10 fantastiske begivenheder i Sitges

Uanset i hvilket tidspunkt af året, du vælger at tage på ferie i Sitges, vil der være en spændende festival eller begivenhed i byen. Måske du vil undre dig over det store udbud af begivenheder, som de lokale med stor entusiasme deltager i hele tiden, men de er glade for fester her. Og alt du behøver at foretage dig, er at sørge for, at du ikke går glip af noget og at du sørger for at planlægge din ferie til Sitges, så du oplever den eller de begivenheder, som passer bedst til dine ønsker.  

Nedenfor har vi lavet en guide med månedernes begivenheder, og der er noget for enhver smag i den livlige kystby nær Barcelona. Fra lokale traditioner og fantastiske familieaktiviteter, gastronomiske oplevelser og fejring af mad eller vin til skøre fester og parader!

1. Parade med de hellige tre konger - Januar

Cabalgata - Parade med de hellige tre konger - Sitges

Los Reyes Magos (de hellige tre konger) gør i Spanien, hvad julemanden gør i mange andre lande. De besøger børnenes hjem for at give dem gaver, dog ikke julenat, men derimod natten til den 5. januar. Om eftermiddagen og tidligt på aftenene går de rundt spanske byer i parader med deres hjælpere, hvor de vinker og kaster slik fra deres udsmykkede vogne.
 
Sitges tilbyder en magisk oplevelse for både børn og voksne. Paraden begynder nær Plaza Fragata ved strandpromenaden ved siden af ​​den smukke kirke og ender på den centrale plads ved rådhuset i den historiske del af Sitges.

2. Karneval i Sitges - Februar

Karneval i Sitges

Sitges har ry for at have det bedste karneval i hele Catalonien, og det er bestemt også et af ​​de bedste karnevaler i verden og tiltrækker op til 300.000 mennesker i februar. Så forbered dig på en farverig og enestående fest fuld af musik og dans. Her vil være en karnevalskonge og ligeså dronning i den kæmpe store parade hvor over 2.000 mennesker deltager sammen med 50 farvestrålende og fantasifulde paradevogne. Karneval i Sitges

Karnevallet i Sitges er fantastisk til familier, da børn afholder deres egne parader om eftermiddagen, samme dag som de store parader løber af stablen om aftenen.

3. Veteranbil rally i Sitges - Marts

Hvis du er interesseret i veteranbiler, så har Sitges lige begivenheden for dig. For her er der mulighed for at beundre klassiske veteranbiler fra før 1924 til det internationale rally, som starter i Barcelona og ender i Sitges. Ruten går langs den gamle vej ved kysten ned til Sitges. En jury vil bedømme bilerne ud fra originaliteten og alderen og ikke efter hastigheden. Og så vil chaufførerne blive bedømt ud fra, om de er iført kostumer, som passer til lejligheden.

4. Corpus Christi i Sitges - Juni

Corpus Christi, blomstertæppe, Sitges

I slutningen af ​​foråret er gaderne i Sitges dækket med forbløffende blomstertæpper. De er resultaterne af en konkurrence, som beboerne i Sitges deltager i, og er af ​​de smukkeste festivaler i byen. I mindst 24 timer lukkes gaderne for trafik, og der anvendes millioner af blomsterblade for at fejre Corpus Christi på denne farvestrålende måde. Græsplæner tages også i brug og der inddrages således både private haver i Sitges, Terramar golfbanen og endda fodboldstadionet Camp Nou i nærliggende Barcelona.

Oprindelsen af ​​denne festlige tradition stammer fra en nellikeudstilling, hvor den første fandt sted i 1918. Begivenheden falder sammen med en anden konkurrence, hvor lokale dekorerer deres facader og altaner med blomster, især nelliker og pelargonier. Der vil også være en kæmpe parade på blomstertæpper, som er sjov for børn. Det er fantastisk at se, hvordan denne begivenhed forvandler Sitges!

5. Gay Pride Sitges - JuniPlatja de la Ribera, Sitges

Sitges er berømt som en by, der er åben over for homoseksuelle par, og byen har i en årrække været et samlingspunkt for LGBT-miljøet især om sommeren. Så det er ikke overraskende, at Sitges har sin egen Gay Pride, som uden tvivl er en af de bedste i Spanien. 

Som en kosmopolitisk badeby med et summende natteliv er Sitges det perfekte sted for en Gay Pride med et omfattende program, der indeholder udendørskoncerter, internationale dj, strandshows, modeshows, skumfester, temafester i klubber og selvfølgelig en munter parade langs strandpromenaden med farverige vogne og tusindvis af deltagere. Gay Pride i Sitges tiltrækker både nationale og internationale besøgende, der kommer for at nyde sommeren, feststemningen og det perfekt strandvejr i juni.

Sitges afholder endnu en stor international homoseksuelle begivenhed i løbet af året. Bears Week (Bjørneuge) varer i to uger og finder sted i september, som også er en skøn måned at besøge Sitges i, hvor vejret stadigvæk indbyder til strand og afslapning, men hvor mængden af besøgende er aftagende. 

6. Santkhans i Sitges - Juni

Fyrværkeri i Sitges

Beboerne i Sitges hilsner hilser sommeren velkommen med bål på stranden om natten den 23. juni. Denne aften kaldes Noche de San Juan og svarer lidt til vores Sankthansaften. På catalansk, som er lokalsproget i Sitges kaldes denne aften for “Sant Joan”. Det er en aften og nat fuld af magi og traditioner, og i Sitges, som er den ultimative festby ved stranden i Catalonien, fejres denne aften med et stort fyrværkeri og masser af den lokale cava!

7. Fiesta Major i Sitges - August

Fiesta Major, Sitges

Traditionelt er sommeren i Spanien en tid til at slappe af og nyde en god tid sammen med familien. Netop derfor afholder så godt som enhver spansk by eller landsby sin egen gadefest om sommeren. Disse fester er fulde af farver, parader og mange aktiviteter for både voksne og for de små.

I Sitges kaldes denne begivenhed for "Sitges Festa Major« (den store fest i Sitges) på catalansk. Det er en imponerende festival, som i allerede i 1991 blev erklæret for "Fiesta Tradicional de interes Nacional" (Traditionel fest af national interesse) og siden i 2016 for "Fiesta Patrimonial de interes Nacional" (Fest af national interesse). Den finder sted i august, hvor mange feriegæster kommer og bor i denne charmerende by.

Festa Major Sitges

Festivalen er værd at opleve, da den på bedste måde viser det bedste af den catalanske kultur indpakket i en skøn feststemning. Børnene vil elske den fantastiske parade med fantasifulde udklædninger, som omfatter dansende drager og jætter. Du vil blive forbløffet over de spektakulære menneskelige tårne (kaldet castellers) i gaderne, som er typiske for Catalonien. Der vil være koncerter og fantastiske fyrværkeri over palmerne om aftenen. Kort sagt, der er mere end nok til at holde dig underholdt, foruden de smukke strande i Sitges selvfølgelig!

8. Santa Tecla Sitges - September

Santa Tecla, Sitges

Gik du glip af Sitges Festa Major i august? Ingen grund til bekymring. Der er en lignende, lidt mindre udgave af denne fest i september, hvor der også er smukke og spændende parader, fyrværkeri og en vanvittig og glad atmosfære. Denne fest er mindre overfyldt og mere intim men mindst lige så sjovt!

Denne fest er også en god mulighed for at nyde det bedste af den catalanske kultur. Her kan du beundre traditionelle danse i en pragtfuld procession den 23. september, som er Día de la Patrona (Skytshelgeindens dag). Her vil også være opvisninger med de mageløse menneskelige tårne, castellers, som kan være helt op til 8 mand høje og hvor et barn klatrer helt op i toppen. Dine børn vil helt sikkert blive forbløffet og godt underholdt. I paraderne vil der være ildspyende personer og dansende giganter, som vil underholde i gaderne. Disse er alle typiske ingredienser i en lokal fiesta her.

9. Sitges internationale filmfestival - Oktober

Sitges kirke

Dette er en anden af Sitges’ meget berømte begivenheder. Hvis du kan lide skræk- og fantasy-film, så er Sitges stedet for dig i oktober. Siden 1968 har denne internationale filmfestival med priser for forskellige filmkategorier tiltrukket store berømtheder til byen, fra Quentin Tarantino og Cameron Diaz til Sir Anthony Hopkins og Jodie Foster

Selv hvis en film er virkelig skræmmende, behøver du ikke at bekymre dig. En terrasse i solen til at slappe af på og muligheden for en drink i hånden vil altid være lige rundt om hjørnet, da Sitges har et fantastisk mikroklima med mere end 300 solskinsdage om året. Det tidlige efterår er således stadig meget solrigt i Sitges.

10. Vinfestival i Sitges - Oktober

Vinfestival i Sitges

Spanien producerer et stort udvalg af vin, og mange steder fejres den lokale vin med en høstfest. Beliggende i hjertet af vinregionen Penedes, har Sitges al mulig grund til at fejre vinhøsten. Festa de la Verema, som festen kaldes, tiltrækker folk fra hele verden, der kommer for at smage nogle af regionens bedste vine. Denne begivenhed strækker sig over en weekend og ligger som regel i oktober. Den omfatter også en gourmet mad-festival på stranden, og der er sjove vinrelaterede konkurrencer såsom trampning af druer.

Vi kunne blive ved, da der er mange mange flere arrangementer i Sitges: International Patchwork Festival i marts, 'Semana Santa (påske), Jazz Antic Festival i april, Den Internationale Tango Festival på stranden i juli, ... Sitges stopper aldrig! Bestemt et sprudlende sted at sætte på listen over steder der bør besøges.