Hvor kan man bo på Menorca

Den smukke ø Menorca er et sandt ferieparadis. Denne lille ø er fuld af naturskatte, pragtfulde strande og mange aktiviteter, men den er ikke så kendt som sine populære naboøer Mallorca, Ibiza og Formentera og derfor heller ikke så velbesøgt.

 

Cala Macarella, Menorca

Med en fantastisk natur, pulserende natteliv, charmerende gamle byer og uovertrufne strande har Menorca et varieret udbud af muligheder for en pragtfuld ferie fra familieferie til romantiske ferie for to. 

Øen er relativt lille (kun 42 km lang og 10 km bred i gennemsnit), så det er en nem ø at udforske, selv hvis du blot planlægger at bo bare et par dage på Menorca. Alt du skal gøre er at vælge den perfekte indkvartering, leje en bil og planlægge dine yndlingsaktiviteter. Find ud af her, hvor du skal bo under din ferie på Menorca, afhængigt af hvilken type ferie du leder efter.

Strandferie på Menorca

Cala Turqueta, Menorca

Hele øen er et paradis for folk, der elsker strande. Kystlinjen er generelt uberørt og godt bevaret takket være UNESCOs biosfærereservat, som beskytter hele øen. Desuden kom turisterne senere til Menorca end til Mallorca og Ibiza, hvilket forhindrede kyststrækningerne i at blive meget bebyggede.

Menorca har strande for enhver smag. Her er pragtfulde strækninger med fint sand, afsondrede bugter og nudiststrande, alle med krystalklart vand. De fleste strande er uberørte og mange har ikke mange faciliteter, så husk altid at bringe vand og mad. For at komme til nogle af strandene er det ofte nødvendigt at følge stier til fods. Det kan måske være lidt besværligt for familier med små børn, men heldigvis tilbyder øen også nogle vidunderlige og familievenlige strande med al den service og de faciliteter, du måtte ønske.

Cala Fustam, Menorca

Nord og vest for øen ligger de mest berømte og spektakulære strande på Menorca. Cala Macarella, Cala Turqueta, Cala Mitijana, Cala en Bosch og mange andre ligger ved kysten og kun få kilometer syd for Ciutadella. Dette er et virkelig behageligt område for naturelskere. Strandene er ofte omgivet af fyrretræer og af spektakulære klipper.

Hvis du vil udforske dette område, men stadig vil have mulighed for at nyde både nattelivet og kulturelle oplevelser, er den bedste mulighed at booke en feriebolig i Ciutadella. Hvis du er på udkig efter en strandferie, kan du leje en villa i Cala en Bosch og tilbringe hele dagen ved havet.

Punta Prima

Den sydlige del af øen er primært præget af lange sandstrande, omgivet af lav vegetation. Her finder du fantastiske strande som Son Bou og Punta Prima, samt komfortable og maleriske bugter som Cala en Porter og Binidalí.

Området er perfekt til dem, der ønsker at slappe af og nyde endeløse timer med solbadning og svømning. Feriestederne i syd er ikke for store, og byerne og landsbyerne er perfekte til at få et strejf af den lokale, afslappede livsstil. Book en feriebolig i Punta Prima som base for at udforske de bedste strande på den sydlige del af øen.

Hvor man kan bo på Menorca for en familieferie

Menorca for familier

Takket være den afslappede atmosfære på hele øen er Menorca det perfekte rejsemål for en familieferie. De mange turister, der karakteriserer Mallorca og Ibiza, er langt væk. Menorcas natur og ro er de vigtigste attraktioner.

Mange områder på øen tilbyder et vildt og uspoleret miljø. Hvis du rejser med små børn, er det en god ide at søge bolig i et roligt område, men som stadigvæk har alle faciliteter.

Menorca - Fornells

Fornells er en lille fiskerby beliggende på Menorcas nordøstlige kyst. Denne rolige by med hvidvaskede huse er perfekt til familier, takket være den beskyttede bugt og de mange tjenester og aktiviteter, den tilbyder.

Hvis du lejer en feriebolig i Fornells kan du nyde dejlige strande i nærheden og masser af aktiviteter for hele familien. Her er mulighed for at svømme og snorkle i bugten med børn, tage på en bådtur for at udforske bugterne gemt langs klippekysten. Du kan også vælge at leje en kajak, jetski eller SUP eller lære at sejle eller windsurfe. Området byder på mange restauranter og barer, hvor man kan nyde det lokale køkken.

Hvis dine børn elsker naturen, kan du udforske landsbyens omgivelser. Gå ned til saltminerne i bunden af ​​bugten og fortsæt med en udflugt langs Camì de Cavalls. Måske kan du fortsætte mod den nærliggende naturpark l'Albufera de Es Grau. Her - hvis du er heldig - kan du få øje på nogle eksemplarer af det baleariske firben.

Cala Galdana fra udsigtspunktet Mirador de Sa Punta

Cala Galdana er beliggende i Ferriers-området og ligger lige foran en af ​​de smukkeste bugt på øen. Stranden tilbyder lavt og roligt vand, perfekt til familier med små børn, og der er mange faciliteter og aktiviteter, der passer til hele familien.

Omgivelserne er ganske spektakulære. Blot en kort gåtur syd for bugten gennem en skøn pinjeskov ligger et fantastisk naturområde med nogle af de mest fotogene strande på Balearerne: Cala Mitjana, Cala Mitjaneta og Trebaluger.

Lloc Menorca zoo

Hvis du vil have et alternativ til stranden og naturvandringerne, kan du vælge at tilbringe nogle sjove timer i vandparken Aquacenter. Parken ligger kun i kort afstand fra Cala en Blanes, og her finder du masser af pools, rutchebaner og andre attraktioner, der passer til alle aldersgrupper. Der er også barer, restauranter, picnicområder, haver og områder, hvor du kan nyde et boblebad.
 
Et andet spændende sted at besøge, hvis man rejser med børn, er Lloc de Menorca Zoo, som ligger kun få kilometer nord for Mahon. Det er et skønt sted, hvor du kan komme tæt på dyrene (og i nogle tilfælde endda kæle for dem). Parken er hjemsted for mange arter af eksotiske dyr herunder små kænguruer, aber, lemurer, forskellige arter af krybdyr, amfibier, ørne og andre rovfugle. Den zoologisk have har også lokale arter (æsler, får, geder og køer) og et akvarium. Stedet er åbent hele året rundt, og prisen for at komme ind er € 8,50 for børn og € 12,50 for voksne.

Hvor kan man bo på Menorca for en ferie for to

Menorca for par

Menorca er et ideelt rejsemål til en romantisk ferie. Hvis du rejser med din elskede, vil du måske finde en bolig på et sted, der tilbyder den perfekte blanding af smukke landskaber, fine strande og et livligt centrum for at finde det rette sted for en romantisk middag. Heldigvis tilbyder Menorca flere steder med sådanne tilbud.
 
Hvis du lejer en feriebolig i Cala en Porter, har du både en hvid sandstrand til at slappe af på og masser af aktiviteter tæt på. Der er også flere gode steder at gå ud for at spise eller nyde en drink om aftenen. Der er også mange fantastiske steder, hvor du kan opleve solnedgangen og nyde en drink på en terrasse. Cova D'en Xoroi er en bar med udendørs siddepladser beliggende på en klippe med udsigt ud over Middelhavet.

Binibeca, Menorca

Binibeca er en dejlig landsby med hvidkalkede huse bygget i 70'erne på den sydvestlige del af øen. Det blev bygget til at ligne arkitekturen i Menorcas traditionelle fiskerbyer. Placeringen i sig selv er spektakulær. Byen ligger på en klippe med udsigt ud over havet og er omgivet af en blomstrende vegetation. Farvernes kontraster sammen med den afslappende atmosfære og utrolige solnedgange, gør byen til et perfekt feriemål for et par.

Mahon er en anden en god mulighed for en parferie. Hovedstaden på Menorca byder på interessante attraktioner, hyggelige håndværksbutikker foruden mange restauranter og tapasbarer. Der venter også vidunderlige dage ved havet takket være strandene, der ligger kun få minutter væk fra byens centrum, såsom Sa Mesquida eller Cala Llonga.

Aktiv ferie i naturen 

Camì de Cavalls - Menorca

På Menorca er naturen hovedattraktionen uanset hvor du går. De større byer på øen, Mahon og Ciutadella, overstiger ikke 20.000 indbyggere, og de fleste beboede områder består af små byer og landsbyer. Selv veje er relativt få (der er kun en motorvej på hele øen). For besøgende, der er interesserede i udendørsaktiviteter, er Menorca et sandt paradis med mange tilbud.

Øens landskaber har ændret sig lidt i løbet af de sidste århundreder. Den nordlige del af øen er dækket af fyrreskove, oliven og skove af johannesbrødtræer, der ofte strækker sig helt ned til havet. Øens sydside er kendetegnet ved sparsom og lav vegetation (primært enebær, stedsegrønne buske og laurbær). Der er ingen bjerge på øen, men klatrere kan finde mange små klipper, kløfter og stenrige landskaber at udforske.

Albufera des Grau - Lagoon

Camí de Cavalls er en gammel og spektakulær 185 km lang sti, der løber langs hele ​​øens kyst og kan tilbagelægges både til fods, på hesteryg eller på cykel. Du kan nemt finde en del af Camíen i nærheden af ​​dig, uanset hvor du bor. Denne sti er ideel for besøgende, der gerne vil ud i naturen og undersøge øens mange spændende landskaber denne sti. Oplev alt hvad Camí de Cavalls har at tilbyde.

Parque Natural s'Albufera des Grau er en stor naturpark, der ligger omkring tyve kilometer nord for Mahon. Hvis du bor i et feriehus i Arenal d'En Castell, en dejlig og populær familievenlig badeby, vil du være tæt på parken.

Parken er kendt for at huse mange sjældne arter af trækfugle, der stopper her under deres rejser mellem Nordeuropa og Afrika. Området omfatter vådområder, klitter, klipper, gamle landbrugsjord og fem små øer. Du kan nemt besøge parken via tre afmærkede ruter. En af dem begynder i landsbyen Es Grau.

Ridning på Menorca

Blandt de mange seværdigheder i parken bør du ikke gå glip af fyrtårnet Favaritx, der ligger på en klippe, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over havet og Illa d'en Colom, en lille beskyttet ø. Øen har en fascinerende fortid. Den ligger kun 200 meter væk fra kysten, og den blev tidligere brugt som karantæne-hospital for frigivne slaver. I dag er der adskillige arkæologiske rester tilbage og to smukke, vilde strande. Øen er i privateje.

El Toro - ofte kaldt Toro Mountain (tyrebjerget) - er egentlig blot en bakke, selvom det er øens højeste punkt. På toppen er der en helligdom, der er værd at besøge, men det der virkelig tiltrækker de besøgende er muligheden for at nyde den spektakulære udsigt. På en klar dag kan du se hele øen, fra nord til syd. En tur til toppen kan stærkt anbefales. Hvis du bor i Es Mercadal, en landlig by på den nordlige del af øen, kan du nemt gå op ad bakken via stien, som starter nær byens centrum. Denne by er en af ​​de bedste muligheder for at udforske den nordlige del af øen (og hvis du føler dig eventyrlysten, kan du endda tage på en jeep safari, der også er egnet til børn).

Natteliv

Mahón -  Menorca

Menorca er ikke den mest livlige af de baleariske øer, når solen går ned. Når det er sagt, er det alligevel muligt at finde steder at nyde en aften i byen. De største byer på øen har nogle områder, hvor der også er liv og fest om natten. I Mahon kan man udforske havnen, hvor både Moll de Ponent og Moll de Llevant (molerne) har mange restauranter og cocktailbarer, hvor nogle af dem er åbne til sent ud på natten. I byens centrum kan du gå til Plaza de Espanya, Plaza Bastiò (nær rådhuset), Carrer de l'Angel og de omkringliggende små gader, hvor du finder tapasbarer og cocktailbarer.

Også i Ciudadela er det mest livlige natteliv nær havnen. I Carrer de la Marina og Passeig des Moll er der flere restauranter, pubber og cocktailbarer. I byens centrum omkring Plaza des Born og gaderne bagved finder du flere diskoteker.

Cova d'en Xoroi, Menorca

I det smukke og behagelige område Cala en Porter, som kun ligger få meter fra den smukke bugt med samme navn, finder du Cova D'en Xoroi, der er en af ​​de mest fascinerende og fotograferede klubber på alle Balearerne. Baren er et helt unikt sted. En del af den ligger i en naturlig bugt med flere terrasser oppe på en klippe med udsigt ud over havet. Dette er det perfekte sted at nyde solnedgangen med en cocktail i hånden, før du tager videre ud i nattelivet.  

Også i Fornells ligger det mest livlige del af nattelivet lige ved havet. Langs strandpromenaden finder du mange steder at nyde en god middag og fortsætte natten med nogle drinks og musik.

Ferie med kultur

Mahon, Menorca

Ligesom de fleste feriedestinationer langs Middelhavskysten har Menorca også en lang og spændende historie. De Baleariske Øer spillede en vigtig rolle for de europæiske handelsruter indtil begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Både romere, muslimer, franskmændene og briterne har været på øen i løbet af de sidste 2.000 år. Som følge heraf er Menorca blevet påvirket af mange mennesker og kulturer. Hvis du er interesseret i historie og kultur, vil du finde mange interessante steder, som er et besøg værd.

Mahon er den nuværende hovedstad på øen og ligger ved ​​Europas næststørste naturlige havn. Byens historie tæller perioder med både romersk, byzantinsk og muslimsk dominans, som stadigvæk kan ses i byens smalle gader. I havnen kan du besøge Isla del Rey, en fæstning som blev forladt af de engelske tropper, der kontrollerede havnen fra midten af ​​det 18. århundrede til begyndelsen af ​​det 19. århundrede.

Mahon, Menorca

Hvis du bor i Mahon, bør du tage dig tid til at udforske det historiske centrum. Gå ikke glip af Iglesia del Carmen, en neoklassisk kirke, der også bruges til udstillinger og arrangementer. Dertil kommer Mercat des Claustre (et marked for mad og kunsthåndværk) og kun få meter derfra ligger Mercat des Peix (fiskemarked). På begge markeder kan du se de lokale produkter og smage dem i de indendørs tapasbarer.

Hvis du vil shoppe lidt, kan du med fordel besøge byens mange håndværksbutikker. En af de mest populære souvenirs er fodtøj. Både håndlavede sko og sandaler har længe været den mest kendte vare på øen og en vigtig eksportvarer.

Ciutadella, Menorca, havnen

Ciutadella, øens tidligere hovedstad, blev også grundlagt omkring en naturlig omend smal havn. Byen ligger i den nordvestlige del af øen. Den middelalderlige by er velbevaret. Hovedattraktionen er den gotiske katedral Santa Maria, som blev bygget i slutningen af ​​det 13. århundrede på resterne af en moske efter den kristne hær, ledet af Alfonso III, besejrede de muslimske tropper i 1287.

Omkring det historiske centrum finder du små kirker, gamle paladser, kunstgallerier og museer. Gå ikke glip af et besøg på Museo Diocesà de Menorca - et arkæologisk museum med udstillinger dedikeret til øens historie og beliggende i et smukt tidligere kloster.

Montifí begravelsesplads

Talayotiske bosættelser findes over hele øen. Der er arkæologiske steder og genstande fra bosættelser, grave og monumenter, der tilhørte Talayot-kulturen, en mystisk civilisation, der udviklede sig på Menorca i bronzealderen. Det største antal monumenter er koncentreret i to hovedområder; et nordvest for Mahon og det andet nordøst for Ciutadella.

Blandt de bedst bevarede monumenter er det værd at nævne Naveta de Tudons (et velbevaret begravelsesmonument, der ligger et par kilometer nord for Ciutadella), samt Cales Coves-komplekset, et nekropolis hvor der er omkring halvfems grave gravet ind i bjerget. Det ligger i kort afstand fra Cala en Porter.

Øen har mere end 1.600 forhistoriske objekter, og flere virksomheder tilbyder mulighed for at kombinere ture og udflugter med besøg på de mest emblematiske monumenter.