De mest fantastiske strande på Menorca

Ifølge mange spaniere er Menorca den mest autentiske af de Baleariske Øer. Sammen med Formentera er den også den mindst besøgte. Det er dog ikke altid til at forstå, da Menorcas strande er helt ufattelige smukke. 

Siden 1993 har Menorca været et beskyttet biosfærereservat under UNESCO. Øen er en verden for sig, fuld af calas (strand og bugter) og krystalklart turkist vand. Et fantastisk paradis. 

Cala Macarelleta, Menorca

Menorcas paradisiske strande  

Selvom Menorca er mindre end søster-øen Mallorca, så har den imponerende nok mange flere strande. Der er næsten 700 kvadratkilometer strand på øen og hele 216 kilometer kyststrækning. Så her er masser af muligheder for at solbade og svømme hver dag i det helt fantastiske Middelhav under dit ophold i en villaer på Menorca.

Cala Turqueta, Menorca 

Hvis du har lyst til at besøge forskellige strande under dit ophold, kan det anbefales at leje en bil,  (du kan leje en for lige under 200 euro pr. uge), hvorved du nemt kan udforske denne rolige og forførende ø.

Øen har mange skjulte eller beskyttede strande, som kun er tilgængelig til fods eller fra havet, hvorfor der er mange både og yachts forankret i nærheden af de forskellige bugter. Det betyder også, at det kan være nødvendigt at parkere lidt væk fra en ønsket strand og derefter begive sig afsted til fods. Da øen er smuk, er det dog ofte blot en ekstra oplevelse. 

Mange af de følgende strande, som vi omtaler, er naturlige strande, som ligger væk fra bebyggelse. Det betyder derfor, at du bør huske at medbringe drikkevand, mad, skygge og solcreme.

Der er ofte ikke engang skraldespande på disse naturlige strande, hvilket betyder, at du nødt til at tage dit affald med dig. Hvis du gerne vil imponere lokalbefolkningen, så tag eventuelt en ekstra pose med til dit skrald. 

300 solskinsdage om året

Som den nordligste og østligste ø af de Baleariske Øer, er øen det første punkt i Spanien, som fanger dagens sollys. Det giver fantastiske solopgange, uanset hvor på øen du vælger at bo på din ferie. Ligeledes kan man fra øens vestlige side opleve pragtfulde solnedgange. 

Solnedgang, Menorca

I gennemsnit er der 300 solskinsdage om året på Menorca og op til 12 timers solskin om dagen om sommeren. Forår og efterår er bestemt også gode tidspunkter at besøge øen på, særligt hvis man har lyst til at nyde de smukke strande uden alt for mange andre gæster. 

Her er vores guide til nogle af Menorca absolut smukkeste strande:

Den sydlige del af øen har frodig grøn vegetation, der står i kontrast til de hvide sandstrande og det turkise hav, mens den nordlige del af øen er stejl, stenet klippekyst med kun lidt vegetation. 

På den sydlige side af øen er der nogle spektakulære strande. Mellem kystens mange klippeformationer og klipper i Middelhavet er der utallige bugter med krystalklart vand, som taget ud af et rejsemagasin.

Cala Turqueta

Cala Turqueta, Menorca

Cala Turqueta er en af Menorca mest berømte strande. Kør mod Mahon for at komme dertil. Den ligger cirka ti kilometer syd for Ciutadella. Fordi denne strand er så lille og samtidig meget populær, er det bedst at tage dertil tidligt om morgenen for at finde en parkeringsplads i nærheden. Når du har parkeret, ligger stranden ti minutters gang væk.

Selv om denne bugt er praktisk talt uberørt, er der både toiletter og livreddere. Der er også en chiringuito  (strandbar) ved siden af parkeringspladsen.

Cala Macarella og Cala Macarelleta

Cala Macarella - Cala Macarelleta - Menorca

Cala Macarella er en af øens mest berømte bugter, som også omfatter den mere afsondrede Cala Macarelleta. Denne bugt ligger ved siden af Cala Turqueta, og du kan enten parkere 15 minutters gang væk eller betale for en plads tættere på med kun 5 minutters gang. Der er også en del, som vælger at ankre op i denne bugt. 

Strandene i Cala Macarella og Cala Macarelleta er forbundet af en sti med en fantastisk udsigt. Sørg for at medbring et kamera! Og et par gode snøresko vil også være ideelt at medbringe, da klip-klappere ikke er velegnede til denne sti!

Cala Mitjana og Cala Mitjaneta

Cala Mitjaneta, Menorca

Hvidt sand, klart vand, maleriske klipper og skov i baggrunden. Cala Mitjana og Cala Mitjaneta bør du ikke gå glip af.

For at komme dertil, kør langs vejen til Cala Galdana (den største strand ved siden af Cala Mitjana, der er kendt for vandsport), parkér og gå gennem en pragtfuld skov ned mod havet. Der er også en lille parkeringsplads tættere på, hvor du skal betale for parkeringen, men den er ofte stopfuld.

Strandene er kun få meter fra hinanden, og det er muligt at svømme frem og tilbage mellem dem. Du kan også tage den grusvej, der forbinder dem og samtidig få en fantastisk udsigt over de to uberørte bugter. Der er ingen restauranter eller butikker på disse to strande, så du bliver nødt til at medbringe dine egne forsyninger til din dag på stranden. 

Cala Trebaluger

Cala Trebaluger, Menorca

Cala Trebaluger ligger i gåafstand fra Cala Mitjana langs en behagelig sti gennem en skov. Du bliver også her nødt til at medbringe din egen mad og drikkevarer, da der heller ikke på denne naturlige strand er nogen form for faciliteter.

Som med Cala Macarella, er der mange, der kan lide at lade deres både kaste anker her for dagen. Denne strand frekventeres ofte af nudister.

Cala Binidalí 

Cala Binidali er en lille bugt i nærheden af ​​en landsby med samme navn, ni kilometer fra Mahon. Stranden har dejligt fint sand, klart blåt vand og en smuk natur.

Lidt længere væk ligger landsbyen Sant Climent, som har flere hyggelige restauranter, hvor du kan nyde aftensmaden efter en dejlig dag på stranden. Atmosfæren er rolig og afslappet.

Son Bau

San Bou, MenorcaInstagram

Hvis du kan lide en strand med mange bekvemmeligheder og faciliteter, så er Son Bau perfekt for dig. Den ligger omkring 20 km fra Mahon og 40 km fra Ciutadella og er med sine næsten 4 kilometer i længden den længste strand på øen. Denne strand er ideel til familier med børn og har mange faciliteter, herunder mulighed for at dyrke vandsport.

Cala Pregonda, Cala Cavallería og Cala del Pilar 

Velkommen til den nordlige del af øen. Blandt strandene i dette område er nogle af de mest berømte Cala Pregonda, Cala Cavalleria og Cala del Pilar, som alle har et rødt skær over sig.

For at komme til disse strande er du nødt til at gå en smule, efter du har parkeret bilen. Stien ned til havet går igennem et enestående og smukt landskab. Når du når frem, bliver du belønnet med smukke, stille og afskærmede strande. 

Cala Tortuga og Cala Presili

Menorca, Cala Tortuga

Det fine hvide sand på Cala Tortuga er en undtagelse på den nordlige del af øen. Stranden ligger i en bugt i naturparken Parque Natural de la Albufera de Grau, som egentlig er en mose. Den ligger på østkysten og er hjemsted for mange fuglearter.

Parken er beliggende langs vejen mellem Mahon og Fornellsj. Tag afkørslen mod Cabo de Favaritx, og når du har nået fyret, kan du parkere bilen langs vejen. Følg herefter stierne gennem parken ned til Cala Tortuga.

Her vil du blive indhyllet i en stilhed, som kun bliver brudt af lyden fra bølgerne. Her finder du krystalklart vand, ro og et smukt landskab som er helt ulig andre steder på øen. 

Cala Presili nær Cap Favaritx, Menorca

Ovenfor ses Cala Presili, som er en af de mest berømte nudiststrande. I baggrunden kan fyrtårnet Favaritx anes. 

Cala Sa Mesquida

Stranden i Sa Mesquida ligger cirka 10 kilometer nord for hovedstaden Mahon, hvor den vigtigste havn på øen ligger. Cala Sa Mesquida er en af de foretrukne strande blandt de lokale beboere, især i weekenderne.

Der er gratis parkering 100 meter fra stranden, og der er livreddere og en lille kiosk, hvor man kan købe drikkevarer og is.

Foreslået læsning til dig: