Hvor man skal bo i Spanien i januar

Januar er højsæson for nye vaner og løfter til sig selv. Lad det at rejse være en af dine nytårsforsæt og tag på ferie i skønne Spanien. Find inspiration til de 7 bedste destinationer for en ferie i Spanien i januar her. Lej en ferievilla i Spanien og deltag i en festlig begivenhed, slå dig løs i udsalget i januar, stå på ski i Sierra Nevada eller få fyldt op af D-vitamin på De Kanariske Øer. På disse steder finder du noget for enhver smag, vælg fra kosmopolitiske byer til afslappede badebyer.

Granada

I modsætning til andre byer i det sydlige Spanien har Granada et meget koldere klima i januar grundet sin beliggenhed i 700 meters højde med en gennemsnitlig temperatur på ca. 7 ° C. Dette gør byen og området omkring den til en fremragende destination for en vinterferie i Spanien. Blot

31 km fra Granada by finder du bjergkæden Sierra Nevada. Dette er et af de bedste skisportssteder i Spanien, og et af Europas skisportssteder med flest soltimer. Sierra Nevada tilbyder mere end 110 km afmærkede ruter til skiløbere, snowboardere og freestylers på alle niveauer, og så har området den længste skisæson i Europa.

Udforsk selve Granada by - en af ​​de smukkeste byer i Spanien - og slentre gennem de smukke gader i Albayzín. Dette er byens tidligere arabiske kvarter, som sammen med Alhambra og Generalife, er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Tag en tur i Barrio del Sacromonte i de charmerende brostensbelagte gader, hvor sigøjnerne traditionelt bor, og hvor flamenco danses i de smukke huler i bjerget.

Sørg for at besøge et af Spaniens mest berømte monumenter, Alhambra-paladset, under din ferie til Granada. Gå mod toppen af ​​Albaicin-kvarteret til Mirador San Nicolas for en fantastisk panoramaudsigt ud over byen, Alhambra og smukke snedækkede Sierra Nevada i baggrunden. Slut dagen af med at forkæle dig selv med et traditionelt arabisk bad på en af ​​Granadas lækre kurbade. 

San Sebastián

Januar er en vigtig måned for donostiarras (det kaldes lokalbefolkningen i San Sebastián). Lej en feriebolig i San Sebastián og oplev deres store fester. Hvert år den 20. januar afholdes den lokale festival Tamborrada, der falder sammen med fejringen af ​​byens skytshelgen (San Sebastián). Denne begivenhed har sin oprindelse i begyndelsen af ​​det 19. århundrede, da byen blev brændt ned under Napoleonskrigen.

På dette tidspunkt marcherede Napoleons tropper gennem byen spillende på trommer, mens de kiggede på de lokale kvinder, der hentede vand i tønder. Disse kvinder blev kaldt ”aguadoras”.Donostiarras blev irriteret over at se, hvordan de franske soldater så på kvinderne og reagerede ved at grine af de franske soldater ved at spille med skeer og gafler på vandtønderne. Herved blev de melodier, som anvendes i dag til denne fest, skabt. Oplev 24 timers parader med deltagere klædt ud som franske soldater, kokke og vandbærere fra denne periode. Gaden “Calle del 31 de Agosto” var den eneste, der overlevede branden. Donostiarras byggede deres by op igen, men denne gang uden mure, så San Sebastián i dag er en åben og charmerende by for dem, som ønsker at besøge den

De gyldne sandstrande i San Sebastián er ideelle til sommeren, men der er stadig mennesker, der bader om vinteren, især på den berømte Playa de La Concha, uanset hvor koldt det er, endda også sandet er dækket med sne. Mange lokale mener, at fordelene ved en dukkert i det kolde vand, som siges at forbedre immunforsvaret, opvejer det iskolde vand. Vinterbadning i havet er en af ​​traditionerne i San Sebastian, der fortsat opretholdes. Hvis du er modig nok, bør du slutte dig til de lokale og svømme i Atlanterhavet på den mest emblematiske strand i det nordlige Spanien.

San Sebastián er en af ​​de vigtigste gastronomiske hovedstæder i Spanien. Gå ikke glip af muligheden for at prøve autentiske baskiske retter ledsaget af en iskold cider, da cider-sæsonen begynder i midten af ​​januar kun en uge før La Tamborrada.

De Kanariske Øer

Start året med en dosis D-vitamin. De Kanariske Øer er et af de bedste steder at besøge Spanien i januar, da der her er en gennemsnitstemperatur på 20 grader og 9 timers solskin om dagen. Hvis du savner følelsen af ​​solen på din hud, bør du leje en villa på De Kanariske Øer, hvor du kan nyde årets første dukkert. Udforsk steder som César Manriques Cactus Gardens, som ligger på Lanzarote, eller vælg nogle udendørsaktiviteter på Tenerife og besøg den maleriske landsby Masca.

I januar afholdes Canary Islands Music Festival, hvor orkestre fra hele verden deltager. Denne begivenhed starter festivalsæsonen i Europa. For at finde ud af, hvilken ø der bedst passer til dine ferieønsker, er det en god ide at kende forskellene mellem de enkelte Kanariske Øer.

Madrid

Spaniens hovedstad er et madparadis i januar. Lej en lejlighed i Madrid og deltag i Madrids Gastrofestival, en årlig begivenhed, der fremviser byens gastronomiske tilbud og dyrker forbindelsen mellem kulinarisk kunst og andre kunstneriske discipliner som maleri, litteratur, musik, film, teater, fotografering, design og mode. Når du har besluttet, hvor du skal bo i Madrid, vil du kunne finde Gastrofestivalen på hvert hjørne. Hvert kvarter og dens barer, butikker, museer og markeder deltager på hver sin unikke måde i festivalen. 

De kølige temperaturer i Madrid i januar overstiger ikke ofte 7 grader, så dette er det perfekte tidspunkt på året at nyde den mest typiske ret for Madrid - Cocido Madrileño (Madrid gryderet) i en hyggelig restaurant eller bar godt beskyttet mod kulden. Udforsk de vigtigste turistattraktioner i Madrid, slentre rundt på Plaza Mayor, Puerta del Sol, Gran Vía, Cibeles og Puerta de Alcalá og søg husly i byens bedste museer

Costa del Sol

Hvidt hus i Torremolinos dekoreret med planter

Lej en ferievilla på Costa del Sol og nyd gennemsnitlige temperaturer på 18 grader i januar. Fra Malaga by og langs kysten er der en række forskellige steder at bo på Costa del Sol.

Malaga by - hovedstaden på Costa del Sol - er en af ​​de bedste spanske byer til shopping i Spanien. Januar er det bedste tidspunkt, da du kan drage fordel af udsalget i denne trendy by. Slentre gennem gaderne og find det smukkeste tøj og sko med utrolige rabatter. Her er alt fra vintage butikker til designerbutikker. Calle Larios (Málagas største shoppinggade) er et must for de shopping-glade med populære spanske mærker som Massimo Dutti, Woman's Secret og Bimba y Lola. Når du går op ad Calle Larios ligger Calle Liborio García på venstre hånd, hvor du finder butikken Zara. Og i slutningen af Calle ​​Liborio García kommer du til Calle Nueva, som er endnu en populær handelsgade. Glem ikke at besøge et af indkøbscentrene i Malaga for endnu flere valg.

Costa del Sol er synonymt med sandstrande og sol året rundt, men i januar er havet måske ikke varmt nok til badning, med mindre du er vinterbader. Vejret er imidlertid behageligt nok til at udforske regionens spændende kultur og smukke landskaber. Tag dig tid til at besøge charmerende bakketoppe og hvide landsbyer som Frigiliana, Mijas eller Ronda. 

Córdoba

Córdoba er en af ​​de smukkeste byer i Andalusien med imponerende historiske monumenter. Et af de bedste tidspunkter på året at besøge Cordoba er om vinteren, da sommerens kan varmen være ubehagelig høj. Gå rundt i byen og oplev den ikoniske moske-katedral (Mezquita), den romerske bro, synagogen og det jødiske kvarter. Du bør også besøge Medina Azahara-ruinerne, der engang var en majestætisk by, som Abd-al Rahman III beordrede til at blive bygget kun otte kilometer uden for Córdoba by.

Lej en lejlighed i Córdoba, når byen fejrer sine middelalderlige rødder. Denne begivenhed finder sted den sidste weekend i januar. Calahorra-tårnet og dets omgivelser omdannes til et gammelt middelaldermarked med mere end 200 håndværksboder, der fører dig tilbage i tiden. Her kan du købe forskellige oste, kager, honning, pølser og meget mere. Atmosfæren er fantastisk med den berusende duft af krydderier og mangefarvede telte, der vrimler af mennesker. For de små er der også underholdning i form af spændende parader, udstillinger og shows med rovfugle, tryllekunstnere, spil og jonglering. Her ser du også værksteder med gamle håndværk, fremvist af mænd og kvinder klædt i middelalderens tøjstil vævet på gamle væve.

Mallorca

Nyd en af ​​de mest populære festivaler på øen ved at leje en ferievilla på Mallorca i januar. Øens hovedstad Palma fejrer sin største dag til ære for San Sebastián den 20. I løbet af dagene op til, er der koncerter og bål rundt omkring i byen. Natten før fejringen starter festen med et stort bål på byens hovedtorv Plaza Mayor. En parade af giganter og den legendariske drage Drac Na Coca fylder gaderne i Palma og keltisk musik spilles af traditionelle "xeremiers", som minder lidt om sækkepiber.

Uanset om du rejser som familie, som et par eller leder efter en aktiv ferie, er der masser af vinteraktiviteter på Mallorca. Ud over de hvide sandstrande (ideelle til sommeren) har Mallorca mange smukke landsbyer. En af dem er Valldemossa, Chopins foretrukne sted i verden.

I januar måned ligger der ofte et tyndt lag af sne på bjergene i Sierra de Tramontana, så husk at medtage varmt tøj, så du kan nyde fantastiske Mallorca på denne skønne tid af året.