Sortering: Spanien

De bedste begivenheder i Spanien i 2017

Nu, hvor januar ender, vil vi gerne være behjælpelige med at hæve humøret endnu et nøk. Og hvad er bedre end at begynde planlægningen af den næste ferie? Vi har møjsommeligt udvalgt de 13 bedste begivenheder, som du ikke bør gå glip af på din ferie til Spanien. Er du klar til det bedste af det bedste?
 

1. Påskeugen - La Semana Santa

TSelvom man ikke er religiøs, er påske i Spanien noget, du bør opleve mindst én gang i livet. Festlighederne i disse dage er fulde af følelser, når de mange broderskaber med hundredvis af medlemmer deltager i de fantastiske processioner, som de har forberedt og øvet sig på i løbet af året. I disse optog får følelserne frit løb med glæde, smerte og lidenskab.

At se de smukke figurer af jomfru Maria og de blomsterpyntede opsatser, som bæres rundt på skuldrene af mænd akkompagneret af et stort orkester, er en fortryllende oplevelse, der uden tvivl vil forblive indprentet på nethinden.

2. Karneval

Vi tager fra det religiøse videre til det sjove, hvor spontan glæde og smil hersker. Karnevallerne er de mest skamløse fester i hele Spanien. Disse fester er spækket med af dans, fest, rytmer og frihed,  og de fejres over hele landet, dog er de mest kendte enkeltstående karnevaller dem, som fejres på Tenerife og i Cadiz.
 
Tenerife er ubestridt karnevallernes konge i Europa. I hele februar måned er øen fyldt med kilovis af glitter og glimmer, sjov, farver og tusindvis af turister, der kommer hertil for at nyde og deltage i de hundredvis af konkurrencer, parader og fester, der organiseres hver dag. Flere og flere besøgende har fået øje på Galiciens mange magiske karnevaller, som er fulde af helt unikke og meget anderledes indslag. 
 
 
Forestil dig et karneval med i den andalusiske kultur og atmosfære? Det er netop, hvad karnevallet i Cadiz tilbyder sine besøgende. Fra den 4. til den 14. februar er Cadiz omdannet til en stor byfest med masser af musik, gøgl og glæde over hele byen, en fantastisk oplevelse, du ikke bør gå glip af. 

3. Papmache-figurernes fest - Las Fallas de Valencia

I midten af ​​marts eksploderer Valencia i en gigantisk fest i krudt og underholdning. Glem alt, hvad du har set hidtil, for ingen steder i verden afholdes en så speciel og fascinerende begivenhed som denne. 
 
I en hel uge er byen fyldt med flere meter høje, smukke og farverige figurer (Las Fallas), som er kreeret med satiriske og provokerende undertoner, hvor både politikere og kendte personer karikeres. Disse kæmpe monumenter bygges i løbet af året af grupper af borgere, som lægger mange timer og engagement i dette projekt. 
 
 
Hver dag klokken 14:00 fejres de store figurer med fyrværkeri og masser af underholdning. Højdepunktet er dog natten mellem den 19. og 20. marts, som er kendt som “la Cremá” (afledt af det valencianske ord “Cremá”, som betyder brænding). I løbet af denne aften brændes nemlig alle papmache-figurerne af i en fantastisk fest med masser af lys, lyd og fyrværkeri.
 

4. Tomatkrig i Valencia - La Tomatina

Har du nogensinde haft lyst til at kaste en stor moden tomat efter nogen? Så har du muligheden her for at gøre det uden betænkeligheder. For til begivenheden El Tomatina i Buñol, som afholdes hvert år den sidste onsdag i august, omdannes hele landsbyen til en stor kampplads med tomater som kasteskyts. Denne festival er blevet afholdt i over 70 år og tiltrækker tusindvis af mennesker til denne lille landsby, som ligger i Valencia-regionen.
 
Tomatkrigen La Tomatina er det sidste punkt og højdepunktet for en uge med masser af fester, traditionelle parader, messer og markeder. Madkampen er så original, forfriskende og sjov, at byen har været nødt til at sætte begrænsning på antallet af deltagere, da arrangementet er et tilløbsstykke for mange tilrejsende. Kapaciteten er på 20.000 deltagere og vi anbefaler, at du køber billet i forvejen for at være sikker på at kunne deltage.
 
 
Byen har dog endnu et fantasifuldt påfund i ærmet. Hvert år placeres der på byens torv en pæl indsmurt i sæbe med en god spansk skinke på toppen. Mon du er i stand til at klatre op på toppen og få fingre i den lækre præmie? 

5. LGTB optog i Madrid - World Pride Madrid 2017

I år er Spaniens hovedstad Madrid blevet valgt som verdens hovedstad for LGTBs optog “ World Pride”. Denne begivenhed afholdes fra den 23. juni til den 2. juli og er en fantastisk fest fuld af tolerance, lighed, kultur og mangfoldighed. Madrid vil ikke kun være verdens hovedstad for stolthed, men hovedstaden for kunst, kultur, frihed og sjov.
 
Der er endnu ikke mange detaljer om programmet for dette års arrangement slået op, men mon ikke der vil være optrædener med nationale og internationale kunstnere, vandkampe, kulturelle arrangementer af enhver art, sportskonkurrencer, parader og protest-handlinger for blandt andet forbedrede forhold for homo-og transseksuelle. 
 

6. Byfest i Sevilla - La Feria de Abril, Sevilla

Selv om begivenhedens navn er “La Feria de Abril” (aprilfesten), så afholdes hovedparten af Sevillas byfest i år i maj. Den starter således den 30. april, hvor lyset på den traditionelle indgangsport tændes, og varer indtil den 7. maj, hvor byen hver dag vil være fuld af farver, underholdning og den bedste kunst Sydspanien kan præstere.
 
Udover at nyde de mange spændende stande på messen, er disse dage nogle af de bedste til at opdage den andalusiske hovedstad. Gør som de lokale, tag festtøjet på og gør dig klar til at nyde den helt specielle atmosfære med fantastisk flamencodans og pragtfulde ryttere overalt i byen. Denne spektakulære fest bør du ikke gå glip af!
 

7. Hestetræf i Jerez - Feria del Caballo, Jerez  

Til byfesten “La Feria del Caballo” i Jerez de la Frontera blot 12 kilometer fra Atlanterhavet kan du forvente en forunderlig fest med store doser af glæde, flamingo, humor og de bedste andalusiske retter.
 
Festen varer en hel uge og afholdes i år fra den 13. til den 20. maj, blot en uge efter Sevillas byfest. Også her går starten ved midnat med lystænding af porten ind til festpladsen, hvor der vil være over 250 forskellige stande med spændende arrangementer og produkter. De fleste af disse stande er åbne for offentligheden og der er en helt unik stemning til denne byfest, hvor hesten og dens rytter er festens ubestridte hovedpersoner.   
 
 
Alle er klædt på til lejligheden, kvinderne i de traditionelle flamencokjoler og og herrerne i tætsiddende bukser og kort jakke. Om natten holdes der også på formerne, men det vigtigste er dog at more sig og nyde atmosfæren. 

8. Byfest i Málaga - La Feria de Málaga

Den 12. august skydes endnu en fænomenal spansk byfest i gang, denne gang i Málaga på Costa del Sol. Som traditionen byder, så vil der om dagen være masser af aktiviteter for både voksne og børn i det historiske centrum af Malaga. Her vil parader, dukketeatre, dans og meget mere fylde gader og pladser til ud på aftenen.
 
Om natten tager en lidt anden fest over. Da flytter de fleste arrangementer ud på festpladsen lidt uden for centrum, hvor der vil være et tivoli, madboder og masser af lokale kvinder i deres elegante og beundringsværdige traditionelle flamencokjoler, som de bærer med rank ryg trods de meget højhælede sko. 
 
Costa del Sol er en af de bedste destinationer i Spanien, hvis du ønsker at slappe af og få det  meste ud af sommerferien. Uanset om du vil besøge byfesten, de smukke strande eller tage på opdagelse i det andalusiske bagland, så kan du med fordel leje en villa i Málaga området, hvorfra du har adgang til hele den storslåede palet af oplevelser, som Andalusien gemmer på. 

9. Fest i Gracia-kvarteret - La Fiesta Mayor de Gracia i Barcelona

Sommeren igennem fejrer de forskellige kvarterer i Barcelona deres egne festivaler, og selvom de alle er særegne, så er ingen så speciel, kreativ og sjov som Fiestas de Gràcia, der afholdes i august, og som rummer essensen af atmosfæren i Barcelona.
 
Det fascinerende Gracia kvarter bliver en sand forestilling af farver, kunst og gøgl. Hver gade konkurrerer om at tilbyde den mest originale og ekstravagante udsmykning, så alle, som besøger denne begivenhed, bliver forkælet med en sand visuel fornøjelse. Hver gang de besøgende runder et nyt hjørnet, trædes der ind en ny verden af farver og kreativitet. 
 
Som om udsmykningen af gaderne ikke var nok, så afholdes der under Fiestas de Gracia også parader, udstillinger, fyrværkeri, traditionelle markeder ... og om natten fortsætter alt det sjove med de mange koncerter, som organiseres på kvarterets mange pladser. Lej en ferielejlighed i Barcelona, så du er tæt på festlighederne og kan nyde alle facetter af denne fascinerende og levende by.

10. Sankthansaften - La noche de San Juan

Sankthansaften i Spanien er ofte en varm fornøjelse, ikke kun på grund af det lune vejr, men lige som vi gør i Danmark, brændes der bål af ved kysterne for at fjerne dårlige vibrationer, hvilket dog oftest gøres uden en kunstfærdig heks. Datoen for Santkhansaften skifter alt efter, hvor man er i landet. Den afholdes enten natten til den 20. eller 23. juni. 
 
Sankthansaften er en magisk aften i Spanien, fuld af overtro. Her hoppers der over bål og ved midnat går mange ud i havet baglæns, da det efter sigende skulle tiltrække held og lykke. I nogle dele af Spanien, såsom på den galiciske kyst, er maden en central del af fejringen. Her laves blandt andet sardiner, som steget i gløderne fra bålene. Andre steder, som i Barcelona og Valencia, er højdepunktet et gigantisk fyrværkeriet, som man ser allerbedst fra et højt punkt med udsigt ud over havet. 

11. Løb fra bolden til Boloencierro i Mataelpino, Madrid

Forestil dig at du løber så hurtigt du kan, mens du bliver forfulgt af en kæmpe kugle på 3 meter i diameter og som vejer mere end 150 kilo vægt! Det er netop, hvad du kan opleve til “Boloencierro” i Mataelpino, en landsby i bjergene i Guardarrama, hvor en enorm kugle af jern dækket med et blødt skummateriale jager deltagere.  
 
Alt er designet som var det inddrivelsen af en kamptyr inden tyrefægtningen, men denne gang er hovedpersonerne ikke tyre, men derimod denne enorme bold, som ruller fremad i høj hastighed og lige i hælene på dem, som tør løbe foran.
 
Børn kan også få lov til at føle adrenalinet ved at flygte fra bolde, men disse er meget mindre og malet i klare farver, så børnene bedre kan se dem. Er du klar til denne adrenalinfyldte begivenhed? 

12. Vinkamp i Haro - Batalla de Vino de Haro

Om morgenen den 29. juni i byen Haro i La Rioja samles mere end 10.000 mennesker i gaderne og på byens pladser med blot ét formål: at kaste med litervis af vin, indtil ingen mere er rene. 
 
Uniformen til denne vinkamp er helt enkelt: hvidt tøj og et rødt tørklæde. Men dette udseende ændres øjeblikkeligt efter starten på slaget, som markeres ved, at en raket eksploderer. En meget rammende måde at sætte slaget i gang på for umiddelbart efter eksploderer pladserne og gaderne i et sammensurium af vin og røde farver! 
 
Indtil de 40.000 liter vin, der er reserveret til denne fest, er opbrugt, vil orkestre ikke stoppe med at spille populær musik, og det er forbudt for deltagerne at stoppe med at grine og synge, og de skal fortsætte med at farve alle, som ser tørre ud. Så gør dig klar til at blive kølet ned med en af de mest typiske vine fra Spanien.

13. Bilbaos store uge - La Semana Grande de Bilbao

Den førstkommende lørdag efter den 15. august afholder Bilbao i Baskerlandet hvert år en grandios byfest. I år er det lørdag den 19. august, at festens ikoniske figur La Marijaia, også kendt som La señora de la Aste Nagusia, (Den store uges dame), genopstår som symbol på, at nu starter byfesten “La Semana Grande de Bilbao” (Bilbaos store uge).
 
Festen varer hele ni dage, hvor der afholdes et væld af fester, koncerter, udstillinger, skuespil og hundredvis af populære aktiviteter i hele byen. Blandt alle de varierede kulturelle tilbud bør du ikke gå glip af de vidunderlige natlige konkurrencer i fyrværkeri, som oplyser hele nattehimlen over byen.
 
Søndag aften den 27. august vil der ikke være fyrværkeri. Som afslutning på festen vil La Marijaia blive sat på en lille flåde og sejlet ud i floden, hvor hun omspændt af flammer vil forsvinde. 
 
Spanien tilbyder arrangementer og begivenheder for enhver smag! Vi har her sammenfattet en guide over de allerbedste fester i Spanien i 2017, som du ikke bør gå glip af. Vi håber, vi har givet dig lyst og ideer til at planlægge din næste ferie til Spanien. God ferie!

Del artikel

Kommentarer

X
Vind et gavekort på 750 euro!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og måske er du vores heldige vinder af et gavekort til Feriebolig-Spanien.dk på 750€! Vælg fra over 7500 ferieboliger.

 Vind et gavekort på 750 euro!