Sortering: Spanien

De bedste LGBT begivenheder i Spanien i 2017

Ligesom Danmark er Spanien et af de mest åbne lande i verden i forhold til individets seksualitet, noget der ofte kan overraske mange. Spanien er ikke blot tolerant men omfavner gerne mangfoldigheden i samfundet, og i løbet af året fejres den seksuelle mangfoldighed med mange store feste og parader i hele landet. 
 
2017 tegner til at blive et helt specielt år, da Madrid er blevet udvalgt som verdens hovedstad for LGTBs optog “ World Pride” og samlet set er vært nogle vigtige internationale LGBT begivenheder. Men resten af landet kan også være med, for i hele Spanien forbereder man sig til at den seksuelle mangfoldighed med masser af farvestrålende fester i løbet af året. Læs videre og få flere oplysninger om de vigtigste LGBT begivenheder i år: 
 

1. Madrid, Verdens hovedstad for LGBT Pride: WorldPride og Europride 2017

Madrid er internationalt kendt som en af ​​de mest tolerante byer, og 2017 er derfor et helt specielt år for byen, når den er vært for ikke bare en men hele to af de vigtigste internationale begivenheder for LGBT: WorldPride og Europride, to fantastiske fester for tolerance, mangfoldighed og lighed.  
 
Under fejringen af ​​Madrid Pride er både det spændende kvarter i midtbyen Chueca og de vigtigste gader ligeledes i midtbyen værter for en lang række af multikulturelle aktiviteter, udendørskoncerter og protestoptog og -arrangementer. Det forventes, at der kommer op mod 3 millioner besøgende til disse fester, hvilket gør den spanske hovedstad til det globale epicenter for LGBT Pride.
 
 
Musik, dans, litteratur, sport, udstillinger, aktiviteter for børn listen af arrangementer er lang og der vil helt sikkert ikke mangle noget i løbet af den uge, som Madrid Pride varer. Størstedelen af disse aktiviteter vil være udendørs, og da festen løber af stablen fra den 23. juni til den 2. juli er der så godt som solgaranti alle dage. 
 
Den vigtigste begivenhed og det absolutte klimaks på arrangementet vil være om lørdagen den 1. juli om eftermiddag, hvor der vil være en enorm LGBT parade. Det anbefales at komme i god tid, da der forventes op mod 2 millioner tilskuere og deltagere til netop dette arrangement. 
 
I forbindelse med fejringen af ​​disse begivenheder, er der oprettet et nyt område for kulturel udveksling: Pride Village, som ligger i Madrid Rio. Her vil der være alle former for uddannelsesmæssige og kulturelle aktiviteter for hele familien. I år falder festlighederne sammen med 40-årsdagen for den første Pride i Spanien, så kravet og ønsket om en kæmpe omfavnende og mangfoldig fest vil være større end nogensinde.  
 

2. We Pride Festival 2017 i Madrid

Foruden Madrid Pride er den spanske hovedstad også vært for We Pride, som er en af ​​de største festivaler i verden for homoseksuelle mænd. Det er en fantastisk begivenhed, der kombinerer den bedste elektroniske musik med masser af andre kunstarter: musik, indretning, grafik, dans og meget mere afholdes forskellige steder i byen, og arrangementet tiltrækker hvert år tusindvis af unge fra hele verden.
 
I år kaldes We Pride festivalen "WorldPride Edition", da den falder sammen med fejringen af ​​WorldPride og Europride 2017 i Madrid. Alt i alt er byen vært for 10 dages fest fulde af farver og vanvittige indslag, hvor mulighederne næsten er uden grænser. Med alle de fester skal der jo også noget energi indenbords, så det vil være en perfekt lejlighed til at tage forbi et af de 6 bedste gourmet markeder i hjertet af Madrid og få endnu en spændende oplevelse.
 

3. Union Cup Madrid 2017

Hvis du kan lide rugby, så er der mulighed for at se Union Cup i Madrid fra den 28. til den 30. april, hvor mange europæiske LGBT-rugbyhold vil konkurrere imod hinanden. Union Cup spilles hvert andet år og har til formål at udbrede rugbyspillet og sætte spot på LGBTs synlighed i sportens verden.
 
Den første udgave af denne konkurrence blev afholdt i maj 2005 i Montpellier, og siden da har turneringen været afholdt i større europæiske byer som Amsterdam, København og London. Nu er det så Madrids tur til at være vært for den kommende Union Cu, som vil blive afholdt på det kommunale sportscenter Orcasitas.  
 

4. ARN Culture Pride en Arona (Tenerife)

Fra den 5. til den 10. juni afholdes den første udgave af ARN Culture Pride i Playa de las Américas i Arona på Tenerife. Denne festival er blevet skabt med det formål at reflektere over ​​kultur, erhverv og rettigheder for LGTB.
 
I løbet af disse fem dage vil der i Arona være planlagt alle former for koncerter, udstillinger, litterære foredrag, en filmserie om seksuel mangfoldighed og meget mere. For at sætte fokus på LBGT i it industrien vil der også uddeles en pris i computergeniet Alan Turings navn, som anerkendelse af hans fremragende opdagelser inden for denne branche. Vær med til at sende denne nye festival godt på vej og kombiner det med en ferie på Tenerife for hele familien.
 

5. Gay Pride Barcelona

Gay Pride Barcelona 2017 er den største LGBT festival i hele middelhavsområdet. Den er godt nok ikke helt så stor som Madrid Pride, men udsigten til Middelhavet og mulighederne for at tage en slapper på stranden giver Barcelona Pride en anden atmosfære, som er helt særegen. Festivalen åbner den 28. juni med en åbningstale ved Plaça Universitat, som ligger lige i begyndelsen af  Eixample-kvarteret, som ofte omtales som ​​Gayxample, da der her er en stor koncentration af barer, diskoteker, butikker og restauranter for homoseksuelle i dette kvarter. 
 
Fredag den 7. og lørdag den 8. juli vil havneområdet ved Moll de la Fusta danne ramme om forskellige arrangementer for oplysninger om LGBT og samtidig vil der også afholdes fester i området. Samme lørdag vil der være en enorm parade gennem byen startende fra Plaza España gennem hele Avenida Parallel og ned til havnen. Her vil være store vogne med udsmykninger, massevis af regnbueflag, og mennesker i alle aldre og af alle seksuelle observanser. Det forventes, at over 20.000 mennesker vil deltage i denne parade, som ønsker at øge bevidstheden om LGBT og kæmpe for ligestilling i samfundet.
 

6. La Troya Ibiza

En af de mest berømte sommerfester på Ibiza er La Troya, som er berømt for sin eksplosive blanding af glæde og galskab, med gogos på ellers helt utænkelige flåder i parader, DJ sessioner, ekstravagance og udskejelser uden mange hæmninger. Denne fest afholdes en gang om ugen hele sommeren, og den har formået at blive kendt som en af ​​de dristigste af Spaniens mange LGBT fester.

Endnu holder arrangørerne kortene tæt på hånden og har ikke afsløret noget om La Troya 2017, men mon ikke det i år igen bliver noget med utrolige forestillinger og teatralske temaer for enhver smag, sikkert er det, at denne fest ikke skuffer i fest og farver. 

7. Sitges Gay Pride

Kunne det friste med en Pride festival på stranden? Så er det Sitges Pride 2017, du bør besøge. Denne fest har haft konstant vokseværk de sidste 8 år, hvor den er blevet afholdt. Fra den 8. til den 12. juni vil byen og festen  tiltrække tusindvis af mennesker med de gratis koncerter, de underholdende DJ sessioner og flotte modeshows.
 
Den største begivenhed vil være Sitges Pride-paraden, som vil blive afholdt søndag den 11. juni langs promenaden. Selvom programmet endnu ikke er helt fastlagt, så kan det godt forventes, at der vil være både flere ​​internationale DJs og andre gæstekunstnere. Sammen med 26 udsmykkede vogne og tusindvis af deltagere, vil det samlet gøre denne parade til en af ​​de bedste fester ved Middelhavet til sommeren. Det kan i de dage, hvor denne fest løber af stablen, være en næsten umulig opgave at finde et roligt hotel i byen. En ideel løsning vil være at leje en privat villa i Sitges, hvor du og familien eller vennerne kan samle kræfter til de mange fantastiske arrangementer.   
 

8. Circuit Festival Barcelona  

Circuit Festival Barcelona har kun ét mål: at gøre denne sommer til den bedste i dit liv. Dette er en af ​​de største sommer LGBT begivenheder i Europa med mere end tyve forskellige fester og op mod 70.000 mennesker, hovedsageligt udlændinge, hvilket gør Barcelona til den uofficielle LGBT hovedstad i sommermånederne.
 
Dette år vil den blive afholdt fra den. 5 til den 20. august og her vil være masser af rekreative, kulturelle, sportslige og protest aktiviteter. Ud over spændende musikalske oplevelser med internationalt anerkendte DJ, afholdes der en forfriskende vandfestival i Illa Fantasia Vilassar de Dalt, som sidste år tiltrak over 8000 mennesker.
 
Fra den 15. til den 20. august afholdes den tiende udgave af Girlie Circuit Barcelona, ​​den største lesbisk festival i Europa. Det forventes, at mere end 10.000 piger og kvinder deltager i denne udgave af festivalen, der finder sted på forskellige steder i Barcelona.
 

9. GayDay Madrid

Efter sommeren er den spanske hovedstad igen på banen med et LGBT-arrangement, når der afholdes GayDay Madrid i forlystelsesparken  Parque de Atracciones de Madrid en lørdag i september. Denne dag vil en særlig sektion i parken være dedikeret til integration af og ønsket om øget synlighed af ​​LGBT-miljøet. Hvis du er i hovedstaden i september, så træk en rød trøje på, arrangementets uofficielle uniform, og nyd en skøn dag med masser af sjov og alvor i en skøn kombination. 
 
Dette er en meget ung begivenhed, men den kan alligevel stærkt anbefales. Dens første udgave blev afholdt i september sidste år, og det forventes, at dette års udgave vil være mindst lige så fantastisk og underholdende med et budskab om mangfoldighed og tolerance.
 

10. LesGaiCineMad en Madrid

Til efteråret er det tid til at trække indenfor og her passer den XXII udgave af festivalen LesGaiCineMad perfekt ind.Det er en spansk filmfestival med fokus på LGTB, hvor formålet er at visualisere det at være lesbisk, bøsser og transseksuelle og afmystificere eventuelle fordomme.  
 
Her konkurrerer film blandt andet indenfor genrerne spillefilm, kortfilm, dokumentarfilm og videokunst i relation til seksuel mangfoldighed. År efter år har festivalen øget sin anerkendelse og er i dag førende international indenfor LGBT-produktioner.
 
Helt op til 12.000 mennesker deltager i denne festival, hvor der ofte efter visningen af film er organiseret symposier og debatter, som er relateret til filmens emne, og hvor der er inviteret gæstetalere. Alle er meget velkomne til at deltage, både til filmforevisningerne og til debatterne. 
 

11. Fetish uge i Maspalomas på Gran Canaria

Efteråret i Maspalomas på Gran Canaria får igen i år besøg af den årlige begivenhed for utugtig og fetichisme, Fetish Week. Der vil være forskellige temafester i Centro Comercial Yumbo (Gran Canaria), hvor deltagerne er påkrævet at klæde sig på til lejligheden uanset om temaet er læder, svedbukser, sadomasochistiske kæder, undertøj..

Dette er en af ​​de mest specielle og aparte fester, som afholdes i Spanien. Her vil være pornografiske forestillinger, udstillinger af kunst, pool-fester, musiske indslag og meget mere ... Denne festival afholdes fra den 7. til den 15. oktober, så foruden de tilrejsende til denne festival, så tiltrækker solen og det lune klima på De Kanariske Øer i oktober også tusindvis af solhungrende gæster til øerne.

12. MadBear Madrid

Det 17. internationale møde for Bears (bjørne - her forstået som en lidt tungere og behåret ældre bøsse) afholdes i Madrid fra den 4. til den 11. i denne måned. På dagsordenen  for dette års MadBear-fest er en rute til de bedste homoseksuelle barer for Bears (bjørne), Cubs (unger - her forstået som tungere og behårede yngre bøsser), Bear Chaser (bjørnejæger - bøsser, som ønsker kontakt med Bears og Cubs) samt tilhængere af denne gruppe af homoseksuelle. 
 
Alt det sjove fortsætter om natten med særlige middage og fester i forskellige saunaer i Chueca-området. Så selvom det er december, så er det bestemt ikke en kølig fest. Som et sidste indslag vil Mr. MadBear igen blive valgt, så her vil helt sikkert ikke mangle stærke og attraktive mænd.
 
Hvis du ikke ønsker at vente til december, så tag til Torremolinos i august hvor du kan nyde MadBear Beach fra den 9. til den 16. august. Her vil være masser af fester på både strandene, i pools og på både, foruden tilstedeværelsen af de stærkeste mænd på Costa del Sol.
 

13. We Party New Year Festival 2017/18 i Madrid

Den smukke spanske hovedstad kan være med hele året rundt, når det kommer til LGBT arrangementer. Årets absolut sidste arrangement er We Party New Year Festival 2017/18, som er den største homoseksuelle vinterfest i hele Europa. Det er 7 nætter med ukontrolleret fest, som tiltrækker næsten 20.000 unge mennesker, der ønsker at tage afsked med det gamle år med maner i Madrid.
 
Naturligt nok ligger denne fest i slutningen af december, og her er inviteret nogle af de bedste internationale DJ til at sørge for musikken, her er alle typer af underholdning og snesevis af gogos, som sørger for en pulserende atmosfæren. Et paradis af underholdning og den bedste musik. Findes der en bedre måde at skyde det nye år ind end omgivet af festglade mennesker og den bedste stemning til et af de vildeste fester i Madrid?
 

Over hele Spanien afholdes der fantastiske festivaler specielt med fokus på at hylde den seksuelle mangfoldighed. Disse begivenheder har hvert år et stigende antal besøgende og har vundet både international berømmelse og ikke mindst anerkendelse. Og det bedste af det hele er, at de er åbne for offentligheden. Så uanset hvad dine seksuelle identitet måtte være, tag de flerfarvede briller og begiv dig afsted til disse fantastiske fester. 

Særligt Madrid og Barcelona har mange spændende LGBT arrangementer i løbet af 2017, så hvilken by skal du vælge til din ferie, Madrid eller Barcelona? Ikke et nemt valg da begge byer er fantastiske og vil være værter for pragtfulde fester, men vi håber, vores guide har givet dig en masse ideer til, hvor din næste ferie i Spanien skal gå til.   

Del artikel

Kommentarer

X
Vind et gavekort på 750 euro!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og måske er du vores heldige vinder af et gavekort til Feriebolig-Spanien.dk på 750€! Vælg fra over 7500 ferieboliger.

 Vind et gavekort på 750 euro!