Hvor skal man bo på Ibiza

Ibiza er kendt for at være den ultimative festdestination i Spanien. Øen har et velkendt ry for sit elegante natteliv, med prestigefulde barer og klubber. Øen er dog også kendt for sit krystalklare vand, perlehvide sandstrande og sin uberørte kystlinje. Ibiza blev placeret på kortet over spændende steder af hippier i 1960'erne og 1970'erne og senere af internationale berømtheder. Den elegante og bohemske atmosfære kendetegner stadig øen.

Strand, Ibiza

Ibiza er en ferieø med mange tilbud. Øen er ideel til alt fra romantiske ferier og badeferie til uforglemmelige familieferier. Læs denne guide og find den perfekte ferie på Ibiza, der passer dig og giver dig den perfekte balance mellem festligheder og afslapning. 

Hvor skal man bo på Ibiza til en ferie for par

Par på Ibiza

Planlæg en romantisk ferie for dig og din partner og lej en privat villa på Ibiza. Et af de bedste steder at bo på Ibiza for par er i Ibiza by, særligt i nærheden af den gamle bydel og fortet Citadel Dalt Vila, der blev grundlagt af fønikerne over 2500 år siden. Vandre rundt i brostensbelagte gader hvor du finder travle barer, caféer og små hyggelige butikker samt en række kunstgallerier og museer. Gå ikke glip af det natligt og farverige 'hippiemarked' i de smalle gader i det gamle havnekvarter La Marina, hvor du kan finde nogle typiske baleariske souvenirs.

Cafe del Mar, Ibiza

For at opleve den pulserende energi i Ibiza by, gå til Plaza del Parque for et par drinks eller nyd din aftensmad her på en af de mange udendørs restauranter. Dette torv har et væld af stilfulde barer og restauranter, hvor du kan nyde nogle af de bedste spanske retter.

Intet par kan forlade Ibiza uden at opleve en klassisk solnedgang på øen. Et af det bedste steder for dette er på chiringuito (strandbar) Cafe del Mar i Sant Antoni. Nyd en middag eller en drink her og lad de smukke omgivelser og afslappende atmosfære forføre dig. Besøg en af ​​Ibizas bedste tagterrasser, Tira Pallá. Det er et populært sted blandt lokalbefolkningen men ikke meget kendt blandt turisterne. Du finder det lige ved Dalt Villa. Her er en fantastisk terrasse og en mageløs udsigt ud over den gamle bydel.

Las Dalias, Ibiza

San Carlos er et ideelt sted for par, der ønsker at flygte fra hverdagens rutiner. Landsbyen blev kendt i 1960'erne og 1970'erne som en "hippieby", og den afslappede og bohemske atmosfære gør denne landsby helt speciel. Her kan du slappe helt af fra det daglige trummerum og koncentrere dig om din kæreste på en af paradisstrandene. Bad i det skønne klare hav for eksempel ved bugten Cala San Vicente. Gå ikke glip af Dalias hippiemarked på lørdage. Det blev etableret i 1954 og tilbyder et spændende mix af musik, kunst og mad. Slap af i den specielle atmosfære og besøg boderne, der sælger alt fra tøj og smykker til brugte bøger og skønhedsprodukter.

Bedste steder at bo i Ibiza for familier

Familie, Ibiza

Mange mennesker overser Ibiza til en ferie med børn på grund af øens festlige rygte, men Ibiza har også en roligere side, som er ideel til familier. Et af de bedste steder at leje en feriebolig for en familie på Ibiza er Santa Eulalia, som en af ​​de mere rolige destinationer på øen. Her er strandene uberørte med lavt, roligt krystalklart vand. På strandene tilbydes også mange vandsportsaktiviteter, som kan holde hele familien underholdt. Derudover har stedet en populær strandpromenade med velbesøgte barer og caféer.

Figueretas, som kun ligger en kort gåtur fra Ibiza by, er ligeledes et fantastisk rejsemål for familier på Ibiza. Her er en charmerende middelhavsatmosfære og en hyggelig blanding af lokale og turister. Strandene er udstyret med alle faciliteter og er kendt for at være uberørte og familievenlige.

Bærn på Ibiza

Portinatx ligger på den nordlige del af øen og har tre smukke strande, alle tre har mange faciliteter for en masse familiesjov. Vandet er utrolig klart, roligt og lavt, hvilket gør stedet ideelt for unge svømmere, og det bløde hvide sand er en stor legeplads for børn. Området har mange restauranter og barer, hvor besøgende kan få stillet sulten. Tag børnene med til Cala Bassa, som kun ligger en kort køretur fra San Antonio. Her kan du klatre på de store klipper, som ligger lige ned til havet. Der er også pedal- og bananbåde til endnu mere familieunderholdning.

De bedste steder at bo på Ibiza for fest og farver

Ibiza, fest

At opleve nattelivet i Ibiza er højt på mange folks ønskeseddel. Efter at have omfavnet hippierne i 1960'erne og 70'erne og andre ungdomskulturer og fænomener fra 1990'erne til i dag, er der intet tegn på, at øen sætter farten ned, nærmere tværtimod. 

Et af de bedste steder at bo på Ibiza, når du vil feste, er San Antonio. I dette legendariske område finder du de mest trendy barer, klubber og caféer. Beliggende i en smuk bugt, kombinerer San Antonio en afslappende strandoplevelse med en energisk og summende atmosfære. Du finder populære klubber som Eden, Es Paradis og Ibiza Rocks, hvor du kan danse til daggry til rytmisk musik præsenteret af nogle af verdens bedste DJ'er. Om sommeren er der mange arrangementer her, så glem ikke at tjekke klubbernes hjemmesider.

Fest på Ibiza

På Ibizas østkyst kan du holde fest på øens længste strand Playa D'en Bossa, her finder du den verdensberømte udendørsklub Ushuaïa. At feste på Ibiza kan være en bekostelig affære, men denne strand har også klubber, barer og restauranter, der passer til alle budgetter. Nogle af klubberne berømte for at afholde kæmpe store fester. Gå ikke glip af 'Elv at Amnesia' som afholder fester med karnevalstemaer med konfetti og farverige cocktails eller Ibiza Rocks, som er kendt for de bedste poolpartier med berømte DJ'er.

Tilbring dagen med at danse på de berømte strandklubber i det bløde sand og under den varme sol på Ibiza. Disse attraktive klubber bliver ofte besøgt af berømtheder og en velhavende kundekreds. Et af de mest eksklusive steder er Blue Marlin, der tilbyder en vandtaxi-service til folk, der har forankret deres luksusbåd ud i bugten. For klassisk bohemisk stil skal du besøge Nassau ved Playa D'en Bossa, som afholder fuldmånefester i løbet af sommeren eller Kumharas i Cala de Bou, hvor du finder en afslappet hippiestemning.

Ushuaia, Ibiza

Hvis du er på Ibiza for festerne, bør en af ​​dem naturligvis også foregå til søs. Der er flere forskellige selskaber, der tilbyder bådture med fester, hvor du kan danse til de nyeste melodier, solbade på dækket og nyde en drink. Nogle af bådene er også til havs om natten, så du kan feste med den orange solnedgang som baggrund.

Bedste område at bo på Ibiza for en strandferie

Strand, Ibiza

Ibiza er kendt om “den hvide ø” på grund af sine 80 fantastiske strande. Uanset hvor du bor på Ibiza, finder du afsondrede naturlige bugter med krystalklart vand og omgivet af smukke fyrreskove. Denne ø kan tilbyde strande til alle ønsker, uanset om man holder en familieferie, er på en romantisk ferie, holder af at fest eller kun ønsker at besøge strande for spektakulære naturoplevelser. 

Las Salinas er den bedste strand på Ibiza for dem der søger en pulserende festlig atmosfære. Her finder du de unge, som ønsker at feste hele dagen og natten med. Stranden besøges også af berømte gæster, som nipper til cocktails på solsengene til melodierne fra strandbarerne i baggrunden.

Cala Salada, Ibiza

Dem, der ønsker at slappe af fra dagligdagen, kan leje en strandvilla på Ibiza og besøge boheme-stranden Benirrás. Denne bugt bugt er populær blandt dem, der søger en spirituel stemning og ønske at meditere. Gå ikke glip af søndag aftener på denne strand, hvor folkemængderne samles for at se solnedgangen til lyden af ​​tribal trommer. Ibiza er fuld af små 'calas' (bugter) og skjulte strande perfekte til den ultimative afslapning. Et par af disse er Cala Llentrisca, Cala Salada og Cala D'Hort med den lille ø Es Vedra i baggrunden.

Benirrás strand, Ibiza

For strande med baleariske charisma skal du besøge Cala Pada og Playa Niu Blau. Disse rolige strande er omgivet af frodige grønne fyrreskove. Slap af fra folkemængderne ved det rolige, krystalklare vand, der forsigtigt slår ind mod kysten.

Es Cavallet er berømt for en af ​​Ibizas officielle nudistiske og homoseksuelle strande på Ibiza. Den er populær på grund af sin skønhed og nærhed til Ibiza by. Cala Blanca og Aguas Blancas er to andre nudiststrande. Aguas Blancas er et ganske kendt og velbesøgt sted for naturisme med en strandbar, så hvis du søger mere privatliv bør du tage til Cala Blanca. Grundet den lidt mere fjerne beliggenhed som også gør den lidt vanskelig at komme frem til, er den ikke meget besøgt. Men dine anstrengelser for at komme hertil er det hele værd. Der er ingen faciliteter, husk frokost, vand, solcreme og skygge og nyd roen i denne bugt.

De bedste landlige udflugter

Vandreture, Ibiza

Gennem årene har den smukke natur og den rolige atmosfære, du ofte finder på øen, gjort det populært at leje et sommerhus på landet på Ibiza. Den uberørte kystlinje tilbyder fantastiske vandrestier og gode muligheder for snorkling samt steder med enestående udsigter, som er perfekte omgivelser til daglig yoga-øvelser eller meditation.

For dem, der ønsker at udforske Ibizas fantastiske kystlinje, er en af ​​de bedste ruter gennem den beskyttede naturpark Es Amunts. Tag en madpakke med og tilbring dagen i det åbne landskab og udforsk dyrelivet dyreliv, besøg skjulte bugter, se frodige marker og udsigter.

Yoga på stranden, Ibiza

Start dagen med yoga på stranden på Ibiza. “Beachouse” på Playa D'en Bossa tilbyder gratis yogakurser alle hverdage kl. 09.00. Bagefter kan du forkæle dig med en skøn middelhavsret eller leje en liggestol og nyde en afslappende dag på stranden.

Ses Belandres er en af ​​Ibizas bedste udflugtsmål. For at komme til denne lille bugt skal du klatre ned ad en træstige. Men den fantastiske udsigt og de uovertrufne billedmuligheder, du finder her, er absolut turen værd. Med små hytter og træskråninger bygget af lokale fiskere er dette en lille perle i den nordlige del af øen.

Grotter, Ibiza

Gå ned i Ibizas huler ved Can Marça og find de gamle skjulesteder, som smuglerne brugte. Her er dramatiske stalagimitter og stalaktitter, der har dannet imponerende templer og pools af klart vand. Trods tidens tand er smuglernes tegninger og skrifter stadigvæk synlige på klippevæggene. Du kan også udforske flere af Ibizas fascinerende huler og robuste kystlinje ved at tage en kajaktur langs kysten med en certificeret og kvalificeret guide.

På grund af det krystalklare vand, de klipperige bugter og frodige havbunde, er Ibiza ideel til snorkling. Tag ud til steder som S'Estanyol, en lille bugt med smukke fiskerhytter og træstrukturer under havoverfladen eller Cala Xarraca, en smuk bugt med stille og roligt vand og en stenet havbund. Hvis du ikke har lyst til at vove dig ud alene, er der rejsearrangører, der tilbyder snorkling udflugter. De leverer alt det nødvendige udstyr og giver tilstrækkelige og nødvendige oplysninger om Ibizas marine liv og undervandsparadis.

Hop fra klipper, Ibiza

Klatring på Ibiza og spring fra klipper er en populær aktivitet, der passer til både voksne og børn. Her kan du opleve adrenalin-kick og udfordre dig selv. Der afholdes kurser i klatring på faste steder og i sikre omgivelser under tilsyn af kvalificerede instruktører.

Hvor skal man spise...

I årenes løb har Ibiza oplevet en vækst i holistisk turisme, hvor folk ønsker at koble helt af fra dagligdagen og blot slappe af, læse, vandre, øve yoga og generelt praktisere sund levevis for krop og sjæl. Foruden det traditionelle spanske køkken, som naturligvis findes overalt på Ibiza, er øen også blevet et af de bedste steder at spise i Spanien for veganer og vegetarer.

 Passion Cafe, Ibiza

Passion Cafe er blevet kåret som et sundt spisested og til den bedste cafe på Ibiza i 2013. Det er en kæde af cafeer, som ligger syv steder på øen. Her serveres mad af lokale råvarer, prøv for eksempel en forfriskenden og nærende ret med acai eller nyd en af deres 100 forskellige juice og smoothies.

Et af de mest romantiske steder på Ibiza findes på Amante Beach Club. Tag din partner til middag og del en klassisk paella i måneskinnet, der skinner på Sol D'en Serra bugten og de dramatiske klipper i baggrunden. Dette sted er også en udendørs biograf, hvor du kan slappe af i bløde stole og under et tæppe og se klassiske film med havets bølger som baggrundslyde.

The Giri Cafe, Ibiza

Giri Caféer er baseret på lokale, sæsonmæssige og bæredygtige fødevarer. Menuen består af retter lavet af urter, frugt og grøntsager fra deres egen have. Spis på en solseng omgivet af løv og solsikker og “al fresco” - udendørs - i de vidunderlige haver. Giri Cafe ligger i San Joan og er et must for sundhedsinteresserede gæster på Ibiza. Her får du traditionel spansk mad med et moderne touch.

Kombiner din middag med en fest på KM5. Denne ombyggede gård tiltrækker et velklædt klientel, som nyder restaurantens gourmetmenu mens berømte DJ'er spiller på scenen. Stop ved modebutikken og kunstgalleriet med design og værker af kunstnere fra hele verden.

S’Escalinata, Ibiza

S'Escalinata er et af de smukkeste steder at feste på Ibiza og et af ​​de mest fotograferede. Tilbring eftermiddagen i bløde og behagelige bønnestole, som ligger forskudt op ad brostensbelagte trapper ved D'Alt Villa, som er endnu et populært sted at opleve solnedgangen og se verden gå forbi, mens du nyder nogle tapas og slapper af.

For nogle autentiske tapas på Ibiza, gå til La Bodega i den gamle bydel. Denne ombyggede lagerbygning holder på de lokal tradition og indretning, og stedet er altid velbesøgt af både lokalbefolkningen og turisterne.

Uanset om du blot ønsker at komme langt væk, drømmer om en uforglemmelig familieferie eller om at besøge nogle af verdens mest berømte klubber, så kan Ibiza tilbyde dig en pragtfuld ferie. Slap af på de maleriske strande, snorkel ved de smukke kyster og udforske øens historie, Ibiza venter på dig.