En guide til strandene i Moraira

Lidt om Moraira

Moraira er en lille by beliggende på den fantastiske  Costa Blanca ved Middelhavet. Som feriedestination er Moraira berømt for sit stabile varme klima, og området har omkring 300 solskinsdage om året. Alicante-provinsen er et smukt sted til en strandferie eller en dagstur til kysten.

Moraira har strande for enhver smag. Fra intime bugter beliggende under klipper med klart turkist vand, som er perfekte steder til snorkling og svømning, til de hvide sandstrande, som ligger i uberørte naturområder med alle tænkelige faciliteter, og som er perfekte til en familieferie på Costa Blanca.

Portet strand

Portet strand, Moraira

Denne strand betragtes som den mest maleriske strand i byen. Den har blødt hvidt sand og lavt turkist vand. Mange skønne ferieboliger i Moraira har udsigt ud mod denne beskyttede bugt og ud over Middelhavet. Stranden har en afslappet atmosfære med både fortøjet i bugten og besøgende, som bader i det rolige hav. Det er også en populær strand for familier, da stranden har gode faciliteter, livredder og restauranter med terrasser, hvor du kan spise sammen med spektakulær udsigt.

Hvis du kommer fra byens centrum, har du adgang til denne strand ved at gå gennem parken med udsigt over marinaen. Denne sti har mange trin, så den er ikke praktisk for familier med klapvogne. Der ligger en parkeringsplads i nærheden.

Platgetes strand 

Platgetes strand, Moraira

Denne strand består af både sten, klipper og en sandstrand. Som badegæst kan du vælge mellem at svømme i de naturskabte stenbassiner eller nyde det lave havvand langs den lille sandstrækning. Stranden ligger lidt uden for centrum af byen, hvilket gør, at den ofte ikke er så overfyldt som de andre strande i Moraira. Stedet er populært hos lokalbefolkningen, når de vil have et  forfriskende morgenbad i havet.

Der er gode, rene faciliteter og parkering tæt ved, samt nogle gode spisesteder, som ligger lidt tilbagetrukket fra stranden.

Cala Moraig

Denne strand ligger langs en vandrerute fra Benitatxell til Moraira, og denne bugt er nok den mest berømte i kommunen. Cala Moraig er kåret som en af ​​de bedste strande på Costa Blanca. Den ligger godt beskyttet for foden af nogle stejle klipper, og den er et populært sted for folk, der søger en strandoplevelse væk fra de mere bebyggede områder. Der er en parkeringsplads, og stranden er populær hos både familier, dykkere samt nudister, som kan nyde stranden nøgen på dens venstre side. 

Cala Portitxolet

Cala Portitxolet, Moraira

Dette er en lille, skjult og rimelig privat bugt i fantastisk omgivelser. Det er en stenet strand, som mest af alt er et ideelt sted for par, svømmere og snorklere. Øverst på trapperne, som fører ned til bugten, er en imponerende balkon med enestående udsigt ud over Middelhavet. Den bugt er så lille, at der er ikke er nogen faciliteter. Alligevel besøges den ofte af lokalbefolkningen, som tager hertil for at slappe af. 

Andrago strand

Dette er en af Morairas romantiske bugter. Den består af klipper og småsten, og det krystalklare vand gør den til et paradis for snorklere, som vil opleve livet under havoverfladen. Den lille promenade med udsigt ud over stranden byder på enestående udsigt ud over kysten. Der er parkering tæt ved samt en berømt strandbar kaldet 'Algas L'Andragó', som er kendt som stedet at nyde god mad og en uovertruffen udsigt.

Ampolla strand

Ampolla strand, Moraira

Med blødt hvidt sand og roligt vand er dette den bedste strand i Moraira for familier. Den er perfekt til nybegyndere og utrænede svømmere, og der er også en lille bæk, som løber ud i havet, hvor børn kan lege og bygge sandslotte. Andre faciliteter omfatter et volleyballnet og brusere. Nyd en picnic eller spis på Restaurant El Castillo, der serverer alt fra traditionel paella til pizza.

Som den største strand i Moraira er den velbesøgt i højsæsonen, men den er heldigvis stor nok, så der er plads til alle. Du kan enten parkere lige ved stranden, eller hvis du bor i en ferielejlighed i Moraira, så ligger stranden blot en kort gåtur fra byens centrum.

Cala Cap Blanc

Cala Cap Blanc, Moraira

Det er lidt vanskeligt at komme til denne strand, men det er udfordringen værd. Cala Cap Blanc tilbyder ro og ufattelige smukke omgivelser. Det er den mindst besøgte, men samtidig en af ​​de mest charmerende bugter. Den er helt ideel, hvis du vil undgå de velbesøgte strande i Moraira. Cala Cap Blanc er særlig populær blandt snorkel- og dykkerentusiaster på grund af den pragtfulde og uberørte flora og fauna under havets overflade. For at få adgang til denne bugt kan du parkere din bil oppe på klippen og tage trappen ned. 

Cala Llebeig

Denne bugt kan også findes på vandreturen mellem Benitatxell og Moraira. Dette sted ligger et stykke fra centrum. Den er lidt sværere at få adgang til end de andre strande i Moraira,  og den kan kun nås til fods. Stedet oser af charme. Her er gamle fiskerhuse bygget direkte på klipperne, som minder om en tid, hvor fiskerne boede tæt på deres arbejde i pagt med naturen. Bugten er det ultimative sted at søge hen for fred og ro.  

La Cala strand

La Cala, Moraira

Denne lille strand er meget populær blandt svømmere og snorklere, der ønsker at udforske det marine liv i Moraira. Den er kun tilgængelig med båd, kajak eller ved at klatre på klipper fra den nærliggende strand, Playa Portet. Denne bugt bør kun besøges, når havet er roligt, og tidevandet er lavt. Et skønt sted at se de forskellige både, jetski og yachter, der forlader marinaen og stævner ud mod Middelhavet.

Der er en grund til, at Moraira er et attraktivt feriemål. Med strande, der passer til enhver smag og solbadning på strækningerne med blødt hvidt sand er synonymt med Costa Blanca. Her kan du tage familien med og nyde det krystalklare turkise hav eller udforske det marine liv og prøve dykning, snorkling eller ro i kajak til de fantastiske bugter.

Kort over de bedste strande i Moraira