6 lækre spa og arabiske bade i Granada, Spanien

Det arabiske palads Alhambra og Granada by har et helt særligt forhold til vand. Det rene bjergvand fra Sierra Nevada-bjergkæden, og det varme klima gjorde området perfekt for beboelse. Romerne byggede sidenhen viadukter, som fragtede dette rene bjergvand til byen.
 
Dette transportsystem af vand videreudviklede maurerne senere på, da de erobrede området og byggede Alhambra, hvortil der stadig tilflyder frisk vand fra Sierra-Nevada via de gamle viadukter. Maurer er betegnelsen for de muslimske indbyggere i Marokko og på den Iberiske halvø i middelalderen. 
Hammam Al Andalus
 
Med maurernes bosættelse kom også de arabiske bade (hammans) til Granada, da maurerne satte stor pris på denne form for badning i kombination med afslapning. I det arabiske kvarter Albayzin var der omkring 1000 tallet over 100 bade. De fleste af de moderne arabiske bade håber på at kunne tilbyde dig en oplevelse, så du føler dig hensat til de gamle hammams fra middelalderens Granada.
 
Ud over forkælelse i arabiske stil er der også mange andre lækre spa muligheder omkring Granada, som du kan besøge, når du er i området. Da det store udbud af muligheder for forkælelse i og omkring Granada kan virker overvældende, har vi her valgt at kikke de mest populære steder for behandlinger og afslapning.

Arabiske bade i Granada

 
Hammam Al Andalus
 
Dette arabiske bad ligger tæt på Plaza Nueva og lige under Alhambra paladset. Under det arabiske herredømme lå der også et arabiske bad her. Efter det katolske kongepar erobrede Granada og Al Andalus i 1492 kom der en række ændringer i samfundet for at fjerne det arabiske islæt, og i den forbindelse blev denne type bade forbudt. Dette arabiske bad blev dækket til, og det blev omdannet til en bager. 
 
Selv om dette moderne arabiske bad ikke anvender nogle af de gamle installationer fra det oprindelige arabiske bad, så er der alligevel en vis magi i at vide, at du nu står i samme lokaler, hvor der lå et arabisk bad helt tilbage i middelalderen. Så nyd et par timer i selskab med eventyret om 1001 nat. 
 
Indenfor er der syv forskellige pools med varierende temperaturer. Prøv først en varm pool og gå derefter i den kolde pool i midten af rummet. Dette er en udfordring i starten, men det bliver gradvist nemmere og føles ligefrem behagelig. Og så er det sundt for både huden og for blodcirkulationen. 
 
Hvis du beslutter dig for at vælge en massage, vil du blive tilkaldt på et tidspunkt, og de har styr på tiden, så nyd du blot poolen indtil da. Du vil blive bedt om at vælge en aroma-therapiolie, og som regel kan der vælges mellem rose, granatæble, rav eller jasmin, alle typiske historiske dufte i Granada. Disse planter dyrkes nemlig lokalt og var typiske for maurerne i dette område. 
 
Du kan også vælge en fuld Kessa behandling med både eksfolierende behandling og Kessa sæbe, svarende til et autentisk marokkansk bad. Dette er en luksuriøs oplevelse, selvom du har mindre tid i badekarret, så her er du nødt til at vælge.
 
Efter et besøg i dette smukke arabiske bad vil du ganske sikkert føle dig afslappet. Det er nødvendigt at reservere plads, især i weekenderne og på helligdage.
 
Adresse: Calle Sta. Ana, Granada 
 Granada - Baños arabes
 
Aljibe de San Miguel
 
Aljibe de San Miguel ligger umiddelbart under Granadas katedral. Dette bad har en afslappet og uformel atmosfære samtidig med, at det er meget professionel. Massagebehandlingerne er rigtig gode. Når du ringer for at bestille en tid til badene, så spørg hvornår der er færrest bookinger, så du kan nyde badene med færrest mennesker. For selvom hvert tidsvindue har et begrænset lavt antal badende, så er det altid at foretrække at være så få som muligt. Den sene tid har den klare fordel, at du kan gå direkte i seng efter de afslappende bade.
 
En tid i badet varer 90 minutter og organiseret stort set på den samme måde, som forklaret ovenfor for Hamman Al Andalus. Der tilbydes samme muligheder i form af massage, eksfolierende behandlinger og bade. Du kan endda få særlige tilbud, hvis du agter at besøge mere end én gang.
 
Du skal bruge badetøj, men ingen klip-klapper eller andre pool-sko, da du forventes at gå barfodet, som man også gjorde i de middelalderlige arabiske bade.  Der udleveres håndklæder, og der er en hårtørrer i omklædningsrummet. Det kan være en god ide at medbringe produkter til håret, da massageolierne kan skabe ravage i håret, specielt hvis det er langt. 
 
Adresse: Calle de San Miguel Alta, 41, Granada
 
Granada tilbyder ikke kun arabiske bade, som sætter dig i rette til at besøge Alhambra. Har man lyst til anden form for spa, så kan området også tilbyde andre originale oplevelser.  

Spa i Granada 

 
Termas Japonesas
 
Denne japanske spa ligger ikke langt væk fra Corte Ingles, omend den ligger lidt gemt i en lille sidegade. Væk fra folkemængderne og byens rumlen vil denne oplevelse helt sikkert berolige dig efter en lang dag med sightseeing. Rummene er dekoreret med typiske japanske papirskærme og orientalsk præg. Der er behandlinger og badetider hele dagen, og hver session varer lige omkring 2 timer inkl. omklædning. 
 
Systemet er ens med det to arabiske bade, omend atmosfæren og dekorationerne er orientalske. Her er bade med flere forskellige temperaturer, og ind imellem er der en valgfri massage inkluderet. Spørg ved reservering om dette. 
Reservation er påkrævet. 
 
Adresse: Plaza Generelt. Emilio Herrera, Granada 
 Lanjaron

Spa tæt på Granada

 
Balneario de Lanjaron
 
Dette historiske spa har eksisteret siden 1928, og det har været kendt anerkendt siden 1770 at vandet i dette område har nogle helt specielle og gode egenskaberne. Med sin beliggenhed i centrum af Lanjarón har dette spa hele 6 lokale kilder i nærheden.
 
Hver kilde har sine egenskaber baseret på de forskellige mineraler, som forekommer i vandet. For de første 5 kilder nedenfors vedkommende, så skal vandet drikkes for at få gavn af vandets egenskaber, mens den sidste skal man bade i. Alle kildernes navne starter med “Manatial”, da det betyder “kilde”.
 
Drikke:
  • Manantial Capuchina - udrensning
  • Manantial Salud II, Manantial Capilla og Manantial Salud - lette fordøjelsen
  • Manantial San Vicente - vanddrivende / urindrivende
Bade:
  • Manantial El Salado - beroligende
 
Nogle af de tilbudte behandlinger tager en dag, mens andre er et lidt længere forløb. 
 
Adresse: Avenida de Madrid, Lanjarón.
 
Club Montebajo Sierra Nevada
Hvis du er en ivrig skiløber er dette en god afterski mulighed for ømme muskler efter en dag på skråninger. Der er en stor swimmingpool samt en jacuzzi, dampbad og sauna.
 
For besøgende, som ikke vil ud på ski, er dette et godt sted at slappe af, mens de venter på at skiløberne kommer tilbage fra løjperne. Det koster 18 euro for en hel dag og 12 euro for en halv dag pas. 
 
Adresse: Plaza de Andalucía, Pradollano.
 
YHI Spa
 
Denne spa har et lille område for børn med en rutschebane og en børnepool. Denne spa er en god mulighed for familier, som ønsker at tilbringe noget tid i Sierra Nevada.
 
Denne spa tilbyder en masser fantastiske behandlinger, herunder, ansigtsbehandlinger, anti cellulite behandlinger, aromaterapi og zoneterapi. Der er også standard skønhedsbehandlinger såsom voksning og manicure. Selve poolen har et farverigt og moderne design, områder med varme sten, flotarium og masser af dyser. 
Der er åbent fra 01:00 til 10:00 dagligt.
 
Adresse: Plaza de Pradollano, Sierra Nevada.