Sevilla - Den fantastiske Feria de Abril!

Festtøjet fra Semana Santa (påsken) er endnu ikke pakket væk, og alligevel er borgerne og gaderne i Sevilla allerede i gang igen med forberedelserne til endnu en længe ventet og spektakulær begivenhed: Feria de Abril (byfesten i april).

Byfesten er uden tvivl en af de allervigtigste af byens mange begivenheder i løbet af året. Over årene har den udviklet sig fra en kommerciel messe for områdets landmænd og opdrættere til en internationalt kendt begivenhed. Feria de Abril de Sevilla er i dag dybt forankret i byens identitet, og den repræsenterer en enestående mulighed for på tætteste hold at opleve de andalusiske traditioner og den anderledes livsstil. Planlæg din tur til Sevilla og oplev denne utrolige begivenhed!

Hvad er Feria de Abril?

Feria de Abril - Sevilla


La Feria de Abril de Sevilla blev etableret i 1846, da to iværksættere, Narciso Bonaplata og José María de Ybarra (pudsigt nok var ingen af dem fra Sevilla) skrev til byrådet og foreslog, at der skulle afholdes en landbrugsmesse i byen.

 

Feria de Abril - Sevilla


Den første Feria startede den 18. april det følgende år, og den var tilsyneladende en øjeblikkelig succes. Umiddelbart efter afholdelsen af den første messe anmodede grossisterne byrådet om mere politi på stedet ved det følgende år, fordi den store folkemængde, musikken og danserne gjorde det svært for de handlende at få deres aftaler i hus. 

Feria de Abril - Sevilla

I løbet af årene er underholdning, fest og hygge blevet det eneste fokus for arrangementet, der tiltrækker hundredtusinder af mennesker hvert år. Byen dekoreres til lejligheden og forvandles til en stor imponerende byfest. Gaderne fyldes med lokale i traditionelt spansk festtøj, udsmykkede vogne, traditionelle blomsterdekorationer og flamenco-musikere, der underholder fra nogle af byens til lejligheden opstillede scener. Atmosfæren er fantastisk, der er fest på ethvert gadehjørne  (og selvfølgelig på enhver bar!) og byen summer af liv. 

Hvor og hvornår?

Feria de Abril - Sevilla - Hovedindgang

 

Byfestens unikke atmosfære kan opleves i hele Sevilla, men siden 1973 er festen blevet flyttet til en større plads som omtales som “Recinto Ferial”. Området dækker et areal på 35.000 kvadratmeter og ligger på den modsatte side af centrum i et område kaldet Los Remedios. Gå en tur gennem den gamle bydel for at nyde atmosfæren og byens skønhed. Læg derefter vejen forbi Recinto Ferial og oplev en byfest med masser af fest, musik og glade besøgende. 

 

Sevilla - Feria de Abril - festpladsen


Recinto Ferial blev designet til at rumme den enorme mængde af besøgende og huse de mere end tusind casetas (små festhuse), der udgør hjertet af festen. Disse festhuse forvaltes af lokale institutioner, organisationer, foreninger eller private grupper (kaldet peñas). Festhusenes design er inspireret af de tidligere så traditionelle stalde, der blev anvendt til at holde styr på dyrene under de første udgaver af byfesten i 1800-tallet. Der foregår en masse forskellige aktiviteter i disse festhuse. Her er næsten uafbrudt forestillinger med sevillanas (den traditionelle dans fra byen), gastronomiske og kulturelle aktiviteter af enhver art, og samlet udgør disse festhuse en mindre "by i byen", da der er over tusind bygninger fordelt langs 15 gader.

Feria de Abril - Sevilla


I modsætning til mange andre andalusiske byfester (såsom La Feria de Malaga) er adgang til disse festhuse ofte begrænset til medlemmer af de organisationer, der forvalter dem eller inviterede gæster. Der er heldigvis også 16 offentlige casetas fordelt på hele området, hvor du kan nyde den helt specielle atmosfære. Også her vil der være danseforestillinger og underholdning og forskellen mellem en privat og en offentlig caseta er ikke umiddelbar synlig for de besøgende. 

Feria de Abril - Sevilla - Caseta

 

Afhængigt af året starter byfesten i Sevilla enten en eller to uger efter afslutningen af ​​Semana Santa (påskeugen). Den officielle start markeres altid med den traditionelle Alumbrado-ceremoni (belysningscermoni): Søndag kl. 22.00 tænder borgmesteren over 22.000 lyspærer i Portada de la Feria (porten ind til festområdet). Fra det øjeblik og seks fulde dage festes der overalt i byen. 

Sådan oplever du bedst La Feria - Tips og oplysninger

Feria de Abril - Sevilla - caseta


Da dette er en fest med mange traditioner, er det på den ene side nemt blot at føle sig som en tilskuer. Men på trods af den internationale berømmelse og på grund af de lokale borgeres store gæstfrihed er La Feria de Abril stadigvæk en andalusisk festival, hvor alle er velkomne. Hvis du vil nyde festen fuldt ud og ikke blot være tilskuer til dette fantastiske arrangement, så er der her nogle grundlæggende informationer og tips, der kan være til nytte, så du kommer til tættere på den lokale atmosfære.

Tøj

Feria de Abril - Sevilla

 

La Feria de Abril er et af ​​de arrangementer, hvor den berømte flamencokjole først blev introduceret. På det store festområde Recinto Ferial såvel som i resten af byen vil du se, at de fleste kvinder uanset alder bærer denne helt specielle dragt. Traje corto (kort jakke, hat og støvler) er meget populær blandt mænd omend i mindre grad. Det er ikke nødvendigt at købe en kjole eller et helt sæt tøj for at deltage. Men det er en god ide at tilføje et tilbehør til dit tøj for både at signalere, at du er en del af festen men også fordi: hvornår får du ellers lov til at bære den slags farverige tilbehør. Sæt en blomst i håret, bær et par farverige øreringe eller tag den karakteristiske sorte hat med bred skygge på og blive en del af byfestens ånd og den lokale atmosfære. 

 

Feria de Abril - Sevilla


Husk på, at du sandsynligvis vil komme til at stå op i mange timer og måske også danse, hvis du har lyst til det, og at belægningen på festområdet Recinto Ferial består af gult vandsugende klæbrigt sand (kaldet albero, det er det samme der bruges i tyrefægterarenaer i Andalusien), så vælg dit fodtøj i forhold til det. 

Feria de Abril - Sevilla

 

Generelt er der ingen særlige regler for, hvad du bør have på. Men husk på, at det er en vigtig begivenhed for de lokale beboere i Sevilla, og de har tendens til at vælge at klæde sig pænt. Hvis du ønsker at komme ind i et af de private festhuse, er det ikke ualmindeligt, at de har krav til påklædningen, og at du vil blive bedt om at klæde dig passende, og i den kategori hører hverken shorts eller klipklapper uanset vejret. 

Husk: Temperaturerne i Sevilla i april kan være ganske høje. 

Mad og drikke

Feria de Abril - Sevilla - Mad


Gastronomien har som forventet sin egen rolle under byfesten. Der er tradition for at servere pescaito (stegt fisk) under alumbradoseremonien, og under hele byfesten vil der være rigeligt med muligheder for at nyde både mad og drikkevarer. Alle casetas tilbyder de besøgende muligheden for at smage de mest typiske andalusiske retter. Nyd dem på den andalusiske måde og del dem med dine venner (gamle og nye). Gå ikke glip af “rebujito” den typiske drink til byfesten, en forfriskende blanding af vino fino (tør hvidvin) og limonade.

Hvornår skal du tage til fest?

Feria de Abril - Sevilla


I løbet af den uge, som festen varer, så stopper festen aldrig. Du vil finde folk og musik næsten hele dagen og natten lang, både i centrum og på Recinto Ferial. De mest besøgte og fantastiske øjeblikke er alumbrado-ceremonien, de første dage af byfesten og fyrværkeriet den sidste nat.

Feria de Abril - Sevilla


Hver dag har sin rytme. Omkring klokken 14 er Recinto Ferial ved at være velbesøgt, hvilket skyldes, at casetas begynder at servere mad og drikkevarer, hvilket naturligvis tiltrækker mange feststemte besøgende. Efter kl. 20:00 har hestene og vognene ikke mere lov til at opholde sig på området. Det er normalt omkring samme tid, at større mængder af unge begynder at komme.

Børn

Feria de Abril - Sevilla

 

På trods af at det er en ganske stor begivenhed med mange mennesker, så er festen bestemt også for børn, som helt sikkert vil nyde farverne, vognene og atmosfæren lige så meget som de voksne. Du kan finde mange attraktioner, som er dedikeret til børn i Calle del Infierno, et område beliggende ved siden af nogle af de mest besøgte casetas på Recinto. Dette område huser over 400 virksomheder med aktiviteter, tivoliture og shows, helt perfekte til børn.

 

Feria de Abril - Sevilla

 

Og skulle nogle forældre blive væk fra deres børn, så er der også tænkt på det. Der er nemlig dedikeret et helt caseta til at genforene børn med deres forældre. Dette caseta hedder Caseta de Niños Perdidos (festhuset for de forsvundne børn) og ligger på Calle Gitanillo de Triana, nr. 126, telefonnummer: +34 954 459 189.

Transport

Feria de Abril - Sevilla

Brug af offentlig transport er næsten obligatorisk, medmindre du vil forsøge dig med umulig trafik og mangel på parkering. Du kan bruge taxier, metro eller bus.

Bus - Der er en særlig service ud til Recinto Ferial. Den opererer hver dag fra kl. 12:00 til kl. 7:00  uden afbrydelser (billetpris: 1,60 €). Den starter fra et busstoppested kaldet "Prado de San Sebastián", der ligger lige ved siden af ​​byens busstation.

Du kan også komme ud til Recinto med flere standardbuslinjer (igen med service fra kl. 12:00 til 19:00): C1, C2, 3, 5, 6, 10, 11, 15, 16, 20, 21 , 22, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 34, 37, 38A, 41, 52. Du kan finde mere information om rejseplaner og priser på transportselskabets officielle side.

Metro - Linjen for at komme til Recinto er nr. 1 (retning: "Ciudad Expo - Olivar de Quintos"). Stoppene tættest ved hovedindgangen er: "Blas Infante", "Parque de los Principes" og "Plaza de Cuba". Også i dette tilfælde stopper servicen ikke om natten. Mere information findes her.

Feria de Abril er en mulighed for at lære dette smukke sted at kende og byens fascinerende traditioner. Den andalusiske hovedstad er let tilgængelig, da mange flyselskaber har daglige fly til enten byens lufthavn eller til lufthavnen ved Malaga, som ligger 2 timers kørsel væk. Du kan leje en af de mange ferieboliger i provinsen Sevilla og gå på opdagelse i det autentiske Andalusien.