Hvor skal man bo på et weekendophold i Spanien

Nogle gange er et weekendophold et spændende sted lige det vi trænger til, så vi kan slappe af og genoplade vores batterier. Find de bedste steder i Spanien til et weekendophold og vælg mellem byer fulde af tradition, kultur og farve og idylliske landskaber som emmer af skønhed og ro. 
 


Vi har set landet efter i sømmene for at finde de 9 bedste destinationer, der hver især tilbyder noget specielt til en weekend i Spanien. I alle hjørner af landet er der skønne steder med gamle ruiner, fantastiske landskaber og ikoniske monumenter.

Landlig ferie i Spanien

Burgos

Burgos er en fængslende by af tre grunde; dens pragtfulde arkitektur fra middelalderen, naturen og områdets produktion af fortræffelig vin fra Ribera del Duero-regionen. Tag en tur til dette skønne spanske landskab og lej et feriehus i Castilla y León. Gå en tur rundt om det største vandfald i Spanien - Salto del Nervión, der ligger uden for byen Miranda del Ebro. I 222 meters høje finder du det beskyttede område Monte de Santiago.

Besøg Orbaneja del Castillo - en malerisk landsby, der er blevet erklæret for et historisk-kunstnerisk sted. Det er en af ​​de mest fotograferede steder i Castilla y León på grund af vandet, der smukt løber gennem landsbyen og de charmerende brostensbelagte gader. Nyd en gåtur i denne flotte by, hvor den velbevarede arkitektur skildrer livet i det nordlige Spanien.

León

Byen León er en integreret del af den rige historiske og kulturelle arv i provinsen Castilla y León. Historisk var byen hovedstaden i provinsen Leon, som var et af de første og længstvarende uafhængige kongeriger på halvøen. Nyd en gåtur gennem gaderne, som er en blanding af maurisk, middelalderlig og gotisk arkitektur og besøg et af ​​de mest berømte steder, den majestætiske katedral. Smag nogle af de berømte tapas fra det nordlige Spanien i det “fugtige kvarter”, kælenavnet for den gamle bydel grundet de mange barer i området eller i det romantiske kvarter. Begge kvarterer er populære og kendte for deres gratis tapas, når du bestiller en drink.

En stor del af Picos de Europa ligger i denne region og byder på fantastiske muligheder for vandreture, klatring og bjergbestigning lige uden for dit feriehus i León. Med kilometervis af frodige grønne dale og bjergrige toppe er dette uden tvivl et af Spaniens smukkeste landskaber

Salamanca 

Salamanca er et ideelt sted for dem, der søger en ferie på landet. Den berømte pilgrimsrute "Vía de la Plata" passerer her, hvor tusindvis af mennesker går "Camino de Santiago." Oplev smukke udsigter og vandreture omkring Duero Natural Park eller de frodige dale i Batuecas - blot to ud af mange steder med en fantastisk naturoplevelse.

Besøg Miranda del Castañar, en lille landsby som ligger på en bjergside omgivet af en velbevaret forsvarsmur med fire porte. Byen er kendetegnet ved murværk og træhuse og giver et godt indblik i, hvorledes der så ud i denne region i middelalderen, og hvordan livet var i Sierra.

Ronda

Ronda er et af de bedste steder for en kort ferie til Spanien. Med sin beliggenhed i bjergene ved Málaga er byen omgivet af naturens skønhed. Om vinteren dækker et snedække de nærliggende landsbyer og Sierra de las Nieves. Om sommeren er byen travl med folk, der udforsker Rondas historiske steder.

Den imponerende bro Puente Nuevo er et af de mest fotograferede steder i Spanien, gå ned i den dybe kløft, der ligger under den og tag dit eget ikoniske billede af Ronda. Nyd nogle traditionelle andalusiske retter og oplev byens mauriske islæt. 

Cantabria

Cantabria ligger i det nordlige Spanien nær Picos de Europa. Udforsk dalene, engene og fordybe dig i kulturen i landsbylivet ved at besøge Santillana del Mar. Besøg tårnene fra middelalderen, byens renæssancespaladser og bliv ganske forbløffet over de forhistoriske malerier, der blev fundet i Altamiragrotten. Et andet af de mest populære steder at leje et landlig sommerhus i Spanien er Potes. Tag en tur med svævebanen ved Fuente Dé, som tager dig ind i hjertet af Picos de Europa i en højde på 1823 meter på bare 4 minutter.

Denne region har ikke kun masser af frodige grønne marker, fantastiske søer og imponerende snedækkede bjerge, men Cantabria er også hjemsted for smukke uspolerede og barske strande. Her er kilometervis gyldent sand omgivet af uovertruffen skønhed

Byferier i Spanien

Girona

Girona er en smuk destination til en byferie i Spanien. Denne by er fuld af historie og originale bygninger fra middelalderen. Den er derfor også meget benyttet i film og tv-serier, herunder den verdensomspændende successerie Game of Thrones. Nogle af scenarierne fra den populære serie finder du i gaden Bisbe Josep Cartaña, Passeig Arqueològic eller i klosteret Sant Pere de Galligat, og selvom du ikke er fan, vil du helt sikkert kunne lide den spændende arkitektur, der går tilbage til den romersk besættelse af byen. Langs bredden ved floden Onyar kan du beundre Gironas berømte farverige huse.

Córdoba

Hvis du vil udforske den mere ukendte side af Córdoba, skal du tage en udflugt til Sierra de Hornachuelos, som er en beskyttet naturpark langs Guadalquivir-floden. Her finder du vandrestier, rig vegetation og imponerende bjerge. Bo i Cordoba på din storbyferie i Spanien og bliv omsluttet af kultur.

Spadser i det emblematiske kvarter i Judería med traditionelle håndværksbutikker og souvenirs. Ingen besøger denne by uden at besøge den ikoniske Mezquita-katedral, et fantastisk eksempel på maurisk arkitektur. Gå på opdagelse i gaden Gondomar og stop for frokost eller aftensmad og nyd nogle af Cordobas kendte retter som salmorejo og flamenquín.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca er et fantastisk rejsemål for en kort ferie i Spanien og et af de bedste steder at bo på Mallorca, da byen kombinerer smukke strande med et varieret udbud af kunst og kultur. En af byens mest ikoniske monumenter er den majestætiske katedral, et mesterværk af gotisk arkitektur.

Efter at have besøgt katedralen, gå til Barrio de Santa Catalina, som kun ligger ti minutter væk. Dette spændende kvarter er kendt som Palma de Mallorcas Soho. En fantastisk kulturel blanding af kunst, folk, fashionable barer og restauranter. Den mest livlige side af byen er Santa Catalina med sin bohemske atmosfære, afslappede barer og restauranter. Gå ikke glip af et besøg i den gamle bydel i Palma de Mallorca, som er fuld af charmerende gader, forretninger og restauranter.

Madrid

Der er nok at tage dig til, når du vælger at bo i Madrid på din miniferie til Spaniens hovedstad. Her er både koncerter, musicals og gadekunst foruden museer og gode shoppingmuligheder i berømte gader som Gran Via, Calle Fuencarral og Calle Serrano.

Med metro kan du hurtigt flytte dig rundt mellem de spændende kvarterer i Madrid og nyde de bedste tapas på barer og restauranter i La Latina, Lavapies eller Chueca. Hvis du leder efter et af ​​Madrids smukkeste kvarterer, skal du gå til Malasaña, som huser en fantastisk kombination af bykunst, en række barer og forskellige stilarter - det er Madrids alternative og meget hippe kvarter.