De bedste steder og aktiviteter til luksusferie i Spanien

En ferie bør altid være synonymt med en følelse af luksus og følelsen af, at du behandler dig selv rigtigt godt. Uanset hvor du vælger at tage hen, vil du vende hjem veludhvilet og styrket. Begrebet  luksusrejser kan betyde forskellige ting afhængig af, hvem man er, og luksusrejser kan variere fra kulinariske- og naturoplevelser til wellness-retreats eller shoppingture. Vi har fundet de bedste destinationer i Spanien til luksuriøse rejseoplevelser og de mest eksklusive udflugter. 

Spis Michelin-stjerne mad i Bilbao

En tur til Bilbao er intet mindre end luksus - en velhavende og pulserende by fuld af lækker mad, fantastisk arkitektur og kunst. Bilbao er et mekka for mad med Michelin-stjerner, hvor kokkene er berømte for at fremstille traditionelle baskiske retter. Ikke kun deres kreationer smelter i munden, også præsentationen af retterne er små kunstværker. 

Et af de bedste steder at prøve gastronomien fra Bilbao er Victor Montes restaurant og Pintxos bar. Den blev etableret tilbage i 1849 og her serveres fortsat autentiske baskiske retter.  Hvis du ønsker at spise på en restaurant med Michelin-stjerner, bør du reservere et bord på Nerua Guggenheim Bilbao, som arbejder med innovativ baskisk gastronomi, som kan nydes fra en skøn terrasse med eksklusiv udsigt over byen. Azurmendi var den første restaurant i byen, der blev tildelt to Michelin-stjerner. Den ligger lige udenfor Bilbao i en charmerende og luksuriøs bondegård.

Besøg restaurant Andra Mari for at nyde udsøgt mad med udsigt ud over Ibaizabal-floden og over bjergene. Denne restaurant med Michelin-stjerne ligger også lige uden for byen i et gammelt landsted i baskisk stil. Hvis du leder efter gastronomi med Michelin-stjerner i byens centrum, har restaurant Mina en Michelin-stjerne og ligger ved flodmundingen. Deres udsøgte menu serveres i rustikke omgivelser med synlige stenvægge fra en tidligere mine, hvilket har givet restauranten sit navn "Mina" (mine). Nyd smagen af ​​lokale ingredienser og gå en tur ned ad floden Nervión efter dit måltid.

En anden luksuriøs rejseide i Bilbao er et besøg i Indautxu-distriktet. Her finder du individuelle butikker med eksklusive smykker og dygtige skræddere. Vandre rundt i gader som Rodríguez Arias og Alameda de Urquijo, tag forbi Plaza de Campuzano og besøg traditionelle baskiske taverner, kunstmuseet Museo Bilbao, de hyggelige terrasser og havnefrontens mange parker.

Rejse gennem det nordlige Spanien ombord på et luksustog

San Sebastian er en virkelig en speciel del af Spanien. Landskabet er kendetegnet ved frodige grønne bakker og en smuk rå kystlinje, som danner en perfekt ramme, hvis din idé om en luksusferie til Spanien skal handle om naturen og afslapning.

Opdag Nordspanien med tog. The Luxury Train Club er specialiseret i udflugter gennem spektakulær natur. Slap af i udsøgt designede suiter og nyd lækker mad på hele din rejse. Toget stopper på ikoniske steder som Santiago de Compostela, Bilbao og Santander, hvor du kan nyde historiens vingesus, spa, naturskønne vandreture, pulserende byer og hyggelige byer på bakketoppene.

Denne region har historisk set været det mest foretrukne feriemål for kongelige i Spanien på grund af området vilde strækning langs den fantastiske atlantiske kyst. Tag et par dage fri og lej en feriebolig på landet eller ved havet. Vågn op til lyden af ​​vind, der blæser gennem bakkerne eller bølger, der slår ind på stranden. Fyld dine lunger med frisk luft og vandre til toppen af ​​Monte Igueldo. Med 184 meter over havets overflade tilbyder toppen en enestående udsigt ud over Concha-stranden og det smukke baskiske landskab.

Er ønsket en luksus mini-ferie i San Sebastian, så bør du bo i den mest stilfulde del af byen, Den Gamle By eller "Parte Vieja". Her kan du vandre rundt i de charmerende gader spækket med historie og kultur, og til at stille sulten er her et væld af hyggelige Pintxo-barer. Til mad med Michelin-stjerner kan du tage til Kokotxa, som ligger ved siden af ​​den ikoniske basilika Saint Mary.

En anden idé til en luksusaktivitet i San Sebastian er at besøge øen Santa Clara. Den ligger midt i La Concha-bugten og kan nås med båd. Tilbring dagen med at nyde landskabet, nyd friskfanget mad og oplev de gemte naturlige pools langs øens kyster

Yderligere læsning:

Tag på et luksus wellness-ophold på Ibiza

Ibiza har altid været i fokus, fra da hippier kaldte det hjem i 60'erne til øens fest-renomme, som den stadigvæk har i dag. Øen kan dog tilbyde meget andet end blot fest, og den tiltrækker i dag mange gæster, som ønsker velvære og en sund ferie. 

Flere og flere turister vælger Ibiza til luksusrejser med det formål at slappe helt af, trække stikket og fokusere på deres helbred. Vælg mellem retreats kun for kvinder og mindfulness-workshops til ferie med fokus på yoga og spiritualitet. Yoga Rosa Retreat er et holistisk wellnessparadis gemt væk i en fredelig fyrreskov. Bo på stedet eller besøg området for en dag og nyd en kombination af yoga, pranayama-meditation, stille refleksion og lækre plantebaserede måltider.

Hvis du ikke er ude efter et ophold på et retreat, kan du vælge at bo i en af ​​de typiske hvide villaer på øen. I området Portinatx vil du være i gåafstand fra de uberørte strande og intime bugter, som ligger omkranset af bakker med smukke fyrreskove. Bliv i Eivissa og vandre rundt i de charmerende brostensbelagte gader i Ibizas gamle bydel. Find pyntegenstande på et af markederne og beundre de historiske bygninger. Designertøj findes i det mest prestigefyldte shoppingområde på Ibiza i Marina Botafoch, hvor du finder spændende og avancerede butikker beliggende blandt stilfulde restauranter

Hvis din idé om en luksusferie til Spanien er at deltage i de mest eksklusive fester og arrangementer og besøge de mest stilfulde klubber, bliver du selvfølgelig ikke skuffet på Ibiza. To af de mest luksuriøse klubber på Ibiza er KM5 i Eivissa og Nassau Beach Club på Platja d'en Bossa. Book et bord og fest med eliten, eller tilbring dagen med at slappe af til musik på stranden, nyd solen i extravange omgivelser på Ibiza.

Tag på en luksus vintur i La Rioja

La Rioja er en region, som er kendt for sine rolige byer, bølgende bakker, gamle klostre og ikke mindst vinproduktion. Området er ideel til en luksus miniferie, hvor du kan bo i en lille landsby med udsigt ud over fantastiske vinmarker og lade dig blive forkælet af smagfuld vin ledsaget af traditionelle nordlige retter.

Et af de bedste vinhuse i Rioja er Bodega Muga, den eneste kælder i Spanien med en master bødker med speciale i store tønder og tre almindelige bødkere. Bodega Muga ligger i Obarenes-bjergene og tilbyder daglige ture, hvor du kan fordybe dig i vinproduktionen og få en spændende oplevelse. Tag din luksustur op på et endnu højere niveau og se La Rioja ovenfra fra en varmluftsballon. Vingården henter dig på et aftalt sted en time før solopgang, og du vil flyve over vinmarkerne. Se, mens solen lyser landskabet op i farver som frodigt grønt,blodrød og okker. Bagefter kan du nyde tapas og selvfølgelig et glas af de gode vine

Hvis natur og luksusrejser i Spanien hører sammen for dig, som har Camino de Santiago mange ruter, der snor sig rundt i denne nordlige del af Spanien. En del af denne kristne pilgrimsrejse går gennem regionen La Rioja via dens hovedstad Logroño. Tilbring en dag med at vandre rundt i byens historiske centrum - en blanding af middelalderlige huse og gotiske kirker. Nyd et glas rødvin på en af de mange torve eller på en traditionel Pintxosbar i de romantiske gader.  

Luksusyacht-udlejning i Marbella

Luksusyachter i Puerto Banus, Marbella

Marbella har længe været forbundet med luksusferier til Spanien, hvor de rige samles for at slappe af, spise og feste på de mest eksklusive spillesteder. Da jet-settet bor her, er der en overflod af udbudte luksusaktiviteter i Marbella.

En af de mest eksklusive aktiviteter i Marbella er at chartre en luksusyacht. Tilbring dagen med at sejle op og ned langs Costa del Sol. Nyd den uendelige strøm af champagne, udsøgt mad, vandsport og Middelhavssolen. Maia Fair Marbella tilbyder et udvalg af charteroplevelser fra dagsture til overnatninger på havet med medfølgende besætning, der imødekommer alle dine ønsker

Designer-shopping bliver ikke meget bedre end langs den berømte havn Puerto Banus. Her finder du alle de bedste designermærker på et sted, fra Gucci og Tom Ford til Hermes og Dior. Rammen dannes af utallige ​​superyachter, som ligger fortøjret i havnen, og den overflod af champagnebarer øger kun denne luksus shoppingoplevelse.

Kombiner din kærlighed til golf med en spa, sundhed og velvære. Western La Quinta er beliggende i "Valley of Golf" omgivet af Sierra Blanca bjergene - en ægte oase for afslapning og et tilflugtssted for golfentusiaster. Begynd dagen med en 27-hullers bane og forkæl dig selv med en eftermiddag i en afslappende spa i arabisk stil. Vælg mellem en række skønhedsbehandlinger og massage til terapibade og helkropsbehandlinger.

En af de mest luksuriøse rejseideer i Spanien er at tilbringe dagen på en strandklub, og Marbella er hjemsted for nogle af de mest eksklusive strandklubber i Europa. Hyg dig på La Sala ved havet eller Amàre-stranden, hvor champagnen strømmer hele dagen under den spanske sol. For de mest overdådige klubber og ekstravagante fester, kør mod Puerto Banus og sørg for at reservere et bord på de mest eksklusive steder som Olivia Valère og Pangea for at modtage den ultimative VIP-behandling

Luksuriøse shoppingoplevelser i Madrid

Med dekadence på hvert hjørne er Madrid en by, der oser af luksus. De mest eksklusive kvarterer er Chamberí, Salamanca og Retiro. Chamberí var historisk kendt som den aristokratiske del af Madrid og identificeres i dag af kunstgallerier, sorte barer og restauranter på markedet. Salamanca-distriktet har nogle af de fineste bygninger i byen med elegante foyere, facader og interiører og er kun et stenkast fra Spaniens dyreste shoppinggader - Calle Serrano.

En af de bedste ideer til en luksusferie i Madrid er at leje en personlig shopper, som vil tage dig med rundt til de mest eksklusive butikker. Hvis du ønsker at bruge 3-4 timer på shopping vil du få den bedste shoppingoplevelse ved at besøge Calle Serrano. Her finder du mange top-end designere på ét sted, foruden såvel små spændende og anderledes butikker.

Se nogle af Madrids mest berømte kunstsamlinger, og book en privat tur på Reina Sofia Museum. Oplev Picassos mesterværk, Guernica, (et af de største og mest indflydelsesrige kunstværker i verden) og afslut aftenen med en cocktail. Thyssen og Prado-museet tilbyder også eksklusive ture. Efter turen kan du overraske din partner med middag og underholdning i luksuriøse omgivelser på et museum.

Til luksuriøse middagsoplevelser er Madrid hjemsted for nogle af de bedste kokke i verden. David Muñoz er i øjeblikket en af ​​de mest berømte kokke i Madrid, og hans menuer er konstrueret omkring begrebet "en rejse gennem hedonisme og grådighed". Med en 3-timers spiseoplevelse med mere end 20 retter kan du smage hans sublime Avante-Garde-kreationer på DiverXO i kvarteret Chamartin. Besøg Santceloni restaurant i Salamanca-distriktet, som har en kritikerrost 2-stjernet Michelin-menu. Med plads til kun 45 gæster og en rygerklub, skal du booke på forhånd for at sikre dig et bord

Foreslåede artikler til dig: