Sortering: Spanien

10 sportsbegivenheder i 2017 i Spanien

Brænder du for sport? 2017 er fuld af spændende sportslige arrangementer af enhver art i Spanien. Uanset om det er store stadions, motorkraft eller boldspil, der trækker, så er der i Spanien noget for enhver smag af både spanske og internationale begivenheder. 
 
År efter år besøger store internationale stjerne Spanien for at vinde eller genvinde titler. Find ud af, hvor og hvornår de bedste sportsbegivenheder i 2017 løber af stablen:
 

1. Formel 1 i Spanien

Hvis du holder af Formel 1, så er det 14. maj du skal sørge for at være klar på Montmeló banen i Spanien. Her kommer kørere som Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Carlos Sainz, Sebastian Vettel og naturligvis vores egen Kevin Magnussen til at at kæmpe om, hvem der kommer først over målstregen. Vi må vente i spænding lidt endnu, mens vi håber på, at Kevin Magnussen er helt klar til at tage kampen op og måske endda gentage den flotte podieplads fra Melbourne i 2014.
 
I år er Montmeló-banen den eneste i verden, som også er vært for før-sæsontest. Disse afholdes fra den 27. februar til 2. marts og igen fra den 7. til den 10. marts, og her vil der være gode muligheder for at opleve de forskellige hold og deres toptunede biler til den nye sæson. 
 
Indtil den 28. februar er der 10% rabat på entreprisen, hvorfor det er værd at organisere sit besøg på forhånd. Montmeló-banen ligger blot en halv times kørsel fra den catalanske hovedstads centrum. Så det vil være ideelt at tage en overnatning i Barcelona eller omegn for at nyde både det spændende løb og denne skønne by. 
 

2. Red Bull Motorcykel Grand Prix i Jerez

Den 5. og 7. maj brænder de internationale motorcykelstjerner igen asfalt af i Jerez i det spanske løb Gran Premio Red Bull de España Moto GP en Jerez. Skal du være med på tilskuerpladserne?
 
På klassementets trone sidder den spanske kører Marc Márquez, men kampen for at blive siddende i 2017 bliver både spændende og tæt. Mon ikke kørere som Rossi, Jorge Lorenzo og Pedrosa kommer til at overraske i år i Jerez. Indtil den 7. april er der åbent for “før-salg", hvor der er mulighed for at købe billetter med attraktive rabatter.
 
Hvis du ikke kan nå til løbet i Jeres, afholdes der yderligere tre internationale løb i spanien i løbet af 2017 på banerne: Montmeló i juni, Aragon i september og Cheste (Valencia) i november.
 

3. Andalucía Valderrama Masters 2017

Fra den 19. til 22. oktober vender de allerbedste europæiske golfspillere tilbage til Spanien, når der på banen Real Club de Golf Valderrama i Sotogrande (Cádiz) afholdes Andalucía Valderrama Masters. Denne turnering, som tidligere var kendt under navnet “Open de España” (Spanien open) er den eneste europæiske Tour, der afholdes i Spanien i 2017, så gå ikke glip af denne fantastiske mulighed for at se golf i særklasse. Årstiden og klimaet er ydermere helt ideelt til at nyde en golfferie i Andalusien.
 
Dertil kommer, at Andalusien er en af ​​de regioner i Europa, som har den højeste koncentration af golfbaner, så der er altid en ny bane at blive udfordret på. Den internationale golf turismeorganisation (IAGTO) har for nyligt udmærket Andalusien som "Årets europæiske golfdestination” takket være mængden og kvaliteten af ​​områdets golfbaner.
 

4. La Vuelta a España 2017

Den 19. august starter årets største spanske cykelløb La Vuelta a España (Spanien rundt), og for første gang vil starten ikke gå i Spanien men derimod i Nimes i Frankrig. Afslutningen er der dog ikke ændret ved, den kommer som altid til at foregå i Madrid centrum med det smukke springvand Cibeles som omdrejningspunkt. 
 
I løbet af tre uger fordelt på 21 etaper vil La Vuelta og dens deltagere komme igennem store dele af det spanske landskab, hvor både Middelhavskysten og flere bjergpas bliver besøgt. Efter fire års fravær vil stigningen Angliru atter være at finde på ruten, og med sine sine hårde stigninger over 12 kilometer op til 1572 meters højde vil det være et sandt mareridt for mange af deltagerne. 
 
En af de andre hårde bjergetaper er Los Machucos i Cantabria, hvor der skal bestiges et bjerg med op til 28% stigninger. I det hele taget er dette års La Vuelta en opvisning i bjergkørsel, da der i næsten alle etaper skal forceres et bjerg eller to. En sikkert tiltrængt pause fra bjergene kommer på løbets 16. etape, hvor der skal køres tidskørsel i den nordspanske by Logroño.
 
Der er således lagt op til et stort løb, hvor vi kan håbe på, at Jakob Fuglsang i år vil blive sit holds kaptain, at han sammen med de øvrige danskere, herunder Matti Breschel og Michael Valgren, får et flot løb. Der er således lagt op til et spændende løb, så er man blot en lille smule cykelentusiast, så er det bestemt værd at følge en eller flere at dette års etaper i La Vuelta på tæt hold.  
 

5. Mutua Madrid Open Tennis

Den fantastiske Caja Mágica (magisk boks) i Madrid er igen i år vært for turneringen Mutua Madrid Open Tennis. Den afholdes fra den 5. til den 14. maj uanset vejret. For denne fantastiske arena har de flytbare vægge og lofter, som tillader deltagerne at spille udendørs eller indendørs afhængigt af vejret. Et sandt arkitektonisk vidunder til at nyde det bedste tennisspil i.
 
Tag med til denne udgave af Mutua Madrid Open og overvær nogle af verdens bedste mandelige og kvindelig spillere kæmpe om sejren. Caroline Wozniacki er tilbage i storform, er det i år, at hun vinder Madrid Open og klatrer endnu længere op af verdensranglisten? Vil Djokovic være i stand til at forsvare sin titel eller vil en anden tage tronen? Vi må vente lidt endnu, inden spændingen udløses, men gå ikke glip af denne intense begivenhed. 
 

6. Rally RACC Cataluña-Costa Dorada

Den 53. udgave af WRC Rally Spanien (også kaldet Rally RACC Catalunya-Costa Daurada) vil blive afholdt den 5. til den 8. oktober og det er forlystelsesparken PortAventura i Salou (Tarragona), der har fornøjelsen af at være løbets vært.
 
I serien af WRC af Rallyløb, er dette det eneste, hvor der køres på blandet underlag. Der køres således de to første dage på asfalt, mens der den sidste dag skiftevis køres på et underlag af henholdsvis asfalt og jord. Dette stiller store krav til kørerne om hele tiden at kunne tilpasse deres kørsel efter forholdene uden at miste kontrollen eller hastighed.
 
I dette rally, der løber langs Costa Dorada, gælder det om at træde på speederen, samtidig med, at bilen holder sig på vejen og ikke skrider ud og taber tid. Det er ikke nogen nem opgave for kørerne. Løbet er den næstsidste test inden afholdelsen af FIA World Rally Championship i november i Australien. I år er der nye teknisk forskrifte, der tillader deltagelse af mere spektakulære køretøjer, hvilket gør løbet endnu mere spændende at se og opleve på tæt hold. Skulle du alligevel få lyst til en lille pause fra løbet, så tag på nogle timers opdagelse i Tarragona, som blot ligger 15 kilometer fra Salou. 
 

7. Volvo Ocean Race i Alicante

Forberedelserne til Volvo Ocean Race 2017-18 er allerede i gang og det samme er nedtællingen til den officielle start fra havnen i Alicante. I år går startskuddet den 22. oktober og løbet vil strække sig over 140 dage, hvor deltagerne vil tilbagelægge den i imponerende længde på næsten 44.000 nautiske miles, hvorved årets race er det længste i løbets historie. Mållinjen finder de udmattede sejlere i Haag, Holland.
 
I løbet af Volvo Ocean Race kan vores planet næsten forekomme lille, når det lykkedes sejlerne at nå 11 forskellige havne på fem kontinenter i løbet af de 140 dage. Sidst der var en dansk båd med i løbet var i 2014, hvor Vestas Wind først forliste i november ud for Mauritius for derefter at vende tilbage i et vildt comeback, hvor det lykkedes mandskabet at blive klare til at stævne ud sammen med de øvrig både på løbets 8.etape. Mon vi får en dansk båd med i verdens hårdeste sejlads igen? 
 
Alicante er hovedkvarteret for Volvo Ocean Race, og byens havn er ideel som udgangspunkt for dette verdensomspændende kapsejlads, da der både er plads til de mange tilskuere, og til bådene mens de bliver gjort klare. I havnen kan man også gratis besøge Volvo Ocean Race Museum, som er dedikeret til Volvo Ocean Races historie.
 

8. El Clásico: Madrid vs Barcelona

Mindst to gange om året møder de to spanske fodboldklubber Real Madrid og F.C. Barcelona hinanden i den hjemlige liga, som hedder La Liga. Ind imellem tørner disse to storklubber også sammen i forbindelse med den internationale klubturnering Champions League. Uanset hvor og hvornår de mødes på grønsværen er det et brag af et opgør, som rigtig mange af Spaniens fodboldinteresserede borgere har en mening om og følger med i. 
 
Faktisk har mødet imellem disse to mastodonter sit helt eget navn, El Clásico, klassikeren. Når de spiller, vil mange gader ligge stille hen men folk er samlet på de hyggelige spanske beværtninger for at følge slagets gang. Selv de, som ellers i det daglige hepper på andre hold, har som oftest en favorit blandt disse to og en årsag til at der heppes på netop denne. 
 
Uanset om man være så enormt heldig at få fat i en billet til en af disse meget eftertragtede kampe, eller om den opleves på en lokal bar, vil man opdage, at skønt de spanske kampe ofte ligger sent på aftenen, så deltager både voksne og børn, både på stadion og på de lokale barer. For trods det, at spanierne er kendt for et iltert temperament, foruden en indlevende og stor kærlighed til fodbold, så forstår de som oftest at hygge sig om spillet i god ro og orden. 
 
Næste gang El Clásico spilles bliver på Madrids hjemmebane Santiago Bernabéu den 23. april med blot 5 spillerunder tilbage efter et 1-1 resultat på Camp Nou tidligere på sæsonen. Og da holdene ofte ligger meget tæt forventes der en stor kamp om at blive årets mestre. 
 

9. VM i Snowboard og Freestyle Ski i Sierra Nevada  2017

I Sydspanien blot små to timers kørsel fra Costa del Sols mange sandstrande ligger Europas sydligste skisportssted. Her på bjergkædens Sierra Nevadas smukke skråningerne blot en halv time fra Granada afholdes der fra den 7. til den 19. marts VM i Snowboard og Freestyle Ski. Der vil blive konkurreret i 13 forskellige discipliner, enten individuelt, i hold eller i par og som afslutning vil 4 af finalerne blive afholdt om aftenen. 
 
Der forventes op mod 800 deltagere til konkurrencerne fra mere end 30 forskellige lande. Alle er de fantastiske kunstnere i sneen, og der er garanti for et hæsblæsende tempo med hop, sving og piruetter i luften. På dette tidspunkt af sne-sæsonen er kvaliteten af sneen fantastisk, så der er lagt op til en pragtfuld oplevelse og et godt tidspunkt at holde en skiferie i Sierra Nevada
 
Billetterne til dette spændende arrangement er sat til salg, og indtil den 3. marts er der 50% rabat på prisen. For første gang er der i år også sideløbende arrangeret musikfestivalen "GRX Winter Festival" med ​​rock og elektronisk musik. Den afholdes i Granada den 10. marts i Palacio de los Deportes, og der vil være kunstnere som Sidonie, 2ManyDj s eller Trepàc.
 

10. Trial World Championship 2017 i Girona og Baiona

Camprodón i Girona er igen vært for de største stjerner, når der afholdes “Trail World championship 2017”, som nok bedst kan forklares som akrobatik på motorcykler. De første konkurrencer TrialGP, Trial2 og Trial125 afholdes igen på området ved “la finca de Font-rubí” den 14. maj. Det skiftende og udfordrende ​​terræn her gør dette område til de perfekte rammer for denne konkurrence, da her er masser af sten, klipper,vådområder, træstammer og mange andre former for forhindringer.
 
Efter utallige rejser rundt i hele verden i løbet af sommeren, vil mere end 150 kører fra 30 forskellige lande vende tilbage til Galicien den 23. og 24. september for at deltage i "The Trial of Nations", sæsonens sidste konkurrence, som runder mesterskabet af. 
 
I området omkring Monte Boi er der udpeget 18 områder, hvor konkurrencerne afholdes. I år er der tilføjet et nyt element kaldet “Non Stop”, hvilket betyder, at kørerne i år skal gennemføre alle 18 forhindringer uden at stoppe på noget tidspunkt. Området er perfekt til denne type sport. Og så er der tilmed mulighed for se en fantastisk solnedgang ud over havet. 
 
Spanien leverer nogle af de største stjerner inden for flere sportsgrene, så det er nok ikke så underligt, at spanierne generelt er meget sportsglade. For uanset om det er inden for motorsport, boldspil eller vintersportsgrene kan de følge deres egne deltagere. Derfor er det også vigtigt for Spanien at være med til at afholde både internationale og nationale sportsbegivenheder i fantastiske rammer for både udøvere og tilskuere, så endnu flere kan følge deres helte og heltinder. Fodbold er uden tvivl den mest populære sport, men der er stor stigning i interessen for Formel 1, tennis, cykling …
 
Der er dog ikke er noget som at opleve sportsbegivenheder live. Efter vores gennemgang af de bedste sportsbegivenheder i 2017, håber vi, at du har fundet netop de sportsarrangementer, du vil opleve live i Spanien i år. 

Del artikel

Kommentarer