Masser af sjov og underholdning i Salou

Salou er en fantastisk destination på Costa Dorada og besøges af mange turister hvert år. Byens dejlige strande, de skønne omgivelser og det store udbud af underholdning, giver de besøgende mulighed for alt fra skønne dage på stranden til sjove lokale festivaler eller arrangementer, der vil tage de besøgende en tur tilbage til fortiden. Opdag de begivenheder og aktiviteter, som du ikke bør gå glip, hvis du rejser til Salou.
 

Nyd strandene i Salou

Vi starter ved de smukke strande i Salou. Langs de 14 kilometer ved kysten af Salou finder vi strande for enhver smag. Alle har de krystalklart og roligt vand med, hvor de besøgende kan slappe af eller dyrke alle former for vandsport.
 
For dem, der rejser med familien eller ikke ønsker at flytte sig langt væk fra centrum, er bystrandene måske den bedste løsning. Strandene Llevant, Ponent og Llarga tilbyder alle former for service og faciliteter,  og de løber alle parallelt med byens strandpromenade.
 
Cala Font
 
Men for dem, der søger mere privatliv og ønsker at være tættere på naturen, anbefaler vi at tage lidt væk fra centrum ved at følge vandrestien Camino de Ronda ud mod bugten Salou. Langs hele denne vandresti findes der små bugter, som er mere eller mindre besøgte, og hvor en del er omgivet af fyrreskove, og hvor vi kan snorkle eller slappe af i hængekøjer eller liggestole. Under alle omstændigheder er der intet så skønt som at opholde sig i en feriebolig i Salou med havudsigt og i gåafstand fra stranden.

Udforsk områdets kulturarv

Heldigvis er Salou meget mere end sol og sand, så du bør afsætte lidt tid til at opdage områdets kulturarv under din ferie. La Torre Vella Salou er måske områdets mest besøgte monument. Dette er et tårn bygget i 1530 for at beskytte byen mod angreb af pirater, der ankom via Middelhavet. I dag anvendes tårnet til udstillinger af moderne malerier og emaljearbejder, og det kan besøges gratis. En anden vigtig bygning er kirken Santa Maria del Mar, som blev bygget i det attende århundrede til ære for fiskeriet i Salou, som var af stor vigtighed for byen. 
 
Santa Maria del Mar kirken i Salou
 
Langs strandpromenaden vil vi se nogle af de vigtigste monumenter i byen som oplyste fontæner, monumentet for kong Jaume I og la Casa de Bonet (Bonets hus). Sidstnævnte præsenterer en sen modernistisk stil, som er meget berømt i Catalonien takket været arbejde udført af Gaudí.
 
Casa Bonet i Salou
Du bør heller ikke gå glip af Masía Catalana, en traditionel catalansk bondegård, hvor du kan opleve, hvordan det catalanske liv på landet var før i tiden. Dette catalanske stuehus er som at rejse tilbage til fortiden Her er alt fra værktøjer, kæledyr, genstande fra dagligdagen og meget mere. Om sommeren arrangeres der markeder for traditionelle håndværk. 
 
Hvis du er til flora og træer bør du helt bestemt besøge den moderne botanisk have, som har mere end 400 arter af planter og træer fra hele verden fordelt på næsten to hektar jord. Et besøg i den botaniske have er en meget rolig og afslappende oplevelse. Overalt er der kanaler med vand, der får tankerne og kroppen til at slappe af. Disse kanaler minder om det traditionelle vandingssystem, der tidligere blev brugt i landdistrikterne.

Nits Dauradas  august

I august farves Salou gylden i forbindelse med sin sommerfestival, kendt som Nits Daurades (Gyldne nætter). Der festes i en hel uge og i løbet af disse dage er gaderne fulde af folkemusik og kulturelle festligheder såsom parader med dukker med store hoveder, parader med gigantiske dukker, koncerter og musikalske forestillinger, sportskonkurrencer og meget mere. Under Nits Daurades er hver dag fuld af nye anderledes oplevelser.
 
Nits Daurades
 
En helt særlig aften er Noche del Fuego (Ildens nat), hvor trommer får jorden til at skælve og koreografer omdanner gaderne til byfester. I løbet af de dage, hvor denne fest fejres, kan de besøgende nyde mange catalanske traditioner, herunder de fantastiske castells som er tårnhøje menneskelige tårne, hvor hundredvis af mennesker deltager.
 
Klimaks er uden tvivl de natlige kæmpe store fyrværkerishow, der kan nydes fra de strandene tæt på byen og fra strandpromenaden. At finde overnatning på disse datoer kan være lidt kompliceret, så du bør allerede nu begynde at kigge fremad. Overnat til den bedste pris: vi har valgt de bedste ferieboliger i Salou.

La Villa Romana de Barenys, Barenys romanske villa

I hjertet af Salou finder vi denne lille arkæologiske park, hvor du stadig kan finde resterne af et romersk område fra det første århundrede f.Kr., hvor der blev fremstillet keramik, der på daværende tidspunkt blev anvendt til at transportere den vin, som blev fremstilles i hele Tarragona.
 
Villa Romana de Barenys
Selvom resterne i byen Barenys er ret sparsomme, så er et besøg her alligevel en stor oplevelse. Tag med en af guiderne, som kan gøre disse arkæologisk udgravninger levende i din fantasi og lær hvordan romerne anvendte ovnen til at  opvarme massen til de færdige keramikprodukter. 
 
Rundvisninger: lørdage fra kl. 11 til kl. 13.
Tilgængelige sprog: castiliansk, catalansk, engelsk og fransk.

Vinterfesten: Coso Blanco

I slutningen af ​​januar afholder Salou en fantastisk byfest kaldet “Fiesta Mayor de Invierno” (Den store vinterfest). I over en uge er byen omdannet til en stor fest med en omfattende og farverig palet af kulturelle arrangementer, som udvides og forbedres år for år. 
 
Hver dag afholdes der forskellige aktiviteter, lige fra dans og koncerter til parader med dukker udklædte som djævle og giganter, lysshow og en afsluttende markering kendt som Coso Blanco.
 
Vinterfestival: Coso Blanco i Salou
Coso Blanco er den mest ventede begivenhed i til vinterfestivalen i Salou og så populær at den tiltrækker over 20.000 mennesker hvert år. Alle går i parade gennem byens gader ledsaget af dekorerede opsatser og masser af musik. På et tidspunkt slukkes alt lys og 20 kanoner skyder 22 tons papirkonfetti ud i luften, hvilket markerer begyndelsen på Coso Blanco og starter et sandt skue af farver, lys og underholdning.
 
Denne festival er også for børn, idet der afholdes særlige aktiviteter designet netop til børn, herunder workshops med fantasimakeup, fremvisning af børnefilm, dramatiserede historier og oppustelige slotte og borge, hvor børnene helt sikkert vil more sig. Selv om vinteren lider Salou ingen nød i forhold til fester og underholdning. 

Lumine Beach Club Salou

I din ferie du fortjener det bedste, og Salou har alt der behøves for at gøre din ferie mindeværdig.  Forestil dig selv i en hængekøje i solen, hvor du føler brisen og de blide lyde af ​​havet i baggrunden. Alt dette er omgivet af skønne pools, og der er blot en kort gåtur til stranden. Lyder det godt? Dette er netop hvad Lumine Beach Club Salou kan tilbyde.
 
Lumine Beach Club

I denne klub er din afslapning sikret. I weekenden kan du yderligere nyde levende musik, og om søndage i sommermånederne er der børneunderholdning i form af workshops. 

Las fiestas Jaume 1 i september

Hvis du rejser til Salou i september er du ekstra heldig. Ikke kun fordi du kan nyde det gode vejr og strandene med langt færre mennesker, men også fordi du får mulighed for at opleve en tur tilbage i tiden, når middelalderfestivalerne Jaume 1 afholdes i begyndelsen af september i Salou.
 
Disse fester har et omfattende program af aktiviteter, der alle er relateret til den spændende middelalder i Catalonien. En af de mest bemærkelsesværdige arrangementer er middelaldermarkedet, som afholdes i den gamle bydel i Salou. Her finder du både boder med håndværk, workshops og aktiviteter for børn såsom vogne trukket af æsler og teaterforestillinger.
 
Nomad Festival i Salou
Byens gader vil være pyntet op til lejligheden: fra balkoner vil der hænge flag fra middelalderen, de lokale vil trække i deres bedste tøj og promenerer gennem byens gader. En af favoritterne blandt arrangementerne er den gastronomiske rute med typiske middelalderopskrifter, som mere end 20 restauranter i Salou centrum deltager i. Byen arrangerer også andre madoplevelser, for i september afholdes Nomad Festival, et moderne projekt hvor der kommer madvogne, som tilbyder mange forskellige typer af mad til de besøgende. Foruden den spændende mad vil der også være underholdning for de besøgende i form af levende musik. 

Opsøg eventyret i en af de mange forlystelsesparker

Forlystelsesparker i Salou er også vigtige attraktioner. Her finder du blandt andet den verdensberømte park Port Aventura, vandlandet Aquopolis, trækronernes konge Parc Aventura og for de fartglade gokartbanen Kart Salou.   
 
Port Aventura
 
Port Aventura er en spændende park med 6 temaområder, hvor de besøgende kan rejse rundt i verden uden at forlade Salou. Her er rutsjebaner, forlystelser og shows som helt sikkert vil underholde dig. Aquópolis er en mere afslappet park, fuld af pools og vandrutsjebaner og et område som er inspireret af strandene i Hawaii, hvor du finder både hængekøjer, palmer, liggestole og strandbarer ...
 
Port Aventura
 
Parc Aventura ligger i centrum af Salou og har alle mulige former for udfordringer i trækronerne. Her er flere ruter, som man kan vælge alt efter alder og ønske om sværhedsgrad, men uanset hvilken rute man vælger, så er der ingen plads til højdeskræk i denne park, da alle ruterne foregår oppe i højderne. Hvis du godt kan lide og hastighed ved rattet, så er der intet bedre end at tilbringe en dag i Salou Kart. Og her er netop kommet endnu en ekstra attraktion: “Bungee Rocket”, en slags slangebøsse, som sender dig op i 90 meter høje ved 180 km / t på mindre end 1, 3 sekunder. Hvis du kan lide spænding og underholdning i topklasse, så har Spanien mange fantastiske og anderledes forlystelsesparker.

XIX Spanish Open de Salou

I december slår Salou dørene op for den 19. udgave af Spanish Open de Salou, som er en af de vigtigste dansearrangementer for både traditionel dans og for sportsgymnastik i Spanien og internationalt.
 
I år ventes der mere end 1.800 udøvende atleter, fra næsten 30 lande, mens dommerne kommer fra 14 forskellige lande. Det er en vidunderlig opvisning af farver, musik og den bedste internationale koreografi.

Gå Cami de Ronda

At gå på vandrestien Cami de Ronda er næsten en obligatorisk aktivitet, når du besøger Salou. Denne smukke sti ved kysten blev tidligere benyttet til at overvåge og forsvare kyststrækningen. I dag er den genopbygget i træ, så den er behagelig at gå på, og alt du behøver er at nyde den fantastiske udsigt. 
 
Cami de Ronda i Salou
Hele ruten løber parallelt med kysten, indtil den når fyrtårnet Faro de Salou, hvorfra udsigten ud over havet og området er helt spektakulært. Her kan du også få øje på nogle af de bedste strande i både Salou og det omkringliggende område, hvorfra du kan tage en dukkert i det skønne Middelhav. I sommermånederne anbefaler vi at undgå at gå denne skønne tur midt på dagen, da solen brænder kraftigt på dette tidspunkt. Tag i stedet en morgentur eller endnu bedre, en tur om aftenen og nyd den utrolige smukke solnedgang.
 
Salou er fuld af spændende steder, som fortjener at blive opdaget og oplevet.  For mange er ferie i Spanien ensbetydende med sol og strand om sommeren. Men Spanien og særligt Salou byder på dejlige oplevelser hele året i form af den skønne natur, områdets særegne historiske arv og de mange arrangementer, som afholdes løbende i området året rundt. Salou er således bestemt et skønt og interessant sted at besøge på alle tider af året.