Den bedste plan for at nyde Calella de Palafrugell, Costa Brava

Den bedste plan for at nyde Calella de Palafrugell, Costa Brava
 
Calella de Palafrugell er en lille landsby i regionen Bajo Ampurdián på Costa Brava. Ved første øjekast kan den blot virke som endnu en typisk, smuk spansk landsby, men når man kigger byen og området efter opdages en fortryllende og fængslende region.
 
Med sine hvide huse, smalle gader, træbåde på stranden og smukke bugter, har Calella en magisk atmosfære. Besøg denne eventyrlignende by og få en uforglemmelig ferie!
 
Calella de Palafrugell

Strandene i Calella de Palafrugell

Hvis du er på udkig efter et par dages velfortjent afslapning, så er strandene i Calella et godt bud. Disse strande og bugter er små oaser, hvor man kan nyde en solrig dag og tage en forfriskende dukkert i Middelhavet.
 
De to bystrande Port Bo og En Calau er perfekte for dem, der ønsker en dag på stranden med alle faciliteter tæt på, men hvis du er ikke behøver så mange faciliteter, så findes der her nogle meget charmerende strande. De bedste af dem findes langs Camino de Ronda, hvoraf en af dem er den vidunderlige El Golfet-strand tæt ved den botaniske have i Cap Roig.
 
Oprindeligt blev Camino de Ronda brugt til at forbinde kystens byer og beskytte deres havne mod piratangreb, men i dag er den blevet omdannet til en magisk rute langs hele Costa Brava. Uanset om du vælger at tage ruten til fods, på cykel eller på hesteryg, vil den betagende udsigt og fantastiske natur helt sikkert imponere dig. 
 
El Golfet - stranden

Port Bo, området omkring havnen

Port Bo er havnekvarteret i Calella de Palafrugell. Områdets smukke hvide huse og snoede gader danner en naturlig labyrint, som du vil nyde at fare vild i. Området og labyrinten er erklæret for kulturarv af national betydning.
 
Et af højdepunkterne i Port Bo er 'Las Vueltas', som er en serie af buede hvælvinger, der dækker strandpromenaden. For mange år siden blev dette område brugt af sejlere, når de skulle foretage reparationer og andet forefaldende arbejde med deres både. Nu er området i stedet for hjemsted for mange restauranter med skønne terrasser, hvor du kan udforske den lokale gastronomi, mens du nyder den smukke havudsigt.
 
Las Vueltas i Port Bo, Calella de Palafrugell

Den botaniske have og slottet i Cap Roig

Syd for Calella de Palafrugell kan du besøge et imponerende palads, som blev bygget i 1927 af en russiske oberst Woevodsky og hans kone Dorothy Webster. De ønskede at undslippe den russiske revolution og købte derfor en grund i Cap Roig. Her fandt de ruinerne af et kloster, en kirke og et tårn, og de besluttede at bruge disse ruiner som base for opførelsen af ​​et slot. Da byggeriet endelig stod færdigt i 1974, var det endelige resultat intet mindre end et spektakulært kompleks, som siden er erklæret for en kulturel bevaringsværdig bygning af national interesse.
 
Calella de Palafrugell
 
Den botaniske have i Cap Roig betragtes som en af ​​de bedste botaniske haver i hele middelhavsområdet. Den er opdelt i flere områder, som hver især giver dig en smuk udsigt ud over havet. De første tre områder er alle forbundet af “Escalera de los Cipreses” (cypres-trapperne), mens de andre områder går gradvist ned mod stranden. 
 
At gå en tur gennem den botaniske have er en pragtfuld oplevelse. Her kan du nyde et stort udvalg af planter, træer og blomster fra hele verden og føle dig transporteret til mange forskellige lande og regioner. Det hele krydret med den skønne panoramaudsigt ud over kysten. Om sommeren byder den botaniske have på ekstra oplevelser: Her er nemlig både kunstudstillinger af berømte kunstnere og så afholdes den berømte Festival del Jardín Cap Roig, som du kan læse mere om længere nede i artiklen. 
 
Botanisk have i Cap Roig, Calella de Palafrugell

Den iberiske landsby San Sebastián de la Guarda

Hvis du vil have en smule variation fra solen og havet, så tag en tur til det arkæologiske område San Sebastián de Guarda! Denne tidligere iberiske landsby er over 7.000 år gammel og det egentligt ret utroligt, at vi stadig kan gå i gaderne!
 
Området ligger omkring 156 meter over havets overflade på bjerget, der danner Cabo de San Sebastián. Fra dette punkt kan du nyde en fantastisk solnedgang og panoramaudsigten ud over regionen Bajo Ampurdián. Hele Costa Brava kysten er fuld af fantastiske perler, som blot venter på at blive opdaget. Lej et sommerhus på Costa Brava og tag dig tid til at udforske dette smukke hjørne af Spanien!

Arrangementer i Calella de Palafrugell

Det milde klima i Calella gør området til en perfekt destination året rundt. De varme somre er perfekte til at nyde de mange strande og den fantastiske natur, men der er masser at tage sig til året rundt! Her er de bedste fester og arrangementer, som du kan besøge i Calella de Palafrugell.
 
Calella de Palafrugell

Garoinada

Garoinada er en festival til ære for søpindsvin, en lokal delikatesse ikke kun i Calella men i ​​hele regionen. Denne festival afholdes i januar, februar og marts, når kvaliteten af søpindsvinene er allerbedst takket være det rolige hav. Flere restauranter deltager i at udvikle menuer, der indeholder søpindsvin både i forretten og i hovedretten, mens måltidet afsluttes med en af regionens traditionelle desserter.
 
En anden gastronomisk begivenhed, som du ikke bør gå glip af, er “Gastro Days of Es Niu” i oktober og november. Es Nui er en typisk ret i Palafrugell regionen og er en gryderet lavet oprindeligt med fisk, æg og kartoffel. Med tiden har den udviklet sig til også at indeholde pølser og vildtkød. Retten tager cirka 5 timer at tilberede, hvor saucen alene tager 1 time! Derfor finder du almindeligvis ikke Es Nui på restauranternes menu, så til dagligt hvis du ønsker at prøve retten, skal du bestille den på forhånd. Men takket være dette initiativ kan du prøve denne traditionelle og unikke gryderet uden problemer under Gastro Days!
 
Calella de Palafrugell

Fiestas de Primavera (Forårsfest)

Den 15. maj fejrer beboerne i Palafrugell forårets komme med “Fiestas de Primavera”! Det er en af de gladeste fester på Costa Brava med masser af farver, musik og sjov! Alle klæder sig ud, der er parader hele dagen, og dygtige gadekunstnere optræder. Festen blev afholdt første gang i 1963 som en modreaktion på, at karnevallet blev forbudt. Men borgerne var åbenbart meget glade for “Fiestas de Primavera”, for selv da karnevalet blev genindført fortsatte festlighederne, som blot er blevet mere og mere populær med tiden. “Fiestas de Primavera” fejres nu i flere forskellige byer i Catalonien.

Cantada de Habaneras i Calella de Palafrugell

“Cantada de Habaneras” begyndte som en ydmyg musikfestival for over 50 år siden, hvor lokale sangere mødtes den første lørdag i juni for at synge habaneras, som er traditionelle sømandsviser af caribisk oprindelse. Besøg Calella den første lørdag i juli og du vil nu finde en musikfestival med adskillige forestillinger fordelt over tre dage.
 
Kom for musikken og bliv forelsket i atmosfæren! I løbet af festivalen bliver Calella til et andet sted med mere tropisk stemning og meget mere energisk end ellers: folk danser hele natten, de synger på terrasserne og i barerne med en cremat (kaffe med rum og snaps) i hånden, længe efter koncerterne er afsluttet ... De nyder ikke bare musik, de fejrer livet. Når du er i området i juli, bør du bestemt ikke gå glip af denne fantastiske festival!
 
Cantada de Habaneras, Calella de Palafrugell

Costa Brava Jazzfestival

I oktober måned når det fleste turister har forladt området, bliver Costa Brava for en tid lidt mere stille. Så er det tid til at udforske områderne lidt væk fra kysten, nyde det lune milde vejr og så er det også en vigtig tid for jazz entusiaster. Her mødes nemlig de bedste jazzkunstnere og jazzgrupper til Costa Brava Jazz Festival. Koncerterne kombinerer traditionel jazz med de mest innovative nye ideer indenfor genren. Festivalen er en rigtig godbid for musikelskere og en unik jazzoplevelse præsenteret af nogle af de mest talentfulde musikere.
 
Jazzfestival, Costa Brava

Festival de Jardines Cap Roig (Havefestival i Cap Roig)

Hvad er bedre end en musikfestival om sommeren? Og så ovenikøbet i pragtfulde omgivelser! Fra den 7. juni til den 22. august kan du nyde de bedste musikoplevelser og danseforestillinger med internationale kunstnere i Palafrugells botaniske haver. Årets udgave er den 17. og byder på 28 koncerter med kunstnere som Norah Jones, Anastacia, Jason Derulo, Andrea Bocelli og mange flere!
 
“Festival de Jardines Cap Roig” (Havefestival i Cap Roig) er af den engelsk avis “The Independent” blev nævnt som en af de 10 bedste sommerfestivaler særligt på grund af det høje niveau af kunstnere og koncerternes imponerende omgivelser. Udover musikken giver festivalen dig også mulighed for at prøve den lokale gastronomi takket været “Via Veneto”, en Michelin-restaurant, som konstant udvikler sig og overrasker sine gæster.
 
Cap Roig havefestival, Costa Brava
 
Calella de Palafrugell har alt, som der skal til for en fantastisk ferie. Lige fra strande med det fineste sand og fortryllende naturområder til et varieret kulturelt udbud året rundt. Reserver dit sommerhus i Calella de Palafrugell og oplev denne perle på Gironas kyst, og du er sikret gode oplevelser uanset, hvornår du kommer på ferie her.