Et besøg på øen Santa Clara, San Sebastián

San Sebastián er berømt for sine fantastiske strande. De ligger i smukke bugter, omgivet af grønne bjerge og blå hav. Du vil snart ønske at være ombord på de små både, der foretager vidunderlige bådture! Heldigvis for turister er der nemlig gode muligheder for at nyde byens vand. 

En spændende ø ved byen

Santa Clara øen, San Sebastian

 
I midten af ​​San Sebastián Concha Bay ligger øen Santa Clara. Det scenario pryder mange postkort og gør enhver besøgende interesseret. Og det med rette! La Concha bugten og stranden er ofte udråbt til 'smukkeste bystrand og bugt i Europa”, og her har denne lille grønne ø bestemt også sin andel i den skønhed.  
 
På toppen af Santa Clara ligger en smuk hvid hytte, som fungerer som et fyrtårn. For foden af bakken med udsigt til havet ligger en terrasse med en chiringuito (strandrestaurant) og tæt derpå er der bygget en anløbsbro. Disse bygninger er de eneste bygninger på øen. 
Santa Clara har aldrig været rigtig beboet, men i slutningen af ​​det 16. århundrede hærgede pesten, og alle i byen som blev smittet med pest, blev transporteret med båd til øen og sat i karantæne.
 
En trist og mørk historie, som der heldigvis ikke er spor fra i dag. Tværtimod er øen i dag fyldt med glæde og glade mennesker. Via en skrånende sti fra molen kan du komme op på toppen. Men overalt på øen kan du faktisk nyde en fantastisk udsigt!
 
 
Santa Clara øen, San Sebastian, Ondarreta stranden og Igueldo bjerget

Sommerlige Santa Clara

Om sommeren er der masser af liv på øen, især på stranden og terrassen på molen. Intet under dette smukke strandparadis af mange nævnes som San Sebastians 4. strand. Selvom det er lidt den omvendte verden, hvor den fantastiske udsigt ikke er ud mod havet, men ind mod Concha bugten og byen bagved.
 
 
Santa Clara øen, San Sebastian
 
Atlanterhavet og tidevandet sørger for, at strandene omkring San Sebastian hele tiden skifter i udseende og ikke mindst i anvendelse. Santa Claras strand har nemlig det særlige træk, at den ved højvande bliver delvist dækket. Så kan man jo passende trække sig tilbage til terrassen efter nogle gode timer på stranden. 
 
Atmosfæren på øen om sommeren er hyggelig, og mange familier med børn tager herud. Her er hytter med omklædningsrum, toiletter og brusere til rådighed, og der er en livredder på stranden. 
 
Terrassen, Santa Clara øen
 
På terrassen tæt på stranden serveres der enkelte måltider og snacks foruden pizzaer og paella til omkring € 10, og særligt omkring spisetid summer dette område af aktivitet. 
 
Lidt oppe ad bjergsiden er der ofte lidt mere roligt. Gå langs vandet og tag trappen. Her findes der picnicborde, og man har den mest betagende udsigt ud over byen. De grønne træ tilbyder masser af skygge, noget som kan være tiltrængt om sommeren!
 
Santa Clara øen, San Sebastian
 
Man kan gå rundt på hele øen langs havet. Her og der er der bænke, hvor man kan slappe af og nyde den smukke udsigt hele vejen rundt. Øen er 400 meter lang, det højeste punkt er 48 meter højt, og en gåtur rundt om øen, kan godt give sved på panden, selvom den ikke er så lang. 
 
Santa Clara øen, Urgull bjerg

 

På den anden side af øens strand er der et område til solbadning, hvor du kan ligge i græsset med en fantastisk udsigt  ud over havet, kunstværket Peine del Viento og Igueldo bjerget. Romantisk!

Svøm eller sejl til dette sommerparadis?

Svøm til øen

Hvis man har mod på det, er det muligt og ikke mindst lovligt at svømme ud til øen. Afstanden til ​​øen fra midten af ​​den nærmeste strand Ondarreta er bare på 406 meter.

Fra Concha strandpromenaden til det yderste punkt af anløbsbro på øen er der omkring 1130 meter. Halvvejs er der der flydende “rastepladser” med rutsjebane, som kan more sig med. Eller man kan vælge blot at holde pause og nyde solen og et velfortjent hvil.  
 

Concha strand, San Sebastián

 
Har man ikke lyst til at svømme over til øen, så sejler en lille blå båd frem og tilbage mellem fastlandet og øen. De lidt større hvide både sejler lidt længere, da de foretager rundvisninger af hele kystområdet omkring San Sebastian, som består af tre strande: Ondarreta, Concha og Zurriola. Fra Ondarreta er en helt 3. mulighed for at komme på havet. Her kan man nemlig ro i kajak ud til øen. 
 
Husk at finde et sted at opbevarer kontanter i badetøjet, hvis du svømmer ud til øen, i fald du bliver sulten eller tørstig!

Med båd til øen

Båd til øen, San Sebastian

 

En varm sommerdag er et besøg på øen et sikkert hit. Fra klokken 10 om formiddagen kan du hoppe ombord på en af bådene medbringende badetøj og piccnictaske. Der er både sandstrand og mulighed for en gåtur op af bakken, eller man kan vælge at nyde en drink på terrassen. Mange lokale tilbringer forståeligt nok en sommersøndag på dette unikke og skønne sted. 

Bådtur til øen og tilbage igen

Turen begynder på havnen, hvor der er en skranken, som forestår billetsalget (Lasta Plaza). Hvis det er muligt, så tag derud i løbet af ugen, så du undgår weekendens travlhed og store menneskemængde.
 
Bådturerne til øen er organiseret af et privatfirma, “Motoras de la Isla”, som siden 1943 har fragtet gæster til Santa Clara. Der sejles i perioden fra 1. juni til 30. september. I påskeferien (Semana Santa) sejler de normalt også, forudsat vejret er til sejlads.  
 
Kontoret for Motoras de la Isla, havnen San Sebastian

Priser og tider:

Der er to typer af ture, som sejler ud til øen: man kan enten vælge direkte transport eller transport til øen med en omvej på 25 minutter, hvor man kommer på rundvisning i bugten.

Prisen for den direkte transport er 4,00 € tur/retur. Disse ture sejler hele dagen hver halve time fra 10:00 til 20:00. Når vejret er mindre godt, og der er dermed færre mennesker, så ændres sejlplanen til kun at have afgang hver time.

Prisen på transport til øen inklusiv 25 minutters rundvisning er 6,00 € tur/retur. Disse ture har afgang på følgende tidspunkter: 12:00/ 13:00 / 14:00 / 15:30 / 16: 30 / 17:30 / 18:30 / 19:30. Rundvisningen er lagt ind på turen til øen, mens der sejles direkte til fastlandet på hjemturen.

 

Båden ligger til havn, San Sebastian

 
Afhængig af vejret og andre forhold, kan hyppigheden af turerne ændres. Det anbefales derfor, at man checker afgangstiderne på forhånd. Samtidig kan man også få oplyst, hvornår det er bedst at foretage rundturen, så man ser mest muligt.
 
Blandt andet skal det være højvande for, at bådene kan komme tæt på kunstværket Peine del Viento, som er udført af kunstneren Eduardo Chillida. Det består af 3 10-tons tunge stålkonstruktioner, som er placeret yderst på Ondarretastranden og indlejret i klipperne. Turbåden har glas i bunden, så man kan se den spændende stenede havbund.
 
Børn under 4 medtages gratis. For grupper er der særlige priser, som man kan forhøre sig om hos Motores de la Isla. (info@motorasdelaisla.com;. tlf 34943000450).
 

Kort