Menorcas jomfruelige strande

Det kan virke, som om tiden stoppede her for århundreder siden, for på disse strande er der næsten ingen tegn på, at de har været besøgt af mennesker. 

Menorcas jomfruelige strande - Macarelleta

Det kan ind imellem være lidt arbejde at nå ud til disse strande, men belønningen er det hele værd. De fleste af strandene er uden nogen form for faciliteter, hvilket gør oplevelsen af paradis endnu mere fantastisk. Ved nogle af strandene vokser Posidonia oceanica, en art af søgræs, som blandt andet beskytter sandet imod erosion fra bølgerne. Planten vokser kun i rent vand, så den tilstedeværelse er et godt tegn på klart og rent vand.

Denne artikel vil tage dig med til Menorcas smukke og jomfruelige strande. Læs videre for at blive klædt på til at besøge de strande på øen.

Son Saura 

Son Saura er en de mindre kendte strande på den sydlige kyst. Den ligger helt uspoleret mellem to bugter. Når du går en tur på det gulvtæppe-lignende sand langs stranden, vil du føle dig hensat til et lille paradis. Vandet er helt klart, og fyrretræer sørger for perfekte skyggefulde områder perfekte til picnic. Her er få turister, selv om sommeren.

Menorcas jomfruelige strande - Son Saura

For at komme til Son Saura, tag vejen Camí de Sant Joan de Missa fra Ciutadella og følg skiltene. Parkering er gratis, og stranden ligger kun en fem minutters gåtur væk.

Der er også flere sejlture, der sejler ud til de smukkeste strande på Menorcas sydlige kyster, herunder en, der starter fra Cala'n Bosch. Priserne er omkring € 18 pr person.

Cala Pilar

Cala Pilar, som ligger på den nordlige kyst af Menorca, vil overraske dig med alle dens farver: det rødlige sand, den grønne skov og det dybe blå hav er virkelig seværdigheder, der bør ses.

Menorcas jomfruelige strande - Cala Pilar

Der er to måder, hvorpå du kan komme ud til denne strand, som er en af de smukkeste uberørte strande på øen. 

Den første rute går fra Alfurí parkering. Du kommer hertil ved at tage Carretera Mahon-Ciutadella og herefter tage frakørsel Camí de Pilar, mellem Ferreries og Ciutadella. Du skal gå omkring 40 minutter fra parkeringspladsen. Heldigvis ligger det meste af ruten i skygge fra skoven, hvilket gør denne rute til den fortrukne om sommeren. Du vil også blive belønnet med en betagende panoramaudsigt.

Den anden rute er via Camí dels Alocs, fra hovedvejen Carretera, lige forbi Ferreries. Parker ved siden af ​​den hvide hus på højre side og gå i 20 minutter, hvorefter du når frem til Ets Alocs stranden. Derfra kan du tage Camí af Cavalls til venstre, der vil tage dig til Cala Pilar efter en gåtur på 25 minutter. Stien har en højdeforskel på 100 meter og er helt åbent for solen.

Es Talaier

Menorcas jomfruelige strande - Cala Es Talaier

Es Talaier er en lille perle i det sydlige Menorca med hvidt sand og krystalklart vand. Selv om sommeren besøges den sjældent af turister. Dens navn stammer fra Atalaya de Artrutx, et  forsvarstårn som blev bygget i 1600 for at forhindre at ​​pirater gik i land. Hvis du vil, kan du besøge tårnet. Det står 1,6 kilometer væk i nordlig retning. 

For at komme til stranden har du to muligheder: Du kan enten vælge at parkere ved Cala Turqueta og fortsætte til fods ad stien Camí de Cavalls, som du finder i højre side af stranden. Eller du kan vælge at køre til Son Saura og tage Camí de Cavalls til venstre. I begge tilfælde vil du være nødt til at gå i omkring en halv time langs kysten.

Sa Torreta

Menorcas jomfruelige strande - Sa Torreta

Sa Torreta er en juvel af hvidt sand. Den er 200 meter lang og ligger på østkysten af ​​Menorca. Navnet på denne strand kommer endnu engang fra et vagttårn. Dette her blev bygget af briterne i år 800.

Tag fra Es Grau stranden og på mindre end en time ad Camí de Cavalls du vil nå frem til Sa Torreta (2,7 km).

Her finder du et storslået eksempel på "caseta de Vorera", et kalk-dækket sommerhus bygget for årtier siden af ​​ejerne af jorden for at tilbringe sommeren ved havet. Det lille hus er placeret på tværs af stranden, og er i dag et opbevaringsrum sted for en fiskerbåd.

Cala Escorxada

Menorcas jomfruelige strande - Cala Escorxada

Grøn, blå og hvid er de eneste farver på Cala Escorxada. Denne sydlige strand med fint hvidt sand er omgivet af fyrretræer. Bådene, som er det eneste spor af menneskeheden, virker som om de svæver over havbunden, fordi vandet er så klart og rent. 

For at nå frem til denne strand er du nødt til at gå en god time fra Binigaus (3,5 km): Stien langs kysten er ganske besværlig at forcere med masser af klipper og ingen skygge, hvilket man bør være opmærksom på, især i højsommeren.

Hvis du ikke kan lide at gå, kan du altid tage en havtaxa fra Cala Galdana. For 25 € vil en båd bringe dig direkte herud.

Cala Fustam

Menorcas jomfruelige strande - Cala Fustam

Selvom Cala Fustam er en smule mindre end Cala Escorxada, er den stadigvæk en stand, hvor du kan opleve et lille paradis. Strandens navn refererer på catalansk til træbearbejdning: Cala Fustam var faktisk et stor skovhugst område, og i dag kan man stadigvæk se rampen, der blev brugt til at trække træstammer til havet for at blive fragtet videre.

Stranden, som er dækket med fint, hvidt sand, vil overraske dig med mængden af ​​fyrretræer, der vokser helt ned til kysten

Du kan nå frem til Cala Fustam ved at gå langs kysten eller fra Cala Mitjana Binigaus. I begge tilfælde er det 4 kilometer, hvor ruten er ret svær - men anstrengelserne værd! Stranden er næsten altid øde, selv om sommeren.

Binimel·làs hemmelige strande

Menorcas jomfruelige strande - Caleta de s'Elisabet

Disse fem strande ligger i nærheden af Binimel·là i den centrale-nordlige del af Menorca. De er virkelig små og smalle, hvilket blot gør dem endnu mere specielle. Der er kun en restaurant på parkeringspladsen.

For at komme frem til strandene fra Es Mercadal, tag vejen mod "Platges del Nord". Følg vejen mod Binimel·là, parker og tag derefter den venstre vej foran restauranten. Når du ankommer til Binimel·là stranden, tag stien til højre.

Menorcas jomfruelige strande - Caleta de Binimel·là

Den første bugt er Caleta de Binimel·là. Herefter vil du finde Cova des Pont, som er en af ​​de mest unikke strande på øen. Den er placeret inde i en hule, hvor der er udgang til havet gennem en revne i klippen.

Menorcas jomfruelige strande - Cova des Pont, Binimel·là

Den tredje er Caleta de s'Elisabet, som er både større og mere komfortabl, og hvor der er plads til, at du kan lægge dit håndklæde og nyde solen. Nedenfor finder du stranden Raco d'en Miquel. Den sidste strand er Punta de Binimel·là. Alle fem har helt fint sand med en rødlig farve og en stenet havbund perfekt til snorkling.

Menorca har hele 216 kilometer kyststrækning og her kan du læse mere om de smukke strande på Menorca.

Kort