Fem fantastiske forslag til en uforglemmelig ferie i Calpe

Calpe er en lille og ganske charmerende kystby på den nordlige del af Costa Blanca. Byen ligger mellem Altea og Javea i den østlige del af Spanien, og den er et dejligt sted at tilbringe en afslappende ferie under den varme spanske sol.

Hvis du planlægger en ferietur til Calpe, kan du her læse om, hvilke fem fantastiske forslag, vi har kommet frem til af ting, som du kan se og lave på Costa Blanca.

Calpe strand

Gå på stranden!

Det er næsten en ubeskreven regel, at dersom man kommer fra det kolde regnfulde nord, så er det obligatorisk med MINDST én tur på stranden under et ferieophold i Spanien. Uanset om man er til strand og sol, så bør man altid have fået sand mellem tæerne. 

Calpe har to vigtige strande, en på hver side af den store klippe Peñón de Ifach, som dominerer udsigten i og omkring Calpe, som det ses på billedet ovenfor. 

Begge strande har klart blåt vand, rent gyldent sand og alle de faciliteter, som man kan ønske sig. 

På østsiden af hvad de fleste fastboende udlændinge kalder "Calpeklippen", finder vi Playa Levante eller "La Fossa" stranden, som er 950 meter lang. Her er et varieret udvalg af gode restauranter og barer, naturligvis også en isbutik (heladería),samt et par andre interessante butikker, man kan se nærmere på.

På den anden side af klippen ligger Playa Arenal med godt over 1 kilometer af fint gylden sand og palmetræer, som kaster skygge, noget som er meget vigtigt i den værste sommervarme i juli og august. Husk solcreme!

 

Calpe strand

Der findes også mere private og isolerede bugter og vige i nærheden. Se efter skiltning mod Cantal Roig, Cala Calalga eller Cala Morlelló. Der findes et væld af andre også, så hvorfor ikke drage på ekspedition og finde dem selv? 

På shopping i Calpe

Mange finder det afslappende at ose i butikker, mens man er på ferie. Calpe har et stort udvalg af forskellige butikker og indkøbscentre rundt omkring i byen og selvfølgelig også inde i selve centrum af byen. Mange af butikkerne fører kendte mærkevarer. Hvis tiden tillader det, kan man også tage en tur rundt i Calpes gamle by, som ligger på toppen af en bakke lige ovenfor byens vigtigste handelsgade.

Shopping 

For at komme til den gamle bydelen skal man dreje ned ad en af de små sidegader på venstre side af hovedgaden,og efter nogle minutter kommer man til et område med brostensbelagte gader. Her er smukke spanske kirker, små museer og mange hyggelige små cafeer og tapasbarer, som ikke er større end en gennemsnitlig stue. Hvis du taler lidt spansk, så er der her gode mulighed for at afprøve dine kundskaber på den venlige befolkning, som bor i denne ældre del af Calpe!

Opdag Calpes barer og restauranter!

Den rejsende på ferie i Calpe tilbydes et bredt udvalg af flotte barer og restauranter med retter fra hele Spanien og resten af Europa. Her findes noget for enhver smag og appetit, og alle ønsker kan opfyldes i dette væld af muligheder for at spise ude. 

Der tilbydes naturligvis også de traditionelle spanske tapas samt et stort udvalg af lokale fiskeretter, hvor nogle af dem nok vil være en overraskelse!

Los Tres Pepes
I området Colina del Sol ligger en meget anerkendt restaurant, "Caviar"(Tel: 96-5874070). Restauranten har en imponerende udsigt over Calpes skyline. Der serveres fra et omfattende menukort, her er både mørbrad, saltbagt fisk, kaviar importeret direkte fra Rusland og al du kan ønske dig frisk fra havet. Så hvis du er i Calpe på ferie og ønsker en anderledes middagsoplevelse, er denne restaurant bestemt et besøg værd.

Tag turen op på klippen Penon d ifach

Når man befinder sig i Calpe, er det helt umulig at overse den gigantiske klippe Penon d ifach, som dominerer udsigten næsten uanset, hvor du er i Calpe. Klippen er et naturreservat og dette fantastiske område er tilholdsted for mange sjældne lokale planter og over 300 forskellige dyrearter. Hvert år besøges klippen også af store kolonier af søfugle, som benytter området til yngle.  Hvis man er på ferie i området omkring Calpe, bør man ikke snyde sig selv for at opleve Penon d Ifach. Har man mulighed for at gå op til toppen, så kan det varmt anbefales. Der er en helt fantastisk udsigt over hele området, og på en klar dag kan man se helt til Baleariske Øer. 

Udsigt over Calpe

Las Salinas Naturpark Calpe

Har du lyst til at opleve naturen og samtidig bare slappe helt af, så er saltvandsøerne en perle, du ikke bør gå glip af. De ligger lige bag ved Calpe, og det er muligt at gå dertil. Så hvis du og familien planlægger at leje en feriebolig i Calpe, er disse saltsøer et selvskrevet punkt på huskelisten, og så er det gratis.

Calpe - Las Salinas 

Saltsøene har været et vigtig område for produktion af salt siden romertiden, men nu benyttes stedet til rekreation og afslapning for både de fastboende og turister. Mange kommer hertil for at se og beundre de mange flamingoene, som er i naturparken.

Der er mange gode stier rundt om søen, som gør det muligt for de besøgende at se dyrelivet på nært hold på en både tryg og miljømæssig forsvarlig måde. 

Det var fem fantastiske forslag til ting, du kan se og lave, hvis du bestemmer dig for at holde ferie på Costa Blanca i år og ønsker at bo i Calpe. Hvis du ønsker mere information om aktiviteter i Calpe, så har det lokale turistkontor i byen information om alle attraktioner og steder i Calpe.