalle og stejle gader. Den er et arkitektonisk ensemble af imponerende monumenter, palæer og huse, hvorfor denne by er blevet anerkendt som by af historisk kunstnerisk værdi (Conjunto Histórico Artístico).

Bocairent, Valencia

Bocairent er en relativt uopdaget perle i Spanien, selvom den gamle bydel fra middelalderen allerede for 40 år siden blev erklæret for et kunstnerisk historisk sted (Conjunto Histórico Artístico). Bevæg dig ind i byens gader, som minder om en labyrint med en blanding af gamle arabiske veje og bygninger fra middelalderen. Bocairent er kendt som byen, hvor 'stenene taler'.

Aínsa, Huesca

En af de mest charmerende landsbyer i de aragonske Pyrenæer er denne middelalderby, hvor hele fem porte i den originale forsvarsmur er bevaret. Nyd en skøn og historisk gåtur gennem de brostensbelagte gader og smag den lokale gastronomi på Plaza Mayor. Hvis du planlægger et par dage med vandreture i naturen eller på ski i de aragonske Pyrenæer, kan du med fordel vælge at bo i en feriebolig i Ainsa.

Hondarribia, Guipúzcoa

Hvis du besøger Baskerlandet, bør du ikke gå glip af et besøg i den baskiske by Hondarribia, som på spansk hedder Fuenterrabía. Du kan også vælge at overnatte i Hondarribia og nyde byens charmen og den lækre baskisk mad. De farverige stenhuse og den fremragende gastronomi er kun to af attraktionerne i denne by, der blot ligger 20 km fra San Sebastian. Selv på regnfulde dage er denne charmerende by et besøg værd.

Vejer de la Frontera, Cádiz

De smalle gader og hvidkalkede huse er typiske for denne by i Cádiz. Lej et feriehus i Vejer de la Frontera og nyd denne hyggelige by og det store udbud af spændende gastronomi. Byen har et tidligere jødisk kvarter, hvor “arco de las monjas” (nonnernes port) er et af ​byens mest fotograferede steder.

Setenil de las Bodegas, Cádiz

En del af denne by er hugget ind i klippen, hvilket giver hele byen et helt særligt udtryk. De maleriske gader med klipper hængende ud over både huse og gader er uden tvivl Setenils største attraktion. De karakteristiske omgivelser med en smal kløft, der strækker sig langs floden Trejo giver en rå og spændende stemning i byen. Hold ferie i Sierra de Cádiz og prøv områdets lokale gastronomi, hvor især chorizo ​​lavet af svin opdrættet i bakkerne omkring byen er en lokal specialitet. 

Masca, Tenerife

Hvis du vil se den mere landlige side af Tenerife, er Masca destinationen for dig. Det er en lille landsby med kun 150 indbyggere, og hvor huse bogstaveligt talt er bygget på kløftens sider. Dens placering i Parque Rural de Tenos med udsigt til havet giver Masca en uforlignende charme.

Mojácar, Almería

Byen Mojácar i Almería er altid med, når det handler om de mest charmerende byer i Andalusien. Det er en skøn andalusisk landsby med smalle gader og hvidkalkede huse, hvor balkonerne er fulde af blomster, som pynter op i gaderne. De forskellige civilisationer, der har hersket over Mojácar, har efterladt spændende bygninger, der gør helt specielt at bo i Mojácar på en ferie til Spanien