17 super lækre strande i Sitges

Sitges er en meget populær feriedestination, hvor smukke strande og forrygende fester slår tonen an. Selvom det kun er en lille by, vil det store udvalg af hele 17 strande bestemt ikke skuffe dig, når du planlægger din ferieunderholdning for hele familien,

Da der er så mange strande at vælge imellem, har vi lavet en kort guide med praktiske oplysninger over hvilke strande, som bedst opfylder dine ferieønsker. Sitges har alt, fra familiestrande til nudist- og homoseksuelle-venlige strande.

Selvfølgelig kommer ikke alle til Sitges for at holde badeferie, men det er altid godt at vide, at der er masser af valg her, uanset hvilken type ferie du har planlagt.

Sitges forskellige strande

Sitges  - stranden Playa Fragata

Strandene ( 'platjas' på catalansk) i Sitges er kendt i hele Spanien for at være meget rene, faktisk er her både renere sand og hav end ved strandene i Barcelona, blot 35 km længere nordpå. Dette er blot en af grundene til mange feriegæster fra Barcelona rejser ned til Sitges på en forlænget weekend

Sitges - Garraf strand

Hver af Sitges' mange strande har sine egne kvaliteter. Størrelse, form og stemning varierer fra det mest turistede til det mest eksklusive, så der er gode muligheder for at finde en strand, der passer ens ønsker. De fleste af strandene har fine faciliteter som brusere, toiletter og som minimum en lille kiosk.

Strandene tættest på byen har generelt flest faciliteter og tiltrækker også flere gæster. Fra juni til september er der her ekstra aktiviteter for hele familien, fra vandaerobics for børn til fitness timer for voksne. 

Uanset hvilken strand du vælger, bør du huske at medbringe alt du behøver for at beskytte dig imod solen, da strandene i Sitges generelt ikke har nogen form for skygge at tilbyde sine gæster. Dette er særligt vigtig i de varme sommermåneder. Selv når det er skyet er det vigtigt at medbringe solcreme og en solskygge.

Strandene i Sitges er alle relativt små og ligger godt i læ. Mens mange strande kan findes langs strandpromenaden (fra kirken til Terramar, se også kortet i bunden af denne artikel) kun adskilt fra hinanden af lange bølgebrydere, kan andre strande kun nås med bil. Fra Terramar bliver strandene bredere.

Lad os få et kig på hver af disse strande, så du kan træffe en beslutning!

Miniguide til Sitges' strande

1. Platja de Sant Sebastià

Sant Sebastia beach, Sitges

Platja Sant Sebastiá (Sant Sebastiá strandligger lige øst for den enorme kirke Iglesia de San Bartolomé y Santa Tecla. Den er ikke særlig stor ( 205 meter lang og 20 meter bred), men det er et rart sted for hele familien, og den er velbesøgt særligt i august.

San Sebastián er populær hos de lokale og har en afslappet atmosfære. Den har en skøn promenade og en dejlig terrasse, hvorfra man kan se ud over hele stranden. Der er også en rampe herop. 

2. Platja de les Anquines

Dette er den vestligst beliggende af Sitges' strande med en længde på 160 meter og en gennemsnitlig bredde på 50 meter. Det er stedet, hvor du kan slappe helt af, da den ligger i en lille, afskærmet bugt, hvor der som regel er ro og fred. Platja de les Anquines er med andre ord ideel, hvis du gerne vil lidt væk fra virvaret af strandgæster.

Den er også god for børnefamilier, da vandet er både roligt og rent, og så er her også almindelige faciliteter som livredder, strandbar, parasoller, en rampe for kørestole og barnevogne og en kajakskole. 

3. Platja de la Fragata

Denne strand ligger lige nedenfor kirken og er en af byens mest centrale strande. Den er populær blandt familier, der kommer til Sitges på ferie. Den tiltrækker også unge, da det er et godt sted at spille bold, f.eks. beach volley.

Sammen med Club Náutico et dette en ideel sportsstrand. Fragata er 35 meter bred og under 100 meter lang, og selvom der ikke udlejes solstole og parasoller, så har den gode faciliteter i form af brusere, toiletter mv,

4. Platja de la Ribera

Platja de la Ribera, Sitges

Denne strand er blandt de større strande (260 meter lang og 36 meter bred) i Sitges og kan godt blive overrendt om sommeren, da den ligger lige neden for byens centrum. Den har de almindelige faciliteter foruden en rampe og en sejlerskole.  

5. Platja de Terramar

Denne dejlige strand har dejligt blødt sand og ligger et stykke fra centrum, hvilket betyder, at der ofte er roligt og stille her. Den er 395 meter lang og 25 meter bred og har livreddere, en strandbar og udlejning af parasoller, liggestole og vandcykler. Der er også afgang via en rampe.

6. Platja de la Barra

Denne strand ligger i en afskærmet bugt i udkanten af byen. Her er roligt vand, så den er et godt sted for børnefamilier. Stranden er 390 meter lang og 25 meter bred, og der er samme faciliteter som på Terramar-stranden.

7. Platja de la Riera Xica 

En lang, smal strand 8320 meter lang og 15 meter bred) er populær hos alle og ligger lige neden for boligkvarteret Vinyet. Her er to strandbarer, og udlejning af solsenge, parasoller, og pedalbåde. 

8. Platja de l'Estanyol

Lang og godt besøgt særligt om sommeren og igen en strand for alle. Det er en af Sitges' største strande med en længde på 365 meter og en gennemsnitlig bredde på 15 meter. Det er livredder, tre strandbarer, en rampe til kørestole og barnevogne foruden udlejning af solsenge, parasoller og pedalbåde. 

9. Platja de la Bassa Rodona 

Dette er byens primære strand for bøsser. Den ligger centralt og er normalt en af Sitges mest besøgte strande. Den er 285 meter lang og i gennemsnit 18 meter bred. Ud over parasoller, solsenge og pedalbåde kan du også leje en kajak her. 
 
Playa San Sebastian

Selvom Sitges er berømt som en by, der er åben overfor for homoseksuelle par, så tiltrækker byen alle grupper af besøgende og har forskellige slags strande. Masser af mennesker reserverer en familieferie i Sitges. Atmosfæren på strandene er meget afslappet, og byen har masser at tilbyde både unge og ældre. En dagstur til Barcelona er også inden for rækkevidde.

10. Platja dels Balmins Cala Balmins, Sitges

Denne strand ligger øst for kirken (15 minutters gang derfra) og bag den interessante Sant Sebastià kirkegård. Stranden er opdelt i tre bugter med klipper med en samlet længde på 240 meter og en gennemsnitlig bredde på 20 meter. Det er en meget populær strand, og den har en lille restaurant, foruden de sædvanlige vigtigste faciliteter herunder brusere.

Det gode ved denne strand er at i stedet for bygninger, så har du bjergene bag stranden. Det er som udgangspunkt en nudiststrand, så efterlad gerne dit badetøj derhjemme! Der er dog ingen grund til at bekymre dig, hvis du foretrækker at iklæde dig badetøj, for her er både nudister og ikke-nudister imellem hinanden.

11. Platja d'Aiguadolç 

Platja d'Aiguadolç, som bogstavelig oversættes til "sødt vand strand", ligger bag marinaen i Sitges. Ligesom Balmins strand (15-minutters gåtur væk), er den både flot og malerisk, fordi den ligger op til bjergene i stedet for at have bygninger som baggrund.

Platja d'Aiguadolç er en familiestrand med gode faciliteter: livredder, tilkørselsrampe, strandbar, liggestole, parasoller, vandcykler og parkering. Den er 145 meter lang og har en gennemsnitlig bredde på 20 meter. Om sommeren kan stranden være godt besøgt, men atmosfæren er afslappet, og stranden bliver næppe nogensinde overfyldt. Den er populær hos naturister også selvom iklædt feriegæster er velkommen her. 

12. Platja d'Garraf 

Garraf stranden er let at komme til med bil og tog. Den er beliggende lige uden for den hyggelige landsby af samme navn og er et dejligt og roligt sted at slappe af. Denne strand  skiller sig særligt ud på grund af sine charmerende hvide og grønne strandhuse, som går tilbage til tyverne. Stranden er 380 meter lang og ca. 28 meter bred.

Der er flere faciliteter, herunder strandbarer, udlejning af stole og parasoller, kajakker og vandcykler, adgang via rampe og livreddere. 

13. Platja de Les Botigues 

Les Botigues er en meget lang strand (1415 meter lang og 100 meter bred) med gode faciliteter, op til seks strandbarer og handicapvenlig adgang, og du kan nå den med tog. Bare stå af ved Castelldefels togstation, kaldet "Platja de Castelldefels".

14. Cala Ginesta 

Ginesta Cove er den sværeste af alle Sitges strande at nå frem til, da den kun har begrænset adgang via marinaen / havneområdet. Den er lille og eksklusiv med kun parasoller, liggestole og en enkelt strandbar. De naturlige omgivelser langs klipperne er dog helt fantastiske.

15.Cala Morisca

Morisca Cove er primært en lille nudiststrand, som ligger langs kystvejen mellem Sitges og Garraf mellem klipper i Garraf-området, og du kan nå denne strand i bil. Stranden er 140 meter lang og 50 meter bred og har en restaurant, brusere og liggestole.

16. Platja de l'Home Mort 

Cala de l'Home Mort is a gay beach
 
Dette er endnu en lille nudiststrand, hvor denne er populær blandt homoseksuelle. Den ligger smukt bag natklubben l'Atlàntidas klipper. I modsætning til de andre strande, er dette en stenstrand og ikke en sandstrand.
 
Den består egentlig af to strande: Hjem Mort og Platja de Roses (110 meter og 165 meter lang, gennemsnitlig bredde på 10 meter). Der er ingen nem adgangsvej, da stranden er omgivet af klipper. Og her er kun en strandbar og udlejning af liggestole.
 
Sitges - Mort nudist beach

17. Platja Desenrocada

Denne strand har de samme egenskaber som Platja de l'Hjem Mort og ligger lige bag dem. Denne strand er 90 meter lang og 15 meter bred.

Tips for reservation af en ferie i Sitges 

Sitges - Playa San Sebastià
 
 August er den travleste måned for badebyerne i Spanien, da det er i denne måned, at mange i både Frankrig og Spanien tager fri fra arbejde. For at få de bedste tilbud på ferievillaer eller strandlejligheder i Sitges, anbefaler vi dig at reservere tidligt, især for månederne juli og august. 

Sitges town

Hvis du kan, så prøv at reservere en ferie uden for højsæsonen, når solen stadigvæk varmer, men de fleste turister er væk. Du vil stadig kunne nyde stranden og alt det, som Sitges har at byde på, men i et lidt roligere tempo og atmosfære. 

Kort over Sitges' strande