Den smukke strand Platja de Pals på Costa Brava

Costa Brava er berømt for sine smukke strande og bugter og den lille, smukke landsby Pals lever fuldt ud op til dette ry, da denne landsby kan fremvise en helt fantastisk sandstrand. Stranden kaldes Platja de Pals ('Beach Pals' på catalansk), og er med sine 3,5 kilometer en af ​​de længste strande på hele Costa Brava. Det består af to mindre strande med hver deres navn, Platja Gran og Platja del Grau.
 
Platja de Pals
 
Med smukke fyrreskove, klitter og siv på den ene side og en vidunderlig udsigt ud over Medes-øerne på den anden, er Platja de Pals en spektakulær skønhed. Dens lange strækning med fint gyldent sand og en bredde på 70 meter i gennemsnit giver fremragende plads til at spille beachvolley og andre spil. Har man i stedet for lyst til blot at koble helt fra og bare nyde en afslappet dag på stranden, så er dette sted ideelt, da det er en forholdsvis uspoleret strand. 
 
Platja de Pals er en del af naturparken Montgrí Massif, Medes-øerne og Baix Ter, så hvis du ønsker en vandretur i pragtfulde omgivelser, så kan Platja de Pals også levere det.  
 
Basses d'en Coll, Pals
 
Langs stranden ligger der både vådområder og rismarker, og disse unikke økosystemer udgør en interessant rute for en vandretur, som starter fra informationskontoret i Basses d'en Coll.
 
Platja de Pals er en god strand for unge og familier med børn, der foretrækker en aktiv dag på stranden. Der er også et område for nudister, hvilket ligger den del af stranden, som hedder Platja Gran.
 
Den gennemsnitlige vandkvalitet på denne strand er normalt fremragende og den testes regelmæssigt af det catalanske vand agentur. 

Faciliteter på stranden 

Platja de Pals

Platja de Pals har ingen strandpromenaden men beskyttede klitter og skønne  gangbroer. På stranden finder du faciliteter som brusere og offentlige toiletter, foruden adgang for handicappede. Der er også arealer til parkering og ved Platja Gran er der en turistinformation.

I sommermånederne er der livredder på denne strand og for at opfordre til at holde stranden ren, er der opstillet skraldespande, som tømmes hver dag i forbindelse med den daglige rengøring. Der er flere barer spredt langs stranden, så det, eneste du behøver bekymre dig om, er at nyde udsigten og bare slappe helt af. 

Platja de Pals
 
Hvis du ønsker at leje liggestole, finder du dem på den del af stranden, som hedder Platja del Grau. Det er også på denne strand, at der tilbydes undervisning i sejlads. 
 
Hvis du har mulighed for at tage på ferie til Pals uden for de travle sommermåneder, kan det bestemt også anbefales. September og oktober er normalt skønne, da vejret er godt, og vandet stadigvæk lunt efter en lang varm sommer.

Vandsport og bådture

Medes-øerne er ikke kun smukke at beundre fra stranden. Hvis du har lyst, kan du tage med på en bådtur og besøge dem. Her er også gode muligheder for både at dykke og snorkle.

 Surfing ved Islas Medes

Platja de Pals er også et godt sted at nyde forskellige former for vandsport. De to vinde Levante og Tramontana skaber til tider enorme bølger, som gør stranden til et mekka for surfing, windsurfing eller kitesurfing. Platja de Pals er også populær hos folk, der kan lide at sejle. Strømmen kan være ganske stærk, noget du bør huske på, særligt hvis du er på ferie med børn. 

En særlig golfklub

Langs den nordlige del af stranden finder du Platja de Pals Golf Club. Dette er faktisk den ældste golfbane på Costa Brava og samtidig en af ​​de vanskeligste, da der er mange træer og bunkers.

Platja Gran og Platja del Grau

Platja de Pals
En strand - to dele med hvert deres navn. Hvad er så forskellene mellem de to strande Platja del Grau og Platja Gran?

Platja del Grau

Platja del Grau er den nordligste. Her er stille og roligt med lavt vand og fint gyldent sand, der er perfekt for familier. floden Rec del Molí munder ud her og dens flodmunding danner en naturlig grænse mellem denne strand og den næste, La Fonollera (L'Estartit). Den går herfra og hen til golf-området.

Platja Gran

Platja de Pals

Mod syd ligger Platja Gran, som har grovere sand. Inden for de første 2 eller 3 meter bliver vandet ret dybt hurtigt, hvilket gør denne strand mindre velegnet til familier med børn.
 
Platja Gran er den mest uberørte af strandene og har et stort område for nudister. Det ligger tæt på det område, som Radio Liberty tidligere udsendte fra. Denne amerikanske udsendelsesbase blev finansieret af CIA og sendte propaganda til de kommunistiske lande i Østeuropa. I dag er der ikke radiomaster længere, men Radio Liberty er den historiske årsag til opdelingen af ​​Platja de Pals, og den har også været med til at holde denne strand så uberørt.

Omgivelserne

Pals landsby

Platja del Racó starter syd for Pals og er den bredeste strand i Begur. Hvis du går forbi det klippefyldte område, Punta Espinuda i den sydlige ende, når du frem til en smuk afsondret nudiststrand omgivet af klipper. Denne strand hedder Illa Roja og tilhører Begur, som har smukke strandvillaer, du kan vælge at leje til din ferie.
 
Platja de Pals ligger kun 3 km fra landsbyen Pals. Der er nem adgang fra kystvejen og parkering er normalt ikke et problem. Og oven i det hele så er afstanden til skønne Girona er blot 45 km. 

Kort