Malagas Muelle Uno og Palmeral de las Sorpresas

Malagas havn har mere end 3000 års historie bag sig og er dermed en af de ældste i verden. Havnen er i dag den næstvigtigste havn for krydstogskibe i Spanien, og tusinder af rejseglade passagerer sejles hvert år til Malagas solrige kyst i de luksuriøse skibe.

Havnen ligger i Malagas centrum, i gåafstand fra det historiske centrum og de største seværdigheder. Malagas største park ligger lige på den anden side af gaden, og krydses endnu en avenida står man for foden af  bjerget der huser de to gamle borge Alcazaba og Gibralfaro. Bevæger man sig lidt længere mod vest får man adgang til byens centrale shoppinggade Calle Larios.

Krydstogtpassagerer kunne ikke ønske sig et bedre udgangspunkt for et besøg i Malaga!

Malaga havnHele havneområdet kan opleves til fulde på et par timer. Derfra kan det anbefales at tage sig god tid til den stejle gåtur op til Gibralfaro, der byder på et helt unikt vue over havnen.

Renovering af Malagas havn

Indtil for nylig var offentligheden forment adgang til Malagas havn. Inden for de seneste 10 år har myndighederne gennemført to større renoveringsprojekter i havnen og de omkringliggende områder. 

Det har foreløbigt før til åbningen af 11 nye kajpladser for alt fra små både til de store krydstogtskibe. Hvert år ankommer 700.000 passagerer til Malaga fra 220 forskellige krydstogtarrangører, hvilket gør Malagas havn til den næstvigtigste havn efter Barcelona.

Udsigt over Malaga fra Gibralfaro

Udover udvidelsen har en gennemgående ombygning af havneområdet gjort det mere brugbart til rekreative og kommercielle formål. Det ultimative mål med projektet var at tiltrække private investorer, men det er nu ikke sket i helt det tempo, man havde håbet på. 

Projektet har ført til åbningen af Muelle Uno og Muelle Dos - Kaj 1 og Kaj 2. De ligger i forlængelse af hinanden, og ofte omtales hele kajen blot som Muelle Uno.

Malagas havnepromenade - Muelle Dos

Muelle Uno åbnede i slutningen af år 2011. Det 14.000 m2 store område huser adskillige restauranter med bl.a. gourmetmad, steak house, japansk mad og flere isboder. Der er desuden underjordisk parkering med plads til 1000 biler. På den mest eksklusive del af havnen ligger Malagas eneste Michelin-restaurant, Jose Carlos Garcia's, samt en marina reserveret til luksuriøse yachter, kaldet "Ricardo Gross".

Side om side med de eksklusive faciliteter findes caféer og barer, der kan tilfredsstille enhver smag og ethvert budget.

Nyd søndag formiddag i solen med en sprød croissant og en café con leche, mens du beundrer livet på havnen.

Dernæst kan du gå ud til enden af Muelle Uno og se Malagas flotte fyrtårn. Herfra har du smukt overblik over stranden og den østlige bydel.

Muello Dos - Palmeral de las Sorpresas

Muelle Dos er den elegante havnepromenade kaldet Palmeral de las Sorpresas - “The Palm Garden of Surprises". Selve promenaden har en "overdækning", der ligner en bølge. Langs med den er indrettet små parkanlæg med bænke, blomster og springvand, så både børn og ældre kan forlyste sig.

Området er præget af moderne og elegant design. 420 nyplantede palmetræer knejser langs promenaden, og yderligere 7400 træer og tropiske planter pryder haveanlæggene. 

Malagas nye havn

Området har et moderne og nærmest surrealistisk præg, og det er ikke svært at forstå hvorfor Malagas indbyggere er stolte af deres nyest tilkomne seværdighed. Den står i stærk kontrast til det historiske centrums brosten og mauriske islæt. Det er det perfekte sted til en aftengåtur eller en afslappende formiddagstur.

Promenaden er ideel til børnefamilier, da de mange små legepladser kan holde børnene beskæftiget, mens de voksne slapper af i skyggen af en palme.

Vejen dertil og aktiviteter

Indgangen til Muelle Dos ligger ved Plaza de la Marina - se kortet nedenfor.

Aktiviteter - restauranter, barer og caféer for enhver smag samt omtrent 70 butikker. Derudover er der legepladser, cykel- og segway-udlejning, bådture, aktivitetscenter med minigolf og et maritimt museum med akvarium.

Flere selskaber tilbyder bådture, som udgår fra Muelle Uno. Nogle af bådene har endda glas i bunden, så man kan kigge på fisk eller endda få et glimt af en delfin, hvis man er heldig.

Næste gang, du har et par timer til overs i Malaga er de godt brugt på en udflugt til havnen!