De bedste destinationer til en strandferie i Spanien

Spanien har de bedste destinationer til en strandferie i Europa, hvor fastlandet og øerne tilsammen strækker sig over 5000 km med endeløse storslåede strande. Uanset om du søger intime, naturlige bugter eller kilometerlange sandstrande med alle faciliteter, vil du finde skinnende, krystalklart vand og rene strande og over 600 strande i Spanien, som er tildelt det Blå flag på grund af deres høje kvalitet. 

Vi har sammensat en liste af de smukkeste destinationer til din strandferie i Spanien, og vi fortæller her, hvad gør dem så fantastiske. 

Costa Brava

Cala Pola

Omgivet af sten og fyrretræer er Cala Pola nær Tossa de Mar et paradis for dykkere takket været det krystalklare turkise hav og omfattende flora og fauna. Du behøver ikke at gå langt ud i vandet, da det bliver hurtigt dybt, men heldigvis er bølgerne af moderat størrelse. Den charmerende bugt tilbyder også gyldent sand og faciliteter som brusere, en chiringuito og en restaurant. Et højdepunkt ved denne strand er bådturene til bugterne og hulerne, hvor bådende har glasbunde, så du kan se det forunderlige marine liv. Hvis du bor i en feriebolig i Tossa de Mar, er du kun et stenkast fra denne drømmende strand.

 

Platja de Aiguablava 

Ved landsbyen Begur finder du Platja de Aiguablava, som er en ægte oase perfekt til afslapning med fint hvidt sand og turkist hav. Kystlinjen har lavt vand og rolige bølger, hvilket gør stranden meget populær hos familier med børn. På trods af den brede vifte af faciliteter virker stranden uberørt. Ud over den nemme adgang til stranden tilbyder Platja de Aiguablava også mange forskellige typer af vandsport. Der er en parkeringsplads nær stranden, som der dog skal betales for om sommeren. Bo i en af ​​ferielejlighederne i Begur og nyd en uforglemmelig strandferie i Spanien og find mere information om de smukkeste strande på Costa Brava.

Formentera

Platja de Ses Illetes

Formentera, Ses Illetes

Platja de Ses Illetes er ofte blevet kaldt en af ​​de smukkeste strande i verden. Det turkise vand og perlehvide sand giver en fornemmelse af, at du er i Caribien. Vandet er så klart på grund af de store mængde af ​​Posidonia Oceanica - en art søgras, der er endemisk i Middelhavet. Dette sted er kendt i hele verden som et dykkerparadis. Det er ikke kun besøgt af lokalbefolkningen og turister, men også et populært sted at fortøje en båd. Priserne i de omkringliggende restauranter og Chiringuitos her er noget højere end andre steder i området.

Udover udlejning af parasoller og liggestole, udlejes der også udstyr til en række vandsportsaktiviteter på Platja de Ses Illetes. Livreddere holder altid øje med de badende. På grund af et projekt for at beskytte klitterne, er der kun adgang via en træsti, og biler er ikke tilladt. Fra området Cavalld'en Borràs er der fri adgang til stranden uden forhindringer.

 
Platja d'es Pujols

Platja d'es Pujols, Formentera

Området omkring Es Pujols-stranden er den vigtigste turistmagnet på øen Formentera. På trods af mange hoteller, butikker og restauranter langs strandpromenaden bevarer feriestedet sin charme takket været de små fiskerhytter og både samt et hippiemarked. Stranden har fint sand og turkist klart vand. Personer med begrænset mobilitet har nem adgang til denne strand via ramper, der når ud i vandet. Du kan leje parasoller og liggestole, og der er også et vandsportscenter og en surfskole på Es Pujols.

Mallorca

Platja de Muro

På den nordøstlige side af Mallorca og samtidig i den sydlige del af Alcudia Bay ligger Platja de Muro. Den fine, lyse sandstrand og det flade, klare vand med moderate bølger skaber en sand caribiske følelse midt i Middelhavet. Stranden er veludviklet turistmæssigt, der er mange barer, restauranter, butikker og hoteller på strandpromenaden samt Chiringuitos (strandbarer) på stranden.

Der er også mulighed for at leje parasoller og liggestole. Klitterne og fyrretræerne tilbyder en fantastisk naturoplevelse. Mallorcas strande er populære steder til vandsport, og Platja de Muro er ingen undtagelse. For at være tæt på denne strand, kan du leje en ferielejlighed i Alcudia.

 

Platja des Trenc

Es Trenc strand er en af ​​de mest berømte strande i Spanien, og en af ​​Mallorcas smukkeste strande. Den ligger mellem Sant Jordi og Sa Ràpita på sydkysten og er en fin hvid sandstrand med krystalklart vand, der leder tanker hen på strande i Caribien. Vandet her er også meget lavt, fri for stærke strømme, så det er perfekt til familier med børn. Både stranden og det omkringliggende land er beskyttede områder.

Øst for ​​stranden finder du chiringuitos, udlejning af parasoller og liggestole samt en bred vifte af vandsport og fritidsaktiviteter. Den vestlige del er roligere, hvilket nok er årsagen til, at mange lokale kommer her. I nogle af områderne er det også mange naturister. Den nemmeste adgang til stranden er via Ses Covetes.

Menorca

Platja de Son Bou 

Den længste sandstrækning på Menorca er Platja de Son Bou. Den vestlige del af stranden er omgivet af beskyttende klitter.  De mange faciliteter og det, at vandet er krystalklart og sandet fint hvidt, gør Son Bou meget populær. Den store mængde søgræs i havet ud for stranden sørger for en fremragende vandkvalitet.

 

Cala Turqueta

I den sydlige del af øen ligger den uberørte bugt Cala Turqueta, en af ​​de smukkeste strande på Menorca. Den er omgivet af fyrretræer, har fint hvidt sand, krystalklart, lavt vand og er det bedste sted for solnedgange. Der er ingen restauranter, kiosker eller barer, men der er en lille bar og toiletter på parkeringspladsen, som ligger omkring 10 minutters gang væk. Der er ikke nogen vandsportsaktiviteter tilgængelige her, men Cala Turqueta er ideel til dykning, og der er livreddere ved stranden. For en uforglemmelig strandferie i Spanien, lej et sommerhus på Menorca.

Ibiza

Cala Sant Vicent

Cala Sant Vicent, Ibiza

Et bakket landskab med smukke fyrretræer omgiver Sant Vicents-stranden, som ligger på den sydøstlige side af Ibiza. 200 meter over bugten finder du den vigtigste arkæologiske hule på øen, som hedder Cova des Culleram, og som kan besøges. Først og fremmest tiltrækker Cala de Sant Vicent folk til sine kyster med sine lyse, fine sandstrande og det krystalklare hav, som skinner i mange forskellige turkise farver.

Parasoller og liggestole kan lejes på stranden, og der er brusere og toiletter. Der er nem adgang til stranden. Sportsinteresserede har gode muligheder for at dyrke vandsport her, og der er en volleyballbane. En strandpromenade med palmer løber langs stranden og tilbyder på alle turistfaciliteter såsom restauranter, barer og butikker. For at være tæt på sådan en paradisisk strand, lej en villa på Ibiza.

 

Platges de Comte

Ibiza - Cala Comte - San Antonio

Platges de Comte er en af ​​de smukkeste strande på Ibiza med en betagende udsigt ud over offshoreøerne, en spektakulær solnedgang, fint sand og selvfølgelig krystalklart, lavt vand. Stranden er perfekt til børn. Selvom der er livreddere til stede, skal man alligevel være forsigtig med at gå for langt ud i vandet, da strømmen her kan være stærk. Platges de Comte er velbesøgt og tilbyder alle former for faciliteter - fra restauranter og barer til udlejning af parasoller og liggestole og nem adgang.

Lanzarote

Playa de Papagayo

Playa de Papagayo, Lanzarote

På den sydlige side af Lanzarote ligger Playa de Papagayo, den sidste strand i Playas de Papagayos. Den er omgivet af klipper og er nem at nå fra en ferielejlighed i Costa Papagayo. På denne strand finder du lyst sand midt mellem en smuk baggrund af blåt krystalklart vand og mørke klipper - et perfekt sted for snorkelentusiaster.

På bakketoppen er der en restaurant og et par små barer. Herfra har du en fantastisk udsigt ud over de omkringliggende øer Fuerteventura og Lobos. Da det er en naturlig strand, er der ingen toiletter. Nudisme er muligt på en del af stranden. Da Playas de Papagayo er beskyttet område, kan stranden kun besøges mod et gebyr på 3 euro.

 
Playa El Reducto

El Reducto stranden, der ligger i den sydlige del af hovedstaden Arrecife, er aldrig overfyldt på trods af dens gunstige beliggenhed. Bo i en lejlighed i Arrecife kun et stenkast fra denne pragtfulde bugt. El Reducto har fint lysegult sand og klart vand. Der bliver ikke hurtigt dybt og vandet er meget roligt, så det er en perfekt strand til børn. OG så er der livreddere på stranden. El Reducto har en lille bar, nem adgang og sanitære faciliteter. Den nyligt designede strandpromenade har anlagte parker og haver, her finder du flere barer, caféer og kiosker.
 
Oplev flere af de smukke strande på Lanzarote.

Fuerteventura

Playa de Corralejo

Corralejo, Fuerteventura

På Fuerteventura nordøst for byen Corralejo ligger fem smukke strande bag klitterne. Hver af dem har sine fordele, nogle med de bedste betingelser for forskellige vandsportsaktiviteter og andre har et roligt hav, som passer godt til familier med småbørn. Alle har lyst fint sand og klart turkist hav med lavvandede kyster. Da strandene strækker sig over flere kilometer, er der aldrig overfyldt her.

Derudover er strandene veludviklede og har alle basale faciliteter. Strandenes fælles højdepunkt er den betagende natur i klitterne, der strækker sig helt ud i havet og minder om Sahara. For at nyde de fantastiske strande i dette område, lej en ferielejlighed i Corralejo

 
Playa La Concha

På den vestlige del af øen ligger den populære strand La Concha, som på grund af sin hesteskoformede naturlige rev og rolige bølger er perfekt til familier med børn. Stranden tiltrækker mange besøgende med sit fine hvide sand og klare turkise vand. La Concha tilbyder alle basale faciliteter såsom parkering, brusere, toiletter og udlejning af parasoller og liggestole. Der er også livreddere på stranden. Fra terrassen på restauranten på parkeringspladsen har du en smuk udsigt ud over havet. Bo i en af ​​Fuerteventuras villaer for den ultimative strandferie i Spanien og oplev flere af Fuerteventuras smukke strande.

Gran Canaria

Playa de Amadores

Amadores stranden, Gran Canaria

Playa de Amadores er en særlig strand blandt disse bedste strand-destinationer i Spanien, da den er kunstigt skabt. Alligevel er den flot og behagelig som de andre strande. Gyldent sand, turkist lavt vand og lave bølger karakteriserer denne afslappende oase. Derudover tilbyder stranden brusere, hytter, parkering og mulighed for at leje parasoller og liggestole.

Takket været legepladsen og Aqua Park kan børn være underholdt i timevis under livredderens skarpe blik. For en uforglemmelig strandferie i Spanien bo på Gran Canaria

 

Playa de Maspalomas

En helt særlig attraktion i den sydlige del af Gran Canaria er klitterne i Maspalomas, som omkranser stranden. Med fint blødt sand og klare lavvandede farvande, men til tider meget blæsende. Denne strand kan opdeles i tre forskellige områder; en nudist zone, en strand for homoseksuelle og en sektion ideel til familier. Stranden tilbyder nødvendige faciliteter til en spændende dag på stranden, herunder vandsport og sjove aktiviteter samt talrige restauranter, butikker og chiringuitos. For at være i umiddelbar nærhed af denne oase, tilbring din ferie i en af ​​lejlighederne i Maspalomas.

Tenerife

Playa del Duque

Tenerife - El Duque, Las Americas

Beliggende i den sydlige del af Tenerife er Playa El Duque endnu en kunstigt anlagt strand, der kan prale af blødt gyldent sand, lavt vand ved kysten og rolige bølger. Den er ofte omtalt som den reneste strand på Tenerife. Ud over en bred vifte af muligheder for vandsport er der også en strandpromenade med luksuriøse butikker, barer og restauranter. Her er også livreddere til at holde øje med de badende foruden alle nødvendige servicefaciliteter såsom brusere, toiletter og hytter. Du kan også leje parasoller og liggestole her. 

 
Playa las Teresitas

Tenerife - Las Teresitas

En af de smukkeste og mest populære strande på Tenerife er Las Teresitas, som ligeledes er kunstigt skabt. Den ligger på den nordøstlige del af øen, og kan nemt kan nås fra en ferielejlighed i hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Det gule puddersand fra Sahara og palmer udgør en fantastisk kontrast til Atlanterhavets azurblå vand. En bølgebryder er anlagt i bugten for at sikre det lave vand og rolige bølger, hvilket gør stranden populær hos familier med børn. Der er også nem adgang til stranden.
 
Fritidsfaciliteterne er varierende, der er volleyballbaner, eller du kan deltage i en yoga eller aerobic klasse. Las Teresitas tilbyder alle de almindelige faciliteter som udlejning af parasoller og liggestole foruden brusere, restauranter og barer. På trods af den store popularitet har stranden formået at bevaret sin naturlige skønhed. 

Costa Blanca

Cala Granadella

Javea, Granadella bugten

I næsten 30 år er denne lille naturlige bugt nær Javea blevet tildelt det blå flag, og den er en af de mest berømte strande i Spanien og ikke uden grund. Omgivet af klipper er den en absolut perle takket være sit krystalklare, turkise vand og imponerende natur. Et paradis, som også er meget populært blandt dykkere og turister. Cala Granadella tilbyder alle former for faciliteter på trods af sin charmerende lille størrelse, med parkering, toiletter, en restaurant og livreddere. Lej et feriehus i Javea og tag ikke herfra uden at besøge denne strand. 


Playa de la Fosa or de Levante

Playa de la Fosa, som ligger i Calpe, er en af ​​de bedste strande på Costa Blanca. Den tiltrækker besøgende med sit fine, gyldne sand og smukke krystalklare vand, som er perfekt til snorkling og dykning. Bo i en af ​​ferielejlighederne i Calpe for at være kun få minutter væk fra denne badestrand. Du vil finde en smuk bred bugt med mange faciliteter såsom brusere, toiletter, hytter og en parkeringsplads, hvorfra der er nem adgang til stranden. Livreddere sørger for de badendes sikkerhed. 

Prøv det lokale køkken på en af de mange pubber, restauranter og snacks på den velholdte strandpromenade, hvor du efterfølgende kan tage dig en skøn spadseretur. Børn kan hygge sig på legepladsen eller se gratis shows i den improviserede udendørsbiograf, mens forældrene nyder en lækker middag ved havet.

Costa Dorada

Platja de Altafulla

Costa Dorada

Takket være det varme middelhavsklima og de fine gyldne sandstrande kommer der gæster til Platja de Altafulla hele året rundt. Bo i et sommerhus i Altafulla, der ligger tæt på denne strand. Bølgerne her er rolige, og der er livreddere, som holder øje med de badende, hvilket gør stranden attraktivt for familier med børn. Vandsportsmulighederne er varierede, og sejlads er særlig populær her. Stranden er normalt stille, selv om der er mange barer og Chiringuitos på strandpromenaden. Alle de basale faciliteter såsom toiletter, brusere, udlejning af parasoller og liggestole er også tilgængelige her.


Playa de Calafell

Beliggende nær en charmerende tidligere fiskerby Playa de Calafell, der ligger i El Vendrells kommune, tiltrækker denne strand også mange besøgende næsten hele året rundt. Mange mennesker er dog uvidende om de medicinske og terapeutiske egenskaber, som vandet her har, da det indeholder jodniveauer fem gange højere end dem, der normalt findes i Middelhavet og ved andre strande langs Costa Dorada. Det krystalklare vand er lavt, og der er mange sandbanker ud for kysten, hvilket giver mulighed for at svømme, og der er livreddere. 
 
Denne strand har en livlig promenade med palmer, mange restauranter og indbydende caféer. Der er også mulighed for at leje parasoller og liggestole. Der tilbydes også andre tjenester såsom toiletter, brusere, parkering, beachvolleybane, vandcykler og vandsport. Lej et feriehus i Calafell og oplev en uforglemmelig strandferie. 

Asturien

Playa de Cuevas del Mar

Cuevas del Mar, Nueva de Llanes, Asturien

Denne strand blev dannet af havet, der har eroderet en del af havets klippe. Playa de Cuevas del Mar er en af ​​de smukkeste strande i Asturien. Den ligger i den østlige del af regionen, og ved lavvande kan de besøgende se de imponerende huler og tunneller, der indrammer stranden. Dens fine, lyse sand inviterer dig til at sole dig. Alle nødvendige faciliteter såsom brusere, toiletter, en parkeringsplads og en restaurant findes her foruden livreddere, som holder øje med de badende. 
 

Playa de Rodiles

Playa de Rodiles er en drøm for surfere, da Atlanterhavet konstant forsyner denne strand med store og kraftige bølger. De omgivende skove og klipper er en stor kontrast til den lyse sandstrand. De besøgende kan nyde mange faciliteter som barer og restauranter, brusere og toiletter foruden parkeringsmuligheder og nem adgang. Livreddere sørger for de badendes sikkerhed. Stranden ligger i naturreservatet Ría de Villaviciosa. Når du bor i Asturien, må du ikke gå glip af en dag på denne strand

Galicien

Praia das Rodas, Illas Cíes

Rodas strand i naturparken ved Illas Cies

Praia das Rodas på Illas Cíes er en af ​​de smukkeste strande i verden, og den kaldes ofte for Galiciens Caribien. Kun 15 km fra Vigo finder du blødt hvidt sand og turkis lavt vand. Øerne er et beskyttet område for at Praia das Rodas bevares, og dens naturlige skønhed forbliver uberørt. Du kan derfor kun nå denne strand via en færgetur fra Vigo, men vær opmærksom på, at der er et begrænset antal besøgende dagligt.

Praia das Catedrais

Katedralerne ved Ribadeo, Galicien

Den betagende strand Praia das Catedrais nær Ribadeo er kendt over hele verden for sine imponerende vind- og vandformede klippeformationer. Så snart tidevandet falder, ligner de gotiske katedraler, og det er muligt at gå barfodet mellem hulerne og klipperne. Stranden er beskyttet område, og derfor skal du bestille en plads online for at besøge stranden i månederne juli, august og september samt påske. På din ferie i Galicien må du ikke gå glip af muligheden for at se denne specielle strand.

San Sebastián

Playa de la Concha

Playa La Concha, San Sebastian

Beliggende i centrum af San Sebastián finder du Playa de la Concha med fint gyldent sand og en betagende udsigt ud over Santa Clara-øen. En af de bedste strande i Baskerlandet og de naturlige omgivelser er spektakulære, da stranden er indrammet af de to bjerge Urgull og Igeldo. Der tilbydes en bred vifte af vandsport, strandvolleyball og strandfodbold. I løbet af sommermånederne er svævebaner og legeøer placeret i vandet til børns underholdning.

Alle nødvendige tjenester såsom brusere, toiletter, strandstole, parkering, omklædningsrum og snackbarer er tilgængelige på stranden. Livreddere passer på de badende. Lej en lejlighed i San Sebastián og nyd en uforglemmelig strandferie i denne smukke del af Spanien


Playa Zarauz

Playa de Zarauz er en anden populær strand for surfere i San Sebastián, både begyndere og mere rutinerede surfere. 2 kilometer med fint gyldent sand og høje bølger er kendetegnene for dette surfer paradis, og der er ikke mindre end fem surfskoler her. Andre vandsportsaktiviteter såsom beachvolleyball og fodbold kan også praktiseres her. Stranden tilbyder alle almindelige faciliteter såsom madboder, brusere, toiletter, parkering, omklædningsrum og udlejning af parasoller og liggestole. Livreddere sørger for at de badende er sikre.