Sortering: Spanien

12 spændende løbsarrangementer i Spanien i 2018

I de sidste par år har løb oplevet et enormt boom i popularitet på grund af tiltagende fitness-interesse, som har overtaget både de sociale medier og manges dagligdag. 
 
Marathoner, halve maratoner, løb og forhindringsløb af alle typer skyder op over hele verden, og flere og flere mennesker deltager. Spanien har været hurtig til at følge denne trend, og her afholdes flere spændende internationale løb både på fastlandet og på øerne
 
Mange af disse begivenheder afholdes i den fantastiske spanske natur, der sammen med det tempererede klima gør Spanien til det perfekte land at afholde løbsarrangementer. Har du mod på at teste dine evner?
 
Vil du være med? Hold ferie i Spanien og opdag de bedste marathoner og andre løb i 2018.
 

1. EDP Bilbao Night Marathon 2018

I oktober afholdes den tiende udgave af "EDP Bilbao Night Marathon". Her er der mulighed for at yde sit bedste, mens der løbes igennem nogle af de mest imponerende og kendte steder i byen.  I 2018 forventes fremmødet at blive det højeste nogensinde, og dermed overgå de 11.000 løbere fra 49 forskellige, som deltog i 2018.
 
Løbet "EDP Bilbao Night Marathon" er en del af den officielle kalender for den kongelige spanske atletik føderation (Real Federación Española de Atletismo forkortet RFEA). Dette marathon er det eneste maraton, som afholdes om natten, og løbet bliver afsluttet med et spektakulært fyrværkeri. 
 
Det har 3 forskellige distancer: marathon og halvmarathon og en distance på 10 km, som kaldes "Carrera Pirata" ‘(piratløbet), som er målrettet offentligheden i almindelighed. Denne begivenhed er fantastisk måde at opleve Bilbao i nyt og andet perspektiv.

2. Trail Menorca Cami de Cavalls Epic 360  

Den 2., 3. og 4. marts vender Trail Menorca Epic 360º tilbage, en udfordring på 156 kilometer opdelt i tre faser. Hver fase løbes på forskellige strækninger, både langs kystområder og i det indre af Menorca, hvor deltagerne kan nyde skønheden og de fantastiske landskaber, som øen byder på. 
 
Den 18. maj afholdes løbet Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls. Dette løb er et af de længste og hårdeste i hele Europa. Løbernes grænser testes til det yderste på kysterne af denne smukke juvel ved Middelhavet. Langs den 185 kilometer lange rute løbes der langs paradisiske strande med fantastiske udsigter og forbi eventyrlige kløfter. 
 
Starten går fra pladsen Placa dels Pins i Ciutadella og der er to forskellige starttidspunkter, klokken 8:30 og klokken 14:30. Løberne, som starter kl. 8:30 har en grænse på maksimalt 40 timer til at gennemføre, mens løbere, der forlader startpladsen kl 14:30, maksimalt må benytte 34 time til at gennemføre.
 

3. Canarias InfinityXtreme 2018

I oktober afholdes Infinity Xtreme i Puerto de la Cruz på Tenerife, hvor dette løb er en af hårdeste sportsbegivenheder, som afholdes på de Kanariske øer. Løbet består af to forhindringsløb, der kun er forbeholdt de stærkeste og modigste. 
 
Der er to forskellige distancer. Den ene er Infinity Xtreme Sprint, hvor det gælder om at fuldføre et forhindringsløb på 5 kilometer på mindre end en time. Mens løberne, som vælger Infinity Xtreme Radikale, skal tilbagelægge to omgange (10 kilometer i alt) inden for maksimalt to timer.
 
Der er plads til maksimalt 550 deltagere i hvert løb, så hvis du vil deltage, er det vigtigt at tilmelde dig så hurtigt som muligt. På grund af løbets internationale popularitet er der også et ekstra aktivitetsprogram, der ligeledes tiltrækker et stort publikum.   
 

4. Maratón Valencia Trinidad Alfonso

Maratón de Valencia blev løbet første gang i 1981 og har været afholdt uafbrudt lige siden. Den stort set flade rute og de milde temperaturer i december giver ideelle betingelser for løb, hvorfor dette marathon er meget populært hos alle typer af løbere.
 
Både startområdet og målområdet ligger i byens spektakulære område for kunst og forskning kaldet Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dette gør løbet skønt for både løbere og tilskuere, da der også er mange andre aktiviteter organiseret i dette område til lejligheden. De sidste meter løbes på en gangbro, som går hen over vandet, hvilket er en behagelig måde for de trætte løbere at afslutte løbet på. 
 

5. Maraton og halvmaraton på Ibiza

Den 7. april 2018 afholdes den anden udgave af Ibiza marathon. Løbet starter om eftermiddagen i byen Ibiza, og ruten kommer rundt til de mest kendte og smukkeste dele af øen, inden den ender i Santa Eularia des Riu.
 
Det forventes, at øens skønne natur og løbets pragtfulde omgivelser vil tiltrække op til 3.000 løbere fordelt på flere forskellige nationaliteter.
 
For at nå ud til et bredere publikum vil sportsmessen Touribisport blive afholdt sideløbende, ligesom der vil være arrangeret et løb med en kortere distance.
 
Ibiza 12K bliver afholdt samme dag som den fulde marathon, og dette kortere løb vil både starte og slutte i byen Eularia des Riu. Tilmelding til begge løb er åbnet
 

6. Ultra Run Sierra Nevada 2018

Tilmeldingen er allerede åben til Ultra Sierra Nevada, der afholdes den 13. og 15. juli. Over 1.200 løbere fra mere end 30 forskellige lande  deltog sidste år i denne fantastiske begivenhed. 

Startområdet kunne ikke være bedre, da løbet starter i det historiske centrum af Granada med udsigt til den forunderlige mauriske fæstning Alhambra. Målområdet ligger højt hævet over Granada ved det pragtfulde skisportssted Pradollano. Igen i år tilbyder Ultra Sierra Nevada fire forskellige distancer: Ultra på 100 kilometer, Trail på 62 kilometer, Maraton på 42 kilometer Marathon og Urban på blot 6 kilometer.

7. Halvmaraton i Fornells

Den 14. april 2018 afholdes halvmarathonen i Fornells for sjette gang, et løb som bliver mere og mere populært hos dem, som er passionerede omkring løb. Samtidig er dette løb den perfekte mulighed for deltagerne til at opleve Menorcas utrolige natur på en anderledes måde. 
 
Denne halvmaraton på de obligatoriske 21 kilometer starter ved Es Mercadal og krydser El Camino de la Tramuntana, inden den slutter i landsbyen Fornells. Hele ruten byder på fantastisk udsigt, og den milde middelhavsbrise er ofte kærkommen for deltagerne til at køle lidt ned. For at komme til Es Mercadal indsættes der specielle busser fra Fornells, og busbilletter kan reserveres, når der købes billetter til løbet online.
 
Der er også mulighed for at vælge en kortere rute på 10 kilometer, hvor ruten ligger i og omkring den smukke fiskerby Fornells, hvor også både start- og målstregen ligger.

8. Maratón de Málaga

Den første søndag i december klokken 9.00 går startskuddet til Malagas marathonløb, som af mange betragtes som et af ​​de bedste maratonløb i hele Spanien. Ruten er temmelig flad og lige og undervejs krydses de vigtigste steder i byen: det historiske centrum, havnen og strandpromenaden, de vigtigste sportsfaciliteter ...
 
De fleste løbere roser organisationens arbejde. Hvert år forsøger organisationen at forbedre løbet og faciliteterne ved at lytte til deltagerne og tilskuere. Malaga Marathon har en del stande, hvor løberne kan få mad og ved 5 af dem havde løberne mulighed for lægebehandling. Jo tættere på målstregen jo kortere var der mellem disse områder. 
 
Hvis du vil besøge Malaga og starte din træning og forberedelser til den fulde marathon nu, så afholdes Malaga halvmaraton den 18. marts, og her går ruten på de obligatoriske 21 kilometer også forbi de vigtigste steder i byen. Der er pladser til 7.500 løbere, og registreringen lukker den 7. marts.  

9. Tenerife Bluetrail

Løbet Tenerife Bluetrail er det bjergløb i Spanien, hvor løberne kommer højest op, og det er et af de hårdeste bjergløb i Europa. Der må være noget helt specielt ved dette løb, for efter de tre første uger, hvor man har kunnet tilmelde sig, var der reserveret 2000 pladser ud af 2700 mulige.
 
Måske den store interesse skal findes i det unikke i ruten, hvor deltagerne starter ved havets overflade for derefter at krydse eventyrlige vulkanske landskaber på vej op i 3500 meters højde på El Teide, Spaniens højeste bjerg. Eller måske det skyldes, at da løbet starter ved midnat, er det undervejs muligt at opleve den smukke stjernehimmel over Tenerife, som er tildelt Starlight-certificeringen for sin høje kvalitet, uden lys fra omkringliggende byer. 
 

Tenerife Bluetrail afholdes i år den 10. juni, og der tilbydes fem forskellige distancer: Ultra på 97 kilometer (den eneste som når op i 3500 kilometers højde), Trail på 66 kilometer, maraton på 42 kilometer eller halvmaraton på 21 kilometer. For atleter med handicap er der arrangeret ruter på 8, 4 og 1,2 kilometer.

Hent rute for Tenerife Bluetrail

10. EDP Rock´n´Roll Madrid 2018 

 
Den 22. april afholdes den 41. udgave af Madrid Marathon, bedre kendt som EDP Rock'n'Roll Madrid Marathon, og den forventes at blive den travleste og mest besøgte udgave nogensinde med op til 37.000 løbere.
 
Startskuddet vil endnu en gang blive affyret ved Cibeles-fontænen, og herefter vil turen krydse de vigtigste monumenter i byen, såsom Puerta del Sol, det kongelige palads og Parlamentet, mens målstregen vil være i El Retiro parken. Hele vejen vil der være forskellige stande med forfriskninger, og levende musik langs ruten gør dette maraton til en af ​​de mest levende og glade i Spanien. 
 

Der vil være tre forskellige distancer: maratondistancen på 42 kilometer (max antal deltagere: 15.000), halvmaraton på 21 kilometer, (max antal deltagere: 17.000)  og et kortere løb på 10 kilometer (max antal deltagere: 7000 løbere). 

Hent ruten for EDP Rock´n´Roll Madrid Maratón

11. Wings for Life-løb i Valencia

 
Wings for Life er en global begivenhed, som afholdes i mere end 30 lande over hele verden på samme tid. Det er et helt specielt løb, da der ikke er noget fast mål, men målet derimod er at løbe så langt som muligt uden at blive fanget af en af løbsbilerne kaldet “catcher car”. 
 
Klokken 13:00 den 6. maj går starten på årets Wings for Life-løb, og 30 minutter senere vil "catcher bilerne" blive sendt afsted for at jage løberne indtil der kun er en løber tilbage. I 2018 vil to spanske byer være værter for dette arrangement: Valencia og som noget nyt også Madrid. 
 
I Valencia går ruten på 20 kilometer gennem byen og drejer mod syd gennem El Saler og Les Gavines med afslutning i Cullera. Tilmeldingsgebyret er 25 €, men da det er et løb for en velgørende organisation, vil hele tilmeldingsgebyret gå til forskning i rygmarvsskader.
 

12. Sherry Marathon, Jerez de la Frontera

 
Hvis løb er din lidenskab, men du ønsker også at opdage og nyde andre kulturer, mens du er på en løbetur, så er denne begivenhed for dig. Sherry Marathon i Jerez de la Frontera i Andalusien tilbyder den interessante mulighed at kombinere sport med besøg på de mange gamle bodegaer, der fortæller historien om hovedstaden i den region, hvor sherryvinen hører til, og om de landlige traditioner.
 
Selve ruten løber gennem byens gader de første kilometer og fører dig herefter gennem Jerez´ imponerende landskab, et landskab lavet af bløde skråninger og uendelige vinmarker, der ligger udstrakte under den varme andalusiske sol. For at give dig mulighed for at dykke endnu mere ind i den vinkultur, der omfavner dette land, får du undervejs på rutens servicestande mulighed for at vælge mellem vand eller et glas sherry!
 
Udover den fulde maraton tilbydes der også en kortere rute på blot 10 km. Programmet omfatter flere forskellige aktiviteter for at give deltagerne mulighed for at opdage Jerez´s seværdigheder og attraktioner.
 
Som du kan se, kan Spanien tilbyde sportsbegivenheder for enhver smag og på alle niveauer, fra løb i bjerge til maratonløb i byområder eller langs smukke strande, hvor løberne kan nyde havets friske brise. Her kan løbere skubbe til deres personlige grænser mens de nyder de smukke byer, strand, bjerge og landområder i Spanien. 
 
Så hvis du ønsker at kaste dig ud i et af disse spændende og udfordrende arrangementer og udfordre dig selv i smukke omgivelser i Spanien, så tøv ikke længe med at få dig tilmeldt. 

Del artikel

Kommentarer

X
Vind et gavekort på 750 euro!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få muligheden for at vinde €750 til din næste ferie i Spanien.


I have read and accept the privacy policy
 Vind et gavekort på 750 euro! 
Spain-Holiday.com bruger egne og tredjeparts cookies til at forbedre vores tjenester og til at vise dig annoncer, som er tilpasset dine præferencer ved at analysere dine navigeringsvaner. Skift konfigurationen og få flere oplysninger her