De bedste strande på Costa Dorada

Costa Dorada er en af ​​de mest populære kyster i Catalonien. Navnet kan oversættes til “den gyldne kyst”, hvilket er helt velfortjent, da kysten er kendt for sine strande med fint gyldent sand, uberørte farvande og betagende naturlandskaber. Selvom kysten ikke er så kendt som Costa del Sol eller Costa Brava, har denne blændende kyst nok at tilbyde alle, der leder efter en mindeværdig strandferie.

Uanset om du rejser sammen med familien, med børn, som et par eller med en gruppe venner, er der altid en strand på Costa Dorada, som passer til dine behov. Med så mange smukke strækninger på kysten kan det være svært at bestemme sig for den bedste af strandene. 

Fra nord til syd fører vi dig gennem de bedste strande på Costa Dorada, fra de mere centrale og populære strande til de hemmelige, skjulte bugter og isolerede bugter for nudister. Vi har samlet alle de væsentlige oplysninger, der hjælper dig med at træffe en nem beslutning i forbindelse med din næste strandferie i Spanien.

1. Cunit strand, Tarragona

Cunit strand, Tarragona, Costa Dorada

Cunit strand består af 2 kilometer med gyldent sand, opdelt af bølgebrydere i syv halvmåneformede strande. Vandet inde i halvmånerne er stille og lavt, hvilket gør området til et særligt sikkert sted at bade, hvilket især tiltrækker familier med børn.

Hver af de syv ministrande har mindst en strandrestaurant og andre faciliteter, herunder udlejning af solsenge, parasoller, pedalbåde og udstyr til vandsport foruden toiletter og et område til at spille fodbold. 

Cunit er en stille kystby beliggende cirka 50 km fra den historiske by Tarragona. Stranden ligger i nordligste del af Costa Dorada, hvor den støder op til Costa de Barcelona. Afstanden fra denne by til Tarragona betyder, at der ikke er så mange turister, og området er stadig meget uberørt. byen ligger omgivet af smukke bjerge og tilbyder den perfekte kombination af natur og strand og aktiv ferie, hvorfor den er en fremragende destination for både aktive familier med børn og for unge.

2. Calafell strand, Tarragona

Calafell strand, Tarragona, Costa Dorada
 
En anden smuk strand beliggende i provinsen Tarragona er Calafell Beach, som hører til den historiske by Calafell. Byen ligger 1,5 km inde i landet og er det perfekte sted for alle, der ønsker at kombinere en sightseeing med en strandferie, da de omkringliggende romerske byer virkelig er værd at udforske.
 
Calafell stranden består af fem kilometer med blødt, gyldent sand og strækker sig fra Segur Yacht Club ned til L'Estany stranden. Denne strand er fantastisk til familier, da vandet er varmt, roligt og rent, der er legepladser, udlejning af liggestole og et stort udvalg af muligheder for vandsport. For gæster med nedsat mobilitet er der også tilpassede gangbroer og parkeringspladser i nærheden. 

3. Coma-Ruga strand, Tarragona

Coma-Ruga strand, Tarragona, Costa Dorada
 
Coma-Ruga er en af de tre strande, som har fået tildelt det blå flag, og som hører til byen El Vendrell. Coma-Ruga-stranden har haft sit blå flag siden 1988, og stranden er 2 km lang og 120 meter bred med blødt, gyldent sand og roligt vand.
 
Faciliteterne inkluderer udlejning af liggestole, parasoller og udstyr til vandsport foruden toiletter og brusere. Dette er den mest centralt beliggende af de tre strande i Tarragona lige ved siden af ​​Masia Blanca Marina, og den er dermed også den mest populære strand i området, hvorfor den ofte er meget overfyldt. Det kan derfor anbefales at ankomme så tidligt som muligt på dagen.

 4. Cala de Canyadell, Tarragona

Cala de Canyadell, Tarragona, Costa Dorada
 
Denne stille, semi-by bugt er 60 meter lang og 35 meter bred. Den har gyldent sand og rolige farvande. Denne bugt bliver gjort ren regelmæssigt, men har ingen faciliteter, er stille og ikke meget besøgt. Der er ikke en livredder, og bugten er omgivet af en lille skov, der giver en skøn følelse af privatliv.
 
Den eneste måde at få adgang til denne strand på er til fods, hvilket gør den uegnet til alle med nedsat mobilitet herunder yngre børn. Omvendt er stranden perfekt til par eller vennegrupper på udkig efter en privat, afslappende strand, da den har en skøn atmosfære af ro i smukke omgivelser.

5. Altafulla strand, Tarragona

Altafulla strand, Tarragona, Costa Dorada
 
Altafulla er en middelalderby beliggende i Tarragona-provinsen kun 10 minutters kørsel fra Tarragonas centrum og en time fra Barcelona.
 
Denne strand har fint, gyldent sand og har også fået tildelt det blå flag. Stranden er omkring 1.1 kilometer og 20 meter bred og går fra Cap Gros til La Roca del Gaia. Der er nem adgang til stranden, så også gangbesværede kan let kommer hertil. Stranden har også en livredder, så den er ideel til en ferie i Tarragona med små børn.
 
Med en beliggenhed så tæt på byen er denne strand til familieferier, fordi Tarragona i sig selv er et godt sted at tage børn med til, da der er masser at se og opleve her. Det fantastiske klima på Costa Dorada betyder, at familier kan nyde stranden, naturen og aktiviteterne i Altafulla næsten hele året rundt.

6. Platja de Tamarit, Tarragona

Platja de Tamarit, Tarragona, Costa Dorada
 
Platja de Tamarit er en anden af ​​Tarragonas gyldne strande, som er tildelt det blå flag. Sandet er blødt og fint, og strande rengøres hver dag. Stranden skråner kun lidt ned mod vandkanten, hvilket gør den til et perfekt sted for familier at medbringe små børn, hvor de kan både lege og svømme.
 
Stranden er 1.750 meter lang og 45 meter bred. Den har en række faciliteter herunder toiletter, brusere, udlejning af liggestole, parasoller, cykler og udstyr til vandsportsaktiviteter, barer, restauranter og caféer og bådture samt nem adgang for handicappede og flydende rullestole. 
 
Denne strand ligger ved siden af ​​Gaià River Delta Nature Reserve og er omkranset af poppeltræer, pil og andre træer. Naturreservatet er hjemsted for mange fuglearter og er et godt sted at vandre en tur, da der er flere gode vandrestier. 
 
Den brede vifte af faciliteter og høj sikkerhed på denne strand gør den perfekt til lange stranddage med hele familien. Den smukke udsigt over Tamarit Slot og det beroligende omkransende skov gør denne strand til en uforglemmelig strandferie på Costa Dorada.

7. Platja de la Mora, Tarragona

Platja de la Mora, Tarragona, Costa Dorada
 
Stranden la Mora er 520 meter lang og 65 meter bred. Sandet her er ikke helt så fint og blødt, som på de andre strande i Tarragona området. Der er de mest almindelige faciliteter som brusere, toiletter, førstehjælp og en stor parkeringsplads.
 
Hældningen nedad til havet er ret stejl, så familier med små børn bør være opmærksom på dette. En anden ting, som besøgende også bør være opmærksom på, er, at det er tilladt at solbade og bade nøgen på denne strand. 

8. Cala de la Roca Plana, Tarragona

Platja de la Roca Plana, Tarragona, Costa Dorada
 
Cala de la Roca Plana er en isoleret nudiststrand beliggende på kanten af ​​skovområdet Bosque de la Marquesa. Stranden er 205 meter lang og 26 meter bred, og ligesom de fleste andre strande i Tarragona har den fint, gyldent sand. Stranden gøres ren ugentligt.
 
Vandet er rent og lavt, og stranden bliver som oftest ikke overfyldt, så den er et godt valg for dem, der søger en rolig, afslappet stranddag. Denne strand ligger meget afsondret og er svært at komme til, og der er ikke nogen særlig adgang for handicappede og heller ikke nogen former for faciliteter. Den er derfor nok ikke førstevalget for familier med børn. 

9. Cala Fonda aka Waikiki Beach, Tarragona

Cala Fonda aka Waikiki Beach, Tarragona, Costa Dorada
 
Den isolerede Cala Fonda ligger kun få kilometer fra Tarragona, lidt længere sydpå end Cala de la Roca Plana, og den er en af ​​de mest uspolerede og velbevarede strande i området. Måske derfor den har fået tilnavnet Waikiki Beach med henvisning til Hawaiis paradisiske strande. Stranden er en nudiststrand, og den ligger omgivet af den aromatiske Bosque de la Marquesa og store, gule kalkstensklipper.
 
Stranden er 200 meter lang og 25 meter bred med fint, gyldent sand, og den kan prale af varmt, lavt vand. Som andre afsondrede strande har Cala Fonda ikke nogen faciliteter, så hvis du planlægger en dag her, er det bedst at bringe din egen mad, drikkevarer og parasoller. Du kan kun få adgang til denne strand til fods, og der er ikke nogen særlig nem adgang for handicappede.

10. L’Arrabassada strand, Tarragona

L’Arrabassada strand, Tarragona, Costa Dorada
 
Denne semi-bymæssige strand ved Tarragona er 550 meter lang og 60 meter bred, sandet er rent og blødt, og vandet er roligt og varmt. Stranden rengøres dagligt, og der er livreddere. Gangbroer og nem adgang for handicappede gør denne strand tilgængelig og sikker for alle.
 
Stranden har en række faciliteter herunder caféer, barer, restauranter, brusere, toiletter, skabe, paraply og liggestole, en stor parkeringsplads, udlejning af udstyr til vandsport, en legeplads og endda et øveområde for surfere. Denne strand er nem at komme til både til fods og i bil, og det er en meget populær strand for besøgende i alle aldre.

11. Playa del Milagro, Tarragona

Playa del Milagro, Tarragona, Costa Dorada
 
Playa del Milagro er en endnu en af ​​Tarragonas fantastiske strande, og denne strand er en af ​​de mest populære og travle strande i området. Stranden ligger langs den vejstrækning, der forbinder byens centrum med havnen, hvilket gør stranden meget tilgængeligt og bekvemt for ferierende, der bor i Tarragonas historiske centrum. Stranden er omkranset af en moderne promenade, palmer og mange udendørs cafeer med hyggelige terrasser.
 
Playa del Milagro er 500 meter lang og 70 meter bred med fint gyldent sand, vandet er roligt og varmt, og havbunden skråner kun lidt, hvilket gør den perfekt til mindre erfarne svømmere. Stranden har også en række faciliteter herunder en livredder, handicapadgang, brusere, toiletter, udlejning af liggestole, barer og restauranter, en parkeringsplads og en legeplads. Stranden ligger desuden blot en kort gåtur fra havnen, som har barer, restauranter, banker, biludlejning og meget mere.

12. Cala Penya Tallada, Salou

Cala Penya Tallada, Salou, Tarragona, Costa Dorada
 
Denne dejlige, afsondrede bugt er 125 meter lang, 10 meter bred og omgivet af duftende fyrretræer og frodig vegetation. Takket være sin isolerede beliggenhed er denne bugt en af ​​de bedste strande i Salou, da den ikke er meget kendt af turister, og den bliver derfor sjældent overfyldt.
 
Du vil aldrig have problemer med at finde en plads til dit håndklæde her, men omvendt vil du heller ikke være i stand til at finde nogen form for faciliteter her. I stedet kan du fokusere på at bruge en dag af din ferie i Salou i ren afslapning væk fra resten af ​​verden og omgivet af duften af natur. 

13. Playa Larga, Salou

Platja Larga, Salou, Costa Dorada
 
Salou er en af de mest populære destinationer på Costa Dorada. Platja Larga stranden ligger lige udenfor byens centrum og er omgivet af en smuk fyrreskov.
 
Denne semi-bystrand er 600 meter lang og 35 meter bred, og den kan prale af fint gyldent sand, roligt vand og de mest almindelige faciliteter såsom toiletter, brusere og udlejning af liggestole og parasoller.
 
Der er også udlejning af både jetski og vandcykler, så du har mulighed for at se denne smukke kystlinje fra havet og nyde en af ​​de mange sjove familieaktiviteter, som Salou tilbyder.

14. Playa del Regural, Cambrils

Playa de Regural, Cambrils, Tarragona, Costa Dorada
 
Næste by langs Costa Dorada, syd for Salou er den smukke kystby Cambrils. Cambrils er en meget populær stranddestination for familier med børn på grund af sine mange store, sikre strande og rigelige familieaktiviteter.
 
Playa del Regural er Cambrils største strand, som ligger lige ved siden af ​​byens centrum, og strandpromenaden løber langs stranden. Stranden er let tilgængelig på grund af sin centrale placering og er derfor meget populær blandt familier med børn, både lokale og turister, hvilket gør den til en meget travl strand.
 
Med det store udbud af interessante ting, der er at se og udforske i Cambrils, falder hovedstranden fint ind med sine tilbud. Stranden består af en 1,2 km lang strækning af sand med barer, restauranter, brusere, volleyball baner og udlejning af liggestole, og der er også en række af vandsportsaktiviteter at vælge imellem, herunder bananbåde og vandski. 

15. Playa de Vilafortuny, Cambrils

Playa de Vilafortuny, Cambrils, Tarragona, Costa Dorada
 
En anden af ​​Cambrils gyldne strande er Playa de Vilafortuny, som er forbundet med Playa del Regural. Den er en 1,5 km lang og 70 meter bred med gyldent sand og har en række faciliteter, herunder brusere, legepladser og udlejning af liggestole, hvilket gør den ideel til en familieferie i Cambrils

16. Cala de les Sirenes, Miami Platja, Cambrils

Cala de les Sirenes, Miami Platja, Tarragona, Costa Dorada
 
Cala de les Sirenes er en del af kyststrækningen ved Miami Platja, og den er 180 meter lang. Sandet er fint, og vandet er roligt, men hældningen ned til havet er ret ujævn, så man skal være forsigtig, når man går i vandet.
 
Stranden rengøres dagligt, og der er et par faciliteter som brusere, en restaurant og udlejning af udstyr til vandsport. Stranden er en af i alt ​​otte små bugter, som alle er klassificeret som beskyttede naturområder. Området omkring bugten er stenet og fyldt med fyrretræer og buske.

17. El Torn strand, Cambrils

El Torn strand, Tarragona, Costa Dorada
 
Beliggende i et beskyttet naturområde kun få minutter fra byen L'Hospital de L'Infant tilbyder denne nudiststrand den perfekte kombination af uspoleret strand og frodigt natur. Den ligger helt isoleret og er meget fredelig. Den er derfor perfekt til afslapning uden at være omgivet af store folkemængder.
 
El Torn stranden er 1.400 meter lang og omkring 70 meter bred, sandet er mørkt og vandet er stille og varmt. Stranden rengøres regelmæssigt og har nogle at de mest almindelige faciliteter som toiletter og udlejning af liggestole. Denne strand er perfekt til venner eller par på udkig efter et sted at slappe af i afsondrethed og ro.

18. Riumar strand, Cambrils

Riumar strand, Tarragona, Costa Dorada
 
Riumar Beach er 150 meter bred og næsten 4 kilometer lang og strækker sig langs den østlige del af Delta de L'ebre området. Den er en af ​​de få strande på denne kyst, der har klitter. Sandet er fint, blødt og gyldent, og vandet er lavt, hvilket gør stranden til et både underholdende og sikkert valg til en familieferie på Costa Dorada. Stranden er ikke særlig besøg og på grund af sin størrelse er den aldrig overfyldt. Her er ofte blæsende dage, hvilket skaber gode bølger, som især tiltrækker surfere og windsurfere. Stranden har masser af faciliteter herunder en parkeringsplads, brusere, en Røde Kors station, strandbarer og udlejning af udstyr til vandsport.
 
Stranden ligger i naturreservatet “Delta de L'ebre Nature Reserve”, der er hjemsted for mange arter af fugle. Parken har en række vandrestier og observationspunkter, hvilket gør denne strand til den ideelle destination for dyreinteresserede og vandsportentusiaster.
 
Med så mange forskellige strande at vælge imellem er Costa Dorada det ideelle sted til din næste strandferie i Spanien. Uanset om du rejser med børn, familie eller venner, har du her al den information, du har brug for til at tage en beslutning om den bedste stranddestination på Costa Dorada for dig!

Kort