Udvalgte ferieboliger i Spanien

Den samlede rejseguide til Spanien

Spanien er et af de smukkeste og mest mangfoldige lande i verden. Historisk har der bl.a. været anvendt to ordsprog til at beskrive Spanien.
"Afrika begynder ved Pyrenæerne", tilskrevet Alexander Dumas, og "Spanien er anderledes" fra det Spanske turistråd. Og der er sandhed i begge udsagn.

Spanien er anderledes. Spanien er speciel. Det er næsten umuligt at give en kort beskrivelse af et land, der geografisk og kulturelt er så forskelligartet. Men det er også det der gør Spanien så speciel og får millioner og atter millioner til at komme tilbage år efter år.
Spanien er konsekvent i top 4 over verdens bedste turistdestinationer. Og det er ikke svært at forstå hvorfor.
En smeltedigel af kulturer, historie og smukke landskaber: Spanien har det hele.

Feriebolig-Spanien.dk har samlet en masse turist- og rejseinformation om Spanien. Rejsebeskrivelser om de enkelte områder, billeder, kort.. og så har vi sendt et professionelt filmhold rundt i landet for at lave nogle flotte HD-videoer.
Alt dette skulle gerne hjælpe dig til at finde det perfekte sted til din ferie. Vi ønsker dig god fornøjelse.

Geografi

Spanien er det fjerdestørste land i Europa og dækker et område på 504.782 km2. Det består af det spanske fastland på Den Iberiske Halvø, samt De Baleariske Øer (Mallorca, Ibiza m.fl.) i Middelhavet og De Kanariske Øer (Gran Canaria, Tenerife m.fl.) i Atlanterhavet. 84% af den Iberiske halvø er Spansk, og dermed har Spanien lange kyststrækninger ud til både Middelhavet og Atlanterhavet. 

Spanien er det næstmest bjergrige land i Europa, efter Schweiz, hvilket kommer bag på de mange, der primært forbinder Spanien med sol, sangria, strand og vand. Men det store land har meget mere at byde på, også for dem der holder af aktiv ferie.

Spaniens nationalparker er helt uovertrufne, og myndighedern går langt for at beskytte dem. 9.1% af Spanien er beskyttede områder, herunder hele 42% af De Kanriske Øer, 21.5% af Catalonien og næsten 19% af Andalusien.

Som den andenstørste uafhængige region i Spanien, står Andalusien for 36% af det totale beskyttede areal i Spanien.
Disse områder giver fantastiske levesteder for et utal af plante- og dyrearter.
San Sebastian in Guipúzcoa, Spain

Kultur

Spanien var besat af maurere i over 700 år. De efterlod en stor arv af bygninger og landbrug. Nogle af de terasser og vandingskanaler, man kan se i dag, er et levn fra maurerne.

Generobringen af Spanien og koloniseringen af Amerika, der leverede en endeløse forsyning af guld og sølv, var en tid med enorm ekspansion. Man byggede storslåede kirker og paladser for at vise landets nyfundne rigdom.

Storbyerne Madrid og Barcelona er kendte feriedestinationer, men mange andre byer er bestemt værd at besøge. Sevilla, Burgos, Valencia, Malaga, San Sebastian, Granada og Cordoba - for bare at nævne nogle få...

Spanien er delt op i regioner, der har deres egne kulturer, madtraditioner og nogle gange også sprog.

Befolkningen

Spanierne helt deres egne. Livsglæden og den dynamiske levevis adskiller sig fra livet i mange af de europæiske lande.

Der bor lige under 45 millioner mennesker i Spanien, hvoraf 74% taler castiliansk spansk, 17% catalansk, 7% galicisk og 2% baskisk. Hver region har sin egen specifikke identitet.

Omkring 11% af Spaniens befolkning er af udenlandsk nationalitet.
96% af befolkningen er romerskkatolske, og den resterende del er primært kristne eller muslimer. 

Hvad skal du lave i ferien?

Spændende steder I kan besøge i Spanien