Hvor skal man bo i Madrid

Den ultimative guide til hvor man bør bo i Madrid for at få mest muligt ud af storbyferien. Byen består af mange distrikter, hver med en særlige stil og personlighed, hvilket kan gøre det lidt vanskeligt at vælge et område. Find ud af hvilket område, der er bedst for dig at leje en ferielejlighed i Madrid.

De bedste tidspunkter at besøge Madrid er om foråret, efteråret eller vinteren. Om sommeren når temperaturerne ofte meget højt op, hvilket kan gøre sightseeing i byen ubehagelig. De fleste Madrileños tager til kysten i juli og august og efterlader byen stille i den uudholdelige varme. Fra familieferier til romantiske weekender, Madrid kan tilbyde de fedeste kvarterer, muligheden for feste som en Madrileño, udforskning af den spændende kultur og ikoniske monumenter. 

Hvor skal man bo i Madrid for par

En af de bedste ting, i kan gøre som par, er at tage en romantisk ferie til Madrid. Brug dagen på at udforske byen sammen, vandre i de brostensbelagte gader, besøg museer og slap af i byens mange byparker. Om natten kan du udforske det pulserende natteliv, fra hyggelige tapasbarer til autentiske spanske restauranter, klubber og tagterrasser.

La Latina er et af de bedste steder at bo i Madrid for par. Dette kvarter oser af romantik. Med travle tapasbarer, små gader og fantastiske historiske monumenter. Oplev et af byens ældste kvarterer sammen. La Latina er et af de mest autentiske steder i Madrid, mange lokale besøger ofte caféerne og barerne her efter arbejde. På søndage og helligdage afholdes det store El Rastro-markedet. Dette udendørs loppemarked har eksisteret her i 400 år og er det perfekte sted at vandre rundt på en søndag formiddag. Her er alt fra tøj og tilbehør til bøger og gamle plader. Efter markedet er terrasserne i La Latina stedet at være for en Vermouth og nogle lækre tapas

En af de hyggeligste ting at gøre som et par i Madrid er at besøge Retiro Park. Dette sted giver et godt indblik af livet i hovedstaden. I hjertet af parken ligger en stor sø, hvor du kan leje små både og ro rundt. Tag ud på søen og tag den perfekte romantiske selfie sammen. 

Lej en ferielejlighed i Barrio de las Letras, Madrids romantiske, litterære og kunstneriske kvarter. Dette område var engang hjemsted for berømte forfattere fra den spanske guldalder, og det var Ernest Hemmingways yndlingssted i byen. Slentre rundt i dette distrikt og find citater fra ikoniske forfattere trykt i guld på fortovene. Dette kvarter ligger mellem Madrids mest populære museer; Prado, Reina Sofia og Thyssen-Bornemisza - du vil også støde på flere uafhængige kunstgallerier.  

Hvor kan man bo i Madrid for et pulserende natteliv

Hvor skal man begynde med nattelivet i Madrid - byens pulserende energi er overalt, og fester kan findes i hvert hjørne af byen. En typisk aften starter med middag omkring kl. 22, derefter videre til en bar omkring midnat og derefter til en klub eller diskotek omkring kl. 3 for at komme hjem, når solen står op. Fest som en Madrileño i nærheden af ​​Malasaña eller stå skulder ved skulder med de lokale og nyd tapas i La Latina. For en kosmopolitisk atmosfære skal du tage til Salamanca, Chamartín eller Chamberí.

Lej en ferielejlighed i Malasaña for at være i hjertet af det "seje" kvarter i Madrid. Fra Tribunal til Chueca, hvis du leder efter byens hipster-stemning, er dette stedet at være. Dette kvarter er altid livligt, indbydende og ajour med de nyeste trends. Gå tilfældigt rundt, lad dig opsluge af atmosfæren og find et sted, der passer til din stil. Her er masser af barer og klubber, der spiller noget for enhver smag - alt fra indie til House og rockmusik. Chueca er uden sammenligning det mest tolerante område at bo i Madrid med et meget LGBTQ-venligt natteliv foruden, at området er vært for nogle af de bedste Pride-arrangementer i Spanien. Apologetisk og liberalt, dette kvarter byder alle velkommen til fest.  

Las Letras har et mere afslappet bohemisk natteliv. Nyd den kunstneriske atmosfære i dette kvarter med tapas og et par drinks. De mange områder kun med gågader betyder, at folk ofte ender ude på gaderne foran de små barer. Lige overfor Las Letras ligger La Latina - det bedste sted at gå efter tapas og vermouth i Madrid. Mange lokale frekventerer terrasser i dette område om eftermiddagen og i de tidlige aftentimer.

Lavapiés-kvarteret er hurtigt ved at blive det nye yndlingssted for hipstere og unge fagfolk, som hygger sig i de trendy barer og nyder den kulturelle atmosfære. I den anden uge i august fejrer dette kvarter "Verbena de San Lorenzo". Gaderne er prydet med farverige dekorationer, og folk samles om dans i gaderne, udklædning, god mad og drikke. I nærheden af ​​kirken San Lorenzo fejrer de lokale festivalen "Los Mayos" i maj - en af ​​de vigtigste kulturelle begivenheder i Madrids mange festlige arrangementer.

Salamanca er området, hvor de velhavende fester, og området besøges ofte af berømte skuespillere og fodboldspillere. Gnid skuldre med Madrids jetsettere og den sociale elite. Gå til en af ​​de mange stilfulde barer og klubber omkring Calle Serrano, og vær forberedt på, at dit kreditkort bliver godt slidt. 
 

Bare få meter fra Salamanca finder du Calle Ponzano i Chamberí-distriktet. Dette er blevet stedet at besøge i Madrid for god mad, tapasbarer og trendy cocktailbarer. Denne gade er blevet populær i de senere år hos byens kontoransatte til hygge efter arbejde, især på torsdage og fredage. Dette område af byen er også hjemsted for nogle af de bedste teatre, der gør nattelivet i Chamberí til en perfekt blanding af tradition og elegance.

Noget af de bedste natteliv i Madrid kan findes på hustagene. En af de bedste tagbarer i Madrid er The Hat - denne trendy tagterrasse ligger i byens centrum kun 100 meter fra Plaza Mayor. For at opleve solnedgangen i luksuriøse omgivelser, skal du tage til Bar Mirador Centro Centro. Dette sted var tidligere byens hovedpostkontor og er stadig en af Madrids mest ikoniske bygninger og huser nu forskellige kunstudstillinger.

Gå ikke glip af de mange musikfestivaler, der afholdes i Madrid hele året. De trækker besøgende fra hele Europa og er ideelle, hvis du bare har weekenden til at tilbringe i Madrid. To af de mest populære er Download og Mad Cool-festivalen.

Familievenlige kvarterer i Madrid

Madrid er en meget familievenlig by. Med underholdningsmuligheder overalt, hvor der kan vælges mellem forlystelsesparker, museer, monumenter til shoppingområder, og der er noget for ethvert familiemedlem.

Undertiden kan børn blive lidt trætte af at besøge museer og gallerier hele dagen. Et sted, hvor de kan brænde energi af, er Parque de Atracciones, Madrid. Parken ligger lige uden for byens centrum, og her kan du vælge mellem alt fra spændende forlystelser til sjove shows. Du og din familie kan nemt tilbringe hele dagen her.

Hvis du bor i Madrids centrum, er en af ​​de enkleste ting du kan lave at besøge El Retiro Park sammen med din familie. Tag en picnic og brug dagen på at udforske stedet sammen. Børn vil elske at vove sig ud på søen i bådene, løbe rundt i haven og beundre krystalpaladset. Der er altid meget underholdning i parken; fra kunstner til dansere, få en is og se deres forskellige forestillinger

Hvis du har fodboldfans i din familie, bør du tage dem på et besøg på Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabeu. Stadionet tilbyder guidede ture, hvor børn kan komme tæt på trofæer, se spillernes omklædningsrum, presserum og selvfølgelig banen.

Når du rejser med børn, vil du være sikker på, at området hvor du bor, er trygt. En fantastisk mulighed er en ferielejlighed i Salamanca, Madrids centrum. Dette distrikt er ideelt, da det ligger i nærheden af alle de største attraktioner og betragtes som et af de sikreste kvarterer i Madrid. Hvis du ikke ønsker at tage dine børn med rundt på alle seværdighederne i Madrid, men blot vil besøge en seværdighed, bør du besøge Palacio Real (Det kongelige palads), som blot ligger en kort gåtur fra Salamanca. Udforsk de overdådige haller, selskabslokaler, tronsalen, boligområder og den store gårdhave

De bedste steder at bo i Madrid til kultur og sightseeing

Som hovedstad i Spanien er der en overflod af ting at se og lave i Madrid. Det godt udbyggede metrosystem gør hele byen let tilgængelig og i centrum kan du gå fra et kvarter til et andet. Alle kvarterer i Madrid har deres unikke særpræg med mange områder, som er berømte for deres kulturelle tilbud omfattende kunst, museer, barer og shopping. Uanset hvor du vælger at bo, vil du opleve den specielle atmosfære i denne livlige by.

Retiro-kvarteret er smukt og ligger i nærheden af ​​en af ​​Madrids mest berømte turistattraktioner, Retiro Park. Bo her for at være tæt forbundet med resten af ​​byen og for at udforske alt, hvad parken har at byde på - fra Palacio de Cristal, rosenhaven, caféer og sø.

Lej en ferielejlighed i Puerta del Sol i hjertet af byen. Puerta del Sol var navnet på en af ​​portene i bymuren, der omkransede Madrid i det 15. århundrede. I dag er det et af de travleste områder i byen og er et fantastisk sted at bo for at udforske alle Madrids turistattraktioner. Nytårsaften samles tusinder af mennesker her, og hele nationen ser med og følger urets klokkeslag med indtagelsen af 12 druer, hvorved det nye år hilses velkommen. Dette kvarter ligger i gåafstand fra Madrids mest berømte plads, Plaza Mayor. Den er fuld af terrasser, buegange og smukke balkoner og er en plads, som man bør besøge, når man holder ferie i Madrid

Barrios de Las Letras er det litterære, finurlige distrikt. Det er også det ideelle sted at bo for at være tæt på ​​de bedste museer i Madrid - beliggende i kunsttrekanten bestående af Prado-museet, Reina Sofía og Thyssen-Bornemisza.

Bo i La Latina for at opleve det lokale liv i Madrid. Som en del af det historiske centrum består dette kvarter af smalle gader, hyggelige pladser, smukke kirker og gamle bygninger fulde af karakter. Dette er også stedet i Madrid, hvor de lokale nyder både tapas og vermouth fra sent på eftermiddagen indtil de tidlige timer om morgenen.

Malasaña er det bedste kvarter at bo i for at opleve byens unge hipster-stemning. Her er grupper af venner, par og unge turister, der fræser rundt i de smalle gader og besøger de trendy barer, klubber og vintagebutikker. Ikke langt fra dette kvarter finder du det gamle egyptiske tempel fra Debod (Templo de Debod), som blev doneret til Spanien af den egyptiske regering i 1968. Dette fantastiske monument stammer fra det 2. århundrede f.Kr. Strukturen afspejles smukt i vandet, der omgiver det, især ved solnedgang

Hvis du bor i det historiske centrum af Madrid, kan du besøge Palacio de Real. Dette er den spanske kongefamilies ​​officielle bopæl, men den anvendes i dag kun til statslige ceremonier. Der er normalt lange køer for at komme ind i paladset, så husk dette, inden du rejser, især hvis du skal rejse med børn. Men når du først er inde, kan du udforske den overdådige indretning, tronsalen og det kongelige kapel. På den anden side af dette kvarter finder du det monumentale springvand i Madrid, Fuente de Cibeles. I de senere år er dette blevet stedet, hvor fodboldholdet Real Madrid fejrer deres sejr.

Du behøver ikke at rejse til det sydlige Spanien for at kommet tæt på flamenco-kultur. Oplev lidenskaben fra flamenco i Madrid. Overalt i byen finder du spillesteder, der viser flamboyante flamenco-shows

Bo på et budget i Madrid

Ferier til Madrid behøver ikke at være dyre, og et af de mest trendy kvarterer i Madrid er også et af de mest overkommelige rent prismæssigt. Lej en ferielejlighed i La Latina, som ligger i nærheden af ​​fantastiske historiske monumenter og nogle af de bedste tapasbarer i byen. Kvarteret La Latina er et af de områder, som tiltrækker de unge, som hænger ud på de utallige terrasser og maleriske pladser, her er fulde barer og mad til overkommelige priser.

Et andet prisvenligt kvarter i Madrid er Lavapiés. Lej en ferielejlighed i Lavapiés i byens multikulturelle kvarter. Dette kvarter lige syd for centrum og kun 10 minutters gang fra Puerta del Sol og Plaza Mayor. Med gadekunst på hvert hjørne og travle barer spredt ud over gaderne er dette kvarter ideelt til unge rejsende. Et af verdens mest berømte museer, La Reina Sofia ligger i udkanten af ​​dette kvarter, hvor du kan beundre værkerne af Dalí og Picasso

Der er mange ting i Madrid, som ikke koster penge. Et af byens mest ikoniske vartegn er gratis at komme ind - El Retiro Park. Tilbring en dag med at vandre rundt ved søen, opsuge den livlige atmosfære og beundre Palacio de Cristal. Du vil se mange lokale her nyde en picnic med venner og familie. Mange museer i Madrid har også gratis entre eller har specifikke timer, hvor du kan komme gratis ind.

En god ting ved Madrid er byens omfattende offentlige transport- og metrosystem. Dagsbilletter er forholdsvis billige, og du kan nemt komme fra en del af byen til en anden. Alternativt kan du til fods udforske historien, arkitekturen og den unikke atmosfære, som hvert kvarter i Madrid har at tilbyde

Luksusområder i Madrid

Der er mange steder at leje en luksuslejlighed i Madrid. Byen består af elegante gader, kosmopolitiske distrikter og smukt anlagte parker. Madrid har et rigt udbud af europæisk kunst, trendy barer og fashionable restauranter. Nogle af de mest luksuriøse kvarterer i Madrid er Chamberí, Salamanca og Retiro.

Lej en ferielejlighed i Chamberí, som er historisk kendt som den aristokratiske bydel i Madrid. Dette distrikt er kendetegnet ved kunstgallerier, smarte barer og trendy restauranter. Vandre rundt i gaderne, som prydes af imponerende bygninger og nyd den stille og sofistikerede atmosfære i dette kvarter. Besøg Plaza Olavide for at opleve tapas-kulturen i denne del af Madrid - en travl plads fuld af lokale, der nyder tapas på terrasser

Salamanca huser nogle af de fineste bygninger i byen. Huse med elegante foyere, facader og interiører. Hvis du vil være i nærheden af ​​designerbutikkerne, skal du leje en ferielejlighed i distriktet Salamanca. Luksusgaden Calle Serrano er, hvor du finder alle de avancerede mærker og fantastiske butikker. Forkæl dig selv med indkøb fra luksuriøse spanske modehuse som Loewe og Manolo Blahnik.

Retiro er en af ​​de mest efterspurgte postnumre i Madrid med sine stadselige huse og majestætiske bygninger. Dette kvarter ligger overfor Retiro-parkens perfekt skulpturerede haver og er et af de mest lukrative områder i byen. Herfra er der gode forbindelser til resten af ​​byen, hvor du kan udforske de vigtigste museer og monumenter i Madrid.

Shopping i Madrid

Ingen planlægger en storbyferie til Madrid uden at have sat tid af til at shoppe. En af de dyreste shoppinggader i Spanien er Calle Serrano - det er her alle designerbutikker kan findes. Selv hvis avancerede mærker ikke lige er indenfor dit budget, er det stadig værd at vandre ned ad boulevard, beundre butiksvinduerne og opleve den særlige atmosfære.

Bo i en ferielejlighed i centrum af Madrid for at være placeret nær byens største handelsgade Gran Vía. Med 1300 meter med butikker er det her, du finder alle de vigtigste mærker - ideelt hvis du har pakket alt det forkerte tøj i din kuffert til din ferie til Madrid

Det store loppemarked El Rastro afholdes hver søndag og på helligdage i La Latina. Dette er stedet at hente små skatte, pyntegenstande og spanske souvenirs. Du kan finde alt fra tøj til antikviteter. Dette marked tiltrækker altid mange mennesker, hvilket betyder, at det ofte er et populært sted for lommetyve, så hold dine værdigenstande tæt på kroppen.

Det bedste sted for vintage shopping i Madrid er i kvarteret Malasaña. Nogle gange omtales det som byens "hipster" -distrikt,  for her kan du finde vintagetøj og -tilbehør samt brugte bøger, plader og antikviteter. For vintagedenim bør du besøge The Storage og for generelle retroting bør du besøge Alphaville.

For de madglade er der flere Mercados (markeder) i Madrid, der sælger frisk spansk mad. Sælgere tilbyder dig ofte at smage deres produkter. Nogle af de bedste er; Mercado de San Miguel i det historiske centrum, Mercado de la Paz i Salamanca og Mercado de San Antón i Chueca

De sikreste kvarterer i Madrid

Generelt er Madrid en sikker by at rejse til. Som det er tilfældet i alle byer bør du opføre dig fornuftigt.  Dette betyder, at du altid bør holde dine personlige ejendele tæt på dig, og hvis du har en rygsæk, skal du dreje den rundt og bære den på maven, da lommetyve findes overalt i travle områder. Om natten skal du holde dig til godt oplyste gader og undgå tomme gader og uoplyste parker.

Nogle af de sikreste områder at bo i Madrid er i og omkring byens centrum som Retiro og Salamanca. De er godt oplyste, og der er altid mennesker. Men uanset hvor du er, kan du føle dig tryg ved at gå rundt i Madrid gader. Det er ikke usædvanligt at se politiet ride rundt i parkerne på heste, mens de ofte rundt cykler i centrum. Hvis du er faret vild eller befinder dig i et område, du ikke ønsker at være, kan du let få fat i en taxa, der kan køre dig tilbage til din ferielejlighed. Befolkningen i Madrid er kendt for at være åbne og venlige, og mange taler noget engelsk (hvis ikke flydende). Så hvis du føler dig utryg, så tøv ikke med at henvende dig til nogen i frygt for, at de ikke taler det samme sprog