24 Timer i Girona

Girona er ikke kun et sted man lander med lavprisflyselskaberne inden turen går videre til Barcelona eller Costa Brava. Bliv en dag og se hvad byen har at tilbyde, alle kan undvære 24 timer når blot det går til noget godt, som at se en skøn overset by i Spanien.

Església og Pont de Sant Feliu

Pont de Sant Feliu og Sant Feliu Kirken. Girona

Parker din leje bil i parkeringskælderen der støder op til Parc de la Dehesa. Slå genvej over broen, Pont de Sant Feliu fra 1995 der samler Girona's gamle bydel med den nye, henover Onyar floden.

Det flade tag på klokketårnet tilhørende Girona's Katedral vil helt sikkert fange din interesse. Det samme vil statstuen af Leona de Girona (Girona's Løve) en statstue af en løvinde halvvejs oppe på en søjle. Ved siden af statuen er der en stige, der hjælper folk med at bringe lykke til byen, ved bogstavelig talt at kysse løven på røven! En gammel spansk tradition.

Katedralen er bygget til Girona's patron, Sant Narcís, også kendt som Helgen af Fluer. Ifølge de gamle sagn kom en enorm sværm af fluer ud fra Sant Narcís gravkammer i 1285 og plagede de Franske tropper, indtil de trak sig ud af byen. Tæt på gravkammeret er der malet et stort vægmaleri, der viser belejringen og fluesværmen.

El Call

Girona Jødiske Kvarter

The Call er navnet på Girona's jødiske kvarter. Taget i betragtning at byen var hovedstad for jødedommens mystiske Kabbalistiske trosretning i middelalderen, er det ikke overraskende at netop denne del af ghettoen er næsten perfekt bevaret. Trods La Reconquista i 1492, hvor samtlige jøder i Spanien blev landsforvist.

Epicentret for denne jødiske ghetto er Carrer de la Força. Her ville du i middelalderen ha fundet alle Girona's tre synagoger. I dag kan du i stedet for udforske et af de elleve gallerier og byens museum for Jødisk Historie. 

Pont de Pedra

Girona, Pont de Pedra

Byggeriet af stenbroen Pont de Pedra blev påbegyndt under Dronning Isabel II's regeringstid i 1850. Broens arkitektur fremstår bedst i de tidlige aftentimer, hvor lysene danner romantiske skygger under broens hvælvinger. Perfekt til en aftentur.

Katedralen i Girona

Girona, Katedral

Katedralen i Girona har en storslået udsigt henover byen. Her er det muligt at besøge flere forskellige tidsaldre, idet trappen til tårnet er bygget i det 17. århundrede, klosteret der ligger ved Katedralen, kan dateres tilbage til det 12. århundrede mens selve klokketårnet er endnu ældre, det blev nemlig bygget i det 11. århundred.

Åbningstiderne for besøg i Girona's Katedral er som følgende: April til Oktober klokken 10.00-20.00 alle ugens dage. Fra November til Marts klokken 10.00 til 19.00, alle ugens dage.