Sortering: Spanien

12 spændende løbsarrangementer i Spanien i 2017

Løb er en sport, der i disse år får flere og flere fans overalt i verden, og Spanien er ingen undtagelse. Her afholdes et stigende antal løb på distancerne maraton og halvmaraton, hvor disse løb lever helt op til de bedste internationale pendanter og tiltrækker løbere fra hele verden. Rundt om i Spanien afholdes der også mere ekstreme og anderledes løb, der ikke “blot” stiller krav om kondition og udholdenhed i nogle timer, men som strækker sig over flere dage, eller som tilmed kan stille krav om navigation og evnen til at løbe på skråninger og mudrede stier. 
 
Mange af disse begivenheder afholdes i den fantastiske spanske natur, der sammen med det tempererede klima gør Spanien til det perfekte land at afholde løbsarrangementer. Har du mod på at teste dine evner? Oplev de bedste løb og maratonløb her i 2017.   
 

1. EDP Bilbao Night Marathon 2017

I oktober afholdes den niende udgave af "EDP Bilbao Night Marathon", som er en perfekt mulighed for at få afprøvet sine løbefærdigheder. Her er der mulighed for at yde sit bedste, mens der løbes igennem nogle af de mest imponerende og kendte steder i byen. I år forventes fremmødet at overgå sidste år, hvor over 11.000 løbere fra 44 forskellige lande kom til Bilbao for at nyde denne begivenhed.
 
Løbet "EDP Bilbao Night Marathon" er en del af den officielle kalender for den kongelige spanske atletik føderation (Real Federación Española de Atletismo forkortet RFEA). Dette maraton er det eneste maraton, som afholdes om natten, og løbet bliver skudt i gang med et spektakulært fyrværkeri. Alt i alt en ideel mulighed for at opleve Bilbao fra et nyt og anderledes perspektiv og en perfekt undskyldning for at nyde byens fantastiske gastronomi
 
Det har 3 forskellige distancer: maraton og halvmaraton, som begge er rettet mod professionelle, og en distance på 10 km, som kaldes "Carrera Pirata" ‘(piratløbet), og som er for offentligheden i almindelighed. Denne begivenhed er fantastisk måde at opleve Bilbao i nyt og andet perspektiv.

2. Trail Menorca Cami de Cavalls Epic 360  

Den 10., 11. og 12. marts er det igen tid til Trail Menorca Epic 360º, en udfordring på 156 kilometer opdelt i tre faser. Hver fase løbes på forskellige strækninger, både langs kystområder og i det indre af Menorca, hvor deltagerne, hvis de har overskud til det, kan nyde skønheden og de fantastiske landskaber, som øen byder på. Det løbes i hold, og man kan også deltage i blandede hold, hvis man ønsker det. 
 
Allerede den 19. maj er Menorca igen vært for endnu et løb, når det ultrahårde løb Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls afholdes. Dette løb er et af de længste og hårdeste i såvel Spanien som i hele Europa, hvor løbernes grænser testes til det yderste på kysterne af denne smukke juvel ved Middelhavet. Langs den 185 kilometer lange rute løbes der langs paradisiske strande med fantastiske udsigter og forbi eventyrlige kløfter, som er med til at gøre dette løb til en pragtfuld oplevelse. 
 
Der vil være to forskellige starttidspunkter, klokken 8:30 og klokken 14:30 fra pladsen Placa dels Pins i Ciutadella. Det første afgangstidspunkt har en grænse på maksimalt 40 timer for at gennemføre, mens løbere, der forlader startpladsen kl 14:30 maksimalt må benytte 34 ½ time for at gennemføre.
 
For dem, som ønsker en kortere rute, er der hele 4 andre tilbud samme weekend. Der er to løbsruter, en langs den nordlige kyst på 100 kilometer eller 85 kilometer på den sydlige kyst. Er man mere til trekking, så er der også her to muligheder, en langs den nordlige kyst på 37 kilometer og en langs den sydlige kyst på 55 kilometer.
 

3. Canarias InfinityXtreme 2017

I oktober afholdes endnu et af Spaniens spændende og udfordrende arrangementer, nemlig Infinity Xtreme 2017, hvor denne udfordring er en af hårdeste sportsbegivenheder overhovedet. Den består af to forhindringsløb, der kun er forbeholdt de stærkeste og modigste. Atter er det en ø, som lægger terræn til, da det afholdes i Puerto de la Cruz på De Kanariske Øer.  
 
Der er to forskellige distancer. Den ene er Infinity Xtreme Sprint, hvor det gælder om at fuldføre et forhindringsløb på 5 kilometer på mindre end en time. Mens løberne, som vælger Infinity Xtreme Radikale, skal tilbagelægge to omgange (10 kilometer i alt) inden for maksimalt to timer. Selvom strækningerne ikke ser overvældende ud, så tag ikke fejl, dette er et ultrahårdt forhindringsløb. 
 
Hvert løb har et maksimalt antal deltager på blot 400 mennesker, og med de seneste års internationale succes, som Infinity Xtreme har haft og det spændende aktivitetsprogram, der sammensættes, og som også henvender sig til et internationalt publikum, så det er vigtigt hurtigst muligt at tilmelde sig.   
 

4. Maratón Valencia Trinidad Alfonso

Endnu et år overgiver Valencia sig til de mange løbere, når der afholdes Maratón de Valencia eller Maratón Trinidad Alfonso. Dette maraton har været afholdt uafbrudt siden 1981. Det er meget populært at deltage i, da ruten er stort set flad,og de milde temperaturer i Valencia i november måned, hvor løbet afholdes, giver ideelle betingelser for en maraton uden ydre besværende eller negativt påvirkende faktorer.
 
Både startområdet og målområdet ligger i byens spektakulære område for kunst og forskning kaldet Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dette gør løbet skønt for både løbere og tilskuere, da der også er mange andre aktiviteter organiseret i dette område til lejligheden. De sidste meter løbes på en gangbro, som går hen over vandet i Ciudad de las Artes y las Ciencias.
 
Løbets høje kvalitet blev sidste år anerkendt af det internationale forbund for atletik (IAAF), da forbundet valgte at tildele Valencia Marathon det eftertragtede prædikat “Gold Label IAAF”.
 

5. Maraton og halvmaraton på Ibiza

Den 8. april afholdes det første maraton på Ibiza. Det er et løb, som sigter efter at leve op til de europæiske standarder for løbsarrangementer. Løbet starter tidligt på eftermiddagen i byen Ibiza (på catalansk og officielt Eivissa), og ruten kommer rundt til de mest kendte og smukkeste dele af øen, inden den ender i Santa Eularia des Riu.
 
Til denne første udgave af løbet forventes der op til 3.000 løbere fordelt på flere forskellige nationaliteter. Sideløbende er der også arrangeret et løb med en kortere distance foruden  arrangementet Touribisport, som er relateret til denne sportstype. 
 
Maratonen er ikke øens eneste løb. Den 30. april går starten på en halvmaraton, som starter i San Jose, og hvis mål er byen Ibiza. Tilmelding til begge løb er åbnet. Da der er optimale betingelser for løb på Ibiza, bør du ikke vente for længe med tilmelding, hvis du vil være sikker på en plads. Hvorfor ikke kombinerer dette løb med en ferie på en af De Baleariske øer og få tid til at slappe af ovenpå strabadserne. 
 

6. K42, K21 og 1 lodret kilometer på Mallorca

Den 19. marts afholdes K42 Adventure Marathon Series de Mallorca, som byder på oplevelser i de pragtfulde bjerge ved Sierra de la Tramontana, et fantastisk naturområde som UNESCO har erklæret for et kulturelt landskab. Her er der rig mulighed for at nyde den bedste udsigt ud over Middelhavet.
 
Igen i år vil det være tre eventyrlige og udfordrende løb samme weekend. Den første kaldes meget betegnende for “Kilómetro Vertical” og er et løb på en kilometer opad. Ruten starter ved ejendommen de’es Galatzó, og herefter er der en gennemsnitlig hældning på 15%, inden deltagerne efter en del klatring når toppen af Puig de Galatzó i 1027 meters højde. 
 
 
Maratonløbet er arrangementets hovedløb, og det er i sandhed et eventyrlig løb. Ruten går over bjergtoppene S´Esclop i 927 meters højde og Galatzó i 1027 meters højde for derefter at fortsætte nedad og ende på stranden Peguera. Den sidste mulighed for at kaste sig ud i et løb er en halvmaraton på 21 kilometer og med lavere sværhedsgrad. Denne ender også ved stranden, hvor mange efterfølgende vælger at lade Middelhavets klare vand køle kroppen velfortjent ned. 
 
Samme weekend organiseres der sideløbende fotografiske udstillinger, foredrag, filmforevisninger, tegnefilm for børn og præsentationer af sportsfolk, så selv hvis blot en i familien deltager som udøver, er det mange andre arrangementer for resten af familien. 
 

7. Ultra Run Sierra Nevada 2017

Selvom der er et godt stykke tid til, så er der allerede åbnet for tilmelding til Ultra Sierra Nevada, der afholdes den 14. og 15. juli. I den sidst afholdte udgave deltog over 1.200 løbere fra mere end 30 forskellige lande i denne fantastiske begivenhed, og alt peger på, at der vil være samme store tilmelding igen i år.

Startområdet kunne ikke være bedre, da løbet starter i det historiske centrum af Granada med udsigt til den forunderlige mauriske fæstning Alhambra. Målområdet ligger højt hævet over Granada ved det pragtfulde skisportssted Pradollano. Igen i år tilbyder Ultra Sierra Nevada fire forskellige distancer: Ultra på 100 kilometer, Trail på 62 kilometer, Maraton på 42 kilometer Marathon og Urban på blot 6 kilometer.

8. Halvmaraton i Fornells

Halvmaratonen i Fornells afholdes i år for femte gang, og for hvert år er antallet af deltagere steget. Det er måske ikke så underligt, for dette løb er den perfekte mulighed for at opdage Menorcas utrolige natur på en anderledes måde. 
 
På denne halvmaraton på de obligatoriske 21 kilometer løber deltagerne i det smukke område omkring startområdet i Es Mercadal og ud til Fornells ved kysten med en smuk udsigt over Middelhavet. Løbet afholdes den 4. juni, så mange af løberne vil nok sætte pris på en let brise fra Middelhavet, da der som oftest er lunt på Menorca på denne tid af året. Det er nødvendigt at bestille billetter til dette arrangement, og det kan gøres online. 
 
Der er også mulighed for at vælge en kortere rute på 10 kilometer, hvor ruten ligger i og omkring den smukke fiskerby Fornells, hvor også både start- og målstregen ligger. Det er rimeligt nemt at komme frem til dette startområde, mens der til startområde i Es Mercadal er indsat særlige busser til at transportere deltagerne. 

9. Maratón de Málaga

Den første søndag i december klokken 9.00 går startskuddet til Malagas maratonløb, som af mange betragtes som et af ​​de bedste maratonløb i hele Spanien. Ruten er temmelig flad og lige og undervejs krydses de vigtigste steder i byen: det historiske centrum, havnen og strandpromenaden, de vigtigste sportsfaciliteter ...
 
De fleste løbere roser organisationens arbejde, og hvert år forsøger organisationen at forbedre løbet ved at lytte til deltagerne og offentligheden. Så intet mangler her. Ved sidste løb var der hele 12 områder med faciliteter for løberne, hvoraf 5 af dem havde mulighed for lægebehandling. Jo tættere på målstregen jo kortere var der mellem disse områder. 
 
For at opmuntre løberne undervejs er der ophængt store plakater med motiverende beskeder, hvor disse er udvalgt ved afstemning på de sociale medier. Ved siden af maratonløbet afholdes også “Carrera de los Boquerones” (ansjosernes løb). Det navn giver nok ikke meget mening for en dansker, men det gør det i høj grad for enhver spanier, da kælenavnet for Malagas lokalbefolkning er “los boquerones” (ansjoserne).
 
Dette løb starter og slutter ved byens centrale park “Paseo del Parque” og strækker sig over en rute på 5 kilometer. Det er åbent for alle, men antallet af deltagere er begrænset til et maksimum på 3.000 mennesker.
 
Hvis du ønsker at begynde forberedelserne nu, så afholdes Media Maratón Ciudad de Málaga allerede den 26. marts. Her går ruten på de obligatoriske 21 kilometer også forbi de vigtigste steder i byen. Der er pladser til 7.500 løbere, og inskriptionen er åben indtil den 12. marts.
 
Der er mange deltagere til disse løb, og det kan være svært at finde et roligt hotel, hvor hele familien kan få opfyldt sine ønsker. En ideel mulighed er i stedet at leje en rolig og privat feriebolig i Malaga, så hele familien kan nyde både disse løb og Costa del Sols skønne hovedstad i afslappende omgivelser. 

10. Tenerife Bluetrail

Løbet Tenerife Bluetrail er det bjergløb i Spanien, hvor løberne kommer højest op, og det er et af de hårdeste bjergløb i Europa. Dette løb er noget helt specielt, hvilket blandt andet afspejles i tilslutningen. For allerede tre uger efter, at det var åbnet for tilmelding, var der reserveret 2000 pladser ud af 2500 mulige.  
 
Den store interesse skal nok findes i den helt specielle kombination af udfordringer, udsigter og oplevelser, som dette løb kan levere. For det er ikke i mange løb, at deltagerne starter ved havets overflade for derefter at krydse eventyrlige vulkanske landskaber på vej op i 3500 meters højde på El Teide, Spaniens højeste bjerg, for at ende ved målstregen i kystbyen Puerto de la Cruz. Da løbet starter ved midnat, vil det undervejs være muligt at opleve den smukke stjernehimmel over Tenerife uden lys fra omkringliggende byer. 
 

Tenerife Bluetrail afholdes i år den 10. juni, og der tilbydes fem forskellige distancer: Ultra på 97 kilometer (den eneste som når op i 3500 kilometers højde), Trail på 66 kilometer, maraton på 42 kilometer eller halvmaraton på 21 kilometer. For atleter med handicap er der arrangeret ruter på 8, 4 og 1,2 kilometer, og disse er som de eneste gratis. Hvis man tilmelder sig inden den 15. april, vil der være en rabat på 10%.

Hent rute for Tenerife Bluetrail

11. EDP Rock´n´Roll Madrid 2017 

 
Søndag den 23. april afholdes den fyrretyvende udgave af Madrid Maraton, bedre kendt som EDP Rock'n'Roll Madrid Marathon, og den forventes at blive den travleste og mest besøgte udgave nogensinde med op til 37.000 løbere.
 
Startskuddet vil endnu en gang blive affyret ved Cibeles-fontænen, og herefter vil turen krydse de vigtigste monumenter i byen, såsom Puerta del Sol, det kongelige palads og Parlamentet, mens målstregen vil være i El Retiro parken. Hele vejen vil der være forskellige stande med forfriskninger, og levende musik langs ruten gør dette maraton til en af ​​de mest levende og glade i Spanien. 
 

Igen i år vil der være tre forskellige distancer: maratondistancen på 42 kilometer og halvmaraton på 21 kilometer, begge med en begrænsning på højst 15.000 deltagere og et kortere løb på 10 kilometer og maksimalt 7000 løbere. Tilmelding er nødvendig, og der er åbent for tilmelding indtil den 9. april, men vent ikke for længe hvis du vil være sikker på at få en plads. 

Hent ruten for EDP Rock´n´Roll Madrid Maratón

12. Wings for Life-løb i Valencia

 
Wings for Life er en global begivenhed, som afholdes i mere end 30 lande over hele verden på samme tid. Det er et helt specielt løb, da der ikke er noget fast mål, men målet derimod er at løbe så langt som muligt uden at blive fanget af en af løbsbilerne kaldet “catcher car”. 
 
Klokken 13:00 den 7. maj går starten på årets Wings for Life-løb, og 30 minutter senere vil "catcher bilerne" blive sendt afsted for at jage løberne. Når man er passeret af “catcher bilerne”, er man ude af løbet, og en shuttlebus vil bringe de udgåede løbere tilbage til startlinjen. Løbet fortsætter, indtil der kun er en løber tilbage i hele verden
 
I Valencia er ruten på 20 kilometer, og løberne kommer forbi flere skønne områder undervejs. Tilmeldingsgebyret er 25 €, men da det er et løb for en velgørende organisation, vil hele tilmeldingsgebyret gå til forskning i rygmarvsskader.
 
Vi håber, du har fået gode ideer til dit næste sportsarrangement ved at læse vores gennemgang af de bedste løbsarrangementer, som afholdes i Spanien i 2017. Som du kan se, kan Spanien tilbyde sportsbegivenheder for enhver smag og på alle niveauer, fra løb i bjerge til maratonløb i byområder eller langs smukke strande, hvor løberne kan nyde havets friske brise.
 
Så hvis du ønsker at kaste dig ud i et af disse spændende og udfordrende arrangementer og udfordre dig selv i smukke omgivelser, så tøv ikke længe med at få dig tilmeldt. 

Del artikel

Kommentarer