Valencia - På vandretur i den gamle by

Find den hellige gral, opdag gargoyler, kryds de smukke spanske torve, beundre gotiske kirker og storslåede paladser mens du smager på traditionel lokal mad pragtfulde historiske bygninger, det er blot nogle af de glæder du kan prøve i Valencias gamle bydel.

Det første, du bemærker, når du træder ud af toget lige i udkanten af ​​Valencias historiske centrum, er støjen. Især hvis du har rejst til Valencia fra en af ​​de mere stille badebyer langs Costa Blanca eller i Castellon-regionen.
 
Valencia er et levende by med en rig historie og kultur samt en kærlighed til støjende - og lidt skøre - fiestas (byfester) samt en passion for sport, især fodbold.
 
Som du går rundt i den gamle by, vil du finde ud af mere om storslåede Valencia. Det er en nem spadseretur, men der er en masse indtryk at absorbere.
 

Valencia Nord, togstation

Valencias imponerende togstation 

Et godt sted at starte er på togstationen Valencia Nord, som blev bygget i en interessant art-nouveau-stil i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. På ydersiden af ​​bygningen kan du se motiver af både appelsiner og appelsinblomster sammen med keramik og glasmalerier, som  skildrer livet på de nærliggende gårde, Albufera søen og på rismarker.

Valencia Nord, togstation

Ved siden af tog​​stationen ligger den imponerende tyrefægterarena. Tyrefægtning afholdes stadigvæk i Valencia i forbindelse med fiestas (byfester), og denne arena kan rumme 10.000 tilskuere. Den blev bygget i midten af ​​det 20. århundrede af Sebastian Monleon.

Du kan også besøge museet for tyrefægtning, (Museo Taurino de Valencia) som er et af ​​de vigtigste i Spanien og huser en af ​​de største samlinger af memorabilia for tyrefægtning.

Valencias tyrefægterarena

Museo Taurino de Valencia,  Pasaje Doctor Serra 10, Valencia

Åbningstider:

Fra 1. Marts - 31. August: Tirsdag til lørdag: kl. 10:00 til kl. 19:00  

Fra 1. september til 28. februar: Tirsdag til lørdag: kl. 10:00 til kl. 18:00

Det er åbent hele året alle søndage, mandage og helligdage: kl. 10:00 til kl. 14:00.

Valencias skønne perler i den gamle bydel

Fra tyrefægterarenaen kryds over gaden og gå op ad Avenida Marques de Sotelo for at fortsætte udforskningen af Valencias mange  historiske perler. 

Valencias rådhus

Tag et kig på seværdigheder på Valencias smukke rådhuspladsen

Den store Plaza de Ayuntamiento (rådhuspladsen) spiller en stor rolle i den brændende Fallas fiesta, som afholdes i marts måned. Rådhuspladsen er rammen om de meget larmende mascleta-konkurrencer, der afholdes under Fallas, hvor der affyres øredøvende fyrværkeri. Det larmer så meget, at du kan se vinduerne ryster i de nærliggende bygninger!

Denne plads er også hjemsted for to vigtige bygninger. Rådhuset, som ligger i den ene ende med sine fem høje tårne ​​med forgyldte fliser. I den anden ende ligger det elegante posthus, der blev restaureret i 2004.

Posthuset i centrum af Valencia

Hvor imponerende som Rådhuspladsen og dens bygninger nu engang er, så bliver Valencias arkitektur bare endnu bedre, når du slentre mod domkirken.

Palacio del marques de dos aguas, Valencia

På den næste plads ligger Palacio del Marques de Dos Aguas (et palads), som huser Museo Nacional de Ceramica (det nationale museum for keramik).

Denne smukke bygning siges ofte at være juvelen i Valencia arkitektoniske krone og er helt sikkert et af de fineste eksempler på spansk rokoko. Der er to figurer af Hercules, og ved deres fødder er der to kander, hvorfra der hældes vand for at symbolisere Valencias to floder, Júcar og Turia. På toppen af ​​bygningen er der en skulptur af Jomfru Maria med Jesusbarnet.

Det virker kun passende, at Valencias fineste bygning  huser et af ​​sine bedste museer. Museo Nacional de Ceramica har omkring 5.000 udstillingsgenstande, som kan dateres til både forhistorisk, græsk og romersk tid samt moderne genstande, herunder værker af Picasso.

Museo Nacional de Ceramica og Palacio Marques de Dos Aguas, Calle Poeta Querol 2, Valencia.

Åbningstider: Tirsdag til lørdag: kl. 10:00 til kl. 14:00 og kl. 16:00 til kl. 20:00. Søn- og helligdage: kl. 10:00 til kl. 14:00. Mandag lukket. Pris: € 3, dog gratis for pensionister og unge under 18 år.

Appelsiner er den eneste frugt på Valencia Plaza de la Reina

Fortsætte videre mod domkirken, og du snart kommer til den travle Plaza de la Reina, hvor både domkirken og ærkebiskoppens palads ligger. Det er en smuk og farverig plads med blomster i kraftige røde og lyserøde farver foruden skønne træer. Her er bænke, hvor du kan hvile fødderne og beundre skønheden i Valencias gamle bydel.

Plaza de la Reina, Valencia

Domkirken blev oprindeligt bygget i det 13. århundrede, men har siden fået tilføjet flere dele. Det er en eklektisk blanding af arkitektoniske stilarter med tre forskellige typer af døre - den ældste er romansk, hoveddøren er barok og den tredje er gotisk.

Den hellige gral kan findes i Valencias domkirke

Det er ved den tredje dør, at en usædvanlig skik finder sted hver torsdag, når medlemmer af vand-tribunalet mødes for at afgøre landmændenes tvister over kunstvanding. Denne skik menes at være blevet udført hver uge i de sidste 1.000 år eller deromkring.

Domkirken har mange smukke kapeller med imponerende religiøse malerier og statuer samt den hellige gral, som blev brugt i den sidste nadver og siges at være ankommet til Valencia fra Jerusalem. 

Det ikoniske klokketårn, som er imponerende 68 meter højt, er Valencia vigtigste vartegn.

Catedral de Valencia, Plaza de la Reina, Valencia

Åbningstider: November til marts: Mandag til lørdag: kl. 10:00 til kl. 17:30. Søndag lukket. April til oktober: Mandag til lørdag: kl. 10:00 til kl. 18:30. Søndag: kl. 14:00 til kl. 18:30. Pris: €5, pensionister og unge under 12 år dog kun €3,50.

Valencia domkirke

Bag katedralen ligger ærkebiskoppens palads, som er blevet ombygget og har nogle bemærkelsesværdige kunstværker af Jomfru Maria og bebudelsen.

I dette område ligger også den smukke bygning Almudin, som var den første bygning i Valencia, der blev brugt til opbevaring, distribution og salg af hvede. Navnet stammer fra det arabiske ord for skæppe. Her finder du også Generalitat Palace, en gotisk bygning, der anvendes af den valencianske regering.  

Palau de la Generalitat, Calle Caballeros 2, Valencia

Åbningstider: Mandag til fredag: kl. 09:00 til kl. 14:00. Der er gratis adgang.

Historiske tårne ​​vogter Valencias gamle bydel

I udkanten af ​​den gamle by, hvor den udtørrede flod Turia deler byen og skaber en smuk grøn park, står Torres de Serranos (Serranos tårne), som tidligere var en del af bymuren. De blev bygget i det 14. århundrede for at beskytte byen, og ud fra tårnenes og den militære fæstnings byggestil, må de sammen have givet indtryk af, at denne by var svært at erobre. 

Torres de Quart (Quarts tårne) kan findes langs en anden side af den gamle bymur, og de blev bygget til samme formål. 

Mercat Central de València

Hundredvis af gode køb venter på Valencias central market

På vej tilbage til centrum af den gamle bydel ligger et af Europas fornemste markeder i en interessant historisk bygning. Valencias centrale marked har hundredvis af boder, der sælger regionale produkter, fisk, kød, pølser, skinker, frugt og grøntsager.

Det er et fantastisk sted for interesserede i arkitektur og for gourmeter, der kan prøve nogle af de friskeste og mest lækre produkter fra Valencia-regionen.

Mercat Central de València: Plaza Ciudad de Brujas, Valencia

Åbningstider: Lørdag: kl. 07:00 til kl. 15:00 

Silke og keramik på Valencias World Heritage Site

Nabobygningen er Lonja de la Seda (silkebørsen), som er beskyttet som et UNESCO World Heritage Site. Den smukke bygning er fra slutningen af ​​det 15. århundrede. Valencias byråd byggede det med henblik på at få et storslået og overdådigt sted at handle. Og de gjorde bestemt byen en tjeneste med denne bygning. 

Åbningstider: Mandag til lørdag: kl. 09:30 til kl. 19:00. Søn- og helligdage: kl. 09:30 til kl. 15:00. Priser: € 2. Grupper, studerende og pensionister: €1. Gratis adgang på søn- og helligdage.

Når du vandrer gennem den gamle by i Valencia og betræder dens pladser og gader, vil du komme forbi mange gamle barer, caféer og restauranter, hvor du kan nyde en drink eller et måltid, mens du nyder byens storhed. 

Paella

Valencia er arnesteder for den verdenskendte spanske paella. Der eksistere et væld af forskellige opskrifter såvel, og der er sågar en udgave med eget navn, fideaú, hvor risene er byttet ud med nudler. Hvis du kan lide øl, har Valencia et stort udbud af gode lokale øl, som bestemt kan anbefales. Eller du kan prøve den søde horchata (forfriskende drik), som er lavet af lokale tigernødder.

Nyd også Valencias strande og den moderne by 

Mens du er i Valencia, og hvis tiden tillader det, er det også værd at besøge den storslåede sandstrand ved Malvarrosa, den modernistiske Ciudad de las Artes y las Ciencias (kunst-og videnskabsby) med sin dyrepark, museum og teater. Parken er udviklet i Turiaflodens gamle udtørrede flodleje, hvor du kan beundre gargoyler og andre udsmykkede skulpturer på de gamle broer, der krydser floden.