Hvor man skal bo i Spanien i februar

Hvis du har brug for en ferie i februar, så er Spanien den ideelle destination. Uanset om du er på udkig efter en romantisk parferie til Valentinsdag eller en pause sammen med din familie, så finder du perfekte feriebolig i Spanien. Vælg mellem byer, der sprudler af kultur til steder med episke naturtilbud.

Tenerife

Temperaturen på Tenerife er omkring 20 grader i februar måned, hvilket gør øen til et af de hotteste steder at holde ferie på denne årstid. Book en ferievilla på Tenerife og udforsk øens imponerende vulkanske landskaber. Der er mange muligheder for at komme udenfor og få en aktiv ferie. Vælg blandt andet mellem mountainbiking, paragliding og vandreture.

Teide National Park bør man ikke snyde sig selv for, når man besøger Tenerife i februar. En af de mest populære udflugter er at opleve solopgangen 3718 meter over havets overflade - en stigning som dog ikke anbefales, hvis man har et svagt hjerte.  Hvis du når toppen, vil du blive mødt med en betagende udsigt ud over Atlanterhavet og flere andre af De Kanariske Øer. Indånd den friske, kolde luft og beundre de isdækkede klippeformationer. Nogle klatrere har endda været vidne til, at vulkanen spyede røg op. 

Tag til Tenerife i februar og oplev øens mest berømte festival - Karnevallet i Santa Cruz de Tenerife. Det behagelige klima bringer folk ud på gaderne i massevis og gerne i spændende kostumer som leder tankerne hen på karnevallet i Rio de Janeiro. Nyd de mange flotte parader af mennesker i kostume og den pulserende musik, der strømmer gennem gaderne San Jose, Villalba Hervás, Plaza de España og Plaza del Príncipe.

Alicante

Blomstrende mandeltræer i Valley del Pop i Alcalalí

Den gennemsnitlige temperatur i februar i Alicante er omkring 17 grader. Dette er perfekt til at udforske provinsen og tage del i de mange udendørsaktiviteter. I den nordlige del af provinsen finder du det magiske sted Pop Valley kun 10 km fra turistmålene Calpe eller Moraira. I februar forvandles denne dal til et tæppe af lyserøde blomster med mandeltræerne i fuld flor. Alcalali (blomsterfestival) afholdes i februar og er dedikeret til mandelblomstens skønhed.
 
Calpe i Alicante er hjemsted for Peñón de Ifach, byens mest ikoniske emblem. Denne klippe tilbyder adskillige stier til at klatre de 332 meter op ad klippen, hvorfra man kan nyde  en betagende udsigt ud over hele områder. Udforsk den gamle by Calpe som uden sammenligning er et af de mest charmerende steder i provinsen Alicante. Vandre gennem de brostensbelagte gader, de farverige trapper og nyd aromaen af ​​blomsterne, der pryder de mange altaner.
 
Find ud af mere om, hvad du kan se og opleve i Calpe.

Jerez


Cartuja-klosteret i Jerez

Jerez de la Frontera ligger i provinsen Cádiz. Denne smukke andalusiske by er kendt som hovedstaden for hedvinen Sherry hovedstad, og byen er perfekt til en kulturel flugt. Fordyb dig i dens verdenskendte traditioner som omfatter flamenco, heste og Sherry-vin.

I februar afholdes den internationalt kendte Flamenco Festival i Jerez. Lej en lejlighed i Jerez og oplev autentiske flamenco-shows i byens mange forskellige teatre, kældre og Tablaos (traditionelle tapasbarer) over en periode på to uger.

En af de bedste ting at opleve i Jerez er at besøge deres berømte sherry-bodegaer. Tio Pepe er en af ​​de mest ikoniske vingårde og blev etableret for over 200 år siden. Du kan booke tapas-ture, der tager dig med tog gennem vinmarkerne og vinhavene. Disse ture afsluttes med prøvesmagning af lokale andalusisk tapas naturligvis ledsaget af et glas sherry.

Gå en tur rundt i byen og besøg seværdighederne på Plaza del Arenal, Jerez-katedralen (bygget på ruinerne af en moske) og byens fantastiske gamle fæstning.

De catalanske Pyrenæer

En af de bedste måneder at stå på ski i de catalanske Pyrenæer er februar. Baqueira Beret i Val d'Aran, Lleida er den største og mest populære destination for skiferie i Spanien. Kast dig ud i din foretrukne vintersport. Området huser 156 km skiløjper, et freestyle-område og 3 langrendsruter.

Hold ferie et par dage og lej en feriebolig i Baqueira ved foden af ​​skiløjperne. Selv hvis vintersport ikke er din foretrukne aktivitet, så er dette område alligevel skønt til en ferie på landet i Spanien. Tag en udflugt på en snescooter eller en slædetur trukket af huskies i skumringen. En magisk oplevelse når stien oplyses af måneskinnet. Det må være den bedste måde at udforske det fantastiske landskab i de catalanske Pyrenæer på


Hundeslæde i sneen i de catalanske Pyrenæer

Besøg landsbyerne ved Val d'Arran, startende med Vielha som er dalens hovedstad. Tag en spadseretur gennem de fortryllende gader med typisk lokale aranske arkitektur. Beundre de specielle facader på husene med synlige sten kombineret med trædøre og -vinduer, som taget ud af et eventyr. 

Hvis du holder af god gastronomi, så er det typiske aranske køkken et spændende møde, du bør glæde dig til. Det består af en  fremragende blanding af det franske, det baskiske og det spanske køkken. Nyd smagfulde pintxos, udsøgte oste, vin og kød samt lokale svampe fra dalen. "Olla aranesa" er den mest emblematiske ret i dette område, og den bestående af grøntsager, kød, bælgfrugter, ris og nudler, hvilket gør den perfekt til en kold vinterdag

Valencia

I den sydlige del af Valencia ligger Bocairente, som uden tvivl er en af ​​de mest charmerende landsbyer i Spanien. En af de bedste årstider at besøge området på er i februar, når Festival de Moros y Cristianos de Bocairente afholdes i byen. Her omdannes hele byen til en middelalderlig slagmark for maurere og kristne i et væld af farver. Hold ferie i Valencia i februar og genoplev svundne tider i den spanske historie. Deltag i gadefesterne, som afholdes overalt i løbet af ugen med masser af fyrværkeri, musik, imponerende parader og processioner.

En time væk fra Bocairente ligger byen Valencia, den næststørste by i Spanien. Der er mange steder at bo i Valencia by, afhængigt af hvilken type ferie du leder efter. Oplev nye smage på det berømte Mercado Central og besøg den berømte kunst- og videnskabsby “Ciudad de las artes y de las Ciencias”.

Find flere ting at se og opleve i Valencia

Sevilla

Februar er selvfølgelig den mest romantiske måned i året. Overrask din bedre halvdel med en romantisk storbyferie til en af ​​Spaniens smukkeste byer. Februar er en god måned at besøge Sevilla i, da temperaturerne er betydeligt højere end resten af ​​Europa og gerne ligger omkring 18 grader.

Der er mange kvarterer, hvor du kan bo i Sevilla, hvert med sin egen unikke charme. Gå en tur gennem gaderne i Triana-distriktet, nyd den skønne Maria Luisa Park og tag et romantisk billede på Plaza de España. Gå rundt i Santa Cruz kvarteret og far vild i de gamle snævre og romantiske gader fulde af charme og legender. Om aftenen kan du se solnedgangen fra Puente de Triana og derefter tage til et flamenco-show på en traditionel flamencobar