De ti bedste strande på Tenerife

Tenerife er berømt for at have nogle af de bedste strande i Spanien. Da Tenerife er den største ø af De Kanariske Øer er der naturligt nok et stort udvalg af strande. Da Tenerife er en vulkanø, giver det en ekstra dimension til strandene. Udvalget af strande spænder således fra strande med gyldent sand til strande med vulkansk sort sand, fra travle strande til mere intime steder. Læs med her og find de bedste strande, som du vil opleve på din rejse til Tenerife.

La Tejita

Tenerife - La Tejita 

En lille halv times gang er alt som adskiller det populære kitesurfer område ved stranden El Médano i Granadilla de Abono fra en anden af de største strande på øen, Playa Tejita. For at komme hertil skal man følge hovedstranden ved El Médano i retning mod Montaña Roja, eller "Det Røde Fjeld", som ikke er til at undgå at få øje på. Tenerife har mange berømte nudiststrande og denne er en af dem. Der vil derfor ofte være en del nudister i den lille vig lige under fjeldet, mens resten af stranden er nudistfri.

Las Teresitas

Tenerife - Playa de Las Teresitas

I en større lagune omgivet af Anaga-bjergene findes den smukke strand Las Teresitas. Her lokker gyldent sand og høje palmer til en afslappet dag på stranden. Vandet er roligt og klart, og hele sceneriet med bjergene som kulisse er næsten magisk og minder om en af de smukkeste caribiske strande, selvom sandet rent faktisk er importeret fra Sahara. 

Der er mulighed for at leje solsenge og parasoller, og der er brusere til fri afbenytning. Den gamle fiskerlandsbyen San Andrés ligger lige ved stranden og tilbyder mange gode fiskerestauranter og barer. Stranden ligger blot 10 minutters kørsel nordøst fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife, og foretrækker man bus, går linie 910 hertil. 

Las Teresita er fortjent en meget populær strand, så snyd ikke dig selv for denne smukke strand.  

El Duque

Tenerife - Adeje - Playa del Duque 

El Duque betyder ”hertugen”, hvilket er et meget passende navn til denne fantastiske strand, som ligger på den vestlige spids af det eksklusive ferieområde Costa Adeje, hvor en af Tenerifes mange sjove børneaktiviteter ligger. El Duque er afskåret fra resten af ferieområdet af en stor sten, som gør, at det føles endnu mere eksklusivt.

Og her er helt fabelagtigt. Sandet er blødt og gyldent, havet roligt og krystalklart, man kan ikke andet end blot slappe af og nyde livet. Her tilbydes både solsenge og parasoller, og der er både brusere og toiletter i området.

Bag stranden ligger en stilfuld promenade, som omkranser hele stranden. Her findes et overflødighedshorn af flotte restauranter og barer,  hvor der tilbydes både farverige drinks, internationale retter så vel som lokale specialiteter. Skulle trangen til at handle melde sig, ligger der tæt på et luksus shopping center. El Duque har det hele. 

Fañabé

Tenerife - Playa Fanabe 

Blot ti minutters gang fra El Duque finder man Fañabé. Dette er lige stranden for den, som har lyst til at prøve forskellige vandsportsaktiviteter. Her tilbydes alt fra jetski på det åbne hav til den mere kystnære bananbåd. Har man mod på at se hele dette smukke område oppefra, kan man tage en tur med faldskærm efter en båd.

Er man mere til magien under havets overflade, kan man tage en tur med en af turistbådene med glasbund. Er man blot til sol og afslapning kan man til fulde nyde strandens gyldne sand og det rolige vand. Skulle sulten melde sig, findes der tæt på stranden mange lækre restauranter, som tilbyder et varieret udbud for enhver smag.   

El Bollullo

Tenerife - El Bollullo 

Ved kysten ud for La Orotava-dalen ligger en af Tenerifes absolut skønneste naturlige strande. Gemt i en stor vig med sort, blødt vulkansand og omkranset af store uberørte klippeformationer, har den sin helt specielle charme.

Man kan vælge af gå fra Puerta del La Cruz, hvis man bor i nærheden. Kommer man via motorvejen TF-5, så kør mod Loro Parque og Punta Brava. Uanset hvilken vej man kommer fra, kræver det lidt arbejde at nå frem til stranden, da man på smalle stier og veje skal passere adskillige bananplantager samt en stejl trappe nedad, men stranden er det hele værd.  

At stranden ligger så godt gemt og isoleret gør, at der er gode chancer for at være næsten alene på stranden, dens skønhed til trods. Så tag madpakke, parasol og solcreme med og slap af en hel dag på denne smukke strand.  

Los Gigantes

Tenerife - Los Gigantes
 

Stranden ved Los Gigantes er lille og hyggelig, men lad det være sagt, det er ikke selve stranden, som gør dette område helt fantastisk. Det er derimod de kæmpemæssige naturskabte klipper, som faretruende stiger lodret op af vandet, helt på til 800 meter. Los Gigantes betyder "kæmperne", og dette navn er fuldt fortjent. Man føler sig umådelige lille ved siden af dette imponerende fænomen. 

Fra den nærliggende lille by sejler der dagligt både ud til Los Gigantes, hvor klippernes imponerende størrelse kan opleves fuldt ud. Afhængig af årstiden kombinerer nogle af disse både turen med at sejle længere ud på havet for at observere hvaler. 

Stranden og klipperne vender mod sydvest, så er man i området ved skumringstid bør man ikke snyde sig selv fra at nydes en spektakulær solnedgang i Atlanterhavet.  

Masca

Tenerife - Playa de Masca 

Stranden ved Masca er et af Tenerifes smukkeste områder. Den ligger i en lille vig, er omgivet af klipper og var tidligere et tilholdssted for pirater. For at komme til stranden kan man vælge at starte i bjerglandsbyen Masca og begive sig ud på en smuk tre-timers travetur ned igennem en imponerende kløft. Hold ferie på Tenerife på landet og oplev en af øens bedst bevarede hemmeligheder.

Alternativt kan man vælge at tage en af bådene, som sejler til og fra standen fra Los Gigantes. Langt de fleste vælger båden til hjemturen, da vandreturen op igennem kløften kræver en god fysik og god tid. Ønsker man tage båden tilbage til Los Gigantes, anbefaler vi, at man tager en bus til Masca.  

Playa Jardín

Tenerife - Playa Jardin 

Hvis du vil være så tæt på havet som muligt, så lej en feriebolig på Tenerife ved stranden. Playa Jardín betyder "havestrand" og det er netop det, som den kanariske kunstner César Manrique ønskede at skabe. En strand omgivet af et imponerende haveanlæg med både blomster og vandfald, som samlet skaber et charmerende sted at slappe af. Stranden er Puerto de la Cruz' største og nem at finde, da den ligger lige ved side af byens slot, som ikke er til at overse.

Selv hvis ikke man er til nogen form for badning, bør man besøge og nyde dette smukke anlæg. 

Las Vistas

Tenerife - Playa Las Vistas 

Las Vistas er en perle blandt området Los Cristianos´ mange strande og helt perfekt til en ferie til Tenerife for hele familien. Her finder man alt til den perfekte dag på stranden. Sandet er gyldent, og havet er ofte roligt, da stranden ligger beskyttet af to diger. Fra dige til dige er der hele 850 meter at boltre sig på, og det er der behov for, da stranden er meget populær både blandt turister og lokale.

Foruden strandens naturlige beskaffenhed, så tiltrækker de mange faciliteter mange gæster. Her er mulighed for at leje både jetski, pedalbåde eller få en tur i en bananbåd. Ligeledes udlejes her solsenge, skabe til værdigenstande og parasoller, og der findes både brusere og toiletter i området. Langs hele stranden ligger restauranter, barer og små butikker, som har åbent hele dagen. La Vista har det hele.

Benijo

Tenerife - Playa Benijo

At se solen gå ned på denne strand ved Santa Cruz de Tenerife er virkelig en af livets enkle glæder, hvor de smukke Anagabjerge fuldender sceneriet. Stranden ligger på den yderste nordøstlige tip af Tenerife og er af de mest isolerede strande på hele øen.

For at komme derud må man kører ad smalle snørklede bjergveje, som kræver is i maven. Belønningen er dog til at få øje på; en imponerende smuk sort sandstrand, hvor krystalklart vand slår op på stranden. Ofte er her store bølger og meget vind, hvilket tiltrækker vindsurfere og andre vandsportsentusiaster. Stranden har ingen faciliteter, men oppe ad vejen ligger der en lille kiosk, som har et større sortiment af både drikkevarer og snacks.  

Lejlighed i Los Cristianos

 • 1 soveværelse
 • 3 sovepladser
 • 1 badeværelse
 • 1 toilet
 • 50 m² boligareal
 • 5 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Balkon
 • Terrassemøbler
Id: 56482 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 3.399 - 5.752/uge   Vis detaljer

Studio i Las Galletas

(1)
 • 4 sovepladser
 • 1 badeværelse
 • 1 toilet
 • 40 m² boligareal
 • 6 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Privat pool
 • Balkon
 • Parkering
Id: 43929 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 2.241/uge DKK 374/nat Vis detaljer

Villa i Tegueste

 • 7 soveværelser
 • 14 sovepladser
 • 5 badeværelser
 • 1 toilet
 • 500 m² boligareal
 • 200 m² terrasse
 • 100 m² have
 • Privat pool
 • Opvarmet pool
Id: 41252 Tilføj til favoritliste Slet Slet
DKK 18.302 - 20.917/uge DKK 2.801 - 3.175/nat Vis detaljer
X
Vind et gavekort på 750 euro!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få muligheden for at vinde €750 til din næste ferie i Spanien.


Jeg har læst og accepterer privatlivspolitikken
 Vind et gavekort på 750 euro! 
Spain-Holiday.com bruger egne og tredjeparts cookies til at forbedre vores tjenester og til at vise dig annoncer, som er tilpasset dine præferencer ved at analysere dine navigeringsvaner. Skift konfigurationen og få flere oplysninger her