Oplev spændende sportsbegivenheder i Valencia

Valencias pragtfulde strande og markante bygninger, den historiske gamle bydel og det modernistiske kultur- og sportscenter Ciudad de las artes y las ciencias har alle været med til at danne en fantastisk og dramatisk baggrund til nogle af de vigtigste begivenheder i den årlige sportslige kalender i Valencia.

Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia ( Kultur- og sportscenter)

Rafa Nadal og Andy Murray er blandt de tennisstjerner, der har deltaget i Valencia Open 500 Tennis; F1 stjerner har kørt rundt i byens gader i de foregående år; den ældste sportsbegivenhed i verden, den prestigefyldte Americas Cup kapsejlads, har været afholdt i Valencia to gange; og Valencia FC er traditionelt en af ​​de bedste fodboldklubber i den spanske LaLiga. Dette er i sandhed en by præget af sportsbegivenheder. 

Hele året rundt er der fantastiske sportsbegivenheder, som du kan se eller deltage i, så husk at reservere din ferie i Valencia, så den falder sammen med din favorit sportsbegivenhed.

Mestalla, hjemmebane for Valencia FC

Mestalla er et ældre omend imponerende fodboldstadion, hvor tusindvis af fan hepper på Valencia i LaLiga mod fodboldgiganter som Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid.

Året rundt kan du kan tage med på en guidet tur på dette imponerende stadion, hvor du helt sikkert vil blive præsenteret for klubbens lange og spændende historie, hvor tidligere Valencia spillere som David Villa, David Silva, Juan Mata og Santi Canizares og ex-trænere, herunder Rafa Benitez, Unai Emery og Quique Sanchez Flores har sat deres præg.


Valencia FC

Deres placering i den spanske liga har svinget en del i de sidste par sæsoner, men når det kommer til deres loyale fans, så er de bestemt en del af ligaens top, for der synges, heppes og fløjtes taktfast under enhver hjemmekamp. 

Det kan være en god ide at undgå en billet i toppen af ​​den 55.000 sæders store stadion, især hvis du ikke kan lide højder, fordi der er temmelig stejlt på de pladser, og udsigten ikke er helt i top. Da kampe mod store hold som Real og Barca er store tilløbsstykker, kan det anbefales at undgå disse. For skulle du være så heldig rent faktisk at få fat i en billet, så er der stor sandsynlighed for, at dit sæde netop er oppe på de øverste pladser. 

Efter kampen kan du nyde en drink i en af ​​barerne overfor stadion, hvorfra du kan se spillerne, når de kommer ud.

Nogle af spillerne vælger ind i mellem at spise på en af ​​de lokale restauranter efter kampen, så måske er du heldig og få chancen for en selfie med en eller flere af spillerne.

Valencia FC, Mestalla stadion, Avenida de Suecia, Valencia

 Omkring fire kilometer fra Mestalla har klubben Levante UD til huse, og selvom de for tiden er forvist til anden division, så er de stadigvæk Valencias største rivaler.

Dette stadion er noget mindre med en kapacitet på omkring 26.000, så her har du altid en god udsigt fra din plads.
 
Levante UD, Ciutat de Valencia, Valencia

Marathonløb i Valencia 

Hver efterår er Valencia vært for Trinidad Alfonso marathon, som tiltrækker tusindvis af løbere. I år løber arrangementet af stablen den 20. november.

Den 42,195 kilometer lange maratonrute er smart designet til at passere de mest ikoniske varetegn i byen, herunder kultur- og sportscentret Ciudad de las artes y las ciencias, tyrefægterarenaen, fodboldstadionet Mestalla,  Valencias katedral og rådhus samt de to forsvarstårne Torres de Quart.

Valencia Marathon

Samtidig med marathonløbet afholdes der også et løb på 10 kilometer, som har sin afslutning på gangbroen ved Ciudad de las artes y las ciencias. I det hele taget holder byen af at vise dette spændende kultur- og sportscenter frem for besøgende. 

Som ekstra krydderi til disse løb, er der normalt også sideløbende arrangeret levende musik, børneaktiviteter og en paella fest for tilskuerne. Den 23. oktober bliver byen fuld af liv og mennesker, når omkring 16.000 atleter konkurrerer på den fulde marathon distance med yderligere 13.000 deltagere til halvmaraton på 21 km. I begge løb passerer deltagerne Valencias historiske bygninger, og der er målstreg ved byens smukke sandstrand.

I 2018 har Valencia æren af at være vært for verdensmesterskabet i halvmarathon afholdt af IAAF (det internationale atletikforbund), hvor netop præsidenten for IAAF Sebastian Coe roser Valencia for byens imponerende præsentation i forbindelse med afholdelse af løb.

Uanset om du elsker at løbe eller blot ønsker at være tæt på de professionelle atleter og heppe på dem, så er der altid en grund til at tage på en storbyferie i Valencia

Cheste - Valencia MotoGP

Valencia Moto Gp

Fans of fast bikes and cam west of For fans af hurtige motorcykler og biler vil et besøg på racerbanen Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo bestemt være en stor oplevelse. Banen ligger 30 kilometer vest for Valencia i Cheste, og her afholdes nogle af de vigtigste konkurrencer indenfor motorcykler  og racerbiler.

Racerbanen er opkaldt efter den lokale helt motorcyklisten Richard Tormo, som 2 gange vandt verdensmesterskabet i 50cc-klassen. Han blev født i Valenciaprovinsen, i  Ayacor, og døde i 1998 af leukemi. 

Banen blev indviet i 1999 og har plads til hele 120.000 tilskuere. Her er både VIP-områder og en tribune med 65.000 pladser, som er designet således, at tilskuerne ikke går glip af noget på banen. 

I løbet af året kan du se verdensmesterskaberne indenfor MotoGP VM. Samtidig er banen også valgt som testbane for adskillige andre prominente løb, herunder Formel 1 og 3, World Touring Car Championship (det internationale mesterskab for standartbiler) og det tyske Touring Car Championship ( det tyske mesterskab for standartbiler).

Banen ligger i Chester, 30 km vest for Valencia, så et besøg her kan snildt kombineres med en ferie på stranden i Valencia

Circuit Ricardo Tormo, Salida (afkørsel) 334, A-3, 46380 Cheste.

Følg Valencias basketballhold

Valencias professionelle basketballhold spiller i ACB ligaen og Eurocup.

Valencia Basketballklub

Valencia Basket Club har igennem tiden haft stor succes i både den spanske liga, Copa del Rey og Eurocup, hvor nogle af de centrale aktører fra fortiden har omfattet Matthew Peter "Matt" Nielsen, som, trods sit danske efternavn, er fra ​​Australien og Justin Doellman fra U.S.A.

Mange af de nuværende spillere på holdet, spiller også på deres respektive landshold, så det er virkelig top-professionelle sportsfolk, som du kan opleve løbe på banen for Valencia. 

Basketball er et tempofyldt spil, hvor spillerne forsøger at skyde bolden i en kurv, og hvor holdene konstant skiftes til at være i angreb. Banen er med sine 26 meter gang 15 meter relativ lille i forhold til en fodboldbane, hvilket gør sporten både hektisk og intens at være tilskuer til. 

Valencia Basket Club, Pavello Font de Sant Lluís, Avenida de los Hermanos Maristas, 16, Valencia

Atp Valencia - Store tennisoplevelser i enestående omgivelser

Valencia Open Tennis

Nogle af verdens højest rangerende tennisspillere har tidligere været i Valencia om efteråret for at deltage i ATP turneringen Valencia Open, som blev afholdt i byens kultur- og sportscenter Ciudad de las artes y las ciencias.

Skotten Andy Murray vandt turneringen i 2014, mens spansk-fødte David Ferrer fra Javea har vundet turneringen hele tre gange. De spanske spillere Fernando Verdasco og Rafa Nadal har ligeledes deltaget, dog uden sejre endnu. 

Det er en utrolig atmosfære på centrecourt, som blot kan rumme 3.500 tilskuere, så en kamp her kan føles temmelig intim.

Da billetterne ikke er dyre, skal man være hurtig for at få fat i en, da der altid hurtigt meldes udsolgt til de forskellige turneringer.

Desværre bliver turneringen ikke afholdt i 2016, men forhåbentlig vender den tilbage i de kommende år.

Foruden muligheden for at se tennis i verdensklasse, så er konkurrencen også en stor begivenhed for alle besøgende i kultur- og sportscentret, da her er forlystelsespark med underholdning, restauranter og indkøbsmuligheder, og man behøver ikke engang en billet til alt det ekstra underholdning.

Omkring 200.000 mennesker har hvert år besøgt denne tennisturnering og nydt den unikke atmosfære med chancen for et glimt nogle af de bedste spillere, der, foruden at spille tennis, også deltager i andre arrangementer blandt andet særlige optrædener, hvor de skriver autografer.

Valencia Open Tennis, Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia ( Kultur- og sportscenter)