48 Timer i Sevilla

Du kan ikke besøge Andalusien uden at lægge et smut forbi Sevilla. Her er en liste over hvad du skal se og opleve i Andalusien's hovedstad, Sevilla. Håber du nyder vores miniguide!

María Luisa's Park

Broen over Plaza de Espana i Seville 

Det sidste stop på ruten, for bussen der transportere dig fra Sevilla's lufthavn og ind til centrum af byen ligger fantastisk nok lige ved siden af María Luisa's Park! Parken er en gave til det Andalusiske folk fra Infanta Luisa Fernanda (Prinsesse Luisa Fernanda) og er den største og smukkeste park i hele Sevilla. Herfra kan du bla. tage en af de gamle smukke kareter og se dele af byen i et behageligt tempo. 

Guadalquivir Floden

Sevilla - Torre del Oro, nær Guadalquivir floden 

Tæt på María Luisa's Park finder du Guadalquivir floden. Det er her Puerto de Sevilla ligger, Sevilla's eneste havn og Spaniens eneste flodhavn - stedet er spetakulært og et fantastisk sted til en gåtur. Ned langs Guadalquivir floden ligger Torre de Oro, her er det muligt at hoppe af og på nogle af de mange utrolig spændene city sightseeing busser der guider på flere forskellige sprog, bla. engelsk, tysk og svensk.

Kongeslottet Alcázares de Sevilla

Sevilla - Kongeslottet Alcazares 

Alcázar er den Spanske kongefamilies residentspalæ, som har en storslået have, der er åben for offentligheden. Slottet er det ældste palads i Europa der stadig er i brug, oprindeligt var slottet et Maurisk fort. I 1987 kom Alcázar slottet på UNESCO's liste over World Heritage Site (Bevaringsværdige Bygninger i Verden) sammen med sin nabo, Sevilla's Katedral. 

Tyrefægterarenaen

Sevilla - Tyrefægterarenaen La Maestranza 

Den legendariske forfatter og indædte tilhænger af alt spansk, Ernest Hemingway insisterede på at tyrefægtning ikke var en sport men en tragisk form for dyremishandling. Tør du købe billet til en af de storslåede tyrefægtnings arrangementer i byen? Hvis ikke, så er bygningen i sig selv et imponerende syn set udefra. 

Katedralen i Sevilla

Katedralen i Sevilla 

Dengang Sevilla var en del af det Berber-Muslimske Almohad rige, Al-Andalus var katedralens berømte klokketårn, Giralda, en minaret for den daværende moske der var på stedet. Katedralen ikke kun kendt fordi den er verdens fjerdestørste kirke, men også fordi det er her Christopher Columbus ligger begravet.

St. Luis Kirken

San Luis Kirken i Sevilla 

Hvis du gerne vil se et andet barok mesterværk - som ikke er lige så turistet som katedralen, skulle du slå et smut over til Macarena kvarteret hvor St. Louis kirken ligger. Kirken er opkaldt efter den daværende konge i Frankrig og blev bygget i årene 1699 til 1731. Arkitekten Leonardo de Figueora har skabt en facade så fortryllende smuk at du når at få hold i nakken, før du har set alle detaljerne!

Triana Distriktet

Sevilla - Triana distriktet

Sevilla er en sofistikeret by, ingen tvivl om det. Men den har stadig nogle rå kvarterer og områder, så som Triana, der trods utrolig gæstfrihed og smukke spanske huse, forbliver et arbejderklasse kvarter med alt hvad det indebærer. Slå et smut forbi og se de autentiske, ofte improviserede flamenco forestillinger på gaderne og besøg områdets berømte marked hvor du kan få alt lige fra friske fisk til lækre grønsager og frugter. 

Santa Cruz Distriktet

Sevilla - Church of Barrio De La Cruz

Leder du efter et mere trendy og overklasse distrikt end Triana, så skal du besøge Santa Cruz. Området er mere centralt beliggende og er desuden hjemsted for mange af Sevilla's ældste kirker. Distriktet var engang byens eneste jødiske distrikt, hvilket er grunden til at de mange kirker i området, oprindeligt var synagoger der med tiden er blevet bygget om.