Hvor skal man bo i Malaga

Smuk, solrig, moderne og kosmopolitisk samt hovedstad på Costa del Sol, jeg taler naturligvis om Malaga
 
Mange vælger at tage en forlænget weekend eller en ferie for at besøge hjertet af Costa del Sol, Malaga, hvor mange af byens gæster er trofaste og ofte tilbringer deres strandferier her, hvor de både kan nyde byen og bade i Middelhavet.  
 
Der er mange grunde til at besøge Málaga: skønne strande, spændende museer, historie, kunst og kultur, byfester, påskeugen Semana Santa, solen og byens charme og skønne centrum. Der er mange tillokkende kvarterer i Malaga, så her hjælper vi dig til at finde det kvarter, hvor man skal bo i Malaga alt efter hvilken type ferie du ønsker. 
 

Hvor bør man bo i Malaga centrum for en kulturel ferie

For de, som er interesserede i kunst, historie og kultur, har Malaga alt: bykunst, museer, emblematiske monumenter og kulturelle arrangementer, der i høj grad kan anbefales at opleve såsom Feria de Málaga ( Malaga byfest) eller Semana Santa de Málaga ( påskeugen i Malaga), som er erklæret af international turistmæssig interesse.  Disse er de bedste kvarterer i Málaga til din kulturelle ferie:
 
Til at være tæt på de største historiske monumenter i byen, er ferieboligerne i La Malagueta den perfekte base for dit ophold i Malaga. Herfra kan du nemt gå hen til fæstningen La Alcazaba, Det Romerske Teater, Katedralen i Malaga og hvis du er i god form, gå en tur op til Gibralfaro Slottet.
 
Malaga - Alcazaba - Romerske Teater
 
La Malagueta-kvarteret ligger ved havet og ved siden af havnen i Malaga, hvorfor et besøg på Museo Alborania (på promenaden Palmeral de las Sorpresas ved Málagas havn) kan nås relativt nemt. Her kan man opleve, hvorledes det maritime liv udfoldede sig i den vestligste del af Middelhavet, som kaldes el Mar de Alboran. 
 
Tæt på La Malagueta ved havnen Muello Uno ligger Centro Pompidou de Malaga (en underafdeling af Georges Pompidous Nationale Center for Kunst og Kultur i Frankrig). Centro Pompidou i Malaga ligger i en farverig firkant på havnen, du kan ikke overse den. Her er en permanent udstilling og flere midlertidige udstillinger. I det samme kvarter ligger La Malagueta tyrefægterarena. Den er i neo-mudejar stil og her afholdes tyrefægtning i sæsonen, og den bruges også til koncerter og større arrangementer.
 
Det centrale kvarter for kunsten i Malaga hedder Soho og minder mest af alt om et open-air museum. Gå en tur i disse hyggelige gader og oplev essensen af ​​bykunst i denne skønne by. Du kan vælge at blive et par dage i en bolig i Barrio del Soho mellem graffiti og værker af berømte gadekunstnere som Obey eller D *Face. I Soho kan du besøge CAC (Centro de arte contemporáneo - museum for moderne kunst), hvor midlertidige udstillinger afholdes konstant. 
 
Urban kunst i Malaga
 
I Huelin, vest for centrum af Malaga, finder du den gamle tobaksfabrik, kendt som La Tabacalera, hvor kunsten har overtaget de tidligere produktionshaller. Denne bygning huser nemlig to af Malagas store museer. 
Her ligger Automobilmuseet, der rummer en privat samling af veteranbiler, vintagebiler, samt haute couture stykker og det Russiske Museum, Skt. Petersborg. Bo i Huelin for at være tæt på disse to store museer.
 
At bo i en af lejlighederne i det historiske centrum af Malaga er en også god løsning til en kulturel ferie. Maleren Picasso blev født i Málaga, og byen hylder den store maler med både Museo Picasso Málaga og Picasso-stiftelsen - Casa Natal.
 
Hvis du er interesseret i malerier fra slutningen af ​​det nittende og starten af det tyvende århundrede, og specielt de andalusiske malerier fra den tid, bør du bestemt besøge Museo Carmen Thyssen Málaga. Vi kan også anbefale at lægge vejen forbi nogle af byens andre spændende museer såsom  MIMMA - et interaktivt museum for musik, Museo de Artes y Costumbres Populares (museum for kunst og traditioner),  Museo Revello de Toro ( med værker af den lokale malers Félix Revello de Toro)  og Museo del Arte Cofrade - Semana Santa, som fremviser mange genstande som bruges til de religiøse optog til påske. 

Kvarterer i Malaga til en strandferie

Strandene omkring Malaga by er alle bystrande. Tjek udvalget af de bedste bystrande i Malaga til din strandferie.
 
Området El Palo, som ligger øst for Malaga, er både muntert og familievenligt. Husene ligger få skridt væk fra havet, og mange af dem ligger i første række ned til stranden. Området har mange restauranter, isbutikker, modebutikker, supermarkeder og endda flere muligheder for at nyde en traditionel andalusisk morgenmad bestående af churros con chocolate. Strandpromenaden ligger adskilt fra trafikken, og der er flere børneområder på stranden. I El Palo-kvarteret anbefaler vi Playa Virginia og Playa de la Milagrosa.
  
Stranden La playa del Candado ligger lidt før indgangen til El Palo og lige ved siden af ​​Marina. Denne strand er næsten 200 meter lang og 30 meter bred. Restauranten Candado Beach er en anbefalelsesværdig og en god mulighed, hvis du vil nyde et godt måltid på et elegant sted med udsigt ud over marinaen og havet. Området er normalt godt besøgt i sommermånederne. Indkvartering i El Candado er ideelt til dem, der søger nærheden til stranden og gerne vil lidt væk fra byens centrum.
lagrosa.
 
Playa de el Palo, Malaga
 
Kvarteret Pedregalejo, også på Malagas østlige side, er ligeledes et familievenligt område omend lidt mere roligt. Strandene her er også velbesøgte i sommermånederne, og her er gode restauranter, hvoraf de flestes menukort bugner af fisk og skaldyr. En af de største charmer ved denne strand er at kunne starte dagen med at spise morgenmad på en af de skønne udendørsterrasser lige ned til stranden, noget som lokalbefolkningen i høj grad ynder at gøre i weekenderne.
 
Kvarteret El Limonar har en for mange velkendt bystrand: Playa de la Caleta. Denne strand er 1 km lang og 25 meter bred og ligger lige mellem Los Baños del Carmen ( hvad er det) og La Malagueta.
 
Det hyggelige kvarter La Malagueta tæt på Malaga centrum og har dermed både byen, havnen og en strand lige uden for døren.  Dens strand har en længde på hele 1200 meter og en bredde på 45 meter. Det er en af de populæreste bystrande i byen, og derfor er det også en af de mest velbesøgte. Bo på La Malagueta for en uforglemmelig strandferie.
 
Playa de la Malagueta, Malaga
 
Kvarteret Huelin, som ligger i Malagas vestlige del, er et familievenligt område tæt ved stranden og kun 4 km fra Málagas historiske centrum. De to bystrande San Andrés og La Misericordia ligger i nærheden af ​​Huelin, og hvis du leder efter en sol og strandferie i et roligt kvarter i hovedstaden Malaga, kan jeg varmt anbefale disse to strande. 

De bedste kvarterer i Málaga til en forlænget weekendtur

Malaga er en ideel by at besøge på en forlænget weekendtur, hvor den begrænsede tid gør det ekstra vigtigt at bo i de kvarterer i Malaga, som giver dig de bedste muligheder for at være tæt på byens største attraktioner. 
 
Hvis du vælger at bo i det historiske centrum under din rejse til Malaga, vil du bogstaveligt talt blot være få skridt væk fra de vigtigste museer, restauranter og modebutikker. Du kan sågar vælge at bo i en af byens mange pragtfulde og charmerende bygninger i det historiske centrum, der i dag huser moderne lejligheder, som har alt, hvad du behøver for en romantisk ferie, en forretningsferie eller blot et par dages afslapning i hjertet af Costa del Sol.
 
Terrasse i Malaga
 
Hvis du ønsker at afbræk fra byens travle liv, kan du vælge at tilbringe ferien i Pedregalejo kun 4 km fra centrum. Charmen i dette kvarter ligger i selve stranden og dens promenade. Et roligt sted med de bedste fiskerestauranter og ideel til dem, der ønsker at kombinere deres korte ophold i byen med en pragtfuld løbetur eller blot en spadseretur langs den hyggelige strandpromenade.
 
Pedregalejo Málaga
 
Det er skønt at tilbringe ferien i El Palo, hvis du blot har tre eller fire dage i Malaga, og ikke ønsker at være længere end 5 km væk fra Malaga centrum. El Palo har nemlig  alt du behøver til en kort ferie. Det er et muntert og livligt kvarter, hvor du kun er få skridt væk fra stranden, du kan gå langs strandpromenaden ind til byen, eller du kan tage en bus, som går lige ind til centrum.  

De bedste kvarterer i Malaga til shopping

De lokale beboeres elegante stil understøttes i høj grad af byens mange eksklusive butikker. Malaga er et turistmål for shopping i de mange spændende butikker og store indkøbscentre.
 
Fra butikker med tasker og tilbehør til de bedste skoforretninger og modebutikker, juvelerer, optikere, børnemode og sportsforretninger, Malaga har noget for enhver smag. Særligt populært blandt skandinaverne er sko af alle slags, både fordi udvalget er enormt stort, varieret og meget anderledes, og fordi priserne generelt er en noget lavere i Malaga end i de skandinaviske lande. 
 Calle Larios Málaga
 
Det historiske centrum er et godt sted at gå på shopping i Malaga. Området består hovedsageligt af gågader, som er hyggelige og fulde af spændende butiksvinduer, som du kan gå og kigge på i dit eget tempo. Calle Larios, hovedgaden i byen, er en af ​​de mest berømte shoppinggader i Europa og et godt sted at starte din indkøbstur gennem Malaga. Her er 350 meter af de bedste modebutikker fordelt rundhåndet og rundt om Calle Larios ligger yderligere en masse små gader, som er perfekte til shopping.
 
Kvarteret La Malagueta er ideelt for sin nærhed til Muelle Uno, havnen i Malaga, hvor de mest elegante butikker og restauranter er koncentreret. La Malagueta er en mulighed for dig, der planlægger en shoppingferie i Málaga, et skridt væk fra centrum.

Luksuskvarterer i Málaga

Besøg Malaga hvor en gåtur ved havet er en gratis luksus. For de mest krævende er der især tre kvarterer, som indbyder til en luksusferie.
  
La Malagueta kvarteret: Dette områder, der er beliggende i centrum af Malaga, har en vidunderlig strand med samme navn og storslåede bygninger med udsigt ud over havet. Dette område indbyder til luksus med havnen Muello Uno lige ved dørtrinnet. Mange af overnatningsmulighederne i La Malagueta er designet til et luksuriøst ophold, de fleste med udsigt over havnen eller havet, med moderne interiør og indrettet med designermøbler, der opfylder kravene fra selv de mest krævende.
 
Penthouse med jacuzzi i Málaga
 
Hvis man vil bo i nærheden af Malaga i et grønt område men stadigvæk kun 5 km fra centrum af Malaga er en ferievilla i Pinares de San Antón et godt valg. Pinares de San Antón er et boligområde øst for Málaga beliggende ved bjerget Monte San Antón og omgivet af fyrretræer. Mange af boligerne her er spektakulære og med en pool. Derudover har dette eksklusive kvarter en stor tennisklub, hvor man kan bestille en af ​​banerne i løbet af ferien.
 
Det historiske centrum af Malaga rummer elegante og luksuriøse ferielejligheder, hvor mange har  jacuzzi på terrassen, og det er en fem-stjernet oplevelse at udforske byen uden at bevæge sig rundt i den. 
 
El Limonar er et af de bedste kvarterer i Málaga. Det var en forstad til Malaga, hvor det borgerskabet boede i slutningen af det nittende århundrede, hvilket afspejles i dag i områdets villaer og smukke bygninger.  Du kan finde en bolig i El Limonar med både have og pool samt tæt på stranden og i et roligt område.  

Områder hvor man kan bo billigt i Málaga

Det er ikke nødvendigt at bruge en formue for at bo i Malaga i et par dage. Hvis du ønsker en billig rejse til Malaga, er der flere kvarterer, som du kan vælge at bo i og spare en del. 
 
Kvarteret El Palo giver dig mulighed for at være meget tæt på stranden og samtidig have nem adgang til byens centrum med de mange buslinjer (Linje 11 og 3). Bo i El Palo er muligt fra 357 kr. pr nat, hvor du kan nyde alle de faciliteter, butikker og restauranter, som dette kvarter tilbyder.
 
Bo ved stranden El Palo, Málaga
 
Nabolaget Pedregalejo er også en interessant mulighed for at bo i Malaga fra 375 kr. pr. nat og have stranden lige for dine fødder.
 
At bo i Huelin kvarteret kan gøres billigt selvom man ikke har langt til stranden. Familier eller grupper på 4 personer kan overnatte tæt på stranden fra 990 kr. pr. nat. 
 
Ciudad Jardín ligger kun 10 minutter fra det historiske centrum og er et andet ideelt kvarter at tilbringe en ferie, hvis du ønsker en billig rejse til Malaga.  

Ferie i Málaga med børn

For en ferie til Malaga med børn bør du tage højde for, hvor man bør bo i Malaga for at få den bedste ferie. Nogle af byens kvarterer er mere ideelle end andre til børn, da de ligger godt i forhold til børneområder, parker, svævebaner og andre sjove aktiviteter for børn. 
 
Nabolaget Huelin er ideelt til en ferie med børn. Ved siden af ​​stranden ligger en park med samme navn, Huelin Park, som dækker over 32.000 kvadratmeter med  grønne område og sågar også sø. Et lille paradis i byen med børne- og sportsområder.
 
Det historiske centrum kan også benyttes til en familieferie, hvor mange af gaderne kun benyttes af fodgængere. Malaga Park er en oase i byen, hvor du kan slappe af,  og dine børn vil have det sjovt i de sjove børneområder. Fra havnen i Malaga, der ligger tæt på det historiske centrum, afgår der udflugtsbåde, som sejler ud i bugten og giver et nyt og andet perspektiv på byen. Du vil også være få skridt væk fra Malagas pariserhjul, som med sine 70 meters højde giver dig mulighed for at se Malaga fra et fugleperspektiv under den 15-minutters tur.
 
Det rolige kvarter Pedregalejo anbefales også til familier. En af dens attraktioner er den sjov svævebane på stranden, som ligger ved siden af ​​legepladsen på Pedregalejo strand, og som besøges dagligt af familier med børn. Om sommeren er det også et ideelt kvarter til at nyde stranden. Og områdets restauranter og chiringuitos ved godt, hvad de skal tilbyde de yngste.  
 Strand ved Pedregalejo, Malaga
 
Nabolaget El Palo bør bestemt ikke overses på denne liste over anbefalede kvarterer i Malaga for familier med børn. Det har mange legepladser langs stranden, fra Playa Virginia til Puente del Arroyo Jaboneros. Her er der også en mindre svævebane ved siden af ​​en bro. Hele promenaden, der løber langs El Palo-stranden, er ideel til rulleskøjteløb, løb og cykling. 

De bedste kvarterer i Málaga for et livligt natteliv

I Malaga er der særligt to faktorer, der har stor indflydelse på en sjov aften i byen. Den ene er lokalbefolkningens venlighed og smittende glæde, mens den anden uden sammenligning er det meget behagelige klima. 
 
Hvis du tænker på et besøg i Malaga for at nyde sit natteliv, kan det være praktisk at vide, hvor du bør bo i Malaga for at finde de bedste diskoteker, pubber, terrasser og tagterrasser til at danne rammen om en sjov og festlig ferie i Malaga. Først og fremmest anbefaler jeg det historiske center, fordi dette har været og stadig er centrum for fest og sjov i Malaga.
 
Tagterrasse på Club del Chinitas, Malaga
 
For en drink tilbyder mange tagterrasser i det historiske centrum en afslappet atmosfære: Terraza Oasis, Batik, La Terraza del Chinitas, AC Málaga Palacio og Terraza San Juan er nogle af de bedste forslag til dig, som leder efter en drink med udsigt ud over byen i en atmosfære, som du helt sikkert vil elske.
  
For levende musik er den legendariske ZZ Pub en klassiker, hvor der kan lyttes til den bedste live rock. ZZ Pub er åben hver dag for at tilbyde dig det bedste af soul, rock, indie, funk og blues.
 
Bar i Malaga
 
I nærheden af ​​Soho ligger La Fábrica de Cerveza, hvor du kan nyde en øl brygget på stedet og hvor der i de 1200 kvadratmeter hver dag er levende musik og udstillinger af bykunst. 
 
Pedregalejo giver dig unikke nætter under en stjernehimmel på sine mange terrasser langs promenaden. La Tortuga, Pedrega eller Spa er nogle af de terrasser, hvor du kan nyde den behagelige atmosfære og høre havets bølger i baggrunden.

Kvarterer man bør undgå i Malaga

Hvis du ikke kender Malaga, vil du helt sikkert sætte pris på oplysninger om, hvilke områder der skal undgås. Den nordlige del af byen består af to boligkvarterer sammensat af blokke og langt fra byens turistattraktioner, og der er intet interessant i disse kvarterer, som hedder Palm - Palmilla. Specielt La Palmilla er et dårligt stillet kvarter, det ligger væk fra byens centrum, og er ikke et område jeg vil anbefale dig at besøge. Det er ikke fordi, det er et af de værste kvarterer i Malaga, men som i alle storbyerne, er der altid noget område i periferien, som ikke vil være af turistmæssig interesse for den besøgende.
 
Når du besøger Malaga, vil det derimod oftest være det historiske centrum af hovedstaden og strandene, som lokker og som du ønsker at nyde. Derfor har vi lavet denne vejledning til de bedste kvarterer i Malaga opdelt efter, hvilken ferie du ønsker. 
 
Malaga er en sikker by, og der er ikke nogen steder, som er nævnt i denne artikel, hvor du ikke kan føle dig sikker uanset, hvornår på dagen du færdes i de omtalte områder.