Vinsmagning i Penedés: Vinrejser i Catalonien

Hele Catalonien er fyldt med smukke dale, hvor vinmarker vokser under kærlige hænder for siden at levere druer til nogle af de bedste spanske vine. Mindre end en times kørsel fra Barcelona ligger Penedes-regionen, hvor dalen er godt beskyttet af bjerget Montserra. Her finder man naturlige parker, bjerge, fiskerlejer og smukke byer med et perfekt klima til dyrkning af druer til de catalanske cavaer.

Vine i Penedés - de bedste vinproducenter af catalanske cavaer.

 
For at opdage og prøve mange vine, kan du drage fordel af vores udbud af huse på landet i Catalonien til at finde den perfekte base for at udforske området i afslappende tempo og opdage de pragtfulde landlige landskaber.
 
Cava
I denne artikel vil vi foreslå dig en spændende plan til at udforske det catalanske vinområde Penedés, hvor du kan opleve nogle af de bedste vingårde indenfor catalansk cava og de bedste naturlige landskaber, samt hovedstaden i regionen, Vilafranca del Penedés og den smukke fiskeri- og turistby Sitges. Så hvis du ønsker en anderledes rejseplan i nærheden af ​​Barcelona, ​​anbefaler vi, at du læser denne artikel om vores cavarute
 
Penedésdalen, Catalonien
Hvis du har besøgt Spanien tidligere, har du måske undret dig over den høje kvalitet af landets vine. Og du har ganske sikkert mere end en gang fået en god Rioja, en smagsfuld Ribera del Duero eller en spændende Albariño. Hvad mange derimod ofte ikke ved er, at Catalonien er en af ​​de vigtigste vinregioner i Spanien.
 
Blandt de store og vigtige vinproducerende områder i Catalonien fremhæves vinregionen Penedés, som ligger nær Barcelona foruden regionerne Terra Alta og Priorat i Tarragona og området Costers del Segre ved siden af ​​Lleida. I dagens artikel vil vi gerne vise dig, hvilken vi mener er den nok vigtigste region, nemlig Penedés hvor der især produceres spændende og lækre cavaer. Den bedste måde at nyde vinområdet Penedés til fulde på, er at leje et af vores huse på landet i provinsen Barcelona.
 
Bodegas Sumarroca

Cava: catalansk mousserende vin 

Måske har du på et tidspunkt nydt et glas cava og tænkt, at forskellen i forhold til champagne ikke er så stor. Men tag ikke fejl, catalanerne er stolte af deres cava og mener selv, at der er meget stor forskel på disse mousserende dråber.  
 
Cava er en mousserende vin fremstillet ved hjælp af traditionelle metoder for den catalanske region, og fremstillingen er tilpasset områdets mange sorter af druer, såsom Xarel-Lo, Parellada og Macabeu. En cava er også afhængigt af mængden af ​​sukker, som tilsættes vinen og af modningstiden på flaske. Ved forskellige variationer fremstilles forskellige typer såsom tør (seco), rosa (rosada), forskellige brut og søde cavaer. Den bedste måde at opdage alle hemmelighederne ved cavaernes forskelligheder og udvikling er ved at besøge de forskellige vingårde i regionen Penedés.
 
Vingård, hvor der produceres cava i Penedés

Besøg de bedste vingårde med cava i Catalonien

Mange af vingårdene i Penedes tilbyder ture, hvor man både ser deres vinmarker og produktionsområder, og turene er skræddersyet til de besøgendes behov. De almindelige dagsture varer omkring fire timer og omfatter en guidede tur i vinmarkerne, hvor der forklares om hemmelighederne i produktion og om dyrkningen og håndteringen af druerne.
 
Efter oplevelserne i vinmarkerne besøges produktionsområdet, hvor man ser, hvorledes vinen opbevares og modnes, inden den sættes til salg. Et besøg afsluttes oftest med en smagning af nogle af de mange forskellige vine fra vingårdens kælder, og, hvis man har bestilt det, et måltid bestående af catalanske retter. Om aftenen er der tid til ren afslapning og tid til at nyde et glas cava i en feriebolig i Catalonien.
 
 
Penedés regionen
Den bedste måde at arrangere et vinbesøg i Penedésregionen på er gennem vingårdenes egne hjemmesider, som viser de bedste tilbud, tidsplaner, priser og den bedste måde at komme frem til vingårdene på. Mulighederne er mange. Vi har her valgt at omtale de vingårde, som vi mener bedst møder den besøgendes behov. 
 
Cavas Codorníu
 
Cavas Codorníu tilbyder et uovertruffent og unikt besøg på et modernistisk anlæg designet af den spanske arkitekt Josep Puig i Cadafalch, et anlæg der i 1976 blev erklæret et historisk kunstnerisk monument. Vingården reklamerer med, at på Codorníu kan man rejse tilbage til cavaens oprindelse gennem flere forskellige aktiviteter, herunder guidede ture, morgenmad eller frokost i vinmarker, samt prøvesmagningskurser. Hvis du skal vælge blot en vingård på din cavarute i Penedés, bør du vælge denne.
 
 
Bodega Codorniu
Aktivitet og produktion på denne vingård kan dateres helt tilbage til det sekstende århundrede, hvilket gør den til den ældste familievirksomhed i Spanien. Den er beliggende i en labyrint af underjordiske rum, hvor gæringen og modningen af cava foregår. Under et besøg vil der være mulighed for at opleve nogle af disse underjordiske rum, foruden haven og vingården, mens der prøvesmages nogle af de bedste cavaer fra Codorníu.
 
Varighed: 90 minutter
Pris: Voksne 12€. Børn (8-17 år) 8 €. Børn (0-7 år) gratis. Studerende, store familier / eneforsørgere og over 65 år: 9 €.
Sprog: (castiliansk, catalansk, engelsk og fransk)
Tidsplan for besøg findes på vingårdens hjemmeside. 
Kontakt: 938 913 342 , reservas@codorniu.com eller reserver online her.
 
Cavas Freixenet
 
Cavas Freixenet, Catalonia
Freixenet tilbyder alle typer af ture, fra personlig à la carte, til store grupper eller ture designet specielt til familier med børn. Et besøg med børn er designet med fokus på små, så de meste af turens indhold er rettet mod dem.
 
Cavas Freixenet, Catalonia
Turen begynder således med en lille film med forskellige karakterer, der på en sjov måde viser produktionen af cava. Så en tur ned i hulerne, hvor cavaen modnes, naturligvis ledsaget af en guide og det bedste er endda endnu ikke præsenteret. For vingården har et lille tog, som børn kan sidde på under turen gennem de mest moderne faciliteter. Turen sluttes af med en cavasmagning, hvor der er vinmost uden alkohol til de unge under 18.
 
Cavas Freixenet, Catalonia
Åbningstider: Kl. 9:30 til kl. 16:30.
Sprog: castiliansk, catalansk, engelsk, fransk, tysk og russisk.
Kontakt: 938 917 096 eller benyt kontaktformularen på deres hjemmeside
 
Sumarroca
  
Glas med rosa cava
En anden vingård i samme region er Sumarroca, som ligger i Subirats, hvor de skønne omgivelser, maden og vinen samlet giver den besøgende en god og spændende oplevelse. Denne vingård tilbyder kurser og informative foredrag om produktion og den spændende verden af cavaer foruden naturligvis besøg i vinkældrene.
 
Her tilbydes forskellige besøg, alt efter hvad den besøgende ønsker. Der er således ture, som indeholder både besøg i produktionsområderne og vinmarkerne med efterfølgende prøvesmagning af flere af de cavaer, som produceres på vingården, og der er ture med vinsmagning og prøvesmagning af typiske produkter af det catalansk køkken, såsom brød med tomat, ost og pølser fra området. Derudover er det også muligt at bestille en grill-frokost i vingårdens vinmarker.
 
Bodegas Sumarroca
Vingården er det perfekte sted at nyde en frokost eller middag udendørs med udsigt over vinmarker, hvor man føler sig i et med naturen og de velplejede vinstokke. Så hvis du er på udkig efter en komplet cavaoplevelse, bør du bestemt overveje dette sted. 
 
Åbningstider for et besøg og priser afhænger af besøgets type, men normalt er der adgang på vingården mandag til lørdag. For at kende de nøjagtige detaljer, anbefaler vi,  at du checker vingårdens hjemmeside eller kontakter vingården på telefon.
Telefon: 934 750 125
 
Bodegas Sumarroca
Cavas Ferret
 
En af de mest traditionelle vingårde i Catalonien er vingården Cavas Ferret, som påbegyndte sin produktion for mere end 70 år siden, nemlig tilbage i 1941. Siden da har vingården specialiseret sig i produktion af vine af høj kvalitet, hvor flere af deres vine og cavaer har opnået international berømmelse. 
 
Cava i Penedés
Et besøg her er en historisk tur om cavaproduktionen i Catalonien, fra en beskeden start til udviklingen af infrastrukturen, teknologi og gradvist flere og flere passionerede tilhængere.
 
Åbningstider: Fra maj til oktober: lørdage fra kl. 11: 00 til kl.12:00. November og december: lørdage og søndage fra kl. 11:00 til kl. 12:00. Er der helligdage eller byfester, anbefaler vi at kontakte vingården for særlige åbningstider. 
Besøg: Grupper på 4 til 20 personer.
Reservation på telefon: 938 979 148
 
ArtCava
 
En flaske cava
Overalt i hele Penedés regionen er der også mindre, mere traditionelle familie-vingårde, som tilbyder en meget autentisk og familiær oplevelse for de besøgende. En af disse gårde er Artcava vingården, som ligger i en landejendom, der er bygget for næsten tre hundrede år siden i hjertet af Penedésdalen.
 
Produktionen her kan slet ikke sammenlignes med de store vingårde i regionen. Denne vingårds produktion overstiger ikke 15.000 flasker om året. Der produceres vin af høj kvalitet, hvor man ovenikøbet kan få lov til at personalisere sin egen flaske cava. 
 
Stuehuset på vingården Artcava
Et besøg begynder med en køretur gennem regionen Penedés og vingårdens vinmarker. Derefter køres det til den gamle landejendom, der huser vingården, hvor man besøger køkkenet, terrassen, spisestuen ... mens vi forestille os, hvordan livet var dengang, hvor voksne og børn samlede sig omkring bålet i ovnen og nød vejret og maden sammen. Endelig besøges også det underjordiske område, hvor den mousserende vin lagres, og de traditionelle metoder, hvorved cava modnes, forklares. 
 
Cavas produktionsproces.
Den sjoveste del kommer som næste punkt, fordi det er nu tid til at smage de forskellige cavaer, og helt specielt er det muligt at tage en personaliseret flaske med hjem, hvor man selv har udvalgt indholdet. For at gøre dette skal der tages et billede til etiketten, og man skal igennem hele processen: startende med at dræbe de bakterier, som gærer vinen og skaber boblerne til rensning af flasken og påfyldning. Det kan virke omfangsrigt, men ingen grund til panik, det er en enkel og interessant proces. Når man har gennemgået processen, forstår man bedre den omhu, hvormed cava er behandlet, inden den når frem til forbrugeren.
 
Åbningstider: kl. 10:30 til kl 13:30.
Pris: fra 42€
Telefon: +34 938 970 228
Online reservering: spainwineregion.com
 Vinkælder i Penedés med cavaflasker

Vilafranc del Penedés: - Hovedstaden for vinturismen i Catalonien. 

Penedés regionen er uden tvivl den region i Catalonien, som er både mest kendt og mest besøgt. Den ligger mellem sletterne nær Middelhavets kyst. Hovedstaden er Vilafranca del Penedés, som er fuld af historie, gastronomi og god vin.
 
Vilafranca del Penedés, Catalonien

I Vilafranca kan du tag en skøn spadseretur gennem de smalle brostensbelagte gader i det gotiske kvarter, hvor vi kan besøge Royal Palau, kongeslottet, som i dag er et vinmuseum, eller den majestætiske kirke Santa Maria. Byen er kendt for sin rige modernistiske arkitektur, hvilket afspejles i den hurtige ekspansion af byen i det nittende århundrede.

Vinmuseet i Vilafrancca
En mulighed for en skøn og spændende ferie i dette område er at kombinere en storbyferie i Barcelona med udflugter ud i det charmerende Penedés.

Sitges: terrasser med havudsigt

Vi slutter vores rute af i den smukke fiskerby Sitges, som bør være et obligatorisk stop med sin praktiske afstand til Barcelona på kun 35 km. I bil tager det ikke mere end en halv time fra Vilafranca til Sitges, hvilket gør denne landsby ideel som afslutning på vores cavatur i Catalonien.
 
Sitges, Catalonien
Sitges bliver mere og mere kendt internationalt for sit farverige karneval og for filmfestivalen “Festival de Cine Fantástico”, der afholdes i byens gader. Om sommeren er byen en af ​​de vigtigste destinationer for sol og strand i Catalonien, da det både i byen og i de omkringliggende områder er muligt at finde en feriebolig til leje i Sitges med udsigt over havet, så ferien kan nydes mest muligt. Byen er således et ideelt sted at nyde solen og stranden eller blot at slentre gennem den lange smukke strandpromenade, der løber parallelt med Middelhavet.
 
Sitges, Catalonien
Sitges er et besøg værd hele året, især i løbet af efteråret og foråret, når byen er mere stille og ikke har så mange gæster. På de mange caféer og restauranter, kan du prøve de bedste retter fra det lokale køkken, som er rigt på frisk fisk og grøntsager, foruden naturligvis de bedste varianter af cava fra Penedés
 
Så intet er bedre og mere afslappende end at gøre et hold i Sitges for at nyde smagen af ​​Middelhavet, mens solnedgangen nydes fra en af ​​de skønne restauranter på stranden, førend man fortsætter sin ferie i Barcelona og udforsker, hvad denne storby har at tilbyde.

Kørselsvejledning 

For at besøge Penedés regionen er det muligt at tage et tog fra Barcelona eller Tarragona mod Sant Sadurni d'Anoia eller Vilafranca del Penedés, de to vigtigste byer i området i forhold til vinproduktion. Hvis transporten foregår i bil, kør da ad motorvej AP-7 fra en de større byer, hvilket ikke tage mere end en time. 
 
Turen fra Vilafranca Sitges via C-15 bør ikke vare mere end 30 minutter og for at komme tilbage til Barcelona, kan man tage den direkte tur via C-31, der forbinder de to steder. I hele provinsen Barcelona tilbyder vi skønne ferieboliger, som vi kan anbefale dig at kigge nærmere på. 
 
Besøg på vingårde i Penedés kan vi især anbefale til dem, som holder meget af vine, og som gerne vil forstå og opleve produktionen, men et besøg er også en skøn oplevelse for alle par og grupper af venner, der ønsker at tilbringe en spændende og anderledes dag i en af ​​de vigtigste og mest fantastiske regioner i Catalonien. Hvis du er interesseret i vin, kan du også tage på en vintur til vingårde i Ronda. Det er ligeledes en spændende oplevelse.