Fordyb dig i strandene i Calella de Palafrugell

Costa Brava i Gironaprovinsen er fuld af charmerende fiskerlandsbyer, majestætiske klipper, skønne strande og små bugter, som giver os en følelse af at være i paradis. I denne artikel fordyber vi os i skønne Calella de Palafrugell, der betragtes som en af ​​de smukkeste landsbyer ved Middelhavet. Dens elegante hvide huse og fascinerende kystlinje sætter forventningerne meget højt, og du kan her nyde en ferie med sol og strand med alt, hvad du kan forestille dig.
 
Mange af områdets strande er forbundet via en promenade, hvorfra man kan nyde en uovertruffen udsigt ud over kysten. Hvor promenaden slutter kan man fortsætte via gangstien Camino de Ronda til de mest afsidesliggende og skjulte strande. For at du ikke går glip af noget, har vi udarbejdet denne guide til de bedste strande i Calella de Palafrugell:
 
Calella de Palafrugell

El Golfet

Vi begynder med den strand, som ligger længst væk fra Calella, men som er så skøn, at vi ikke kunne overlade den til at være sidst. Cala del Golfet er en af ​​de bedste strande, du finder på Costa Brava. Beskyttet af rødlige klippevægge og med krystalklart vand, småsten og inden for gåafstand af den smukke botaniske have i Cap Roig er El Golfet den skønneste juvel på kysten af Calella de Palafrugell.
 
Denne strand er 75 meter lang og 20 meter bred og det helt perfekte sted at nyde naturen, solen og havet. Ved ankomsten fanges vores opmærksomhed af den enorme klippe, som ligger i den ene side og af naturens fantastisk farvepalet: Røde klipper, gyldne sten på stranden, grønne træer i den botaniske have i Cap Roig og det flotte turkisblå hav, som samlet gør dette maleriske landskab meget svært at glemme. 
 
Playa de El Golfet
 
Playa de El Golfet ligger i en lille bugt mellem el Punta d'Els Forgats og Cap Roig, og takket være omgivelserne er stranden beskyttet mod vinden fra Tramontana. Fra stranden kan man beundre de små øer Illas Formigues, som har en særlig tiltrækning på dem, som ynder at snorkle og dykke. 
 
For at komme hertil fra Calella er det muligt at vælge en gåtur på den smukke gangsti Camino de Ronda langs kysten, en tur på cirka 35 minutter. Bemærk, at der ikke findes nogen faciliteter på El Golfet, hvilket netop er en del af charmen ved denne strand. Så måske er denne strand ikke det bedste valg, hvis du rejser med børn eller et familiemedlem eller en ven med nedsat mobilitet. Men på grund af sin beliggenhed og utrolige skønhed, er El Golfet en af de bedste strande på Costa Brava. En anden skøn strand i nærheden er den smukke strand Platja de Pals, som ligger cirka 20 kilometer nord for Calella de Palafrugell.
 
Playa de El Golfet i Calella de Palafrugell

Port Bo eller Playa de les Barques

Bortset fra de smukke hvide huse og smalle gader, er den bedst kendte arkitektoniske bygning i Calella de Palafrugell den specielle “Les Voltes”, der er en bygning i første række ned mod stranden, som består af mange hvide buer, og som tidligere fungerede som et tilflugtssted for sejlere. Modsat Les Voltes findes den smukke strand Port Bo.
 
Denne bystrand har alle former for faciliteter: brusere, udlejning af liggestole og parasoller, førstehjælp ... Så alt er klaret her til en perfekt dag på stranden uden at ofre nogen form for bekvemmeligheder. Hertil kommer, at strandens stenede havbund og krystalklare vand tiltrækker mange dykkere og snorklere.
 
Playa de Las Barcas i Calella de Palafrugell 
 
Stranden Port Bo kaldes også Les Barques (bådene), fordi det her stadigvæk er muligt at finde små fiskerbåde i smukke farver liggende i sandet. Hvert år i juli måned bliver Port Bo stranden skueplads for "Cantada de Habaneras", som er en fest, der er afholdt i mere end 50 år. Her synges gamle sange fra Havana til minde om forholdet mellem Catalonien og øen Cuba i det tyvende århundrede.

Playa de En Calau

I nærheden af ​​Port Bo ligger bystranden Playa de En Calau. Denne strand har alle former for faciliteter: brusere, livreddere, toiletter, tilkørselsrampe for handicappede og meget mere. Blandt lokalbefolkningen er stranden En Calau også kendt som "La Vela" (sejlet), da den lokale sejlklub Club de Vela Calella ligger i den ene ende, og derfor er det ikke så få både, som vi vil finde liggende i sandet.
 
På trods af strandens længde på 75 meter er den ofte helt optaget på grund af dens mange faciliteter og det store antal af barer, restauranter og butikker, der ligger tæt på strandpromenaden. 
 
Playa de En Calau

Port de Malaspina

Vi følger strandpromenaden og når frem til stranden Port de Malaspina, en strand på 50 meter i længden og i gennemsnit 10 meter i bredden. Dette er en rigtig god strand, hvis du rejser med børn. Det krystalklare vand er meget roligt og lavt, og sammen med det gyldne sand er der her garanti for en skøn dag med afslapning og sjov for hele familien. Stranden har alle former for faciliteter, så om sommeren er den helt optaget.
 
Som alle bystrande i Calella er den omgivet af mange hvide skinnende huse, som bliver endnu mere intense, når solens stråler falder på dem og gør dem til en del af ​​det meget karakteristiske landskab ved Gironas kyst. Hvis du vælger at leje en feriebolig på Costa Brava, kan du nyde nogle af de bedste strande i Spanien.
 
Calella de Palafrugell

El Port Pelegrí

Hvis vi fortsætter med at gå langs Camino de Ronda opdager vi snart Port Pelegri strand. Den er beliggende syd for Calella og beskyttet af to store klippeformationer, hvor du med fordel kan besøge udkigsposten Burricaires, hvis du vil nyde en vidunderlig udsigt ud over kysten.
 
Port Pelegri er måske en af de mest eftertragtede strande i Calella, da dens størrelse på 75 meter i længden og 30 meter i bredden sikrer god plads til de besøgende. Havbunden er helt fantastisk her, så det er et godt sted at besøge, hvis du ønsker at dykke eller snorkle. Her er mange virksomheder, som udlejer udstyr til både dykning og andre former for vandsport, og flere steder gives der også undervisning i dykning. Hvis du ønsker at slappe af, ligger der flere barer langs promenaden, hvor du kan slå dig ned og få en forfriskning.
 
Playa El Port Pelegrí

El Canadell y Els Canyissos

Tæt på Calella ligger også stranden El Canadell y Els Canyissos, som er 200 meter lang og 30 bred. Den har alle de faciliteter, så den er perfekt, hvis du rejser med børn, men vær opmærksom på, at for at få adgang er man nødt til at gå ned af nogle trapper.
 
Den er flankeret af strandpromenaden, der løber langs hele kysten og af mange fiskerhuse, hvis døre har et væld af farver og bibringer en unik skønhed til dette område af Calella.   
 
Calella de Palafrugell

Sant Roc o Els Canyers

En anden lille bystrand i Calella de Palafrugell er Sant Roc o Els Canyers. Denne strand er kun 40 meter lang og oversået med mange sten, så det er svært at finde en god plads til at lægge håndklædet. Dog opvejes dette af det krystalklare vand og placering, og den er bestemt et besøg værd.
 
Adgang sker via vindeltrapper, som starter ved et udkigspunkt, hvorfra der er en enestående udsigt ud over bugten Calella. Ved stranden findes det skønneste krystalklare vand, som er et paradis at snorkle i. På stranden ligger de charmerende gamle fiskerhuse med deres smukke indgangspartier. Disse fiskerhuse benyttes til opbevaring af fiskerbåde, når de ikke er på havet for at fiske. 
 
Hvis du tager børn med hertil, bør du være opmærksom på, at her, ligesom ved de andre strande i dette område, består underlaget af småsten og ikke af sand.
 
Calella de Palafrugell
 
Når vejret er godt, og solen skinner dejligt på havet, er der intet bedre end at tage en afslappende strandferie og hoppe ud i Middelhavet. De smukke hvide huse i Calella de Palafrugell og de idylliske strande er et sandt paradis for afslapning og underholdning ved Middelhavet.
 
Hvis du er ude i god tid og reserverer på forhånd, er det muligt at finde en feriebolig i Calella de Palafrugell til en god pris, så du kan slappe af og nyde tiden med din familie, kæreste eller venner. Hvis du ønsker at tilbringe din ferie i solen og ved havet, har du her fundet din næste feriedestination.