Alicante er meget mere end en mellemlanding

Alicante er en af ​​de mest trafikerede lufthavne i Europa med gennemsnitlig 10 millioner besøgende hvert år, hovedsageligt fra Storbritannien, Tyskland og Holland, men der er også mange indenrigsflyvninger.

Airplane 

Alicante behøver ikke blot være en destination, hvor dit ferieeventyr starter og slutter. Regionen er rig på kultur og historie og har en stor naturskønhed, som de fleste aldrig har hørt om. 

Alicantes lufthavn er faktisk tættere på byen Elche end selve byen Alicante, som også er navnet på provinsen, som grænser op til Valencia. Hele området er spækket med kultur- og naturskatte, så vi kiggede på et par steder, hvor du kan få nogle enestående oplevelser på din ferie i Alicante.

Palmebyen Elche

Langt væk fra trængsel og travlhed i lufthavnen ligger byen Elche eller "Elx", som der står på byskiltet. Elche er særdeles populær blandt naturelskere, da byen har den største skov af fyrretræer i Europa bestående af 200.000 træer, der har fået deres plads på UNESCOs Verdensarvsliste 

Elche - palms and waterfall

Vi var nødt til at finde det helt rigtige udstyr til vores vandreture i området, så vi drog først mod byens shopping-områder. Spanierne kender Elche for sin skoproduktion, der sælges i ca. 1.000 forskellige butikker og forhandlere. Turismen er dog en sektor, der i stigende grad præger byen, og det er besøget værd at tage et kig rundt i gaderne, især hvis du kan lide butikker. Hvis du kigger dig godt omkring, kan du godt finde dig et par meget billige vandrestøvler.

Shopping

Elche har et par store indkøbscentre, hvis du gerne vil spare lidt tid på din shopping. Vi anbefaler L'Aljub indkøbscenteret, som ligger lige ud for hovedvejen til Aspe, CV 8510. Her kan du, udover Primark og C&A, finde masser af mindre butikker, supermarkeder, spisesteder og en stor biograf.

Elche - huerta del cura 

Du kan også shoppe i det enorme indkøbscenter, El Corte Inglés, hvor du kan finde alt det udstyr, du behøver for at være godt forberedt på til dine vandreture. 

Tabarca-øen, Santa Pola

Efter at have udstyret os godt, kørte vi derefter ad CV-865 mod Santa Pola. Selvom det var en snorlige vej, var vi blevet advaret på forhånd om, at bilisterne på denne rute ofte kører meget hurtigt, så vi skulle holde tungen lige i munden. Da vi ankom til Santa Pola, kørte vi mod havneområdet, hvor man kan leje både til Tabarca-øen, som er et naturreservat beliggende i bugten.

Tabarca Island Alicante

Denne lille, men dog alligevel beboet ø er en meget populær dagstursdestination for besøgende i Alicante eller Santa Pola. Øen har en meget malerisk spansk fiskerby med et gammelt fort og nogle velrenommerede skaldyrsrestauranter. Der er stenstrande med krystalklart vand, som du kan se på billedet ovenfor, og vi fandt adskillige afsides bugter og mange tidevandsbassiner, der er ideel til badning, eller hvis børnene vil fange krabber og små fisk.

Det er absolut et sted, hvor du kan slappe fuldstændig af på din ferie. På nuværende tidspunkt er det kun muligt at tage på dagsture ud til øen, men det er turen værd. 

Oplev Santa Polas kystlaguner

Bag byen Santa Pola og langs N-322 kystvejen, ligger der en naturpark med kystlaguner, der har leveret saltproduktion siden romertiden og defor er en meget vigtig del af ikke kun den lokale industri, men også af dyrelivet i området. Hvis du er i bil, skal du kigge efter skiltet "Salinas de Santa Pola".

Tamarit Tower - Santa Pola marshes 

Du kan leje en båd, og sejle ud på lagunerne, så du kommer helt tæt på naturen og nogle af de forskellige arter af havfugle og flamingoer, som lever af og omkring lagunen. Du kan også besøge saltmuseet (Museo de Sal), hvor der er gratis indgang de fleste formiddage indtil omkring kl. 14:00.

Alicante-provinsen er absolut sprængfyldt med spændende naturoplevelser, og vi har kun beskrevet toppen af isbjerget i denne artikel.