Familieferie med børn i Spanien

Vil du væk fra hverdagens stress og rutiner? Hvem ønsker sig ikke det, særligt når du planlægger en familieferie? Find svarene på de spørgsmål, du har, når du planlægger en rejse i udlandet med børn i alle aldre. Hvor skal du tage hen, hvordan er vejret, hvad skal du tage med dig, hvor skal du bo, hvilke attraktioner er der for børn, og endelig hvad skal man gøre som forældre på ferie. 

Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring at få planlagt den bedste ferie sammen med børn.  At finde indkvartering på et ideelt sted, vurdere forskellige forlystelsesparker og sørge for at børnene er tilfredse med den lokale mad er ikke en nem opgave. Nedenfor finder du råd til hvordan du bedst kan forberede dig til at rejse til udlandet med dine børn.

De bedste destinationer i Spanien til ferier med børn

Hvis dine børn stadig går i skole, kender du datoerne for ferierne. Det er værd at bruge disse oplysninger til planlægning så hurtigt som muligt. På denne måde får du de bedste familievenlige lejligheder og villaer i Spanien

1. Tenerife, De Kanariske Øer

Med dejlige temperaturer året rundt, attraktioner, der appellerer til alle familiemedlemmer og en venlig lokalbefolkningen er Tenerife en fantastisk destination til en familieferie i Spanien.

Hvis du har eventyrlystne medlemmer i din familie, skal du besøge The Senses Trail, Volcano el Teide eller 'Wind Cave' og få langvarige familieminder. Hvis dine børn elsker vandet, er der en overflod af fantastiske strande på  Tenerife. For dem, som vil opleve et adrenalinkick, så bør badelandet Aqualand besøges. Der er også skønne muligheder for en afslappende dag for hele familien ved Lago Martianez.

2. Benalmadena, Costa del Sol

Med en dyrepark, masser af strande, et fantastisk gastronomisk tilbud for ethvert barn og et uendeligt antal attraktioner, herunder en fantastisk havn med utallige lystbåde, iskiosker og en forlystelsespark, et Columbus slot og meget mere. Benalmadena er et fantastisk rejsemål for en familieferier.

Den brede vifte af overnatningsmuligheder i Benalmadena tiltrækker både dem, der ønsker at blive ved havet, såvel som dem, der ønsker at have adgang til en privat pool og en villa med køkken, hvor man kan lave mad, når det passer familien.

3. Calella de Palafrugell, Costa Brava

Costa Brava har mange charmerende områder, smukke vilde strande og mange steder, som børn vil elske. Denne smukke by tiltrækker tusindvis af familier hvert år. Med hvidkalkede huse tæt på Calella de Palafrugells strande er det et roligt sted for familier.

De, der gerne vil tage deres børn med på en aktiv dag ude i det fri, bør vælge at gå en tur på Camino de Ronda. Denne sti løber langs Costa Brava og blev oprindeligt brugt til at overvåge havet og beskytte mod piratangreb. Der er flere smukke byer, som du kan besøge med udgangspunkt i din feriebolig i Calella de Palafrugell, for eksempel kan du tilbringe dagen i den middelalderbyen Pals.

4. Moraira, Costa Blanca

Moraira er den perfekte familiedestination, hvis du leder efter et fredeligt sted til en strandferie på Costa Blanca. Området er ideelt, hvis du vil slappe af, bruge kvalitetstid sammen med din familie, spise på strandpromenaden tæt ved havet eller ophold dig i din feriebolig med nem adgang til havet.

Nyd den smukke udsigt ud over de turkise bugter, oplev den rolige atmosfære i byen og udforske strandene i Moraira, der aldrig bliver for overfyldte. Moraira ligger tæt på byer som Benidorm, Altea og Calpe, der er ideelle for dagsture med familien

5. Salou, Costa Dorada

Lange, gyldne strande, forskellige underholdningsmuligheder og naturen omkring byen gør Salou til et ideelt sted for en familieferie. Disse faciliteter sørgede for at byen blev godkendt som en familievenlig destination i Spanien.

Det krystalklare vand på Salous bedste strande sikrer, at dine børn kan nyde endeløse timer ved havet. Når du bor i en feriebolig i Salou, bør du planlægge at besøge forlystelsesparken Bosc Aventura, gå en tur på Camino de Ronda stien eller tage en tur til temaparken Port Aventura. Sæt et par dage til at udforske alle de familieaktiviteter, Salou har at byde på

Familieferie med børn - hvad skal du tænke på

1. Nogle børn elsker fly og at flyve. Men ændringen i trykket ved afgang og landing kan forårsage smerte i ørerne. Sørg for at børn bliver hydreret og drikker 30-45 minutter før landing. For mange hjælper det at lave synkebevægelser, så det kan være en ide at give børn enten væske eller noget at sutte på ved start og landing.
 
2. Når du leder efter flyrejser og du skal på en længere rejse, så kan det være fordelagtigt at tage en sen afgang eller en natflyver. Tilsvarende kan et tidligt fly være en god mulighed, da der generelt er færre mennesker, der flyver og flyvninger er mindre tilbøjelige til at være blevet forsinket. 
 
3. Håndbagage er vigtigt ved rejser med børn. Samtidig kan det være rart at have hænderne frie, så selvom en rullende kuffert kan virke praktisk, så kan det være værd at overveje en praktisk rygsæk, som giver dig frie arme og hænder. 
 
4. Provianter med store mængder af sunde snacks i stedet for at købe sukkerfyldte godbidder, da du nok vil fortryde dette under flyvningen. Vi ved alle, at hyperaktive småbørn ikke vil sidde roligt, hverken hjemme eller i et fly.
 
5. Hvilket barn kan ikke lide gaver? Pak nogle små gaver ind, som børnene kan pakke ud under flyvningen, noget nyt for at holde dem distraheret i et stykke tid. Gaver fungerer også for ældre børn, for eksempel en ny bog eller en dagbog, hvor de kan dokumentere deres rejse og holde dem beskæftiget et par timer kedelig flyvning.
 
6. Hvis dit barn er tilbøjelig til at forsvinde lige foran dig på få sekunder, kan du vælge at købe en GPS-enhed, som kombineret med et program installeret på din telefon giver dig mulighed for at spore dit barn. En anden mulighed er at købe noget, som dit barn kan bære på sit håndled med dit telefonnummer på det, hvis de bliver væk i lufthavnen eller på rejsedestinationen. 
7. Selvom strandferier ofte foretrækkes af familier, kan nogle børn ikke lide sand, og hele strandoplevelsen kan i så fald være stressende for både forældre og børn. Hvis du foretrækker at slappe af samtidig med, at dine børn stadig kan bade, har mange ferieboliger i Spanien private pools.
 

8. For at nyde en ferie fuldt ud, så undlad at fylde dagene til bristepunktet med sightseeing og museumsbesøg. Det er fristende at ville have alt med sig, men nyd øjeblikkets glæder. Husk at ferien er for at komme væk fra dagligdagens stress og give dig masser af tid til at slappe af.

På tur med børn

9. At tage på lokale restauranter kan betyde en opskrift på katastrofe, hvis dit barn ikke kan lide maden eller er overtræt. Du kan undgå denne stress helt ved at leje en feriebolig i Spanien, hvor du selv kan bestemme og lave maden, når det passer familien. Heldigvis er mange spanske feriedestinationer vant til børn og deres madvaner, så i behøver ikke spise hjemme under hele ferien. 
 
10. Vær opmærksom på at når du kommer tilbage fra ferie, kan det være en god at give dig selv er par dagen inden du og dine børn vender tilbage til dagligdagens rutiner. Det kan være hårdt at komme hjem fra ferie den ene dag og så tilbage i skole den næste.