Ferie med børn: forlystelsesparker i Spanien

Når du booker din familievenlige feriebolig i Spanien, vil du sikkert gerne sørge for at planlægge en tur, dine børn ikke aldrig vil glemme. En dag i en af ​​de største forlystelsesparker bør stå højt på din liste over ting, i vil opleve.

Tag med på en farverig rejse gennem de største spanske forlystelsesparker - vi skal bl.a. møde tegneseriefigurer og eksotiske dyr, og vi skal forbi en overflod af fantasiverdener og vilde vandland, hvilken park vil du vælge?

1. Parque Warner i San Martín de la Vega - Madrid

Warner Park, Madrid

Hvis du bor i Madrid, så tag dine børn med ud og se deres yndlingspersoner som Superman, Batman eller Bugs Bunny på Warner's Park.

Samtlige af disse figurer og utallige andre kan I finde i Parque Warner, som ligger i San Martín de la Vega, små 30 km syd for Madrid. Derudover finder I verdens næsthøjeste tårn med 'frit fald', som vi kender det fra Det Gyldne Tårn i Tivoli - i Parque Warner er tårnet bare 115 meter højt (mod Det Gyldne Tårns 63 meter)! Parken er kåret som en af de mest sikre forlystelsesparker i verden, så I kan trygt kaste jer ud i de mange nervepirrende udfordringer, I møder i Parque Warner.

I forlystelsen kaldet 'Superman' kan du opleve en rutschebanetur, der vil få dig til at føle dig som en ægte flyvende superhelt (såfremt du ikke lider af højdeskræk eller køresyge, naturligvis). Fortrækker du at have begge ben på jorden, kan du tage en tur i spøgelseshuset, hvor du kan løse mysterier sammen med Scooby-Doo og hans venner. 

Parken er opdelt i fem områder med hver deres tema inspireret af Warner Brothers' utallige film: Hollywood Boulevard, Old West Territory, DC Super Heroes World,  Warner Bros Studios og Cartoon Village. Hvert område har både forlystelser, restauranter, kiosker og alle andre faciliteter, der hører en forlystelsespark til.

2. Port Aventura - Costa Dorada

Port Aventura, The Costa Dorada

Her er en af de mest populære destinationer for børnefamilier: Port Aventura. Det er Europas tredjestørste forlystelsespark med hele 6 temaopdelte områder, hvor fantasien - og dit indre barn - kan få frit løb: Middelhavsområdet, Polynesien, Kina, Mexico, Det vilde Vesten og SésamoAventura.

Hvert område har selvfølgelig helt unikke forlystelser og attraktioner. Herunder rutschebanen "Dragon Khan", som har et af de største loops nogensinde set i en rutschebane. Skal der endnu mere fart over feltet, kan du prøve rutschebanen "Furius Baco" - det er Europas hurtigste, og den når op på 135 km/t på bare 3,5 sekunder. Bagefter kan I køle ned i vandlandet og tage en pause på stranden ved "Middelhavet". I 2016 åbnede den nye temapark "Ferrari Land" sine døre og har været et hit for bil interesserede. Ud over alt dette, ligger der også et vandland ved siden af ​​nogle af de smukke strande på Costa Dorada.

Denne park ligger kun en time fra Barcelona, ​​hvilket gør den til en af ​​de største attraktioner for familier, der bor på Costa Dorada.

3. Dinópolis - Teruel

Dinópolis de Teruel Park

Denne park / museum, som ligger i Teruel i Aragonien, kombinerer på fineste vis videnskab og underholdning, hvor man kommer helt tæt på dinosaurernes spændende verden. Din tur vil transportere dig tilbage til livets begyndelse på jorden, hvor uddøde væsner ser ud til at være vakt til live igen. Oplev disse fantastiske modeller lavet i realistiske dimensioner og lær om nogle af de mest utrolige væsner, der har levet på jorden. 

Dinópolis er halvt museum, halvt forlystelsespark, og ligger i Teruel-provinsen øst for Madrid. Her kommer du til at stå ansigt til ansigt med de uddøde giganter, der i tidernes morgen beboede vores klode. Du vil bl.a. kunne se den frygtindgydende Tyrannosaurus Rex, der giver en opvisning i samspil med en skuespillerinde.

I museet, Museo Paleontológico, finder I en spændende samling fossiler, en 3D-biograf og en 4D-simulator. I kan gå rundt på museet og følge udviklingen af Homo Sapiens, eller I kan vælge en af de forskellige tematiske ruter. ‘El Último Minuto’, det sidste minut, foregår i båd og viser udviklingen af Homo Sapiens helt op til moderne tider. På ‘El Viaje en el Tiempo’, tidsrejsen, forklares verdens begyndelse, fra Big Bang til dinosaurernes udryddelse.

4. Siam Park - Tenerife

Siam Park, Tenerife

Hvis du beslutter dig for at tilbringe din ferie med børn på Tenerife, kan du vælge at tage dem i et af ​​de bedste vandlande i Spanien, Siam Park. Inspirationen til indretningen af parken er hentet fra Thailand, med frodig vegetation, floder og vandfald.

Siam Park rummer hele 29 vandrutschebaner. En af dem, The Tower of Power, er udelukkende egnet for de mest modige, med et næsten lodret fald, der sender én af sted med forrygende fart! Prøv også forlystelsen 'The Lost City' - den ideelle forlystelse for børn i alle aldre!

5. Loro Parque - Tenerife

Loro Parque, Tenerife

En anden verdensberømt park, der er værd at besøge, hvis du vælger at bo på Tenerife med dine børn, er Loro Parque. Denne park ligger i La Orotava-dalen, og er et sandt naturparadis. Her kan I opleve et væld af dyrearter, hvis naturlige habitater er rekonstrueret ned til mindste detalje.

Loro Parque huser bl.a. "La Antártida", hvor I kan se et isbjerg beboet af over 200 pingviner. I kan også se spækhuggerne boltre sig i Orca Ocean eller beundre delfinernes krumspring i delfinariet.

6. Tibidabo Forlystelsespark, Barcelona

Tibidabo Forlystelsespark, Barcelona

Tibidabo forlystelsespark i Barcelona by ligger mere end 500 meter over havets overflade og byder på nogle af byens mest spektakulære udsigter. Den ligger på toppen af ​​Collserola Natural Park, som af lokalbefolkningen kaldes det "magiske bjerg" og det er anerkendt som et ikonisk symbol for Barcelona. Parken er over 100 år gammel, hvilket gør det til den 3. ældste forlystelsespark i Europa efter Dyrehavsbakken, som er den ældste, og Tivoli i København som er den 2. ældste. Hop på det farverige pariserhjul, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt ud over byen, havet og omgivelserne. 

7. Isla Mágica, Sevilla

Isla Mágica, Seville

En dagstur til Isla Mágica er ideel for børn, når du lejer en feriebolig i Sevilla. Denne forlystelsespark har mange attraktioner egnet til alle aldre. Jaguar-rutsjebanen har fem vridninger af banen og et spiral twist i slutningen. Det er den største rutsjebane i Isla Mágica med et fald på 32 meters højde og en maksimal hastighed på 85 km / t. Anaconda er en rutchebane i en “træstamme”, som flyder på vand og skal forcere tre “vandfald” ind imellem tæt vegetation og skarpe sving.

8. Tivoli World, Benalmadena

Tivoli World, Benalmadena

Tivoli World er en af ​​de bedste attraktioner for familier i Benalmadena. Mellem springvand og haver er der mange attraktioner og rutchebaner for hele familien. Parken afholder også flamenco shows, udstillinger, shows for børn og forskellige andre arrangementer i løbet af året.

Denne park er let tilgængelig for familier, der lejer en feriebolig på Costa del Sol. Du kan vælge at købe "Supertivolino-billetten", som giver dig mulighed for at nyde ubegrænset adgang til de 36 attraktioner i parken.

9. Parque de Atracciones de Madrid

Parque de Atracciones de Madrid

Denne berømte forlystelsespark er et must-besøg for familier, der bor i Madrid. Med attraktioner for alle aldre er der noget til at underholde alle familiemedlemmer. "Abismo" er den mest ekstreme tur i parken og den nyeste generation af rutsjebane for de mest modige og adrenalinsøgende besøgende. Den er den eneste af sin slags i verden, hvor du oplever stejle dyk, svære vridninger af banen, bakker og loops ved 100 km/t. Tilbring hele dagen her og nyd de forskellige attraktioner, restauranter og shows.

10. Oasys MiniHollywood forlystelsespark, Almería

Oasys MiniHollywood forlystelsespark, Almería

Denne forlystelsespark ligger i Almeríaprovinsen og i Europas eneste ørken, som hedder Tabernas. I dette varme landskab er der konstrueret kulisser til blandt andet western-landsbyer og adskillige berømte Hollywoodfilm er indspillet her. Skuespillere som amerikanske Clint Eastwood og franske Brigitte Bardot har tidligere betrådt sandet her. Dette er en helt unik forlystelsespark i Spanien i et gådefuldt landskab. Besøg westernbyen, den zoologiske park og vandzonen. Vær forsigtig og omhyggelig, når du planlægger dit besøg, da det kan blive meget varmt om sommeren.