5 fantastiske vandreture i Asturien

Der er nogle fascinerende naturområder i Asturien, og den bedste måde at opleve dem på er til fods. Så træk i vandrestøvlerne og prøv vores anbefalede ruter.

Camin Real de la Mesa

Asturien - Camino real de la mesa - Xiblu vandfald - Teverga 

Camin Real de la Mesa er det lokale navn for ruten, som på castiliansk hedder Camino Real del Puerto de la Mesa. Ruten forkortes GR-101, og den følger en gamle romersk vej, som forbinder Asturias med naboprovinsen Castilla y León. Den har en samlet længde på 42 km og giver en fantastisk mulighed for at opleve Asturiens varierede landskab af bakker og dale.

El Camino Francés

Asturien - Enol-søen - Picos de Europa, Camino Frances 

El Camino Francés eller 'Den franske sti' refererer til den asturiske strækning af den berømte Camino de Santiago, der ender i den galiciske by, Santiago de Compostela. Bevæg dig frem i landskabet i god pilgrimstil og med de storslåede bjergtoppe, Picos de Europa, som baggrund. Bagefter kan du prale af, at du har gået en del af Camino de Santiago.

Redes Naturpark 

Asturias - Redes naturpark

Redes-parken er beliggende i den sydlige del af Asturien og omfatter et areal på 37.803 hektar. Der er i alt 17 forskellige vandreruter hvorfra man kan udforske parken. Vi valgte ruten Brañagallones, AS-66, som er en 20,4 kilometer lang rute, der tager ikke længere end fem en halv time for den gennemsnitlige trekker.

Somiedo Naturpark

Asturias - Somiedo Naturpark

Somiedo-parken har nogle imponerende naturområder fordelt på 29.122 hektar, så den er lidt mindre end Redes. Der er derfor færre ruter i parken, i alt 10. Vi gik Cornón-ruten, AS-10, som er 7 km lang og har en stigning på 700 højdemeter.

Los Molinos del Profundu

Asturias - Ruta de los molinos 

Denne rute var tidligere kendt som AS-137, og den strækker sig hele vejen fra Valbucar til Buslaz. Det er en tur på omkring 15 kilometer, hvilket svarer til cirka fire en halv time for den gennemsnitlige hiker. Undervejs kan du se masser af vandmøller og vandfald i smuk konstellation med frodige skovområder. 

Det er en moderat rute, der ikke er alt for krævende, så alle kan være med, også børn. Pas dog på, hvis du går ruten i vinterperioden, da der vil være mere mudder, hvilket gør ruten mere ufremkommelig. 

Så på med vandrestøvlerne og turrygsækken og afsted til eventyrland!