San Sebastiáns fantastiske strande

San Sebastián eller "Donostia", som byen hedder på baskisk, er den kulturelle hovedstad i Europa i hele 2016, og den er absolut blandt de smukkeste byer i Spanien. En af grundene til, at byen er så smuk, skyldes især de tre fantastiske sandstrande, som er del af byen. Strandene er helt perfekt placeret i en grøn bugt midt i byen, og på alle strande finder du en behagelig atmosfære. I denne artikel kan du opleve den populære surf-strand, en ø-strand og "smukkeste bystrand i Europa".

1. Concha stranden / La Playa de la Concha

Concha stranden, San Sebastián

Placeringen af ​​den største og mest centrale strand (se kortet nedenfor) i den majestætiske Concha bugt er svært at beskrive med ord. Stranden er blevet udråbt som den smukkeste bystrand og -bugt i ​​Europas flere gange. 

"Concha" betyder muslingeskal, og dette navn henviser til bugtens form. Den gyldne sandstrand har en længde på 1350 meter, og dens bredde er i gennemsnit 40 meter, afhængigt af tidevandet. For den kunstneriske interesserede tilbyder bugten et helt unikt billede: omgivet af store, grønne bjerge og i midten af ​​alt dette ligger den maleriske ø Santa Clara.

Conchabugten fra Igueldobjerget

Badning og svømning ved denne strand er skønt og afslappende især på grund af det rolige vand. Vandet er så stille, da det er beskyttet af både bugten og øen. 

2. Ondarreta stranden / La Playa de Ondarreta

Ondarretastranden ligger også i Concha bugten. Vandet er ofte endnu mere roligt tæt på denne strand, da den ligger nedenfor Igueldo-bjerget og dermed lige foran Santa Clara øen, som dermed beskytter stranden mod vinden. Stranden er forbundet med Conchastranden gennem "Pico de Loro" (papegøjensnæb); en lille passage lavet af sten, som forsvinder, når det er højvande (se billedet ovenfor). Dette er Atlanterhavet trods alt, hvilket betyder, at strandenes størrelser afhænger stærkt af tidevandet.

Ondarreta stranden, San Sebastián

Ondarretastranden er kun 600 meter lang og har en gennemsnitlig bredde på 100 meter, hvilket gør den meget mindre end Conchastranden. Men størrelsen betyder ikke noget, da udsigten over stranden og området er mindst lige så spektakulært som fra Conchastranden. Stranden er især rar for familier med børn. Her kan du finde legepladser, en Chiringuito (strandbar), og om sommeren er der udlejning af kanoer. Denne strand er også den tættest på Santa Clara øen. Du kan nå denne ø på forskellige måder: ved svømning, kanosejlads eller ved at tage med en båd. 

3. Zurriola stranden / La Playa de la Zurriola

Surfstranden Zurriola, Gros, San Sebastián

Zurriola er byens surfstrand og ligger ved surferområdet Gros. Hver dag kan du finde surfere her, og har du mod på at prøve surfing selv, kan du tage undervisning på en af de mange surferskoler. Det kan være ganske svært første gang, men det er absolut en sjov oplevelse! Du kan leje surfbræt hele året rundt.

På grund af de mange surfere og den specielle stemning tiltrækker denne strand ofte yngre mennesker, hvorfor det også er her, du kan finde de fedeste og mest livlige strandbarer, som ofte spiller høj musik.  

Bølgerne på denne strand er meget stærkere i forhold til de andre strande, da denne ikke er beskyttet af bugten. Dette er vigtigt at være opmærksom på, hvis du bader her eller har mindre børn med. De mange bølger kan dog også være til masser af sjov, særligt hvis man har lyst til at benytte de mindre bræt til bodyboarding i vandkanten. 

4. Stranden på Santa Clara øen / La Playa de la isla Santa Clara

Santa Clara øen, San Sebastián

Denne lille strand på Santa Clara øen kaldes normalt “San Sebastiáns fjerde strand”. Du må krydse vandet, for at nå ud til denne strand. Du kan tage afsted fra enten Ondarretastranden eller Conchastranden. Som nævnt før kan du gøre dette i kano, båd eller du kan svømme derover. Vær opmærksom på, at ved højvande forsvinder den lille strand næsten helt i havet. 

Santa Clara tilbyder en unik strandtur, som også giver en betagende udsigt over Conchastranden, Ondarretastranden og resten af ​​de smukke, grønne omgivelser. Der er enkle og nødvendige strandfaciliteter som brusere og en chiringuito (strandbar), og du kan gå en tur rundt på hele øen og nyde den i fulde drag. Læs mere om det i vores artikel om Santa Clara øen.

Kort: San Sebastiáns fantastiske strande