De ti bedste strande på Tenerife

Tenerife er berømt for at have nogle af de bedste strande i Spanien. Da Tenerife er den største ø af De Kanariske Øer er der naturligt nok et stort udvalg af strande. Da Tenerife er en vulkanø, giver det en ekstra dimension til strandene. Fra strande med gyldent sand til strande med vulkansk sort sand, fra travle strande til mere intime steder, find de bedste strande til din ferie i en villa på Tenerife.

  • La Tejita
  • Las Teresitas
  • El Duque
  • Fañabé
  • El Bollullo
  • Los Gigantes
  • Masca
  • Playa Jardín
  • Las Vistas
  • Playa Benijo

La Tejita

Tenerife - La Tejita 

En lille halv times gang er alt som adskiller det populære kitesurfer område ved stranden El Médano i Granadilla de Abono fra en anden af de største strande på øen, Playa Tejita. For at komme hertil skal man følge hovedstranden ved El Médano i retning mod Montaña Roja, eller "Det Røde Fjeld", som ikke er til at undgå at få øje på. Tenerife har mange berømte nudiststrande og denne er en af dem, hvor der vil være en del nudister i den lille vig lige under fjeldet, mens resten af stranden er nudistfri. La Tejita er også en favorit i LGBT-miljøet

Las Teresitas

Tenerife - Playa de Las Teresitas

Denne anlagte strand minder om en af de smukkeste caribiske strande, men sandet er dog hentet tættere på, nemlig i Sahara. Stranden ligger blot 10 minutters kørsel nordøst fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife, og foretrækker man bus, går linie 910 hertil. Den gamle fiskerlandsbyen San Andrés ligger lige ved stranden og tilbyder mange gode fiskerestauranter og barer, der ofte besøges af de lokale, hvilket altid er et godt tegn.   

El Duque

Tenerife - Adeje - Playa del Duque 

El Duque betyder ”hertugen”, hvilket er et meget passende navn til denne fantastiske strand, som ligger på den vestlige spids af det eksklusive ferieområde Costa Adeje. El Duque er afskåret fra resten af ferieområdet af en stor klippe, som gør, at det føles endnu mere eksklusivt.

Fañabé

Tenerife - Playa Fanabe 

Blot ti minutters gang fra El Duque finder man Fañabé. Dette er lige stranden for den, som har lyst til at prøve forskellige vandsportsaktiviteter. Ønsker man at se magien under havets overflade, kan man tage en tur med en af turistbådene med glasbund.    

El Bollullo

Tenerife - El Bollullo 

Denne sorte skønhed kæmper med La Tejita om at være Tenerifes absolut skønneste naturlige strande. Vælg at gå hertil fra Puerto del La Cruz eller vælg motorvejen TF-5 og kør af ved Rincón. Det kræver lidt arbejde at nå frem til stranden, for uanset hvilken vej man vælger, så skal man ud på smalle stier og veje, og adskillige bananplantager skal passeres, inden turen ender i en stejl trappe nedad, men stranden er det hele værd.  

Los Gigantes

Tenerife - Los Gigantes
 

Stranden ved Los Gigantes har det ikoniske sorte sand, som mange forbinder med strandene på Tenerife. Hold ferie på Tenerife ved dette fantastiske område i den vestlige del af øen. Navnet - giganterne - kommer fra de kæmpemæssige naturskabte klipper, som faretruende stiger lodret op af vandet, helt på til 800 meter.   

Masca

Tenerife - Playa de Masca 

Stranden ved Masca er et af Tenerifes smukkeste områder. Nyd dette fantastiske område og lej en feriebolig på Tenerife på landet og oplev en af øens bedst bevarede hemmeligheder. Dette skyldes sandsynligvis, at den lille vig er omgivet af klipper og for at komme til stranden fra bjerglandsbyen Masca må man begive sig ud på en smuk tre-timers travetur ned igennem en imponerende kløft.   

Playa Jardín

Tenerife - Playa Jardin 

Hvis du vil være så tæt på havet som muligt, så lej en feriebolig på Tenerife ved stranden. Playa Jardín betyder "havestrand" og det er netop det, som den kanariske kunstner César Manrique ønskede at skabe. Stranden er omgivet af et imponerende haveanlæg med både blomster og vandfald, som samlet skaber et charmerende sted at slappe af. Stranden er Puerto de la Cruz' største og nem at finde, da den ligger lige ved side af byens slot, som ikke er til at overse.  

Las Vistas

Tenerife - Playa Las Vistas 

Det blå flag vejre over denne smukke hvide strand. Las Vistas er en perle blandt området Los Cristianos´ mange strande og helt perfekt til en familieferie på Tenerife . Sandet er gyldent, og havet er ofte roligt, da stranden ligger beskyttet af to diger. Med en samlet længde på hele 850 meter e der godt plads at boltre sig på, og det er der behov for, da stranden er meget populær både blandt turister og lokale i højsæsonen.

Benijo

Tenerife - Playa Benijo

At se solen gå ned på denne strand ved Santa Cruz de Tenerife er virkelig en af livets enkle glæder, hvor de smukke Anagabjerge fuldender sceneriet. Stranden ligger på den yderste nordøstlige tip af Tenerife og er af de mest isolerede strande på hele øen, hvilket også tiltrækker nudister. Stranden har ingen faciliteter, men oppe ad vejen ligger der en lille kiosk, som har et større sortiment af både drikkevarer og snacks.  

 

Foreslåede artikler til dig:

 

Kort over strandene på Tenerife