De skønneste strande i Salou

Hvis du rejser til Salou vil du helt sikkert blive tiltrukket af områdets fantastiske strande. Her finder du en 14 kilometer lang kyststrækning med gyldne sandstrande og krystalklart vand, så smukt, at du vil føle dig i paradis.
 
Costa Dorada er fuld af ægte naturlige juveler, som er helt perfekte til afslapning i solen og nye eventyr. I denne guide vil vi gennemgå kystlinjen ved Salou, fra store bystrande til de mest skjulte og afsidesliggende bugter. På med solcremen og gør dig klar til at opdage de bedste strande i Salou.
 
Cala Font

Bystrande i Salou

Fra centrum af byen begynder strandpromenaden Jaume I, som løber bag bystrandene og fortsætte videre til promenaden Paseo de Miramar. Disse bystrande er årsagen til, at Salou har opnået titlen som en “familievenlig destination”, da de ligger i gåafstand fra centrum, hvorved de er nemt tilgængelige, har redningsstationer, og havet er rent og roligt. Forestil dig at du opholder dig i en feriebolig i Salou og kan nå stranden komfortabelt og hurtigt til fods. Find dit sommerhus i Salou til den bedste pris her.

Platja Llevant

Playa de Llevant eller blot “Levante” er den største strand i Salou og derfor også en af ​​de mest velbesøgte. Den ligger kun få skridt fra centrum og er omkranset af den flotte promenade Jaume I. Her finder du alle tænkelige bekvemmeligheder, så hvis du ikke har noget imod at være omgivet af håndklæder, familier og grupper af venner, vil du helt sikkert nyde denne strand.
 
Platja Llevant
 
Langs den 1,2 kilometer lange strand finder du mange barer, legepladser og udlejning af både hængekøjer, parasoller, liggestole. Alt er designet med fokus på, at familier med børn skal nyde deres ferie optimalt på denne strand. I højsæsonen er der således også workshops for de små, som afholdes på en af legepladserne.
  
Fra ​​Llevant-strande har du også adgang til Club Náutico de Salou ( Salou sejlklub), hvor du kan træne alle former for vandsport, herunder både sejlads, kajakroning, jetski ... Denne strand har alt, hvad du behøver for at nyde det gode vejr og få fyldt batterierne op med nye spændende oplevelser.

Platja Ponent

Strandene Ponent og Llevant er billedskønne strande og meget ofte anvendt på postkort fra Middelhavet: lange gyldne strande, krystalklart vand, palmer og masser af håndklæder og folk, der spadserer i vandkanten. Playa de Ponent, som består af mere end én kilometer med fint sand og klart, lavt og roligt vand, er den naturlige forlængelse af Levante-stranden. Dens beliggenhed tæt på centrum af Salou og dermed nemme adgang, foruden alle de udbudte faciliteter, gør denne strand til endnu en af de meget populære strande for familier med børn. 
 
Ligesom Levante- stranden løber Poniente-stranden parallelt med strandpromenaden Passeig de Sant Jaume I, så adgangen kunne ikke være nemmere. Har du ikke lyst til selv at medbringe det helt store strandudstyr, så er her mulighed for at leje både solsenge og parasoller. For personer med begrænset mobilitet eller handicap, er det muligt at leje amfibiske stole, så man uanset fysisk formåen kan køles tiltrængt af i Middelhavet.
 
Platja de Ponent

Platja Capellans 

Bare en halv kilometer væk fra centrum af Salou finder vi denne lille bugt, som er 200 meter lang. Det gyldne sand og rolige, klare vand gør dette sted både behageligt og sikkert at bade i, hvorfor det ikke er underligt, at stedet er meget populært blandt både turister og lokale. 
 
Fra den ene ende kan vi få adgang til Camino de Ronda, som er en vandresti, der løber langs bugten Cabo de Salou, hvor man kan opdage små bugter og klipper.
 
Platja Capellans, Salou

Platja Llarga 

Hvis vi bevæger os lidt væk fra centrum, finder vi denne perle af en strand, som er et godt eksempel på en perfekt symbiose mellem bjerge og hav. Omgivet af en fyrreskov, hvorunder vi kan nyde en picnic i skyggen, strækker denne semi-urbane strand sig 600 meter med fint gyldent sand og krystalklart og meget roligt vand.
 
Det er absolut bedst at ankomme om morgenen for at nyde naturen og roen, for som dagen skrider frem, fyldes her godt op med andre besøgende. Der er udlejning af liggestole, hængekøjer, parasoller og endda skøjter, som kan benyttes på strandpromenaden, som omkranser stranden.
 
På playa Larga er det også mulighed at udfolde sig i alle former for vandsport, fra jetski løb, pedalbåde, eller kan man vælge at nyde havet fra en hidrojet Oxoon (en lille rund motordrevet båd med plads til tre personer), som ligeledes kan lejes her.
 
Praia Llarga, Salou, Costa Dorada

Små bugter ved Cabo de Salou

Bystrandene i Salou er meget komfortable og kan bestemt anbefales, hvis du rejser med børn og blot ønsker afslapning uden nogen form for planlægning eller anstrengelser. Men er du villig til at lægge lidt arbejde i at opnå lidt eventyr, så ligger den virkelige magi i de skjulte bugter blandt klipperne i Cabo de Salou. Så hvis du har mulighed for det, så kan vi bestemt anbefale at udforske disse skønne områder. Du kan også vælge at bo i en af de skønne villaer på strandene i Salou og dermed krydre din ferie med lidt ekstra komfort. 

Cala Llenguadets

Via Camino de Ronda når vi frem til denne lille skønne bugt, som er højst 125 meter lang. Den ligger meget tæt på Capellans-stranden, og bliver blot adskilt fra hinanden af klippefremspringet punta de ​​Porroig. Denne bugt kan kun nås til fods, og adgang er en smule mere kompliceret, da man skal forcere nogle stejle trapper. Men det er bestemt umagen værd, både fordi det er et skønt område, men også fordi man her se bunkere, som blev bygget under den spanske borgerkrig.
 
Du behøver heldigvis ikke slæbe alt strandudstyr med hertil, da du både kan leje solsenge og købe forfriskninger i den enlige bar på stranden. Hvis du har mulighed for det, så bliv her indtil solnedgang. Den er en af ​​de smukkeste, der kan ses på hele Costa Dorada.
 
Cala Lllenguadets

Cala Font

Denne bugt i relativ nærhed af byen ligger på den mest turistede kyststrækning af Cabo de Salou, så dens belægningsprocent er i den høje ende. Men dens skønne natur og de omkringliggende fyrretræer og klipper kombineret med den høje kvalitet af bugtens havbund, gør den til en af vores foretrukne strande.
 
Der er mulighed for at leje liggestole og parasoller, og området er meget populær hos snorklere, da det rolige klare vand og de smukke klipper, der ligger på hele kyststrækningen, giver en unik undersøisk oplevelse. Området tiltrækker også mange både, som ankre op, da havet normalt er meget roligt her, og udsigten fra havet ind mod kysten er spektakulær.
 
Efter Cala Font ligger en mindre bugt kaldet Cala Vinya eller Cala Pinetell, som trods sin størrelse på blot 35 meter i længden og 60 meter i bredden kan tilbyde alle former for faciliteter. 
 
Cala Font

Cala Penya Tallada

Hvis du ønsker at nyde stilheden i naturen uden at skulle bekymre dig om at finde et sted at lægge dit håndklæde, så anbefaler vi denne bugt, som er 125 meter lang og 10 meter bred. Bugten er omgivet af grønne områder, så der er en skøn duft af ​​fyrretræ i hele området.
 
Bugtens navn, som kan oversættes med "skåret klippe" skyldes en klippeformation, der rager ud i havet, og som følge af erosion er blevet til en slags væg, som deler denne bugt fra en anden meget mindre og mere intimt bugt, kendt som Les Mabres.
 
Cala Penya Tallada 
Takket være sin beliggenhed er Cala Penya Tallada meget lidt kendt af turister, så her bliver aldrig overfyldt. Hertil kommer, at der i denne bugt ikke findes nogen former for faciliteter, og heri ligger en del af bugtens charme, da du her kan fokusere på at nyde det bedste fra naturen og havet.
 
For at nå til denne bugt kan du gå via vandrestien Camino de Ronda, eller du kan tage bussen, som stopper 200 meter fra stranden.
 
Cala Penya Tallada

Cala Crancs

Cala Crancs er den sidste strand i Cabo de Salou. Den er kendt især blandt familier, der rejser med små børn, da deres ønsker ofte begrænser sig til meget roligt og lavt vand. Stranden er 80 meter lang og 45 meter bred, og der er mulighed for at leje stole, parasoller og liggestole. 
 
Fra Salou kan du kommer hertil enten i bil, med bus eller til fods via Camino de Ronda. Nyd den pragtfulde udsigt ud over havet og Cabo de Salous skønne omgivelser fra en af de mange cafeers terrasser, som ligger på siden af bakken. Her er også bygget en lille legeplads med gynger i skyggen af ​​træerne, og her er bænke, hvorfra du også kan beundre udsigten ud over kysten.
 
Cala Crancs
 
Disse strande og bugter er de skønneste i Salou, som alle kan prale af sydlandsk stemning med palmer, krystalklart vand ogmajestætiske solnedgange. Vælg den eller de som passer bedst til dine behov og humør. Vi kan anbefale dem alle. God tur til stranden!

Mapa