Hvor skal man bo i det sydlige Spanien

Uanset om du søger en ferie i naturen, en strandferie, familieferie eller autentiske kulturelle oplevelser, så kan du her finde de bedste steder at bo i det sydlige Spanien. Et område fuld af historie, kultur og traditioner, der er så meget mere at se end blot et besøg på de mange sandstrande. Med klar blå himmel og solskin næsten hele året rundt, tilbyder hver af disse destinationer noget specielt og unikt. Find ud af, hvorfor ferier i det sydlige Spanien er mere populære end nogensinde!

Strandferie i det sydlige Spanien

Playa de El Monsul, Almeria

Det varme klima i det sydlige Spanien betyder, at du stort set kan have en strandferie hele året rundt. Langs den sydspanske kyst finder du alt fra travle bystrande med alle faciliteter til klippefyldte naturlige strande med kilometervis af blødt sand.

Nogle af de bedste strande i det sydlige Spanien findes på Costa de la Luz. Det er en mindre kendt kystlinje, hvor mange af strandene og naturen omkring dem er under beskyttelse. Det betyder, at de ikke har set store byggerier, urbanisering eller hotelkomplekser i deres nærhed 

Punta Paloma, Tarifa

Playa Bolonia er en fantastisk strand ved Tarifa, som du ikke må gå glip af. Den er ovenikøbet blevet udnævnt flere gange til den smukkeste naturlige strand i Spanien. Her finder du 4 kilometer med fint hvidt sand og turkist hav, som står i pragtfuld kontrast til den omkringliggende frodige grønne vegetation. På samme måde som Råbjerg Mile i Nordjylland bevæger klitterne sig konstant på grund af de hyppige og ofte stærke vinde. Check vinden inden du begiver dig ned på stranden, da de, på denne strand, ofte er for stærke til badning.

Lej en feriebolig i Conil de La Frontera og vær tæt på endnu flere naturlige og uspolerede strande på Costa de la Luz. Denne smukke fiskerby ligger også i Cádiz-provinsen og er fuld af charme og karisma samt udsøgt gastronomi baseret på alt godt fra havet. Svøm i Atlanterhavet, bad på hvide sandstrande og i de skjulte bugter med krystalklart vand.

Playa La Fontanilla, Conil

Playa La Fontanilla er den mest populære strand i Conil. Beliggende nær byen strækker den sig over 1 kilometer med gyldent sand, og trods sin skønhed er der med den størrelse ingen risiko for at den bliver overfyldt. Stranden er populær blandt familier, da den har alle faciliteter, vandet er lavt, og bølgerne er moderate.

For mere intime strande beliggende i naturen kan det anbefales at besøge Calas del Quinto og Camacho, som består af tre naturlige bugter; Cala Pitones, Cala Sudario og Cala Merchor. Da de ligger ganske afsondrede, er de særlige populære hos naturister, som kan nyde godt af strandenes smukke farver med rødlig jord, frodig vegetation og turkist hav.

Playa de los Muertos, Cabo de Gata

Ikke mange mennesker har hørt om Costa Almería. Denne kyst er sandsynligvis den mest undervurderede i Spanien, selvom den huser nogle af de smukkeste naturlige strande. Mange af disse fantastiske bugter findes i naturreservatet Cabo de Gata. Dette område kan prale af over 60 kilometer spektakulær kystlinje præget af majestætiske klipper og et rigt maritimt liv. Cabo de Gata er et beskyttet område med det formål at bevare områdets unikke økosystemer, det imponerende udvalg af flora og fauna samt saltområder, laguner og stenformationer af vulkansk oprindelse.

Hvis du lejer et feriehus i Almería, bør du tilbringe en dag på Playa de Los Muertos. Denne naturlige strand er betagende smuk med en pragtfuld beliggenhed under en imponerende klippe. Vandet her er utroligt klart og azurblåt i farven. Du kan kun få adgang til denne strand til fods, og på grund af den beskyttede natur er der ingen faciliteter her. Det er den perfekte strand i det sydlige Spanien for dem, der kan lide at føle sig forbundet med naturen.

Playa de Monsul, Cabo de Gata

Playa de Mónsul ligger også i Cabo de Gata. Opdelt i to små bugter ligger denne billed-perfekte strand ved foden af ​​en stor klit. Vandets klarhed har gjort den til et populært sted for snorkel-entusiaster. Bemærk, at temperaturen i Almería i løbet af sommeren kan blive ganske høje, og på grund af beskyttelsen af ​​naturen i området har denne strand ingen tjenester, så du skal huske at medbringe alt, du har brug for til en dag på stranden.

Hvor skal man bo for en ferie i naturen i det sydlige Spanien

Iberisk lynx, Doñana Nationalpark

Sydspanien er hjemsted for nogle af de smukkeste landskaber i landet. Kilometervis af flotte bakker, bjergkæder og paradisiske strande karakteriserer området. Her er både snedækkede toppe i Sierra Nevada og uberørte strande på Costa de la Luz.

Hovedparten af naturparken Doñana ligger i Huelva-provinsen, mens også provinserne Sevilla og Cádiz kan bryste sig af at huse denne helt unikke park. En kompleks labyrint af marskland, strande, søer og fyrreskove udgør dette naturreservat. Vådområderne er blandt de vigtigste for fugle i Europa. Der er et stort netværk af vandre- og cykelstier, og en af de bedste måder at nyde skønheden i denne naturpark på er på hesteryg. Det er vigtigt at bemærke, at nogle dele af denne naturpark kun er tilgængelige på en guidet tur for at reducere turismens negative indvirkninger. Tag med på en tur og beundre parkens fantastiske flora og fauna. Hvis du er enormt heldig spotter du måske en Iberian Lynx, en truet dyreart som kun findes i denne del af Spanien

La Manga, Murcia

Hvis du opholder dig i Cáceres, skal du tage en udflugt til nationalparken Montfragüe. Dette sted er berømt for at være et af de bedste steder i Europa til spotte fugle i deres naturlige habitat. Gå en tur på en af de mange stier og nyd roen, der findes her. Denne park er også hjemsted for huler med forhistoriske malerier fra kobber-, bronze- og jernalderen. Det er også her i provinsen Extremadura nær Cáceres at du finder Tagusfloden - den længste flod på den iberiske halvø.

Murcia har den største saltvandslagune i Europa - Mar Menor, som er adskilt fra Middelhavet ved La Manga - en 22 km lang stribe land. Dette komplekse økosystem i lagunen overvåges dagligt og er et af ​​de mest beskyttede områder på den spanske kyst. De forskellige pools med ler og mudder i La Puntica er berømte for deres helbredende egenskaber, og det tempererede klima giver dig mulighed for at bade hele året rundt

Aktiv ferie i det sydlige Spanien

Cykling, Sierra Nevada

Hvis eventyr og adrenalin er det, du søger til din ferie, vil det sydlige Spanien ikke skuffe. Det varierede naturtilbud fra bjergkæder og naturparker til lange strande og kløfter betyder, at der altid er en aktivitet, der passer til alle. Vælg mellem alt fra canyoning i Málaga til kitesurfing på Costa de la Luz.

Bjergtoppen Pico de la Veleta ligger i bjergmassivet Sierra Nevada. Det er her, at du vil finde den højeste vej i Europa, som er blevet populær blandt ivrige mountainbikere. Dette er dog ikke for folk med svage muskler, da der her er en 40 kilometer stigning, toppen er i 3395 meters højde, og de samlede højdemeter under klatringen er 2700 meter. Den bedste tid til at foretage denne tur på er i maj og begyndelsen af ​​juni samt i slutningen af ​​september eller oktober måned. Her er der mindre trafik på vejene, som også er fri for sne. I juli og august er temperaturerne for høje, og turen vil være ubehagelig. Sierra Nevada Park er også hjemsted for Europas sydligste skisportssted og tilbyder en af ​​Europas længste skisæsoner, som normalt starter i slutningen af ​​november og løber indtil begyndelsen af ​​maj

Caminito del Rey, Málaga

Der er mange muligheder for vandreture i det sydlige Spanien. Hvis du lejer et feriehus i Málaga, kan du udfordre dig selv på Caminito del Rey, som tidligere blev udpeget som en af ​​de farligste ruter i verden. I dag er der gelænder, broer og trapper, der giver en spektakulær, men sikker oplevelse. Det tager cirka 4 timer at gå ruten, og du skal bestille på forhånd. Der er ingen muligheder for at købe forsyninger undervejs, så du bør medbringe både mad og noget at spise. Om sommeren kan denne vandring være særlig hård på grund af varmen.

Kitesurfing, Tarifa

Cádiz er den ideelle destination i det sydlige Spanien for surfere og kitesurfere. Dens beliggenhed og lange strande giver de perfekte betingelser for vandsport. El Palmar i Vejer de la Frontera er kendt som surf-hovedstaden i Andalusien og er populær for sin afslappende atmosfære og uspolerede landskab. El Palmar har et livligt natteliv om sommeren, hvor surfere hænger ud efter en dag i bølgerne. Denne strækning er fantastisk til begyndere, og der er en række surfskoler på stranden.

Stranden Los Lances de Tarifa er et unikt sted at udøve vandsport, da det ligger mellem Middelhavet og Atlanterhavet. De stærke vinde skaber høje bølger og tiltrækker surfere fra hele verden til dets kyster. I Conil ligger stranden Bateles, som også er et fantastisk sted for begyndere, og der er også flere surfskoler i nærheden, såsom Ocean Surf, hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal tackle bølgerne

Playa de la Hierbabuena, Barbate

Playa de la Hierbabuena, som også ligger i Cádizprovinsen, er kendt hovedsageligt af professionelle surfere og mange konkurrencer afholdes her. Bølgerne er ikke altid gode at surfe på, men du kan altid se bølgernes status på mængden af lokale surfere i vandet. Tag hertil for at opleve en ægte følelse af livet på Costa de La Luz.

Playa Valdevaqueros i Tarifa er stedet for windsurfings- og kitesurfingsentusiaster. Placeringen og eksponeringen af ​​denne strand betyder, at der ofte er stærke vinde her. Om sommeren bliver himlen et utal af farverige drager. Hvis du bader her, er det ikke usædvanligt at have en kitesurfer flyvende over dit hoved. For en mindre hektisk badeoplevelse skal du køre mod det enorme klitområde Punta Paloma og tage mod den vestlige del af stranden, hvor du kan nyde naturlige mudderbade. 

Tarifa, Costa de la Luz

Tag væk fra Costa de La Luz på vestkysten og til Costa Tropical på østkysten. Her skjult mellem Salobreña og Motril finder du Playa de Punta del Río. Bølgerne her er gode til surfing næsten hele året rundt, og de bliver sjældent over en og en halv meter høje, hvilket gør det til det ideelle sted for begyndere til lidt trænede surfere på ferie i det sydlige Spanien.

Andalusien er blevet et populært sted for canyoning på grund af sine mange høje bjergfloder og kløfter. En aktivitet designet til den eventyrlystne, og et af ​​de mest populære steder er i Rio Verde i provinsen Málaga. Dette er en fantastisk område med smaragdgrønne pools og krystalklare floder, der strømmer gennem naturparken “Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama”. Gå på vandring gennem det klippefyldte landskab, fuld af stejle skråninger, kløfter og vandfald. Canyoning er en meget fysisk sport og en session kan vare en hel dag, selvom kortere oplevelser også er tilgængelige. Af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt at arrangere disse eventyr med en af ​​de professionelle virksomheder i området

Canyoning, Andalucia

En sjov familieaktivitet i det sydlige Spanien er kajakroning i Nerja. Det rolige vand ved Costa del Sol giver de perfekte betingelser for at leje en kajak og udforske det smukke, vilde og uberørte landskab. Ro ved vandfald og ud til afsondrede bugter og strande, der kun kan nås med båd og ind i hemmelige huler. Det anbefales at ro afsted med en guide, så du ved, at sikkerheden er i orden, og du ser de skjulte perler langs denne kyst. 

Hvor skal man bo på en familieferie i det sydlige Spanien

Strand ved Nerja

Sydspanien er ideel til familieferier, for her er en overflod af underholdning for børn samt sikre, rene strande, så du kan ikke gå galt ved at leje en villa på Costa del Sol.

Nerja var engang en søvnig fiskerby, men i dag er den blevet en af ​​de mest efterspurgte feriedestinationer i provinsen Málaga. Byen er populær for sine uberørte strande, skjulte bugter og unikke landskaber. Du kan vælge at tilbringe dagene på stranden, men for familier, der kan lide at udforske naturen, kan det anbefales at gå en tur op ad Rio Chillar. Børn vil elske at plaske i de lavvandede vandløb, hoppe i de naturlige pools og lege under vandfaldene. Besøg Nerjas berømte drypstenshuler og opleve sjove stalagmitter og stalakitter med sjove navne som broccoli og spaghetti. Du kan også opleve verdens største drypsten, som er dannet af en sammensmeltning af en stalagmit og en stalaktit. Den optræder også Guinness-bogen over verdensrekorder

Rio Chillar, Nerja

En anden populær familiedestination i det sydlige Spanien er Benalmadena på Costa del Sol. Benalmadena også en overflod af underholdning til børn. De sikre, rene strande betyder, at du kan slappe af ved at vide, at dine børn vil være trygge at lege i sandet og more sig med at bygge sandslotte. 

Conil de la Frontera er en typisk andalusisk by med hvidkalkede huse og en overflod af rene, smukke strande og masser af vandsportsmuligheder. Strandene er alle tilgængelige til fods og ligger ud til Atlanterhavet. De har en gradvis ændring af dybden, hvilket giver et godt sted for unge svømmere at bade. Det historiske centrum er en travl labyrint af brostensbelagte gader med restauranter og tapasbarer på ethvert hjørne. Du vil kunne finde mad til selv de mest kræsne børn

De bedste byer til en ferie i de sydlige Spanien

Cordoba by

Sydspanien har mange fantastiske byer, som er fulde af historie, god mad og imponerende monumenter. Romernes og mauernee besættelser, jødernes omfattende handel og sprogfærdigheder samt katolikkernes herredømme siden 1492 har alle sat deres spor i Sydspanien, som i dag er en smeltedigel af kultur og arkitektur. Den bedste måde at opleve det sydlige Spaniens spændende kultur og traditioner er at besøge de største byer.

Córdoba er den ideelle destination for en storbyferie i det sydlige Spanien. Fyldt med romantiske gårde, pladser og emblematiske monumenter. Det mest ikoniske vartegn er Mezquita, hvor du indenfor finder en imponerende struktur med mere end 850 søjler. Denne prægtige bygning står som et spektakulært monument over mauriske besættelse og den efterfølgende kristne befrielse af byen.

Udforsk byen til fods og oplev endnu mere af Córdobas farverige historie som Puente Romano og den gamle bydel, der er blevet erklæret for en del af vores verdensarv af UNESCO: Her er du omgivet af gamle romerske mure, mens du går en tur i det gamle jødiske kvarter, som er en labyrint af smalle brostensbelagte gader og hvidkalkede huse. En af de bedste tidspunkter at besøge Córdoba på er i maj under Fiesta de Los Patios. Her bliver byen oversvømmet med farver og dufte, når lokalbefolkningen åbner deres gårdhaver for offentligheden, så vi kan beundre deres private blomsterdekorationer, som er gået i arv i generationer.

Mezquita, Cordoba

Sevilla er blevet en af ​​de mest besøgte byer i Spanien de seneste år. Her holdes den berømte flamencodans i hævd og danses af både yngre og ældre. Byen er også hjemsted for en af ​​de mest populære begivenheder i den spanske kalender - Feria de Abril. Gæster strømmer til byen fra nær og fjern for at bo i Sevilla under byfesten og være helt tæt på byens liv og  mange spændende traditioner, som kan ses under denne fest. Sevilla har en fascinerende blanding af arkitektur, som er en blandinge af slotte fra den mauriske besættelse, de smalle gader i det gamle jødiske distrikt i Barrio de Santa Cruz og bygninger fra tiden efter Amerikas opdagelse. Mens du går rundt i Sevilla, så tag et fortjent hvil ved Plaza de España, hvor du også finder skygge i byens store grønne område, parken Maria Luisa.

Feria, Sevilla

Jaén overses ofte som en by til at besøge i det sydlige Spanien, men det er et smukt eksempel på det traditionelle Andalusien. Jaén er også berømt for gastronomi og er kendt som 'Olivenoliens vugge'. Områdets oliventræer leverer halvdelen af ​​den samlede produktion af olivenolie i Spanien og 20% ​​af den samlede produktion i verden. Når du er i denne historiske by, bør du besøge de mauriske bade, som er de sidste tilbageværende i Spanien. Gå en tur rundt i de romantiske snoede gader, hvor du kan beundrer i den imponerende katedral i renæssancestil og gå ind på en af byens mange barer og nyd en tapas eller to undervejs. 

En anden af ​​de bedste byer at besøge i sydlige Spanien for gastronomi er Jerez de la Frontera. Denne by er berømt for sine tabancos (traditionelle sherrybarer) og heste. Jerez er blevet kaldt Andalusiens “underdog”, men tilhængere af byen hævder, at den er det sande hjem for flamenco. Dem, der ønsker et autentisk kulturtilbud i det sydlige Spanien, bør leje en feriebolig i Jerez de la Frontera.

Udforsk de romantiske gader og pladser som Plaza de la Yebra, et utal af forskellige arkitekturer, barer og caféer. Drik sherry med lokalbefolkningen i bodegaerne og prøv den tørre hvide sherry kaldes “'finos' eller den mørke og søde 'olorosos. To af de steder med den bedste stemning er 'Tabanco El Pasaje' og 'Tabanco San Pablo'. Husk at besøge sigøjner-flamenco kvarteret i Santiago, hvor du finder hvidkalkede huse og fortryllende gader

Alhambra, Granada

Granada er en af ​​de populære byer at besøge i Andalusien. Med sin smukke beliggende ved foden af ​​Sierra Nevada bjergene, kommer folk til denne by for dens charme, livlige natteliv og for at opleve traditioner og kultur i det sydlige Spanien. Uden tvivl er det mest emblematiske monument i Granada Alhambra-paladset, der stammer tilbage til den mauriske besættelse af byen. Udforsk byens kvarterer efter kvarterer, hvor hver af dem har sin særegen oprindelse. Fra Realejo - det gamle jødiske kvarter, til de smalle gader i Albaycin som er fuld af markeder og caféer.

Et af de bedste tidspunkter at bo i Granada på er under Semana Santa - påsken. De følelser og spænding, der omgiver denne fest er enorme. Lokalbefolkningen og besøgende samles i gaderne for at se de berømte processioner blive båret stolt gennem forskellige kvarterer. Oplev et Flamenco-show i Sacromonte-kvarteret, hvor sigøjnerne, hvoraf mange af dem er lokale fra kvarteret, udfører shows i hulerne

Hvor skal man bo i det sydlige Spanien for spændende natteliv

La Sala by the Sea

Uanset om du søger den glamourøse atmosfære i Marbellas top strandklubber eller det pulserende natteliv i Granada, har du et stort udvalg af steder at feste i det sydlige Spanien.

Marbella har et spændende natteliv, og der er en grund til, at mange vælger at holde deres venners polterabend i Marbella. Om du vil drikke champagne i en af ​​de eksklusive barer, smage nogle tapas i en traditionel bodega eller holde udkig efter de rige og berømte i Puerto Banus, er der natteliv for enhver smag i Marbella

Ocean Beach, Marbella

Den festlige atmosfære starter allerede om dagen i form af Marbella berømte pool-parties. Nogle af de bedste steder er Nikki Beach, Funky Buddha Beach og La Sala by the Sea, som alle ligger på stranden i Marbella. Lej en strandvilla for dagen, nyd den varme sol og chill-out til DJs, som spiller de nyeste melodier. Disse spillesteder har en række arrangementer i løbet af sommeren, sørg for at tjekke kalenderen, før du går, da disse begivenheder ofte kræver entrebillet.

Marbella er hjemsted for nogle af verdens mest eksklusive og dyre barer i det sydlige Spanien. Hvis du bor i Puerto Banús, vil du være placeret ved siden af ​​de mest overdådige steder som Seven, der tiltrækker glamourøse og velhavende klienter og La Sala, som har nogle af de mest eftertragtede borde i Marbella og tilbyder en panoramaudsigt over Puerto Banus. Hvis disse slags barer ikke er din kop te, så frygt ikke for Marbella har barer til alle festtyper. For cocktails kan du tage til Astral cocktailbar på Puerto Banus eller Barrocco Cafe Cocktailbar på Paseo Maritimo. For en mere vild atmosfære, kan du tage på The Hogans Stand eller The Claddagh Irish.

El Patio de Mariscal, Marbella

Marbellas gamle bydel bliver ofte overskygget af glansen og glamouren i Puerto Banus, men du kan finde en ægte følelse af andalusisk kultur her. Med pittoreske pladser, traditionelle bodegaer og tapasbarer kan du opleve autentisk spansk natteliv. Hvis du lejer et feriehus i Marbellas gamle bydel, skal du bestille et bord på El Patio de Mariscal, som er over 200 år gammel eller hos Bodegas La Venecia-La Fontanilla, fuld af andalusisk charme med en fantastisk menu med traditionelle tapas.

Nogle af de bedste steder for et pulserende natteliv i det sydlige Spanien findes på Marbellas hotteste klubber. Mange af dem er kendte for deres gæstelister fulde af berømtheder, disse klubber har en streng dress code, dyre entrepriser og høje priser på deres drinks. Der er altid top DJ'er, der frekventerer scenerne, og den pulserende energi er, hvad der gør dem så populære. Nogle af de bedste klubber er Olivia Valère, Pangea og Aqwa Mist.

La Diosa, Tarifa

Bo i Tarifa og oplev denne livlige og bohemiske strandby i Cádiz. Denne populære destination er særlig levende om sommeren, og atmosfæren er næsten magisk. Byens centrum er en labyrint af hvidkalkede huse fulde af butikker, der sælger håndlavede varer. Nattelivet her er sjovt og energisk. Start din aften med at smage de lokale restauranters fantastiske tapas, hvor tun er hovedingrediensen. Prøv "rød tun af almadraba" på El Lola, det er himmelsk. Tag derfor et par drinks på de fedeste barer i Tarifa som La Diosa, og slut festen af med at danse på Tarifas foretrukne dansested La Ruina.

Granada er en by kendt for sin kultur og tradition, men du er også forkælet med et stort udvalg, når det kommer til natteliv. Der er mange gader fyldt med tapasbarer og sjove steder at nyde en drink.  Nattelivet her er ungt, levende og varieret og meget af det sker på restaurationerne terrasser. Socialisering i Granada er baseret på at møde venner om aftenen for tapas og cañas, og det er et af de eneste steder i Spanien, hvor du kan få gratis tapas, hvis du bestiller en drink.

Lemon Rock, Granada

Hvis du tager lidt væk fra centrum, finder du Calle Pedro Antonio de Alarcón. Barerne og caféerne er billigere her, og deres tapas er af høj kvalitet, da det er et område, der er populært hos lokalbefolkningen og byens studerende. En kort gåtur herfra finder du Lemon Rock på Calle Montalbán, der ligger i en bygning fra det 17. århundrede og er et andet godt sted for tapas samt levende musik.

Nattelivet i det sydlige Spanien starter meget senere end i Danmark, og du vil ikke finde meget liv og atmosfære på byens barer før efter 22:00. Efter tapas og et par øl, fortsæt natten i Calle Ángel Ganivet. Supersonic er fantastisk til cocktails med cool musik og en skøn atmosfære. Pub Ganivet 13 er mere diskotek end pub og derfor perfekt, hvis du vil danse til nogle spanske hits med et par engelske klassikere ind i mellem. På Calle San Matías finder du også en række trendy barer, prøv Check-In og Loop Bar & Records.

Mae West, Granada

Når det er tid til at ramme dansegulvet, er to af de bedste klubber i Granada Mae West i Centro Comercial Neptuno og Discoteca Aliatar på Calle Recogidas. Disse steder har slået sig op på at være smarte steder, hvilket blandt andet betyder, at du er nødt til at komme pænt og festligt klædt og ikke kommer ind i et par jeans. Nyd byen først, for disse steder bliver ikke fyldt før indtil mindst kl 02:00.

Fra klitterne i Cádiz til de bølgende bakker i Sierra Nevada har det sydlige Spanien en ferie for enhver smag. Fest på Costa del Sol, nyd spektakulær natur og oplev en autentisk spansk kultur - hvor vil du tage hen først?