10 sportsbegivenheder i 2019 i Spanien

Brænder du for sport? 2019 er fuld af spændende sportslige arrangementer af enhver art i Spanien, hvor du kan deltage og opleve begivenhederne live. 
 
Uanset om det er store stadions, motorkraft eller boldspil, der trækker, så er der i Spanien noget for enhver smag af både spanske og internationale begivenheder. Så uanset hvor du er på ferie i Spanien, vil der være en sportsbegivenhed. 
 
År efter år besøger store internationale stjerne Spanien for at vinde eller genvinde titler. Find ud af, hvor og hvornår de bedste sportsbegivenheder i 2019 løber af stablen:
 
La Vuelta a España

1. Formel 1 i Spanien

Hvis du holder af Formel 1, så er det 12. maj, du skal sørge for at være klar på Montmeló banen i Spanien. Her kommer kørere som Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Sebastian Vettel og naturligvis vores egen Kevin Magnussen til at at kæmpe om, hvem der kommer først over målstregen. Vi må håbe på, at Kevin Magnussen er klar til at tage kampen op igen i 2019. 
 
I år er Montmeló-banen også er vært for før-sæsontest. Disse afholdes fra den 18. til den 21. februar og igen fra den 26. februar til den til 1. marts, og her vil der være gode muligheder for at opleve de forskellige hold og deres toptunede biler til den nye sæson.  
 
Formula 1

2. Red Bull Motorcykel Grand Prix i Jerez

Den 5. maj brænder de internationale motorcykelstjerner igen asfalt af i Jerez i det spanske løb Red Bull de España Moto GP 2019. Hvis du er fan af motorcykler og motorcykelløb, bør du bestemt inkludere dette løb i dine planer, hvis du holder ferie i området omkring Cadiz
 
På klassementets trone sidder den spanske kører Marc Márquez, men kampen for at blive siddende i 2019 bliver både spændende og tæt. Mon ikke kørere som Dovizioso, Rossi, Viñales og Pedrosa kommer til at overraske i år i Jerez. 
 
Hvis du ikke kan nå til løbet i Jerez, afholdes der yderligere tre internationale løb i Spanien i løbet af 2019 på banerne: Montmeló i juni, Aragon i september og Cheste (Valencia) i november.
 
Gran Premio de Jerez Moto GP, Red Bull Motorcykel Grand Prix i Jerez

3. Andalucía Valderrama Masters 2019

I oktober 2019 vender de allerbedste europæiske golfspillere tilbage til Spanien, når der på banen Real Club de Golf Valderrama i Sotogrande (Cádiz) afholdes Andalucía Valderrama Masters.
 
Denne turnering, som tidligere var kendt under navnet “Open de España” (Spanien Open) er en af de to tuneringer i den europæiske Tour, der afholdes i Spanien i 2019, så gå ikke glip af denne fantastiske mulighed for at se golf i særklasse. 
 
Dertil kommer, at Andalusien er en af ​​de regioner i Europa, som har den højeste koncentration af golfbaner, så der er altid en ny bane at blive udfordret på. Den internationale golf turismeorganisation (IAGTO) har tidligere udmærket Andalusien som "Årets europæiske golfdestination” takket være mængden og kvaliteten af ​​områdets golfbaner.
 
Real Club de Valderrama

4. La Vuelta a España 2019

Den 24. august starter årets største spanske cykelløb La Vuelta a España (Spanien rundt), og frem til den 15. september vil fokus være på Spanien i mange hjem, hvor La Vuelta vil tage seerne gennem de fleste dele af Spanien. I år starter konkurrencen i Salinas de Torrevieja med 3 etaper i alt langs Costa Blanca. Det er første gang i La Vueltas lange historie, at cykelløbet besøger Salinas de Torrevieja. Hele området omkring Torrevieja har flere fantastiske salt laguner, og en af ​​de største er den storslåede salt lagune i Santa Pola.
 
I løbet af tre uger fordelt på 21 etaper vil La Vuelta og dens deltagere komme igennem store dele af det spanske landskab. Den endelige rute er endnu ikke bekræftet, men ruten omfatter normalt de fleste dele af Spanien, fra Baskerlandet i nord til Andalusien i syd, hvor pelotonen passerede den spektakulære Caminito del Rey sidste år.
 
I det hele taget plejer La Vuelta at være en opvisning i bjergkørsel, og det er ubestridt det mest bjergfyldte cykelløb af alle 3 “Grand Tours”, og mon ikke der også i 2019 er fundet nogle spændende bjerge, som rytterne skal bestige. Selvom ruten ændrer sig fra år til år, så slutter løbet som sædvanligt i hjertet af Spanien: ved det smukke Cibeles-springvand i Madrid.
 
Alle etaper og selve ruten vil blive offentliggjort i januar, så efter den dato kan tilskuerne komme i gang med at planlægge deres rejseplaner, så de kan se dette spektakulære løb live. Set med de danske briller, så håber vi på, at der kommer mange danske ryttere til dette løb og måske en enkelt kaptain i form af Jakob Fuglsang for Astana.      
 
La Vuelta a España

5. Mutua Madrid Open Tennis

Det fantastiske sportsstadium Caja Mágica (magisk boks) i Madrid er igen i år vært for turneringen Mutua Madrid Open Tennis. Den afholdes fra den 3. til den 12. maj uanset vejret. For denne fantastiske arena har flytbare vægge og lofter, som tillader deltagerne at spille udendørs eller indendørs afhængigt af vejret. Et sandt arkitektonisk vidunder hvor man kan nyde det bedste tennisspil og siden forkæle ganen med gastronomiske oplevelser i hjertet af hovedstaden 
 
Mutua Madrid Open Tennis

6. Rally RACC Cataluña-Costa Dorada

Den 55. udgave af WRC Rally Spanien (også kaldet Rally RACC Catalunya-Costa Daurada) vil blive afholdt den 27. oktober, og det er igen forlystelsesparken PortAventura i Salou (Tarragona), der har fornøjelsen af at være løbets vært.
 
I serien af WRC af Rallyløb er dette det eneste, hvor der køres på blandet underlag. Der køres således de to første dage på asfalt, mens der den sidste dag skiftevis køres på et underlag af henholdsvis asfalt og jord. Dette stiller store krav til kørerne om hele tiden at kunne tilpasse deres kørsel efter forholdene uden at miste kontrollen eller hastighed.
 
Dette løb bliver den tredje og næstsidste del af FIA World Rally Championship, hvor sidste runde finder sted i november i Australien. Som nyhed er der introduceret en ny teknisk regulering i år, som gør det muligt for holdene at køre i mere spektakulære biler end tidligere år, hvilket gør løbet endnu mere spændende at se og opleve på tæt hold. 
 
Rally RACC Cataluña

7. El Clásico: Real Madrid vs Barcelona

Mindst to gange om året møder de to spanske fodboldklubber Real Madrid og F.C. Barcelona hinanden i den hjemlige liga, som hedder La Liga. Ind imellem tørner disse to storklubber også sammen i forbindelse med den internationale klubturnering Champions League. Uanset hvor og hvornår de mødes på grønsværen er det et brag af et opgør, som rigtig mange af Spaniens fodboldinteresserede borgere har en mening om og følger med i, og mange gader ligger stille hen, når disse to klubber mødes.
 
I denne sæson har Barcelona haft fordel af hjemmebane til det første opgør, en kamp Barcelona vandt, og nu er presset på Real Madrid for at vinde det næste indbyrdes opgør. 
 
Når disse to klubber spiller imod hinanden er der garanti for en forrygende kamp mellem nogle af verdens allerbedste fodboldspillere. Faktisk har mødet imellem disse to mastodonter sit helt eget navn, El Clásico, klassikeren
 
Den anden kamp og sidste kamp i La liga i denne sæson bliver på Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabéu og vil blive spillet i weekenden omkring den 1./3. marts, dog er selve dagen og tidspunktet endnu ikke fastsat, det bliver det normalt først 2-3 uger, før kampen spilles. Hvis du ønsker at se denne kamp, så skynd dig at købe billetter allerede nu, da de meget hurtigt bliver udsolgte.

Barcelona vs Real Madrid

8. VM Multisports Festival i Pontevedra, Spanien

Multisport VM-festivalen afholdes i Portevendra fra den 27. april til den 4. maj 2019. Denne begivenhed er ret ny, da det først var i 2017, at det første multisport VM blev afholdt i Canada. Målet er at indsamle så mange professionelle atleter samt amatører fra forskellige sportsgrene som muligt for at have en god uge sammen med mange forskellige arrangementer.
 
Disciplinerne involverer 2 eller flere forskellige sportsgrene, som standard Duatlon: Løb-cykling-løb (5km-10km-2,5km) eller Aquabike, som er svømning og cykling (3000m -120km). Der er også 2 forskellige slags triatlon: Langdistance Triatlon: Svømning-cykling-løb (3000m-120km-30km) og den ofte mindre kendte Cross Triathlon:  Svømning-cykling-løb (1000m - 30km-10km), som foregår i ujævnt terræn.
 
Triatlon

9. Åbent hus & verdensmesterskab i Europa jolle 2019

Hvis du holder af sejlads og konkurrencer, så tag en tur til havnen El Balis ved Sant Andreu de Llavaneres 40 nord for Barcelona. Her ved Club Nautic El Balis afholdes verdensmesterskabet i europa-jolle fra den 29. juli til den 3. august 2019. 
 
Indtil 2004 var Europa-jollen en del af de olympiske discipliner for kvinder, men selvom den nu må klare sig uden, så er det en spændende båd. Den vejer blot 45 kilo og er ofte anvendt som begynderbåd for unge sejlere, da den er kendt for sine gode sejlegenskaber. 
 
Vandet i dette område er særdeles godt til sejling og mesterskaber. Sidste år afholdt havnen ved Sant Andreu de Llavaneres verdensmesterskabet i finnjolle, og 40 km længere sydpå blev de olympiske sommerlege afholdt i 1992. Du kan kombinere din ferie i Sant Andreu de Llavaneres med en forlænget weekend i Barcelona, som er tid nok til at opdage nogle af storbyens hemmelighedsfulde sider
 
Danskerne har ofte klaret sig godt i europajollen, og i OL-sammenhænge er det blevet til en guld i 1996 og bronze i 2004. Det bliver spændende at se, om Anna Livbjerg kan hive sin 8. titel i træk i land, efter at hun vandt endnu engang i 2018 i Kühlungsborn/Tyskland.
 
Sejlads i Europa jolle

10. Malaga halvmarathon

 
Den 24. marts 2019 afholdes den populære halvmarathon i Malaga for 29. gang. Efter 28 år med samme rute har arrangørerne valgt at lave en ny rute, som vil starte og slutte på samme sted, hvilket giver tilskuerne endnu bedre muligheder for at følge med i løbet.
 
Ruten starter ved Paseo Central del Parque de Malaga i centrum af Malaga. Meget af ruten løber langs havnefronten, både i den nordlige og i den sydlige del af byen. Dette giver meget plads til tilskuere og til stande med forsyninger til løberne. Det giver dig også mange muligheder at vælge mellem til, hvor du kan bo i Malaga for at være tæt på denne store begivenhed.
 
Løberne vil også passere havnen Muello Uno og Centre Pompidou, den gamle tobaksfabrik, som i dag indeholder det russiske museum og bilmuseet, og på vej tilbage til målstregen vil de passere La Plaza de Merced, hvor Picasso blev født, Picasso-museet, det romerske teater og fæstningen Alcazaba. Endelig vil de passere Museo de Bella Artes de Malaga, inden de når målstregen.
 
Du kan finde ruten her og forberede dig på arrangementet. Der er mange ting at se i Malaga, når du går en tur rundt i Malaga, så du behøver ikke at være en løber for at udforske denne smukke by.
 
Marathon
 
Spanien leverer nogle af de største stjerner inden for flere sportsgrene, og da spanierne generelt er meget sportsglade, så det er ikke underligt, at Spaniens afholder nogle af de vigtigste mesterskaber inden for disse discipliner.  
 
Fodbold er uden tvivl den mest populære sport, men der er samtidig en stor stigning i interessen for sportsgrene som Formel 1, tennis og cykling. Og så er de spanske atleter nogle af de bedste.
 
Der er dog ikke er noget som at opleve sportsbegivenheder live. Så nu er det tid til at planlægge din næste ferie til Spanien og de begivenheder, som du ønsker at opleve. 

Villa i Jávea (Balcon al Mar)

 • 3 soveværelser
 • 6 sovepladser
 • 2 badeværelser
 • 217 m² boligareal
 • Privat pool
 • Wi-Fi
 • Gårdhave
 • Grill
 • Privat parkering
Id: 47116 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 7.677 - 22.193/uge DKK 1.097 - 3.170/nat Vis detaljer

Lejlighed i Valencia by (Valencia centrum)

 • 1 soveværelse
 • 3 sovepladser
 • 1 badeværelse
 • 50 m² boligareal
 • Wi-Fi
 • Elevator
 • Tv
 • Vaskemaskine
 • Strygejern
Id: 53288 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 2.105 - 8.526/uge DKK 301 - 1.218/nat Vis detaljer

Lejlighed i L'Estartit

 • 2 soveværelser
 • 6 sovepladser
 • 1 badeværelse
 • 62 m² boligareal
 • Fælles pool
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Parkering
 • Elevator
Id: 50581 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 2.656 - 10.756/uge DKK 379 - 1.537/nat Vis detaljer
X
Vind et gavekort på 750 euro!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få muligheden for at vinde €750 til din næste ferie i Spanien.


Jeg har læst og accepterer privatlivspolitikken
 Vind et gavekort på 750 euro! 
Spain-Holiday.com bruger egne og tredjeparts cookies til at forbedre vores tjenester og til at vise dig annoncer, som er tilpasset dine præferencer ved at analysere dine navigeringsvaner. Skift konfigurationen og få flere oplysninger her