Alternative wellness- og sundhedsaktiviteter i Spanien

Hvis du leder efter en finurlig wellnessaktivitet til din ferie i Spanien, så behøver du ikke lede længere. Spanien tilbyder både underlige og vidunderlige måder, hvorpå vi kan forbedre vores helbred og ligefrem have det sjovt samtidig med. Nogle af disse ideer stammer fra gammel medicinske traditioner mens andre er moderne initiativer, der hver især er skræddersyet til at berolige enten krop, sind eller sjæl og som ligger et stykke væk fra konventionelle massagebehandlinger og yogaretreats. 

Øl-kurbade i Spanien

Badning i øl er ikke et nyt fænomen, faktisk kan denne praksis spores tilbage til middelalderen. Øl indeholder helende egenskaber, der kan hjælpe imod muskelspænding, forynge huden, forbedre blodcirkulationen, lindre toksiner, reducere stress, forhindre rynker og meget mere.

I slutningen af ​​2017 åbnede Spaniens første øl-spa sine døre i Granada. På grund af stedets succes og de sundhedsmæssige fordele, der tilskrives badning i øl, dukker kurbade nu op over hele landet. Der er nu bade i både Granada, Alicante, Cadiz og Tenerife, hvor badene indeholder ingredienser såsom ekstrakt af gærpulver, humlepulver, bygfrø, kanel og vand.

De forskellige ølbehandlinger, der tilbydes er designet, så din krop kan høste alle fordelene. Der kan vælges mellem basis- og premium-pakker såvel som oplevelser, der er skræddersyet til par og private ture. Eventyret starter med en nedsænkning i en sprudlende tønde øl i 20 minutter, og mens du bader, kan du nyde et udvalg af øl. Efter badet fortsætter din oplevelse i saunaen, som hjælper de gode ingredienser fra spaen med at trænge dybere ned i din hud. Derefter kan du indpakket i et håndklæde slappe af på en seng af byg som afslutning på hele oplevelsen. Med premium-pakker kan du også nyde ubegrænset øl fra hanen, en øl-dåb, massage og en goodie-taske, der indeholder ansigts- og kropslotioner, produkter til at skrubbe huden, shampoo og andre ølrelaterede produkter

Foreslået læsning:

Wellness-aktiviteter med dyr i Spanien

Hvis du lejer en lejlighed i Barcelona, ​​hvorfor ikke prøve yoga med katte. Yoga handler om kropsbevidsthed og om at være tilstede i nuet. I Suara Cat House tror de på en synergi mellem yoga og de terapeutiske fordele, som selskabet med katte kan medføre. Desuden går provenuet til at hjælpe omstrejfende katte ved Suara Foundation - en non-profit organisation, der tilbyder bedre levevilkår for gadekatte i Barcelona og sigter mod at hjælpe katte med at tilpasse sig, så de kan blive adopteret til et kærligt hjem.

Fra katteyoga til hundekaféer. At tilbringe tid med dyr kan skabe meget glæde og hos Husky House i Barcelona kan du nyde en kop kaffe i selskab med Siberian huskies. Det koster 5 € at komme ind i dette legende rum, hvor du bliver mødt af glade husky hvalpe. Du har mulighed for at fodre dem, kæle dem og lege med dem i et behageligt miljø

At være omkring alpakaer siges at lindre symptomer på angst og stress. De er meget smarte dyr, blide og lette at håndtere, hver med sin egen personlighed. De er generte, men meget nysgerrige, stille og intelligent. Der er et par alpakka-gårde spredt rundt omkring i Spanien, som du kan besøge for en dag.

Alpacas Cantabria tilbyder dagsture, hvor du kan medbringe din familie og tilbringe en dag sammen med disse nysgerrige væsener. Gården ligger ved den lille by Llanos de Penagos lige uden for Santander. Her kan du opleve, hvordan alpakaer opdrættes, lære om klipnings- og vævningsprocessen og nyde en picnic på grunden, der omgiver gården.

Virksomheden Experience Alpacas in Andalucia (Oplev Alpakas i Andalusien) tilbyder weekendrejser, hvordan du kan tilbringe tid i rolige landlige omgivelser i selskab med alpakaer. Olive Mill ligger i Córdoba, hvor alpakaerne er frie til at vandre rundt. Du kan tage alpakaerne med på vandreture gennem Córdobas smukke landskab, koble af fra omverdenen og lære disse venlige dyr at kende.

Mudderbade i Spanien

Mudderet, der kan findes i mange kystområder omkring Spanien, er kendt for dets terapeutiske, antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber. Det antages, at dette mudder fremmer kollagenproduktionen, forbedrer cirkulationen, eliminerer toksiner, lindrer muskelspændinger og forbedrer hudfarven. Denne alternative wellnessaktivitet er gratis. Besøg blot disse steder, påfør mudderet på din hud og lad det tørre, før du vasker det af, hvorefter du vil opleve en blød og smidig hud.

Hvis du lejer en feriebolig i Murcia, er du tæt på Las Charcas de Lo Pagan, som sandsynligvis det mest berømte mudderbad i Spanien såvel som et af de største mudderområder i Europa. Den grålige mudder, der kan findes her, tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år på grund af dens helbredende egenskaber, der menes at hjælpe med at lette hudproblemer, såsom psoriasis, led- og muskelsmerter og har eksfolieringseffekter, hvilket giver en glat hud. Området er en del regionale naturpark San Pedro del Pinatar, så det er gratis at bade i mudderet ved Mar Menor, bare gå ned ad trinene og oplev medicinske egenskaber.

Hvis du holder ferie i Cadiz, kan du besøge Playa Bolonia - en jomfruelig strand, der består af et spektakulært system af klitter, kilometervis af blødt sand og et afsnit med klipper, hvor mudderbade har dannet sig. Mudderet er konsekvensen af, at det naturlige havvand rammer skiferklipperne og producerer en mudder rig på mineralske salte, magnesium, kobber, zink og silicium. Disse elementer kan hjælpe med at eliminere toksiner, reducere overskydende olie på huden, forbedre cirkulationen og fremme produktionen af ​​kollagen på den naturlige måde. Disse bade er lidt sværere at komme til end Mar Menors, da mudderet er kun tilgængeligt, når det er ebbe, og det kræver en tur langs kysten for at nå klipperne

De Baleariske Øer har et par steder, hvor du kan nyde de naturlige fordele ved at fordybe dig i mudder. Hvis du lejer en ferievilla på Ibiza, kan du tage en tur til mudderklipperne ved Playa de Aigües Blanques, som ligger på østsiden af ​​øen ved det populære ferieområde Santa Eulalia. Bare gør klippernes vægge våde og påfør mudderet direkte på din hud. Ved Playa Es Bol Nou, der ligger i Sant Josep, Ibiza, finder du en intim bugt med rødt ler. Mange lokale kommer her for at blande havets salte vand med det røde ler, hvorefter de smører blandingen ud over deres kroppe. Denne særlige blanding siges at mindske kløen fra myggestik og helbrede andre hudtilstande.

Playa Roja på Menorcas nordkyst er en smuk bugt, hvor sandet har en næsten hel dyb rød farve. Mange besøgende laver deres egen skrubbeblanding ved at blande havvandet med det rødfarvede sand og smøre det over hele kroppen. Når den tørrer, vil du begynde at ligne et gammelt egetræsmøbel, men når du vasker det af, er  resultatet en skøn blød eksfolieret hud

Foreslået læsning:

Termisk bade i Spanien

Varme kilder er gennem tiderne blevet brugt til religiøse formål af adskillige kulturer. Naturlige kilder symboliserede renselse og fornyelse og var ofte forbundet med en åndelig betydning. Langt under jorden strømmer meget varmt, mineralrigt termisk vand, der kommer op til overfladen i form af hundreder af naturlige varme kilder i hele Spanien.

I dag bruges disse naturlige kilder i mindre grad til religiøse ritualer, da fokus i dag i langt højere grad er på kildernes unikke mineraler, der siges at kunne helbrede lidelser såsom gigt og mave-tarmproblemer samt til at fremskynde kroppens stofskifte, lindre muskelspænding, stress, eliminere toksin og behandle hudproblemer.

Ourense i Galicien betragtes som den termiske hovedstad i Spanien med adskillige varme kilder langs floden Miño. Nogle er private, men der er mange, der er åbne for offentligheden. Pozas Muiño de Veiga er en gratis udendørs varm kilde med temperaturer på 65-70 ° C. Den ligger i et fantastisk frodigt landskab, og det siges, at vandet i disse kilder kan hjælpe med at helbrede hudsygdomme som dermatitis og eksem. Området er familievenligt, men også den perfekte ramme for par til at slappe af.

De termiske kurbade i Outariz er opdelt i to og adskilt af en fodgængerbro. Kilderne Pozas de Outariz og Burgas de Canedo er omgivet af smukke haver, og der er gratis adgang for offentligheden. Begge områder har en pool med koldt vand og tre pools varmt vand på 60 ° C. Det siges, at disse kilder lindrer symptomerne hos dem, der lider af gigt.

De helbredende kræfter i kilderne ved Fuente O Tinteiro, der også ligger i Ourense, har været anerkendte i mange år. Vandet strømmer ved en temperatur på 43 ° C og har længe været kendt for at helbrede ar, behandle orale tilstande, behandle acne, atopisk eksem og åreknuder

Kun 20 minutter fra ferieboligen i Granada by finder du de termiske bade Las Pozas Termales de Santa Fe. Vandet har naturlige temperaturer på mellem 38 og 43 ° C og disse pools ligger unikke omgivelser mellem oliven- og fyrretræer. Disse sulfatholdige kilder er rige på mineraler og har medicinske egenskaber og antages at hjælpe muskuloskeletale sygdomme, gigt foruden dermatologiske sygdomme.

I Granada-provinsen ligger også den termiske kilde Zújar. Det er gratis at komme ind til denne naturlige pool, som ligger i et fantastisk område mellem Mount Jabalcón og Negratín-reservoiret. De varme kilder, der nærer denne pool, stammer fra Cerro Jabalcón og kan nå op på 40 ° C, hvor store underjordiske brud giver det varme vand mulighed for at strømme op til overfladen. Vandet er lyst turkis i farven og er en blanding af terapeutiske sulfater og mineraler. Der er fundet rester fra en romersk spa på dette sted, hvilket dokumentere brugen af ​​de varme kilder for over 2000 år siden. 

De termiske bade i Alhama er nogle af de ældste i Andalusien og var en integreret del af badekulturen i Nasrid kongeriget Granada. Disse termiske bassiner spillede en stor rolle i maurisk kultur, og du kan stadig se resterne af spaens ikoniske kupler, der ligger i nærheden af ​​de gratis pool. Vandet strømmer ved en temperatur på 40 ° C, og mange lokale besøger disse pools dagligt for at drage fordel af deres medicinske egenskaber.

De termiske pools Las Pozas de Arnedillo ligger i regionen La Rioja. Disse pools ligger ved bredden af ​​Cidacos-floden og er gratis for offentligheden at bruge året rundt, dag og nat. Der er tre pools, der hver har forskellige temperaturer. Den første pool har en maksimal temperaturer på 52 ° C, og når vandet strømmer ned til de to andre, mister vandet lidt varme. Vandet her siges at hjælpe dem, der lider af hudsygdomme som dermatitis og psoriasis, og varmen blandet med mineraler kan lindre smerter i knogler, led og muskler

Stille vandreture & meditationsretreats i Spanien

Hvorfor ikke tage et par dage med stilhed og meditation i løbet af din ferie til Spanien? Dette er den ultimative wellness-aktivitet, hvor du kobler helt af fra omverdenen og har tid til at finde dig selv. Vælg mellem 2 til 21 dages retreat, som findes både i rolige skove eller langs kysten.

Tushita er et meditationscenter med mere end 20 års erfaring og et solidt fundament i den buddhistiske tradition. Beliggende blandt de skønne bakker i Girona, er kurserne og opholdene blevet tilpasset det samfund og kultur, vi lever i i dag. Dette er stedet at tage hen, hvis du vil slukke helt for den digitale verden, da området næsten ikke har nogen telefonforbindelse og intet internet - det perfekte sted til en "digital detox". Retreatet drives kun af solenergi, hvilket betyder, at der er begrænset elektricitet, der øger den samlede oplevelse af at tage en pause fra omverdenen.

MasQi Energy House kan findes i hjertet af det landlige område Sierra de Mariola mellem Alicante og Valencia. De tilbyder en række aktiviteter og behandlingsformer, der hjælper folk med at genoprette forbindelse til jeg’et, stimulere ideer og forbedre de besøgendes liv gennem meditation, refleksion og tavse vandreture i naturen samt yoga og en bevidst diæt. Der tilbydes mange forskellige programmer og ophold fra 2 dage til 21 dage

Virksomheden Secret Garden Personalised Retreats ligger i bjergene ved Malaga. Du kan designe din egen wellness-pakke inklusive et stille ophold med meditation og overvejelse. Slap af i disse rolige omgivelser og udforsk den fantastiske natur og benyt lejligheden til at svømme i de to floder, der løber forbi stedet. Tag det korte ophold på kun to dage med deres 'Unplug-pakke', der fokuserer på søvn, stilhed og meditation designet til at lade enhver stress smelte væk og skabe stor ro og indre balance i din krop, sind og liv.

Vil du helt væk fra al komfort og menneskeskabte bygninger, så er en mindfulness vandreoplevelse også en mulighed. Walkinginspirit er en syv dages vandreferie, der indeholder mindfulness, meditation og spiritualisme. Slap af, lær og omfavn meditation, når du går på smukke stier, der også bruges af bjørne og ulve i de betagende skove og bjerge i Somiedo Natural Park i Asturien.

Foreslået læsning: