De bedste sportsbegivenheder i Spanien

Brænder du for sport? Dette årer fuld af spændende sportslige arrangementer af enhver art i Spanien, hvor du kan deltage og opleve begivenhederne live. 
 
Uanset om det er store stadions, motorkraft eller boldspil, der trækker, så er der i Spanien noget for enhver smag af både spanske og internationale begivenheder. Så uanset hvor du er på ferie i Spanien, vil der være en sportsbegivenhed. 
 

År efter år besøger store internationale stjerne Spanien for at vinde eller genvinde titler. Find ud af, hvor og hvornår de bedste sportsbegivenheder løber af stablen:

La Vuelta a España

1. Formel 1 i Spanien

Hvis du holder af Formel 1, du skal sørge for at være klar på Montmeló banen i Spanien. Her kommer kørere som Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Sebastian Vettel og mange andre til at at kæmpe om, hvem der kommer først over målstregen. 

Formula 1

2. Red Bull Motorcykel Grand Prix i Jerez

Internationale motorcykelstjerner vil brænde asfalt af i Jerez i det spanske løb Red Bull de España Moto GP . Hvis du er fan af motorcykler og motorcykelløb, bør du bestemt inkludere dette løb i dine planer, hvis du holder ferie i Cadiz-provinsen
Hvis du ikke kan nå til løbet i Jerez, afholdes der yderligere tre internationale løb i Spanien i løbet på banerne: Barcelona i juni, Aragón i oktober og Cheste (Valencia) i november.

Gran Premio de Jerez Moto GP, Red Bull Motorcykel Grand Prix i Jerez

3. Andalucía Valderrama Masters, Cadiz

De allerbedste europæiske golfspillere vender tilbage til Spanien, når der på banen Real Club de Golf Valderrama i Sotogrande (Cádiz) afholdes Andalucía Valderrama Masters.
Lej en feriebolig i Andalusien, hvor der er en stor koncentration af gode golfbaner, så der er altid en ny bane at blive udfordret på. Den internationale golf turismeorganisation (IAGTO) har tidligere udmærket Andalusien som "Årets europæiske golfdestination” takket være mængden og kvaliteten af ​​områdets golfbaner.

Real Club de Valderrama

4. La Vuelta a España

Om sommeren starter årets største spanske cykelløb La Vuelta a España (Spanien rundt), og tre uger frem vil der være fokus på Spanien i mange hjem, hvor La Vuelta vil tage seerne gennem det smukke spanske landskab.
La Vuelta plejer at være en opvisning i bjergkørsel, og det er ubestridt det mest bjergfyldte cykelløb af alle 3 “Grand Tours”. Og set med de danske briller, så må vi håbe på, at der kommer mange danske ryttere til dette altid spændende og overraskende løb.      

La Vuelta a España

5. Mutua Madrid Open Tennis

Det fantastiske sportsstadium Caja Mágica (magisk boks) i Madrid er igen i år vært for turneringen Mutua Madrid Open Tennis. For denne fantastiske arena har flytbare vægge og lofter, som tillader deltagerne at spille udendørs eller indendørs afhængigt af vejret. Et sandt arkitektonisk vidunder hvor man kan nyde det bedste tennisspil i en af de mest spændende storbyer i Spanien.  

Mutua Madrid Open Tennis

6. Rally Catalunya Històric-Rally de Les Caves

Årets udgave af Catalunya Històric-Rally de Les Caves har endnu ikke fastsat deres datoer for afholdelsen. 
Dette løb for klassiske køretøjer foregår på 600 kilometer lukkede veje, der inkluderer etaper, der tidligere blev brugt til den berømte Rally Catalunya, en del af World Rally Championship.

Hvis du planlægger at bo i Barcelona i februar, bør du ikke gå glip af starten og afslutningen af løbet. Du har chancen for at nyde nogle fantastiske racerbiler og få en forsmag på den adrenalin, der er typisk for sådanne begivenheder

Rally Catalunya

7. El Clásico: Real Madrid vs Barcelona

Mindst to gange om året møder de to spanske fodboldklubber Real Madrid og F.C. Barcelona hinanden i den hjemlige liga, som hedder La Liga. Ind imellem tørner disse to storklubber også sammen i forbindelse med den internationale klubturnering Champions League. Uanset hvor og hvornår de mødes på grønsværen er det et brag af et opgør, som rigtig mange af Spaniens fodboldinteresserede borgere har en mening om og følger med i, og mange gader ligger stille hen, når disse to klubber mødes.
 
Når disse to klubber spiller imod hinanden er der garanti for en forrygende kamp mellem nogle af verdens allerbedste fodboldspillere. Faktisk har mødet imellem disse to mastodonter sit helt eget navn, El Clásico, klassikeren

Barcelona vs Real Madrid

8. Malaga halvmarathon

I november afholdes det populære halvmaraton i Malaga igen. Efter mange år med samme rute har arrangørerne valgt at lave en ny rute, som vil starte og slutte på samme sted, hvilket giver tilskuerne endnu bedre muligheder for at følge med i løbet.
 
Ruten starter ved Paseo Central del Parque de Malaga i centrum af Malaga. Meget af ruten løber langs havnefronten, både i den nordlige og i den sydlige del af byen. Dette giver meget plads til tilskuere og til stande med forsyninger til løberne. Det giver dig også mange muligheder at vælge mellem til, hvor du kan bo i Malaga for at være tæt på denne store begivenhed.
 
Løberne vil også passere havnen Muello Uno og Centre Pompidou, den gamle tobaksfabrik, som i dag indeholder det russiske museum og bilmuseet, og på vej tilbage til målstregen vil de passere La Plaza de Merced, hvor Picasso blev født, Picasso-museet, det romerske teater og fæstningen Alcazaba. Endelig vil de passere Museo de Bella Artes de Malaga, inden de når målstregen.

Du kan finde ruten her og forberede dig på arrangementet. Hvis du holder af at løbe, kan du her få flere oplysninger om de bedste maratonløb og løbebegivenhed, der blev afholdt i Spanien.

Marathon

 

Spanien leverer nogle af de største stjerner inden for flere sportsgrene, og da spanierne generelt er meget sportsglade, så det er ikke underligt, at Spaniens afholder nogle af de vigtigste mesterskaber inden for disse discipliner.  

Fodbold er uden tvivl den mest populære sport, men der er samtidig en stor stigning i interessen for sportsgrene som Formel 1, tennis og cykling. Og så er de spanske atleter nogle af de bedste.
 
Der er dog ikke er noget som at opleve sportsbegivenheder live. Så nu er det tid til at planlægge din næste ferie til Spanien og de begivenheder, som du ønsker at opleve.